Pervers bokhøst

photo-6Det er bokhøst, og med det så ender man ofte opp med å drikke litt oftere enn man planlegger. Jeg tenker selvsagt på alle lanseringsfestene, og all gratis drikken som flyter. Det er også påfallende hvor forskjellige crowds de ulike forfatterne trekker. En venn av meg, Morten A. Strøksnes er endelig ferdig med boka om Tjostolv Moland og Joshua French, og Et mord i Kongo. Knall opplegg i bakgården på Sosialen i Oslo, med mange andre forfattere, diverse journalister, og kulturtryner med både spisse ører og penner. Også en fin anledning for meg å treffe venner og kolleger, og hilse på noen potensielt nye. Og så er det alltid morsomt å få de siste ryktene, slik at man vet hva Norge skal snakke om, om tre, fire måneders tid. Det var likevel litt beklemt for min del, siden Morten er sammen med Hannah Helseth, som debuterte med sakprosaen Generasjon SEX bare to uker før. En bok jeg ga en god thrashing i Klassekampen, til Hannahs uttrykte sinne og frustrasjon. Javel, slik er det.

pic2 (som lokket meg ut på en seriøs fylletur jeg i dag har vanskelig å forholde meg til, og kunstneren, Unni Askeland, som slafset seg gjennom en av tekstene mens Kristin sto og rødmet ved siden av, uforståelig nok. Jaja. Vi får håpe at sex selger, enten det er radikal feminisme i Hannahs tilfelle, eller skitne sexfantasier i Kristins tilfelle. Og mens alt dette foregikk, gikk det opp et lys for meg. Dette kunne faktisk være interessant for dere, gitt at jeg fikk knipset et par bilder før jeg ble for full, og stilt Kristin et par spørsmål før Sverre dro meg mot vestkanten for å hilse på et par svensker som hadde åpnet et nytt utested i Frognerveien, og som det var viktig å «støtte litt». Ja jøss. Og tapas! Jeg skjønner nå at nivået på serveringen følger kjendiseriet tettere enn den følger forfatteriet, hvertfall her i byen, og mens jeg forsøker å spise meg mett, intervjuer jeg Kristin med iPhonen, med Sverre utålmodig ventende i andre enden av lokalet. Here goes...

Hvordan er denne boka blitt til og hvorfor ville du skrive den? Cappelen Damm forlag spurte meg i vår om jeg ville skrive en bok om norske kvinners seksuelle fantasier. Det var lett å svare ja. Si meg hva du fantaserer om; og jeg skal si deg hva som skjer på soverommet ditt; hva som ikke skjer der; og hva som skjer i livet ditt for øvrig. Våre seksuelle fantasier avslører nemlig langt mer enn hva vi kanskje tror. Forskningen forteller oss dessuten  at 95% av kvinnene har slike fantasier, og jeg bruker å si at de resterende 5% pynter litt på sannheten.

Hvordan gikk du frem? Jeg gikk ut i media og inviterte kvinner i alle aldre og fra hele landet til å delta – de single og de etablerte; de frilynte og de sjenerte; de heterofile, de lesbiske og de bifile – alle som ville skulle med. Jeg spurte hva de fantaserte om, hvorfor akkurat disse fantasiene fikk dem til å tenne, hvilket forhold de hadde de til sine fantasier – var de berikende eller skammet de seg, kunne de snakke med partneren om dem, og ikke minst – levde de ut noen av fantasiene sine? Jeg ønsket å ta litt av pulsen på den norske kvinneseksualiteten anno 2010.

Hva fantaserer norske kvinner om? pic3De fantaserer mye om jentesex og gruppesex, menn som dominerer dem, menn i uniformer, kjente menn, menn som er veldig mye yngre eller eldre, det å være sexy og deilig, det å se på og bli sett, det å bli tvunget til sex, kinky sex - og for så vidt også ganske streit sex – med kjæresten.

Hvilket forhold har du selv til disse fantasiene? Seksuelle fantasier er et av våre siste tabuer. Alle har en fantasi de tror er mer pervers enn gjennomsnittet, og enkelte av våre fantasier får oss til å rødme selv i enerom. Jeg tror imidlertid at når du har lest min bok, skjønner du på bakgrunn av innholdet at du like godt kan friskemelde deg først som sist. Nettopp derfor tenker jeg at min bok er viktig.
pic4 Hva fantaserer du selv om? Det tror jeg at jeg skal spare den norske offentligheten for, men jeg kan godt innrømme at jeg er svak for menn i uniformer. Jeg får høy puls bare jeg kjører forbi politihøyskolen i Oslo, og drømmer stadig om en arrestasjon som kunne få meg til å kjøre for fort – hver dag…. Hahaha...

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer