Utro, eller ikke utro?

dreamstime_6983639Hei Preben, Jeg har datet en jente i litt over to måneder, som jeg har rotet det til med, og håper du kan hjelpe meg..?

Først en liten introduksjon om oss. Jeg er 31, hun er 22. Jeg har eget, flott hus, og en godt betalt og fleksibel jobb og er veldig fornøyd med min situasjon. Hun er akkurat ferdig med utdannelsen og har flyttet tilbake til hjembyen der hun har fått seg en god jobb innen sitt fagfelt, og et hus hun holder på å pusse opp. Vi er begge attraktive mennesker og har lett for å få oppmerksomhet fra det motsatte kjønn. Jeg har omsider, kanskje pga alderen, begynt å bli klar for et forhold. Hun har, som jeg har hørt fra venninnene hennes, aldri vært klar for noe forhold, og vært uvanlig spesiell på akkurat det området.

Likevel. For et par måneder siden møttes vi på fest, og vi endte opp i senga. Jeg følte en helt unik nærhet allerede da, og hun viste meg utrolig mye oppmerksomhet dagen etter. Så det ble til en forandring til at jeg ville holde kontakten, og det var tydelig hun ville det samme. Slik begynte vi å date, og vi har hatt noen helt fantastiske dater sammen, og tilbrakt masse tid sammen.

Likevel, på en fest etter et par uker klarte jeg å kline med en annen jente (fylletull, jeg aner ikke hvorfor, hadde selvsagt aldri endt opp med å gjøre noe mer...). Hun ble veldig sint på meg, men tok kontakt dagen etter, og vi kom oss videre, og alt var like bra igjen. Hun har til info generelt vært litt sjalu, noe som jeg bare har tatt som et positivt tegn på at hun har vært interessert i meg.

dreamstime_1459205
Etter hvert som tiden gikk merket jeg at jeg hadde lyst til å møte henne hele tiden. Når jeg tenker på det i ettertid ble jeg nok helt klart for masete. Hun var litt mer på og av, men det er nok også en kombinasjon med at hun har veldig mye å gjøre med å komme tilbake til hjembyen sin å catche opp med venner, pusse opp hus, stå på i ny jobb, osv. Likevel, når vi møttes, sikkert hver tredje dag sånn gjennomsnittlig, hadde vi det helt fantastisk sammen, og hun ga meg masse kjærlighet og ømhet.

Så, for et par uker siden skulle jeg ha fest. Hun jobbet hele lørdagen og skulle bare komme edru innom for å hilse på, for hun skulle på jobb igjen tidlig dagen etter. Da hun kom danset jeg tett med en annen dame (som forøvrig er modell, så jeg skjønner det ikke var så populært), og hun ble kjempesint og gikk.

Dagen etter sendte jeg henne en melding om vi kunne finne på noe, og hun sa hun ikke hadde tid. Det samme på mandag, og så videre utover uka. Jeg ble desperat og sendte for mange meldinger, og det hendte hun ikke svarte etterhvert. Ville bare møte henne så jeg kunne forklare. Så, først på fredag kom jeg til sansene og tenkte: «Kanskje jeg burde slutte å gå rundt grøten, og heller bare si unnskyld for det som skjedde med en gang, og spørre om det er det som gjorde at hun unngikk meg.» Da fikk jeg en hyggelig melding tilbake der hun sa at det gikk helt fint, og at det bare hadde vært at hun hadde hatt det veldig travelt den uka. Og om vi kunne ta en prat.

Begge var opptatt med hver sine ting i helga, men på mandag møttes vi hos meg. Vi snakket om episoden helgen før, og jeg sa unnskyld for det jeg hadde gjort, og sa at det var litt vanskelig å si hvor grensen gikk når jeg ikke visste hva vi hadde sammen. Det forsto hun, og vi kom frem til at vi kanskje burde ta et valg. Det endte i at hun fortalte at hun ikke var klar for noe forhold, hun følte hun ikke hadde den tiden som forventes med å være i et forhold. Jeg forklarte at jeg var klar for å ofre mitt for å gi det en sjanse. Så der og da følte jeg jo at hun «slo opp med meg», selv om vi ikke teknisk sett var sammen.

Likevel, under samtalen tok hun på meg, så på meg med et forelsket blikk, fiklet med kjedet mitt, og etter samtalen ble vi liggende å kline på sofaen og vi hadde åpnet glidelåsen før hun brøt av. Og hun gikk, men vi klinte igjen ved døra før hun gikk.

Dette var på mandag. Jeg har ikke tatt kontakt etter det. Er redd for at jeg skal si noe som skyver henne lenger unna. Og tenker også at jeg kanskje skal gi henne litt tid til å tenke gjennom ting i ro og mak. Det jeg tenker er at jeg har skremt henne, ved å legge et unødvendig press på å gjøre dette «forholdet» vårt til noe mer enn det hun er klar for akkurat nå. Men det jeg ikke fikk frem i samtalen vår at jeg også gjerne kan fortsette slik vi hadde det, uten noen forpliktelser, og se hvordan det går. Men hvordan kan jeg få formidlet dette til henne nå, når jeg på en måte allerede har sagt noe annet. Tenker at hun vet jo nå at jeg er interessert i et forhold, og at det alltid vil ligge å ulme som et press.

Hadde jeg følt at hun var over meg hadde det vært litt enklere, men jeg føler jo fortsatt, gjennom slik hun oppførte seg på mandag, at hun har følelser for meg. Også vårt siste møte før den festen var helt perfekt.

En oppsummering er at jeg tenker at jeg har vært for pågående og hun føler seg presset inn i et hjørne.

Hva kan jeg gjøre for å komme tilbake der vi var, som også hun var komfortabel med? Jeg er beredt på å gjøre hva som helst for å komme tilbake dit, og er også klar for å gi henne mer rom om vi kommer dit, nå som jeg har lært av mine feil.

Er det lurt av meg å nå la det vente en stund for å se om hun tar kontakt (jeg tenker kanskje hun er redd for å ta kontakt for at jeg skal missforstå og tro at hun er klar for et forhold likevel)? Eller bør jeg kontakte henne og forklare det jeg skriver over. I så fall, hvordan kan jeg fortelle henne dette? Det jeg har tenkt er at jeg for eksempel kan skrive et brev der jeg forteller disse tingene og plassere sammen med en blomst på trappen hennes. Slik at jeg ikke presser meg på, og hun vil se dette i ro og mak alene, og på en romantisk måte (som jeg vet hun setter pris på, jeg ga henne blomster den ene daten, og det hadde en helt utrolig effekt på henne).

Eller andre forslag? Hva kan jeg gjøre??

Setter så utrolig pris på om jeg kan få noen råd. Er ufattelig glad i henne, har aldri vært så glad i noen noensinne, til tross for at vi bare har kjent hverandre i et par måneder...

På forhånd, tusen takk for hjelpen! :)

Mvh. Forvirret Forelsket

Hei Forvirret Forelsket. Kjip situasjon du er i, du har mine sympatier. Ut fra det du skriver så finnes det vel to hypoteser her. Den ene er at du kommer dårligere ut i hennes øyne i kraft av at hennes livssituasjon har endret seg. Det er ikke uvanlig at endringer i jobbsituasjon, og annet, også smitter over på andre relasjoner, som kjæresteforhold. Ofte skjer det en slags dominoeffekt. Ut fra denne perspektivet så fader hun ut forholdet med deg og bruker tabbene dine til å gjøre det. Ikke bevisst, men hvis han har begynt å se litt andre steder, og dette kombineres med karakterbrister hos deg, vil dette lett kunne tippe vektskålen i din disfavør. Spesielt hvis du har et rykte på deg. Jeg tror ikke på at hun ikke har «tid» til deg, da er det i såfall heller at hun ikke har plass til deg. Hvis dette er situasjonen så er nok det beste du kan gjøre å holde deg unna og la henne falle helt på plass. Hennes nye situasjon gir henne nok også en opplevelse av «uendelig nye muligheter», og ikke før hun har landet, og en innskrenket hverdag igjen gjør deg gjeldene, vil hun lettere skjønne hva din verdi er, i forhold til andre muligheter. Mens dette pågår gjør du lurest i å vise verdighet og storhet. At du er en seriøs og attraktiv mann.

En annen mulighet er at du har mistet tillit til deg. Selv om hun gjerne vil stole på deg igjen, så klarer hun det ikke. Dette forklarer kanskje vinglingen, selv om det er fullt mulig at du feiltolker litt, og leser inn for mye, som vi ofte gjør når vi er «desperate». Det hun har kommet frem til er at hun ikke klarer å ha tillit til deg, og siden hun nå er i gang med et etableringsprosjekt, hvor hun sannsynligvis tenker på barn, og så videre, diskvalifiserer du som potensiell livspartner. Hvis dette er saken, så er det ikke fordi hun har lyst finne noe mer spennende, men noe som er tryggere. Man skal ikke undervurdere kvinners behov for forutsigelig og trygge rammer når de trer inn i denne livsfasen. Det er også primale behov for å finne en mann som er villig til å investere i henne og barnet og tegn på utroskap er en alarmklokke som ringer. Nå er jo jenter veldig ulike på dette, men i det overstående tilfellet handler det mer om at hun ikke vil etablere seg enda, i dette tilfellet hun har lyst å etablere seg, bare ikke med deg. I dette tilfellet foreslår jeg at det beste du kan gjøre er å forsøke å slå deg til ro med at du dreit deg ut og mistet tjangsen din. Selvfølgelig, ting kan endre seg hvis hun virkelig har følelser for deg, og du kan selvsagt bedre inntrykket ditt, selv om jeg tror mulighetene er små for at hun vil snu om hun først har plassert deg i «risikabel»-kategorien, og det hun er ute etter er noen hun kan etablere seg med nå.

Du skal også vite at folk varierer i hvilken grad de er romantiske. Kvinner (og menn for den saks skyld), har lyst til å bli «revet med». Kanskje hun vil at du kun skal se henne, ingen andre, og du skal være gal etter henne. Din mer pragmatiske tilnærming, som selvsagt er veldig vanlig, hvor man ikke tør å investere alt før man er sikker på at man får gevinst, er ikke så veldig smigrende for en romantisk anlagt jente. Når du svermet rundt andre jenter fordi du ikke visste helt hva dere «hadde sammen», forteller du henne også at hun ikke er spesiell for deg, men tvert imot at hun veies opp mot andre jenter, i forhold til verdi, og forventet avkastning. Ikke undervurder prinsessefantasien. Du har ikke opptrådt som en ridder på hvit hest akkurat. Men jeg skjønner selvsagt også at her finnes det et paradoks, for det finnes andre typer jenter som ville reagert annerledes på at du var «risikabel» og attraktiv for andre jenter, og som ville reagert helt motsatt, på det som da hadde vært ditt «spill» for å vise din «verdi» for henne. Noen jenter tiltrekkes av det, andre er allergiske, og det er din jobb å finne ut hva slags jenter hun er. Generelt så avhenger dette av egoet hennes. Er det stort må du gjerne blåse deg selv litt opp, er det lite, må du være mer varsom, snill og oppmerksom, og viktigst av alt, vise at hun er alt for deg og at du er der for henne.

I alle tilfeller så tror jeg det beste for deg akkurat nå, er å holde deg litt unna, for dere har rotet dere inn i en farlig spiral hvor du lett vil kunne fremstå som lite attraktiv når det er så stor forskjell mellom hva dere vil. Blomster høres fint ut, men vent lenge, slik at det heller viser at du har tenkt på henne hele denne tiden, og ikke bare en taktikk for å vinne henne over igjen, her og nå. Vanskelig å gi mer konkrete råd, synes jeg, men jeg håper likevel at jeg har hjulpet deg litt med å sortere noen tanker. Lykke til.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

12 sep. 10 10:25

Tips fra sidelinjen: Bruk ikke blomster som middel for å oppnå noe! Det virker mot sin hensikt, og er ubehagelig. Her er jeg redd det kan oppfattes slik. Men hvis hun lengter etter deg og savner deg, men bare føler seg litt lite "sett", vil hun sikkert bli glad for blomster i en slik setting. Ellers ikke.

Sukkerbruker

14 sep. 10 18:10

Hun er 22. Du er 30. Det er en stor forskjell, ikke i arene, men i tenkemåte. Det ville ikke være det samme hvis dere var, for eksempel, 28 og 36. I den alderen, sjansen for at en attraktiv og smart jente, hvem "aldri vært klar for noe forhold", plutselig bli det, er lite. Hun utforsker verdens fremdeles. I fire, fem år kanskje hun vil forstå verdien av et forhold, men nå.. det bare går ikke.

Sukkerbruker

13 okt. 10 15:56

spør du meg burde du se å bli voksen...fjollebukk....

Sukkerbruker

19 okt. 10 20:18

han gav seg ikke = han elsker meg er og blir det viktigste, regner med du først of fremst ser etter hva en jente svarer her og ikke en gutt, først og fremst..
Hun føler seg ikke sett og vil ikke ofre noe for deg så lenge hun føler at du danser med modeller så snart hun snur seg,- mest fordi vi alle vet at forelskelsen går mer over etterhvert og vi jenter har ennenorm god magefølelse på hvem som er der when the going gets tøff. :) Jeg vil si- ikke gi deg, men vent noen dager, kanskje noen uker mens du tenker på hva som er det viktigste å si, det viktigste hun må få vite. Du skremmer henne ikke lengre unna hvis du ikke roper og forlanger for mye mht tempo og definisjoner de første måneder. men husk hun må vite, og du også, at du ikke snur deg etter neste hot girl når foreslkelsen daler. Si om en stund at du ønsker bli kjent med henne som person, og meen det..