Gay is OK

Hei! Jeg har nå nylig laget en sukker profil. MEN, det er en stooor ting jeg lurte på ! Jeg er altså bifil og er kvinne, men når jeg søker komme det bare opp menn. Må jeg da lage en "falsk" profil for å så legge til kvinner? Hvorfor har dere ikke laget det slik at kvinner kan finne kvinner, menn finne menn eller at noen bare rett og slett er bifil og vil sjekke ut hele markedet? Jeg for min del, synes dette er litt dumt på en måte. Fordi, det er jo ikke bare menn jeg er interessert i :) Mvh - Nysgjerrig bifil kvinnfolk - Lauren :) Håper på ett svar raskt!

Hei Lauren. Jo, det er bare å ta selvkritikk (selv om jeg bare blogger for sukker.no, da). Helt riktig så er sukker.no preget av den såkalte «heteronormativiteten». Det legges sterke føringer på hvem som får ta kontakt med hverandre, og ikke bare når det gjelder på match-scoring. Hvis jeg skal svare på hvorfor det er slik, så antar jeg at det er fordi det ikke falt de to heterofile gutta (de to Mortener) når de lagde sukker.no at det kunne være aktuelt. Sukker speiler nok deres egen legning, deres eget heterofile pardannelsesprosjekt med fokus på samliv og repoduksjon. Og de representerer flertallet. Selv er jeg heterofil, og på samme måte som dem så er det lett å «glemme» det som ikke angår en selv. Desto viktigere at du tok opp dette.

Når man starter business så er et sikkert lurt å fokusere på akkurat flertallet. Dessuten så har de homofile Gaysir som de bruker flittig. Sukker vil aldri kunne konkurrere med slikt. Men så er det nettopp dette når man ligger midt mellom høyre og venstrefilen og cruiser. Man vingler litt frem og tilbake i filene. Det burde vel ikke være nødvendig å ha en profil på et rent heterosted og en på et homosted? Det finnes mange som er bifile, og jeg er enig i at man kunne lagt litt bedre til rette for dette.


Det er vanskelig å finne statistikk på hvor mange som er homofile, eller ligger et sted i mellom, men tallet er ca en av tyve, eller 4%. Om dette er få eller mange får den enkelte avgjøre. Det er kontroversielt å studere «homofili», og jeg forstår argumentet om at det blir en form for underlig-gjøring og objektivering som vi i lang tid har prøvd å komme vekk fra. Langt på vei har vi klart det. Men mye gjenstår. En ny studie viser at homofile gutter har ca tre ganger så stor sjanse for å bli mobbet på skolen.

Den kulturradikale vendingen i samfunnsvitenskapene var blant annet et forsøk på å snu maktforholdet på hodet og «avnormere» heterofilien. Det var ikke mer naturlig å forske på hvorfor folk var homo, som å forske på hvorfor folk var hetero, var tanken. I et evolusjonistisk paradigme, som vi fremdeles befinner oss i, er dette kanskje et underlig utgangspunkt, men strømningen gikk i en tid da man trodde alt var mulig. Så skal det også sies at heterofilien ikke gjør livet mer meningsfullt, bare fordi den gjør det lettere å kopiere seg selv.

Jeg tenker litt på hvordan man kunne gjennomført det i praksis. Det letteste måtte vært en både-og-knapp i starten når man så hva man lette etter. Det vil si, når man lager profilen sin. Deretter vil man få mennesker av det motsatte kjønn pluss mennesker av samme kjønn som også har krysset av for både-og i profilen sin. Deretter kan vel disse rangeres på samme måte etter matchsystemet tenker jeg. La oss nå se om det blir litt tilbakemelding på dette, både fra dere og Morten G og Morten B.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

31 des. 10 14:40

Jeg er en hetrofil- og hetroseksuell mann.

Særlig for mange menn tror jeg det er relevant å vite om jentene man vurderer å date er hetro/bi/homo-file/seksuelle. Personlig ønsker jeg aller mest å treffe jenter som er hetrofile og biseksuelle. Bifile jenter er også spennende. Generelt er nok biseksuelle jenter særlig ettertraktet på kjønnsmarkedet.

Det hadde hevet kvaliteten på Sukker vesentlig om fil og seksualitet hadde blitt inntatt som søkekriterier. Særlig gjelder dette om Sukker i motsetning til mange av Sukkers konkurrenter, hadde evnet å skille mellom hvilken "fil" brukerne kjører i og hvilken seksuell legning de har. Kvalitetshevning/kostnad - ratio ved dette enkle tiltaket må åpenbart være svært mye høyere enn det siste påfunnet fra Sukkers side om leiligheter. Sistnevnte synes mest tilpasset folk på 14-års stadiet med lav betalingsevne og som uansett med fordel kan fjase på Nettby slik at vi andre kan date mer effektivt ved hjelp av Sukker.

Informasjon om brukernes homo/bi/hetro-file orientering og homo/bi/hetro-seksuelle orientering ville enkelt kunne gi synergi om man åpnet opp for søking og kontakt innenfor samme kjønn. Tilsvarende er det åpenbart også et marked for par som søker menn/kvinner, menn/kvinner som søker par, par som søker par mv.

Følgende ville i motsetning til dette med leilighetene som senker kvaliteten på Sukker, være egnet til å høyne kvaliteten på Sukker:
1) Speeddating-funksjonalitet
2) Valideringsfunksjonalitet
3) Reisekallender
4) Mulighet til å søke på høyde, vekt, orientering mht fil og orientering mht seksualitet
5) Muligheter til å lage private galleriet som man må ha nøkkel for å kunne åpne
6) Eventsider (inntektsmuligheter for Sukker)
7) Salg av statistikk (f.eks et eget abonnement som gir tilgang til pedagisk fremstilt statistikk). Kvaliteten på denne tjenesten kunne økes ved at det ble gjennomført elektroniske spørreundersøkelser blant medlemmene.

Sukker kan hente mye god inspirasjon til videre utvikling i disse baner fra den påkostede datingnettsiden www.sdc.com

Sukkerbruker

3 jan. 11 00:43

Jeg har lurt på det samme selv, og syns absolutt dere burde åpne for de bifle og homofile. Har flere bi og homofile venner som gjerne vil på sukker. Sukker er i mine miljøer en anerkjent side å bruke. De samme vennene sier også at gaysir er blitt et sted mer og mer for sex-treff for guttene og at miljøet er så lite at alle vet hvem alle er. En lesbisk vennine av meg som leter etter kjærligheten, sier hun ikke kan være på gaysir fordi hun ikke vil utlevere seg selv for det lille lesbe-miljøet som er, og møte de samme på byen i helgene. Derfor hadde vært lettere for henne å være på et anerkjent sted hvor "alle" er. (uansett legning). Tror også det er en lur måte å bekjempe fordommer på; ikke utelukke de som ikke passer inn i den hetrofile normative formen. Hvis vi vil at det skal være akseptert, må vi gjøre det vanlig. Og derfor alltid inkludere som det skulle være den naturligste sak i verden (noe det jo burde være, og forhåpentligvis blir i fremtiden).
Ellers er sukker. no veldig bra, dere gjør en kjempe bra jobb :)

Hilsen hetrofil jente

Sukkerbruker

4 jan. 11 22:10

Grunnen til at vi ikke har en løsning for homo og bifile i dag er at Sukkers system i utganspunktet var lagd for store singelfester. Som kjent arrangeres det sjelden fester for både hetero - og homofile av forvirringshensyn. Sukkersystemet er siden kraftig utvidet og på grunn av systemets kompleksitet er det nå relativt komplisert å inkludere flere legninger. Vi har vurdert det flere ganger, men vi skal ta en ny vurdering :)
Når det skrives "En lesbisk vennine av meg som leter etter kjærligheten, sier hun ikke kan være på gaysir fordi hun ikke vil utlevere seg selv for det lille lesbe-miljøet som er, og møte de samme på byen i helgene", så er dette en varsko om at det kanskje ikke er riktig å bygge ut systemet til å inkludere homofile. Nettopp fordi lesbemiljøet på Sukker ikke vil bli større enn lesbemiljøet på Gaysir. Som lesbisk kvinne vil man jo bare få opp lesbiske og bifile kvinner, som på Gaysir.

Hilsen Sukker.no

Sukkerbruker

9 jan. 11 21:36

Man har jo den relativt store massen med bifile der ute som hovedsakelig omgåes hetrofile og nok aldri ville gått inn på Gaysir for å finne noen.

Sukkerbruker

10 jan. 11 02:41

Det er bare å bli medlem av www.skeiv.no, det er helt gratis også :)

Sukkerbruker

10 jan. 11 03:06

Jeg tror det ville blitt større på sukker, pga av de som en over sier her, at det er mange som ikke ville gått inn på gaysir av andre grunner. Det blir jo et veldig hermetisk miljø, både på gaysir og skeiv (har mange homofile venner). På sukker, så er det lettere å bli en del av en "masse", og både har dere jo elemeneringsmetoden (matchtall), og et stort antall bifile, som ikke er på gaysir eller skeiv. Hvis en ikke vil være en del av et miljø, men bare en person som leter etter en kjæreste, tror jeg sukker er et "lettere" sted å være.
Men, jeg ser begrensningene dere har, kunne blitt litt forvirring på festene ja. Men går jo an å vurdere det videre, og kanskje det fins løsninger på det også. Jeg vet ikke

Sukkerbruker

14 mars 11 17:09

Dette har jeg lurt på selv flere ganger.
Man kan si at jeg har vel levd største parten livet mitt som hetro jente. Jeg har alltid vært åpen om at jeg også er tiltrukket av jenter men har vel ikke identifisert meg selv som bifil siden de store erfaringene på området har uteblitt.
Er enig i det de over her sier... synes gaysir er litt skummelt siden det er et ganske lukket miljø der alle kjenner alle, og jeg kjenner jo ingen. Dessuten har jeg fått det inntrykket at gaysir er ett kjøttmarked og da jeg åpnet en profil der ble jeg umiddelbart rennt ned av par som ville ha trekant og andre ubehagelige tilnærmelser.
Dette er jeg ikke veldig begeistret over.
Jeg er kjempe fornøyd med sukker sine tjensester og trives godt her inne. Veldig mange kjekke gutter her, skulle bare ønske sukker kunne blitt litt skeivere for jeg er sikker på at flere av jentene her er litt som meg og jeg skulle gjerne hatt sjangs til å bli kjent med de også :)

Sukkerbruker

19 april 17 23:11

Jeg er en homofil mann og registrerte meg her uvitende om at det ikke var et alternativ for ikke heterofile legninger. Jeg oppsøker sukker utelukkende fordi vi som er skeive (Menn vell og merke) egentlig bare har to alternativer og det er Gaysir og Grinder og både Gaysir og Grinder er kjøtt markeder hvor 90% av brukerene er for å få seg et ligg og det er det eneste. Vi har egentlig ikke noe sted som er mere rettet mot å gå inn i et forhold.