Sukkergutter snakker fra levra

finni3Jeg fant nettopp ut at to venner av meg er ferske på Sukker.no. Sannsynligvis har jeg flere venner blant dere, men forståelig nok så blir ikke dette gjort en stor greie ut av når vi er sammen. Men jeg tenkte at det også kunne vært litt interessant å høre hva de synes, sånn egentlig, helt ærlig om Sukker.no og det å date på nett. Spesielt siden jeg ikke er der selv. Ingen av dem har vært på mer en en måned, så det er langt på vei også et førsteinntrykk de gir oss. Jeg inviterte dem på kaffe for å slå av en prat, for å få litt tilbakemelding. Senere kan jeg godt tenke meg å gjøre det samme med noen venninner, så hvis dere leser dette, gi lyd. Det samme gjelder alle dere andre. Gi litt tilbakemdling, og gjerne også fra den yngre generasjonen. Selve samtalen under, er mer eller mindre skrevet rett av, hamret ned på tastaturet mens skravla på dem gikk. Kjenner du deg igjen? Er du uenig? Si fra.

Q: 34, jobber som IT-prosjektleder, 31 dager på Sukker.no. Lite selvhøytidelig og med sukkernavn: "splitthopp" X. 31, sivilarkitekt, 7 dager på Sukker.no.  Er sjenert, og vil ikke stå frem med sitt vakre smil.

Q. Jeg har ikke knekt koden for å skrive meldinger enda. Før skrev jeg alt for mye. Holdt nesten på å brette ut hele livet, liksom. Så begynte jeg å skrive små korte meldinger. Tok tak i små ting i profilen hennes. Håndball, eller hva som helst. Da ble det respons med en gang. Men så er det nivå to da, når man har skrevet en eller to meldinger, får svar og skal svare. Men så skjer det ingenting. Det stopper plutselig opp. X. Det er ikke vanlig å treffe hverandre etter første gang, altså

Q. Jeg har fått forespørsel etter første mail, selv om jeg ut fra bildene ikke var så veldig keen, men jeg tror at det var litt kjapt. Har du skrevet meldinger eller?

finni 2X. Nei, jeg er helt fersk. Bare vært på en uke.

Q. Å, du er ferskere enn meg, jeg har vært på en måned. Superbrukeren min har nettopp gått ut. Og det synes jeg er veldig teit, at man må betale for å sende meldinger. Og forresten så er brukergrensesnittet til sukker foreldet. Det må moderniseres. Meldingssystemet er forvirrende. Når jeg har svart på en melding så står det at jeg ikke har svart.

X. Det jeg synes er kleint er at det er gammeldags på den måten at gutta betaler og er superbrukere, og damene som er pene, slipper å betale. Som å kjøpe drinker på byen. Og de blir sikkert dynga ned i meldinger. Klassisk kjønnsrollemønster. Hvorfor må det vare slik? Damer som er superbrukere er i mine øyne av en lavere kvalitet. Så må de kjøpe medlemskap

Q. Men jeg har sett veldig bra damer som er superbrukere også. Men det er vel kanskje en trend. Og hvis du er knallfin så trenger man kanskje ikke våre superbruker.

X. Det motsatte gjelder ikke for guttene tror jeg. Knallbra gutter må likevel være aktivt søkende. Det er jo ikke bare negativt, fordi jeg som gutt kan skanne gjennom hele sukker, mens damer kanskje bare skanner gjennom de meldingene de får. Men jeg liker konseptet. Man kan pløye gjennom mange flere mennesker og få et bedre inntrykk enn på byen.

Q. Men det er litt gammaldags. Sukker bør nærme seg sosiale medier i mye større grad. Facebook, Twitter. Jeg holder jo på i den bransjen. Men lager du er profil på sukker så virker det så veldig statisk. Hva om jeg har lyst å mikroblogge, for eksempel, så kunne andre brukere få et bedre inntrykk av hva jeg holder på med, ikke bare det der tåpelige «jeg er glad i turer i skog og mark». Alt for statisk. Og hva er greia med at man ikke kan bruke mobilen? Det er jo ikke interaktivt. Man sitter og surfer på de samme gamle profilene. Er jo ikke noe dynamisk innhold i det hele tatt. Sukker har jo et knallsterkt brand. Det er brandet i Norge, og det surfer det på, men får de ikke ut fingeren, så kan det endre seg.

(Mens gutta prater sjekker X om han har fått svar på en melding han sendte til en søt jente i dag tidlig

Q. Det med mobil, da kan man mikroblogge

X. Ja, og si at du er ute på byen, og så får du en melding, så kan man jo møtes. Det blir så mye mer spontant.

Q. Og hva med lokasjonstjenester. Gowalla og Facebook Places, som snart kommer til Europa

X. Da kunne man koblet seg til profilen, og når man var på et utested kunne man koblet dette opp til profilen, og så kunne andre sett dette.

Q. Ja, man må lage et mye mer moderne møtested. Brukermassen til sukker hadde garantert gått rett i taket. Møtte f.eks. en kompis nå på torsdag, og snakket om sukker. Det er faktisk helt stuereint i da, og man kan ta det videre, locations, mikroblogge...hvor ER FOLK LIKSOM!!

finni(X Har fått svar, begge roper)

Q. Får jeg se? Hva skrev du til henne?

X. Hmm. Var visst ikke henne. En annen dame.

Q. Hva skrev hun?

X. Vil ikke si det.

Q. Er det noe hemmelig da? Ikke vær dum.

X. «Du har et flott smil, har du seilbåt også eller? Smil, prikk prikk prikk? Smil.

Preben. Hva tenker du om meldingen?

X Helt fin, flott åpning

Q. Få jeg se eller?

X. Der.

Q. Ikke dum hun her da. Småsøt.

X. Likte ikke lua og genseren

Q. Tulling, er du teit eller?

X. X er motefascist.

Q. Hey, kanskje du kunne hjulpet med med å finne klær. Jeg kjøper jo ikke klær. Forresten, skal jeg sjekke om jeg har fått melding av hun der berta jeg sendte melding til, eller? Og forresten. Det finnes jo ingen sukker-app. Hva skjer? Er det virkelig mulig å ikke ha en app

X. Hey! Jeg har fått svar av henne likevel.

(X vil ikke si svaret. De blir enige om å møtes)

Preben. Hva ser dere etter på dameprofilene?

Q. Det er jo bildene da, først og fremst. Det er jo ikke å legge skjul på det. At det er flere bilder, slik at man får et skikkelig inntrykk av hvordan de ser ut.

X. Helhetsinntrykket. Først og fremst bildene. Om vedkommende er søt, sporty, oppegående. De tre tingen gjør at summen kan bli veldig bra.

Q. I forhold til det de skiver.. Mange skriver utrolig mye. Lange avhandlinger. Da gidder jeg ikke lese. Andre skriver ingenting, da er det ingen ting å ta tak i. De skriver bare «spør da vel». Hva skal man spørre om da? Utrolig provoserende.

X. Bruker du mye tid på sukker?

Q. Ikke så mye.

X. Det har vært min skrekk, at det blir et tidssluk. Jeg forsøker å minimere tiden min.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

25 okt. 10 18:35

Liker photoshopinga Preben;)

Sukkerbruker

26 okt. 10 20:49

Jeg er HELT enig i at Sukker sitt brukergrensesnitt er utdatert. Med tanke på hvor mye tid folk i dag bruker på steder som facebook, twitter og lignende sider er det absolutt på tide at sukker slenger seg på trenden om å bli mer micro-bloggete.

Jeg som er 20år gammel, og ikke har mye annet enn skolen å ta meg til, blir fort opphengt i sider som sukker. Jeg har til og med spandert på meg et sånn vip+ abonnement, uten at resultatet av all sukkerbruken blir noe bedre enn før.

mvh ung mann

Sukkerbruker

27 okt. 10 09:57

Typisk gutter å tro at en jente er klar for å møtes når som helst. Spesielt sånn tracking der guttene skal kunne søke opp hvor en dame beveger seg er helt på jordet. Krever litt innblikk i hvordan vi damer tenker for å innse at det ikke er noe vi ønsker. Kanskje er det det sukker har forstått?

Sukkerbruker

27 okt. 10 16:21

En sukker-app eller tilpasset mobilløsning hadde vært veldig bra. Jeg vil kunne bruke det litt enklere når jeg sitter på bussen, f.eks.

Sukkerbruker

27 okt. 10 19:53

Dette er på vei :-)

Sukkerbruker

28 okt. 10 13:33

Personlig syns jeg ting funker greit som det er, men er såklart alltid litt morro med nyspring også

Sukkerbruker

28 okt. 10 21:20

oj, overraskende det der med superbruker.
Hadde ikke overveid at det er noe gutter ser bort i fra fordi de "peneste jentene" ikke behøver å være superbruker.
Det finnes også jenter som liker å jakte - sende et blikk på byen- eller å gå etter den gutten man selv har valgt ut..
Jeg vil ihvertfall ikke ende opp med noen som bare velger meg - jeg vil også velge ham!

Hilsen superbruker

Sukkerbruker

28 okt. 10 21:22

og ps

sukker må gjøre noe med designet sitt!
Det ser ut som coveret på en legeroman...

I tillegg burde sukker endre navnet - sukker!
Hva er det for et navn. klissete.
Velg noe intelligent - og morsomt!

Sukkerbruker

3 jan. 11 23:21

Synes kommentaren " Damer som er superbrukere er i mine øyne av er lavere kvalitet"må de kjøpe medlemskap" av x er litt gammeldags. Skal ikke jenter få lov til å være nysgjerrige og se hele profiler til de gutta som ikke er superbrukere? Hvorfor må jenter alltid sitte å vente?

Sukkerbruker

18 jan. 11 09:02

"Damer som er superbrukere er i mine øyne av en lavere kvalitet."

Oppgraderte nettopp til super, om synet av eit "superikon" får menn med den innstillinga til å halde seg unna er den jaggu verdt kvar krone. ;)

Av og til er eg utruleg takknemleg for at eg er bifil. ^_^

Sukkerbruker

6 mars 11 00:21

Haha, kunne ikke vært mer enig

Sukkerbruker

8 mars 11 20:25

Jeg synes sukker er omtrent som å gå på byen. Blir overøst med slibrige mld, mens de ålreite tydeligvis skygger banen. Fantastisk forum da, mye morsomme diskusjoner og holdninger, absolutt blitt et sted jeg er innom daglig og er veldig aktiv når jeg stikker innom :)

Har nå vært her i ca 3 uker, om dette er relevant info :)

Sukkerbruker

15 mars 11 14:16

NÅR KOMMER DET APP?????????

Sukkerbruker

26 april 11 22:06

X sier det er kleint at det er slik at mennene er superbrukere og kvinnene er her gratis. Samtidig sier han at kvinner som er superbrukere står lavere. Jeg skjønner ikke hvor han har det fra, og jeg skjønner ikke at han bare antar at det er riktig. Jeg tror det er skapt i hans hode.

Jeg er VIP+ fordi det er billigere enn superbruker (skjønt jeg får lyst til å bli superbruker nå), men jeg er helt enig med de som sier at jeg liker å velge selv hvem jeg vil ha kontakt med. Jeg danset en del swing, selskapsdans og folkedans før, og jeg var jammen glad Camilla Colletts tider var omme! Jeg vil anbefale X å lese Amtmandens døttre eller å lese om kjærlighetslivet til Camilla Collett.

Sukkerbruker

29 juni 11 13:41

Mannfolkene her inne som er superbrukere, ser jo ut som inspirasjonsmattereale for Pondus...

Sukkerbruker

29 juli 12 11:06

dere damer ser på fålk som er disletiske som dome fålk,og jeg leger merke til at utsende og hudfarge har mye å si her ine.