Bonuspoeng

Hei Preben. Jeg har et aldri så lite dilemma og håpet du kunne hjelpe meg med noen vise ord! I sommer møtte jeg en i utlandet og det utviklet seg fort til å bli en intens ferieflørt. Da dagene før avreise nærmet seg bestemte vi oss for at vi skulle fortsette dette når vi kom hjem, noe vi gjorde i 4 måneder. Vi pendlet frem og tilbake mellom Norge og Sverige, noe som fungerte bra da vi begge har en ganske travel hverdag. Men så skjedde det uunngåelige, jeg fikk sterkere følelser enn hva han gjorde. Jeg prøvde intenst i å få dette til å bli noe mer, noe som fungerte ganske dårlig. Han levde sitt travle liv i Sverige og kunne ikke forestille seg hvordan vi skulle få et forhold til å fungere på tvers av grensen.

I fare for å bli enda mer såret enn det jeg allerede var, bestemte jeg meg for å avslutte det hele. Jeg slettet han fra telefon, Facebook og msn, uten å si ifra. Flere uker gikk og jeg klarte fortsatt ikke å glemme han, jeg bestemte meg derfor for å ta opp kontakten igjen, noe som kanskje ikke var så lurt... Han sa at han ikke kan tilby meg det jeg vil ha av han. Vi kunne ha forsatt og møtes som før, men det ville aldri bli noe mer enn det. Min første tanke var da at det ville være bedre å se han en gang i blant enn å aldri se han. Det var kanskje feil av meg å kreve det jeg gjorde, når jeg faktisk hadde det veldig bra når jeg var sammen med han. På en annen side vet jeg hvordan jeg kommer til å føle meg når jeg forlater han og vet at han har frie tøyler til å gjøre akkurat hva han vil når jeg ikke er tilstede. Så mitt spørsmål til deg Preben: Burde jeg nøye meg med det han har å tilby, selv om jeg vet at det kommer til å bli veldig vanskelig?

Hei. Synes nå selv dette er ganske opplagt, egentlig. En fyr i Sverige som oppfatter seg selv som singel, har hatt en romanse med en norsk tjej, som ble forelsket i ham. Han ble ikke forelsket, annet enn i tanken på at hun kommer over av og til for «å leke» kjæreste og å kose seg. Så drar hun tilbake, out of sight, out of mind, eller? Hadde du ikke vært forelsket i ham, eller klarer du å være tilfreds med å la det være en elsker i nabolandet, er det i grunnen helt ok. Men siden du prøver å distansere deg fra ham, og feiler, ser det heller ut til at det blir litt destruktivt, hvor det utvikler sg et asymmetrisk mønster, hvor du blir trengende, og han jevnlig må markere distanse. Jeg antar at du har større forhåpninger i det lange løp enn å være en elskerinne med masse bonuspoeng i flyselskapene. Da er det bare et tidsspørsmål før dette vil havarere uansett. Han kommer ikke til å snu i sine følelser, tror jeg, og han kommer ikke til å flytte til Norge heller.

Distraksjon

Det er hvertfall to ting du bør tenke på hvis du klarer å gå med på avtalen. Fordelen med å ha en elsker er selvsagt at det er behagelig og godt å ha litt spenning og trygghet i en travel men kanskje også kjedelig hverdag. Du vet hva du får, og du vet hva du ikke får. Det finnes også en ro som inntreffer når katastrofen er et faktum. Faren er derimot at siden du er så oppslukt i ham, overser du de andre mulighetene som dukker opp. Det som er ment som en midlertidig greie, distraherer såpass mye at du blir hengende rundt til han går lei eller finner seg noen andre. Og så står du der, uten å ha jobbet på din kant med å finne noe nytt og bra. Ikke sant? Menn gjør samme feilen, og lever i serier på seksmåneders liksomkjæresteforhold de dumper oppi, uten å være skikkelig dedikert, og uten å være disiplinert nok til å holde seg skikkelig single, slik at de har øynene og ørene med seg når noe bra dukker opp. Når du drar på langweekend til Sverige, drar venninnene dine ut på byen, eller følger opp smsen de fikk fra fyren de traff forrige helg. Men ikke du. Du har hodet fullt av andre ting. Drømmer som aldri vil innfris, og som du aldri gir slipp på.

Gidder du?

Er du sterk nok til å gjøre dette gjensidig så kan det derimot være en hyggelig affære gjennom vinterkulden. Kanskje også en litt dyr og forurensende affære hvis du skal fly hele tiden. Personlig så tror jeg ikke jeg hadde giddet. Hvertfall ikke hvis jeg var forelsket i henne. Det virker ikke som at det er så mye spesielt som foregår her, annet enn at dere tilfeldigvis bor i forskjellige land. Du har truffet en fyr som liker deg nok til sex og litt samvær, men som ikke er interessert i å investere på samme måte som du er. Han vurderer seg som høyere i markedet enn deg, eller som en høyrisiko affære siden du bor i Norge, og han er ikke interessert i å starte noe som innebærer at han må legge bånd på seg selv mens du er borte. I alle tilfeller så bryr han seg ikke nok. Gidder du det?

Menn kommer og går

Kanskje du heler burde prøve å se litt annerledes på det. Noen ganger møter vi folk med en holdbarhetsdato. Ferieflørter, eller feriekjærester er typisk. Selvsagt er det litt vanskeligere, siden Sverige ikke er så langt unna, og virker å være rett innen rekkevidde, men prøv heller å tenke på det som et fint minne fra en bestemt tid i livet ditt. Du skal møte mange menn, og de kommer alle til å forme livet ditt på en eller annen måte. Mange av dem skal ikke gjøre annet enn det, før de forsvinner igjen. Denne svensken er en av dem.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer