Loven om minst interesse

"Det skjer ikke noe før du begynner!" En av byggevarekjedene har dette som sin reklame. Og det siste året har jeg erfart at det skjer heller ingenting før jeg fortsetter. Jeg er en kvinne på ca. 40 som er er forundret over hvor lite initiativ det er i menn som faktisk gjerne vil møte meg! Ja, de vil bare møte meg hvis JEG spør, da vel og merke.. Nå tenker jeg et stykke ut i datingen, i situasjoner der man har blitt kjent og vært intime flere ganger. Nå har jeg opplevd det samme fenomenet to ganger etter hverandre med to ulike menn som jeg virkelig ønsket et seriøst forhold med. De kommer på banen i det øyeblikket jeg lokker dem med noe. Det kan være med en konsertbillett, middag eller hva som helst. De takker ja, kommer og ser ut til å kose seg maksimalt. Og så blir det stille igjen. Det kan gå mange uker, og jeg tenker at nå er nok toget gått, og sender en melding hvor jeg nærmest regner med avvisning - men neida! De blir såå glad for invitasjonen og vil gjerne treffe meg. Og så gjentar dette seg. Og da skjønner jeg ikke helt hva som skjer. Gambler de på at jeg kommer til å ta kontakt selv om ukene går, tro? Eller bryr de seg egentlig ikke, men takker ja fordi de ikke har noe bedre fore? Eller er de så redde for å forplikte seg til noe at de kun tør å takke ja til noe, men ikke å initiere noe? Hva tror du, Preben? Hvorfor vil de treffe meg gang på gang når jeg spør, men aldri komme på banen av seg selv? Har du noen tips til hva kan jeg gjøre for å prøve å kapre en sånn mann uten å miste all lyst, respekt og stolthet underveis? Eller er sånne menn ikke mulige (i det minste for meg) å kapre, tro? Bør jeg glemme dem? Eller gjøre en ekstra innsats? Og i så fall på hvilken måte? Alle tips og innspill mottas med takk! Anonym..

Hei Anonym. Jeg setter min innsats på alternativ 3: «Eller bryr de seg egentlig ikke, men takker ja fordi de ikke har noe bedre fore?»

Så blir det neste interessante spørsmålet: Hvem er «sånne menn» for deg, som du lurer på om du kan kapre? Har du hørt om loven om minst interesse? Den sier noe så enkelt som at den som er minst interessert i samværet, dikterer også betingelsene for dette samværet. For dere sukkermennesker der ute, så er denne loven grunnlaget for en viktig erkjennelse: Hvis dere føler at dere er i en avmaktssituasjon stilt overfor et annet menneske, så føler dere konsekvensen av denne loven. Det finnes ingen engler, ingen horoskop, ingen fuktighetskrem, som vil endre på dette faktum. Det litt kjipe er, at jo mer interessert du er i en person, jo mindre makt for du over ham. Og jo mindre interessert du er, jo mer makt får du, men som du ikke bryr deg om å ha.

Det finnes alltid en erotisk maktkamp mellom menn og kvinner, fra lugging i barnehagen til ekteskapet. I alle disse forholdene så står partene i en eller annen maktrelasjon. Nå er det ikke nødvendigvis så viktig å ha mest makt i dette forholdet. Eller, for noen er dette viktig, og de ofrer litt interesse for tryggheten som denne makten gir. Det som er poenget, og som du er ute etter, er å finne en mann som du ikke nødvendigvis har makt over, men som du har nok makt over til at du får være med å diktere betingelsene for samværet. At dere kan inngå en avtale om «forhold». Det du må gjøre for å få til det, blir da nødvendigvis å velge noen som du er litt mindre interessert i, og som er mer interessert i deg. Du må søke en annen maktkonstellasjon, og slik at loven om minste interesse ikke slår så hardt ut at du ender opp uten noen som helst forpliktelse fra den andre parten.

Også menn synes det er hyggelig å bli oppvartet og jaget, og mens man venter på en kvinne man ønsker å forplikte seg til, kan man ha det hyggelig med kvinner man ikke ønsker å forplikte seg til. Som jeg har sagt flere ganger, menn har lavere terskel for sex en de har for samliv. Ikke tro at sex betyr mer enn akkurat det. Og mer sex kommer ikke til å endre på dette. Heller ikke mer tid sammen. Sett fra ditt ståsted. Mannen blir ikke høyere bare fordi dere ligger med hverandre, ikke sant? Men så er det nå engang slik at dere damer er like ivrige på å gå for «kvalitet» som vi menn er på «kvantitet», sannsynligvis fordi vi fra naturens side er stilt ulikt overfor reproduksjonen. Kan man bare få ett barn i året, i motsetning til mannen som kan få et barn hver dag, så er det viktigere at genene til dette ene, sjeldne barnet er best mulig. Dette er jo ikke noe man forholder seg til i sitt daglige liv, og alderen din tatt i betraktning, kanskje heller ingen faktor. Men vårt biologiske vesen lager likevel slike fallgruver for lykken vår. Naturen stiller seg likegyldig til oss. Du vet hva du trenger å gjøre for å finne en partner. Men hvem vil det?

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

26 feb. 11 11:15

Dette kjenner jeg igjen. Menn jeg viser interesse for trekker seg og menn jeg spiller "hard to get" ovenfor er straks mer interesert og tar kontakt. Og her kommer vel grunnen for dette "spillet" jeg misliker. Er det slik at man må være en strateg for å få den mannen en ønsker. Takk og farvel til åpen og direkte interesse? Slitsomt....

Sukkerbruker

28 feb. 11 21:15

Er det nå så at man alltid må følge hva naturen dikterer. Har vi ikke nådd så langt rent evolusjonsmessig at man kan overkomme denne trangen?

Spillet vil være der så lenge det finnes spillere

Sukkerbruker

1 mars 11 19:20

sitter å leser og kjenner meg veldig igjen..i mange tilfeller på å være den som har makta og kjører reglene..men og i noen tilfeller å være den som noen har makt over..og det er nettop disse få mennene som har denne makta over meg som jeg ikke klarer å slippe taket i..... skulle gjerne vist hvordan den maktposisjonen skulle blitt snudd....men som d nevnes de man vil ha makt over får man ikke makt over.....de man derimot ikke vil ha makt over får man makt over, men bryr seg ikke.......ikke rart dating er vanskelig!

Sukkerbruker

1 mars 11 21:12

Bestem deg for ikke og send sms heller skriv mail noe jeg gjordt og dermed ble det snudd gitt ,sms både fredag og lørdag forrige helg . Og da var selvfølgelig jeg opptatt .Og en lang telefon nå søndag om både turer vi skal på og jeg teker på deg ,så dette lover godt ;-))

Sukkerbruker

1 mars 11 23:10

Kan anbefale Sissel Gran's siste bok "Hekta"- et håp om kjærlighet.. den sier mye om dette fenomentet, bla i et læringsteoretisk perspektiv..En annen bok heter vel, "He's just not that into you"?

La oss gå for de som vil oss vel? :)

Sukkerbruker

2 mars 11 00:08

Damer som er altfor hard to get mister jeg fort interessen for. Det får meg bare til å føle meg underlegen, og det er jeg ikke interessert i..

Sukkerbruker

2 mars 11 08:40

Spørs hva slags interesse det er snakk om. Hvis interessen bunner i at man ønsker å FÅ noe fra den andre, stemmer dette. Bunner interessen i noe dypere, stemmer det ikke.

Hvis interessen bunner i en genuin omsorg / empati / kjærlighet med en annen person, så vil dette forsterke interessen også motsatt vei.

Tenk deg en som kan klare seg fint uten deg, men som elsker deg fordi han ser noe helt unikt ved deg som ikke finnes hos noen andre...

...som har lyst å glede deg fordi du fortjener det...IKKE for å få noe igjen (han klarer seg fint uten deg)...da gjelder ikke dette overfladiske maktspillet lenger. Denne interessen vil forsterke interessen også motsatt vei.

Så det Preben sier er helt riktig, gitt at man kun snakker om OVERFLADISK interesse - altså interesse som bunner i å FÅ noe man MANGLER av den andre.

For en interesse som bunner i noe dypere medmenneskelig, stemmer denne loven ikke. Med genuin medmenneskelig ikke-needy interesse er effekten motsatt -den forsterker interessen motsatt vei.

Men dette krever mye modenhet og at man ikke er oppslukt av egoisme.

Sukkerbruker

2 mars 11 18:07

Klassisk episode fra Seinfeld:

George føler seg underlegen en dame "Jerry, I got no hand" (altså overtak). Han vet det bare er et tidssspørsmål før dama dumper ham, og han dumper henne derfor med "I'm breaking up with you!" og straks har hun tid til ham og gjør alt som George vil.

Sukkerbruker

6 mars 11 03:11

Jeg må si meg veldig enig i det Hambi skriver her, flott innlegg! Jeg tror vi snakker om to forskjellige ting her. Dette maktspillet som omtales her har for min del aldri endt opp i noe forhold - min erfaring er at et opplegg som starter som slikt spill, forblir nettopp bare et spill også i fortsettelsen - jeg tror ikke på store strategier når det gjelder kjærlighet. Jeg blir bare ekte varm hvis jeg får respons på min interesse - om jeg blir avvist så kan jo ønske seg at maktbalansen opprettes igjen, men det blir aldri noe seriøst ut av det...

Sukkerbruker

16 mars 11 01:50

Godt å lese de siste innleggende om det ekte. Men håper ikke det er en fare for at man blir overfladisk på grunn av alle valgmulighetene her inne... Det blir som hvis jeg skal kjøpe en kjole, så finner jeg en i en butikk, men jeg kjøper den ikke, før jeg har gått gjennom de andre butikene og forsikret meg om at valget er riktig. DET er den overfladiske varianten, slik jeg liker å tenke på det. Jeg er ikke slik. Liker jeg noen, så liker jeg dem, og tenker ikke på noen andre potensielle. Jeg er bare redd for at en del menn handler kjole for mye ; )

Sukkerbruker

18 mars 11 01:21

Les: Sherry Argov: Why men love bitches - from doormat to dreamgirl. Bibel for jenter.

Sukkerbruker

29 mars 11 08:20

I can't read Norwegian language.
But I want to find true love from this country.
Who will help me. So i must learn norway language?
Who can speak english ,please talk to me.
Thanks
x

Sukkerbruker

4 april 11 13:21

CLASIC DUDES!
Starsky and Hutch movie.
They got the two cheerleaders back to Hutchs dump and are going to "party" with these incredibly HOT chicks.
Hutch asks Starsky: "Ok answer this question cuz we are going to stick to it!...Which one do you like Starsky?" Starsky says, "Well, I have always had a thing for Blonds"
Hutch says..."GREAT BECAUSE, I WILL TAKE ANYTHING ;-)

Have a good attitude and open haert, don't try to "GET" anything.
Many GREAT POSTS HERE, I will be back.

Many times we are LOOKS FIXATED in this media driven world...sad. Get a DOG, TATTOO or PIERCING that matches your style, individuality and personality and find a partner that compliments you and your goals that you can move out of your cushy comfort zone with:-)

Also, one great quote for you all to think about and it sits above my desk...

"If at first you fail; REDEFINE SUCCESS"

VegasRox

Sukkerbruker

4 april 11 18:14

Bare en kort kommentar: "Spillereglene" endres hele tiden,. Jeg var nokså langt nede både emosjonelt, økonomisk og jobbmessig, og forelsket i en mann som var "over" meg, (. høystatus). Han var 7 år yngre enn meg (jeg er 42, men "godt vedlikeholdt" 42, om jeg tør være ubeskjeden) og jobbmessig langt under han (han hadde nettopp fått et stort forskningsstipend, på den tiden var jeg arbeidsledig),

Jeg var den som satt og tekstet inntil det ikke kom svar...og jeg var helt knust da jeg ikke hørte mer fra han.

Etter noen måneder begynte jeg å "snu" situasjonen, ikke i forhold til han, men i mitt eget liv generelt, gradvis begynte jeg å bygge meg opp igjen, fullføre et spennende prosjekt jeg har holdt på med, lenge, men ikke fullført og fy f....det var deilig, jeg begynte å trene igjen, kjøpte meg en nye kåpe, la merke til at jeg fikk blikk fra menn på gaten igjen, noe som ga et lite piff, jeg begynte å besøke venner, tok med små gaver, oppdaterte meg på deres liv, etc alle disse små tingene som over tid kan føre til større endring.

LIke etter jul møttes vi igjen tilfeldig og da var det ikke måte på, fra hans side jeg fikk høre hvor "interessant" jeg var å snakke med , det hadde han glemt, i tillegg hadde han hadde glemt hvor "nydelig" jeg var etc.

Vi snakket lenge, men bestemte meg for å si nei til det intime den kvelden, og etter det føler nå at vi er i en slags "maktbalanse" i forhold til hverandre, han viser mer respekt for meg, sender i blant sms, og vi treffes nå og da som venner: Jeg er geunint interessert i han som menneske, noe jeg opplever tilbake, vi har utrolig mye felles, både i interesser og i forhold til livet.

Så får fremtiden vise om det "blir oss". For å være ærlig, er jeg ikke så opptatt av det lenger, jeg er "needy" lenger, klarer meg fint uten han og jeg unner alle som har det tøft å komme i den posisjonen igjen, som tidligere nevnt er inne er det det aller beste utgangspunktet for å bli kjent med et menneske på , men det er faktisk, til syvende og sist, en selv som tok seg selv i nakken og begynne å hale meg opp igjen, for å si det slik, det er litt kjipt med å være singel - når en oser av selvtillitt og lykke får en masse oppmerksomhet, men når en er langt nede og virkelig trenger et løft, oppleves det som om menn skygger unna, for min del var jeg heldig som fikk god psykisk støtte fra venner, men arbeidet måtte jeg tross alt gjøre selv.

Det var det uansett verdt, for nå har gode ting begynt å skje i mitt liv igjen, på flere områder, jeg kunne fortelle mye spennede her, men jeg skulle bare skrive en kort kommentar, og nå er denne alt blitt svært lang :-)

Sukkerbruker

29 april 11 20:45

Hambi <---- Vel, må si at jeg er halvveis enig i det du sier!
Ja, spillet er unødvendig til en viss grad (men nesten alltid bare på senere stadier av å lære noen å kjenne).

Du vil (nesten) aldri kunne unngå slike spill når ikke du kjenner personen! For du veit ikke hva som er unikt med den personen ennå, du veit ikke om du liker den personen du forholder deg til engang..

Hvilket bringer meg videre til dette:
Alle har sett folk på byen eller andre steder og tenkt slike ting som "omg he/she doesn´t stand a chance with me" (kanskje ikke presis disse ordene, men ting som tilsier at han/hun ikke ville hatt en sjanse med deg/dere.

Og hvis noen sier at dette IKKE stemmer lyver de!

Jeg presis som alle andre går etter det vi tender på! Du hadde ikke kunne blitt sammen med en du ikke tente på.

Btw. Bra lesestoff Preben :)

Sukkerbruker

31 mai 11 20:46

Så vi tenner på spill mener du Btw? Jeg gjør IKKE det..Og tror at så altfor mange kvinner er underærnært på menn som tørr stå i alvor ved de første møter! Er av den oppfattning at jeg kan "leke" ETTERPÅ.. Ikke først...Og "fange" noen spillet, er driit kjedelig og infantilt. Genuin kemi kan oppstå på et øyeblikk og da er det DET som skal taes tak i. At noe vidundrelig og sjeldent som genuin kemi skjer, har jeg opplevet et par ganger...men faktisk fått ved et av de streng beskjed om...å være streng med han....som i "nå må du spille rollen ovenfor meg"...Jeg kommer aldri til å fatte hva det er menn holder på med.. Et annen sted tolker jeg Prebens ord om å spille på den " uimotsåelige pike sjarmen som alle menn faller for" Det er bare hår reisende og kvalmt. En mann som ikke klarer stå i hele sitt spekter og gi rom for MASSE alvor under en date er totalt uinteressant. Å skulle møte forhåpentligvis et menneske hvor ønsket om å leve livet ut sammen. ER blodig ALVOR! Å skulle oppfordre kvinner til å spille pikebarn på date.. er bare kvalmt.Beskjeden her lyder SÅ OFTE at det er dere kvinner som må forandre dere og spillet spillet på menns PREMISSER. Kvinner har generellt gjort NOK for å forandre seg siden vi fikk stemmerett for 10 år siden... Og det ordet kvinne i dag har en helt annen betydning en for 100-200 år tilbake, krever at det kommer et motsvar for at en rolle/kjønnsutikling skal finne sted...Det er søren meg DERES tur til forandring! Myke varme menn, som har kontakt med hele følelses registeret deres og tørr stå i alvor; FOREN EDER! Jeg venter på en manns revolusjon!

Det er feks overhode ingen grunn til at hoved omsorg for barn ved oppløste samliv fremdeles i hovedsak går til kvinnen i dagens samfunn! Dette skuldes gamle rolle mønstre som DERE kan gjøre noe med!!!

Sukkerbruker

31 mai 11 20:51

Shit...Ble så engasjert at jeg ikke sjekket skrive feil...som det er mange av (over), samt noen ufullstendige settninger... Deriblant stemmerett for 100 (1911 faktisk), ikke 10 år siden ..ha ha! Håper noen får med seg poengene mine alikevel..Kommer sterkere og mer gjennomtenkt tilbake..
Mona Lisa

Sukkerbruker

31 mai 11 20:55

OiOi... Btw står kanskje for By the way og er ikke et nick.
Åpningen til innlegget mitt er til "nodk"
Mona Lisa

Sukkerbruker

27 juli 11 21:53

Ja Mona Lisa! vi burde vel ha kommet lenger enn det der å¨skulle leke uinteressert, dersom man virkelig liker noen- Huff så kjedelig å ikke bare kunne legge ut om hvor fantastisk man syntes en annen er og om at man savner vedkommende etc. fordi man skal være kostbar, spennende og vise minst mulig interesse!? ER kjemien der, så er vel kjemien der da?!

Tror først nå at jeg skjønner hvorfor jeg får så lite oppmerksomhet her inne- Jeg skriver for langt, er for direkte og for mye meg selv...JEG vil jo ikke ha en mann som " later som" han ikke er interessert, Jeg blir vel ikke mer interessert av den grunn, eller blir jeg det??? Åh Gud så slitsomt, har vært visse fodeler ved a åvære i et fast forhold ja...Ut å fange fisk liksom ! er det en mann der ute som IKKE må late som , Hvor man ikke må telle dager til neste sms- eller sjekke innholdet grundig for hvorvidt det inneholder for mye søtt....JATAKK! jeg sjarmeres av det intense, IKKE av det påholdende- ! Noen som passer for meg??
bill.merk