Hatstadiet

Hei Preben! Er ei jente på 21år som ble medlem av sukker rett før jul. Jeg har fått mange brev! Og skrevet en del med forskjellige gutter.. Til jeg fant en som virket interessant og veldig bra, han spurte meg ganske tidlig om vi skulle møtes på en date å finne på noe. Jeg har aldri møtt noen på nettet, og var litt skeptisk. Man vet aldri hva eller hvem som er bak profilen, men jeg hadde en god følelse og utvekslet nr, så jeg fikk mange koselige meldinger. Jeg ble imponert og nesten forelsket. Kunne nesten ikke vente med å møte han. Vi snakket sammen på telefonen en kveld i et par timer, tiden bare fløy.. Og jeg gledet meg såå til jeg skulle dra hjem til ham dagen etter. Jeg satt meg i bilen den kvelden og lurte egentlig på hva jeg drev med. Men dette var jo spennende! Bare litt skummelt at jeg dro hjem til han første gangen. Første daten gikk fint og han var litt anderledes enn jeg trodde, men samtidig var dette så spennende! Han var kjempesøt og snill mot meg og vi kysset og hadde det koselig. På veien hjem fikk jeg en kjempefin melding og jeg var glad. Nå kommer problemet mitt: Vi har møttes ca 7 ganger og jo mer vi var sammen, jo mindre hører jeg fra han. Han har også anklaget meg for å «drive» med andre fordi jeg skulle til en kompis dagen etter. Noe jeg ikke har gjort. En ting er at han har mye å gjøre og jobber masse, men hvis man liker en person er det vel ålreit å sende litt koselige meldinger og natta meldinger? Jeg føler at jeg er på det stadiet hvor han bare sklir mer og mer ut og jeg blir bare mer og mer betatt. Jeg har lyst til å se han, jeg har lyst på en klem, jeg har lyst til å sende han meldinger, noe jeg også gjør. Men får ikke like fine meldinger som før. Dette er noe jeg har opplevd mye med gutter jeg har vært interessert i. Jeg har også prøvd å spille litt kostbar, men når jeg ikke hører fra han på en hel dag klarer jeg ikke å la være å sende en mld. Hvorfor er gutter sånn?? De er så BRA i starten! Men når det kommer til stykket og jeg viser at jeg er interessert så dabber de så av. Hva skjer? Tror du han føler at han har meg nå? Så det ikke er spennende lenger.. Han har også nevnt at han ikke liker jenter som er kostbare, og er ute etter ett forhold og blir fort glad i noen. Dette er rett og slett ett hatstadiet! Håper du kan svare meg på dette! Jeg blir gal.

Hei tilbake. Ja er det ikke irriterende, at akkurat når du går med på jagingen og alle tilnærmelsene hans, så begynner han plutselig å trekke seg unna? Det er en av mange misforståelser jenter sitter med i møte med menn som kurtiserer dem. I dette tilfellet at en fyr er interessert hvis han sender meldinger eller jakter på deg. Poenget er at jagingen er obligatorisk for menn, det er rollen de har fått tildelt. For jenter er ikke så veldig interessert i å jage selv. Dermed så ser det ut som gutten er veldig interessert og villig til å forplikte seg, når han egentlig bare er interessert i å finne ut om han er interessert. På samme måte som du vil finne ut om dette kan være noe, når du sier ja, så er det ikke mer gutten er ute etter, selv om han inntar en annen rolle i kurtisen.

Hva ville du for eksempel sagt om en fyr hadde sendt deg følgende melding: «Hei! Kanskje det kunne vært en idé å finne om jeg kan bli interessert i deg, over en middag eller noe? Jeg lover ingenting, men jeg har jo ingenting å tape...». Dette er en umulighet i den rollen menn har i sjekkingen. Men ofte er det akkurat dette som skjer når en fyr setter jord og himmel i bevegelse for å få til en date med en jente som fyller de ytre, minimale kriteriene. Menn skal være de aktive, mens kvinner er passive. Det er et spill, ikke noe mer. Så, selv om du til slutt går med på å møte ham, og så tilfeldigvis finner ut at, ja! Denne fyren kvalifiserer, så ikke tro at du kvalifiserer, bare fordi det var han som tok initiativ til daten. Man gjør det man må gjøre for å komme i en posisjon hvor man har valg. All forføring innebærer en viss grad av svindel.


Med mindre det er noe i at du holder andre muligheter åpne, kan det være så enkelt som at han har blitt litt kjent med deg, og merker at følelsene ikke kommer. Det er ikke noe galt i det. Og din forvirring over at gutter er så BRA i starten, skyldes at kurtisen krever at man må lage en illusjon hvor jenta er den eneste i hele verden. Det føles deilig å være den jenta, men det er hun aldri. Akkurat som hun har flere beilere og flere opplegg på gang, har også han det. Han følge bare manuskriptet som sjekkespillet krever av ham. Dette er også grunnen til at mange menn nokså ufortjent blir stemplet som «falske» hvis de tilfeldigvis roter seg bort i jentegjenger de ikke har helt oversikt over, og får to venninner til å føle seg som den ene utkårede, samtidig. Man har ikke lov til å være ærlig, for da vil jenta går for fyren som svindler, og later som. Derfor må alle være med.

Hadde det vært en situasjon hvor det var menn som skulle «velge» og kvinner de som skulle «jage», hadde også dette mønsteret vært motsatt. Da hadde det vært jenter som var så BRA i starten, og «falske» når de avsløres i å være interessert i flere på en gang. Og fordi menn tvinges til å være «falske», bør de også ha funnet seg kjærester innen en viss tid, eller i det minste flytte til en annen by, for rollen de har, vil, over tid, utvilsomt gjøre dem til svin når antallet kvinner han har forsøkt seg på, blir stort nok. Det er uforståelig, men har fyren forsøkt seg på noen andre, spesielt hvis det er noen jenta kjenner, eller vet hvem er, blir han sett på som en svikefull forræder. Kanskje fordi det bryter illusjonen om at hun er spesiell. Men det er vel ikke hans feil?

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

11 mars 11 13:32

Veldig godt beskrevet, Preben! :)

Sukkerbruker

11 mars 11 16:47

Om man spiller på flere kort, må man også måtte ta konsekvensene for det. Så enkelt er det.

Sukkerbruker

12 mars 11 18:12

Vil bare si at det faktisk KAN gå andre veien også, ihvertfall det hun her skriver om at det virker så BRA i starten, men ser ut til å dabbe av, og at når man selv prøver å være 'kostbar', så fører det bare til total stillhet - men allikevel vil vedkommende (altså ei jente i mitt tilfelle) gjerne fortsette å treffes. Men det er vel bare å stikke fingeren i jorda og innse at hun ikke er så interessert som jeg er.

Ville bare si at dette kan gå begge veier (som det meste annet).

Sukkerbruker

13 mars 11 12:45

Takk Preben for et utdypende og veldig godt svar på et problem man saktens kan møte flere ganger i livet. Det godt å kjenne litt mere til "spillereglene" når jeg nå går videre i livets spill.

Sukkerbruker

14 mars 11 09:46

Veldig bra skrevet. Kjenner meg helt igjen som mann. Omtrent ingen jenter har lyst til å møte deg hvis du ikke viser en klar interesse i henne, selv hvis den egentlig ikke er helt oppriktig, og så – etter at vi har møttes noen få ganger og hun selv begynner å bli betatt av meg og har lyst på et forhold – så tar hun det for gitt at jeg er like interessert i henne som hun nå har blitt i meg. Men det er jo ingen selvfølge, for jeg var jo kanskje bare litt nysgjerrig på henne og ”jaget” henne for å få sjansen til å bli kjent med henne og se om det kunne utvikle seg til noe mer. Hadde jeg ikke gjort det så hadde jeg jo ikke en gang fått muligheten til å finne ut av hvordan ting kunne utvikle seg.

Jenter flest vil bli ”tatt med storm”, med lidenskap og følelser, og da må du som mann spille den rollen hun forventer. Du kommer ikke langt hvis du kun spør på en halvengasjert og åpenbart bare delvis interessert måte at ”Hei, jeg er litt nysgjerrig på deg. Ikke så veldig, men litt, og jeg kunne tenke meg å møte deg for å bli litt kjent og se om du klarer å vekke noen sterkere følelser i meg. Mest sannsynlig gjør du ikke det, men kanskje, og hvis ikke kan det jo hende at vi kan ha litt sex uansett eller muligens bare bli venner. Har du lyst til å bli med ut?” Nei, vi spiller den rollen som kulturen (og jentene) forventer av oss.

Mann33

Sukkerbruker

14 mars 11 15:50

Dette var virkelig en vekker. .. På godt og vondt.
Hadde jeg vært oppmerksom på dette tidligere så hadde jeg sluppet unna en del hodebry og ubesvarte spørsmål om hva som egentlig skjedde...

Og hva er moralen i dette? At vi skal være meget forsiktige i å legge sjela vår i dating før det har gått lang tid... for sansynligheten for skjæring etter relativt kort tid er jo der så lenge det er denne sjekketeknikken som brukes og som egentlig ikke er mer enn en måte å oppnå kontakt på?

Takknemmelig for å ha blitt opplyst men alikevel frustert

Sukkerbruker

15 mars 11 13:29

Dette stemmer dønn! Det gikk VIRKELIG et lys opp for meg da jeg leste boken ”He’s just not that into you”. Denne boken burde være pensum for alle jenter fra de er 14 år! Så mye enklere å forstå hele spillet! Noen sier at en gutt kan være interessert selv om man ikke får mld eller det dabber av. Men tro meg, hvis en gutt virkelig er interessert, så skjønner du det! Hører man ikke noe, eller man merker de virker mindre interessert, så glem han og kom deg videre! Lykke til, til oss alle! 

Sukkerbruker

16 mars 11 01:33

Enig!
Hvis man begynner å lure, så bør man begynne å glemme vedkommende, for å ta vare på egene følelser, og ikke dumme seg ut med mange sms-er eller mail. Og, kanskje, dersom man ikke overøser ham med oppmerksomhet, kanskje det vil vekke ny interesse hos ham? Eller var det en dum tanke? En annen ting også, hvis han vil være venner, så kan det være bra. Hvis man omgås uten at man "dater", så blir man kjent med hverandre på en mer naturlig måte, man er mer seg selv, mindre anspent. Hvis han nå mener det ærlig, dette med å være venner. Det får i alle fall være opp til ham å ta kontakt for å finne på noe! Eller bør jenta gjøre det? Blir ikke klok på disse tingene.

Sukkerbruker

16 mars 11 21:58

Sorry, men det Preben skriver kjenner jeg meg OVERHODET ikke igjen i og jeg er mann. Jeg spiller ingen spill, jeg er bare meg selv. Jeg trenger ikke 7 dates for å finne ut av om jeg har kjemi med en kvinne. 1-2 dates er nok og da sier jeg sannheten til henne og hun til meg. Aner ikke hvor han har dette fra men kanskje det bare er meg som er sær....!? Synes det er synd at mange jenter her tror at det bare er sånn, slik indoktrinering er ikke bra! Menn blir fremstilt som playere her, ikke bra Preben!

Sukkerbruker

16 mars 11 23:08

Synes Preben beskriver en viktig problemstilling her selvom jeg synes han overvurderer rollemønsteret litt. Det er rektig at menn skal "jage" men det er ikke sånn at menn løper rundt "amorpiler" og skyter rundt seg....

Sukkerbruker

17 mars 11 23:21

Det er flere av oss som ikke er så tilhenger av spill i kjærlighet - interessant dog å få tilgang til denne mannemåten å tenke på. Men selv har jeg aldri likt å bli jaget av menn - syns nesten det er artigere å jage selv. Men, så er vel jeg litt ugjennomsnittlig, da.

Sukkerbruker

18 mars 11 19:04

Svaret ditt, Preben, ga meg virkelig en aha-opplevelse. Nå skjønner jeg hva som skjedde de gangene jeg tvilet på føelsene til den jeg var forelsket i, og som jeg trodde var like forelsket i meg. Jeg har alltid vært den som satt igjen med en sorg over tapt "kjærlighet". Men i det siste forholdet var det jeg som gikk, fordi jeg ikke klarte mer av hans likegyldighet. Da følte jeg meg sterkere. Konklusjonen blir vel kanskje: hvis du tviler på hans/hennes følelser, trekk deg ut av dette forholdet som gjør deg usikker og ulykkelig!

Sukkerbruker

21 mars 11 21:09

Så det er en av (de mange?) grunnene til at jeg er evig singel, at jeg ikke har vett nok til å spille betatt, men venter til jeg blir det, venter til det er for seint og hun har interessert seg for noe bedre....

/knugern

Sukkerbruker

24 mars 11 00:36

hm

Sukkerbruker

24 mars 11 00:40

Til mann 33 som skrev dette : Du kommer ikke langt hvis du kun spør på en halvengasjert og åpenbart bare delvis interessert måte at ”Hei, jeg er litt nysgjerrig på deg. Ikke så veldig, men litt, og jeg kunne tenke meg å møte deg for å bli litt kjent og se om du klarer å vekke noen sterkere følelser i meg. Mest sannsynlig gjør du ikke det, men kanskje, og hvis ikke kan det jo hende at vi kan ha litt sex uansett eller muligens bare bli venner. Har du lyst til å bli med ut?” Nei, vi spiller den rollen som kulturen (og jentene) forventer av oss.

Til deg som skrev dette, jeg hadde ikke hatt noe problem med en sånn tilnærming! Det er jo bedre det en at en får falske forhåpninger om at fyren er stupforelska.

Jente 35

Sukkerbruker

24 mars 11 01:41

Jeg er så forbanna lei av gutter som virker så utrolig intressert helt til jeg tar initativ til noe som helst... Det slår aldri feil... :(

Sukkerbruker

25 mars 11 18:17

Jeg syns dette er noe rare greier.. Men hva er rådet til jenter her ute? skal vi bare late som vi ikke er intressert så han får jaget da?

Sukkerbruker

28 mars 11 14:47

Godt å vite at det ikke bare er meg som har følt meg naiv og lurt av spillet. Og, når sant skal sies, det er deilig å tro at du er den deiligeste jenten han vet om, og at han syns du er fantastisk. Men når han faktisk bare sier dette for å holde på interessen, så er det faktisk skittent spill, og da er jeg enig med jente 35. Fordi jeg mister ikke nødvendigvis interessen om en gut ikke sier jeg er fantastisk eller at han er forelsket i meg. Om vi har det fint sammen etter noen dater så trenger jeg definitivt ikke at han spiller noe spill.

I hvertfall ikke om han ikke mente det han sa, det gjør meg jo berre mer usikker om det da faktisk ikke blir noe mer etter noen dater til. Og der står jeg igjen, forvirret, lurt og mer skeptisk for hver gang.

Kjære gutter:) Jeg kan bare snakka for meg selv, men jeg ønsker ærlige gutter, jeg liker kompliment og oppmerksomhet. Men ikke si du er forelsket om du ikke er det, og om du ikke syns vi har det fantastisk sammen, så ikke si det! Om en hele tiden har vært ærlig tror jeg fint en kan avslutte datingen med et vennskap, om kjemien ikke er så gnistende lengre.

Og, kjære gutter. Tenker dere ikke noen gang på at det er litt dårlig spill om dere bevisst går inn å lyver?

Og ja, hva skal vi jenter gjøre. Spille kostbar? Lenge? Til tross for at vi blir interssert? Det blir dumt spør du meg. Men ville det funket?

Sukkerbruker

30 mars 11 17:22

Dette med at menn jager kvinner på den måten Preben beskriver burde være pensum i 7.klasse på barneskolen, slik at jenter er forberedt på hvordan menn sjekker.

Jeg har møtt en god del av den typen som jager, og man går skikkelig på trynet når man ikke forstår det spillet der!

Det er jo så grusomt når man har fått så mye oppmerksomhet og blitt kurtisert etter alle kunstens regler, for så å bare bli dumpet uten et ord.

Nå er jeg eldre - og vet bedre! Nå kan jeg ta kurtisen for det den er - uten å tro at det bare er opp til meg å velge siden han tok initiativet.

Jente, 33

Sukkerbruker

5 april 11 07:22

Bra poenger Preben, men det finnes andre veier. Som mann kan du være helt ærlig med at du syns hun er en interessant og facinerende jente, men at du tror på at et godt vennskap må komme foran forpliktelse og at dette tar tid. Mange jenter har forståelse for dette og syns til og med det er befriende. Men en ting er klart, skal du få "wait and see" til å funke så kan du ikke være sjalu og redd for å miste jenta. Men hvis du ikke er sjalu og prøver å kontrollere alt, så kan "wait and see-friendship first" funke ypperlig.

Så: mannerollen du nevner Preben, er en klassiker, men det er ikke den eneste fremgangsmåten som kan fungere for en mann.

Sukkerbruker

5 april 11 07:29

fortsettelse:

Jeg syns alle jenter jeg treffer er unike og fantastiske på hver sin måte, og jeg gjør dette klart for dem. Jeg gjør det også klart at dette ikke er det samme som å forplikte seg til noen, noe som krever helt andre ting og ikke er noe man bør hoppe eller stresse inn i.

Hvis du genuint klarer å finne noe fantastisk og unikt som du verdsetter i en jente, så ligger du allerede foran 99% av konkurransen der ute.

Da trenger du ikke å spille dette idiotiske spillet, du kan være helt ærlig isteden. Du kan til og med være ærlig med at du treffer og har sex med andre jenter. Du vil bli forbauset over hvor mange jenter som ikke syns dette gjør noe dersom det kommer fra en ørlig uttrykkt (og fullt forståelig) intensjon. Og de som har et problem med det er ikke i min målgruppe!:)

Sukkerbruker

8 april 11 09:18

”Hei, jeg er litt nysgjerrig på deg. Ikke så veldig, men litt, og jeg kunne tenke meg å møte deg for å bli litt kjent og se om du klarer å vekke noen sterkere følelser i meg. Mest sannsynlig gjør du ikke det, men kanskje, og hvis ikke kan det jo hende at vi kan ha litt sex uansett eller muligens bare bli venner. Har du lyst til å bli med ut?”

HELT super melding å få! Jeg ville ikke hatt problemer med å si ja til den. Jeg blir mer skeptisk av å høre hvor fantastisk jeg er fra en som ikke kjenner meg. Så ikke undervurder alle kvinner... ! :)

Jente 41

Sukkerbruker

28 april 11 10:37

Spill eller tradisjon. Kall det hva du vil.
Poenget må være at du finner resonans i den du møter. At du har sommerfugler i magen og er mo i knærne betyr som regel bare at hjernen forteller deg at dere kan få sunt og levedyktig avkom. Det sier ikke noe om hvor kompatible dere er i hverdagen.

Det å lete etter de fysiske tegnene på forelskelse, altså fysisk tiltrekning, kan sabotere muligheten for å møte noen tror jeg. Hvis man baserer valget kun på "kjemi" så kan man komme til å overse viktigere faktorer for et varig forhold. Det er ikke kynisk å bruke hodet når man dater, og det bør flere bli flinkere til.

Det er altså snakk om å lære seg å skille mellom forelskelse og ekte kompatibilitet. det er ikke nødvendigvis en sammenheng mellom de to.
Når en gutt ikke tar kontakt, tenk at du er glad han ikke kasta bort mer av tiden din. Du har sikkert avvist mer enn en gutt selv ;)

-Kvinne, 27