Romeo og knullevenn

Hei! Jeg har holdt på med en gutt i ca. 3 måneder nå, og vi kommer veldig godt overens. Vi sa begge fra starten av at vi ikke var ute etter noe forhold, jeg hadde også akkurat kommet ut av et dårlig et rett før jeg møtte han. Jeg vet at alder ikke skal ha så mye å si, det er bare 1 år mellom oss, men vi er begge i begynnelsen av 20-årene og ganske sugne på å ikke binde oss for fast i noe. Vi vil farte, reise, flytte, gjøre det vi måtte ønske uten å tenke på at det er en motpart å forholde seg til.

Likevel, har jeg i det siste tenkt at dette er en gutt jeg ikke vil miste, han er den fineste jeg noensinne har møtt. Man kan jo tenke at det er fint så lenge det varer, men jeg vil ikke at det skal ende. Derfor blir det vanskelig å gå inn i et forhold med ham, for da når det blir slutt, så blir det slutt. Men om vi ikke offisielt blir sammen, har vi da ingenting å tape, og det blir lettere å holde kontakten senere.

Kanskje vi finner tilbake til hverandre. Jeg har lyst til å gå inn i et forhold med han, men jeg vet ikke om han har forandret mening om dette? Skal vi bare fortsette å rote, ha sex og gå på dates ut i evigheten, og ikke forplikte oss? Hvordan tror du han tenker om oss? Kan han ha forandret mening eller vil han stå på det han først sa når vi møttes? Jeg får bare veldig mange indikasjoner på at han er veldig glad i meg, og ikke vil miste meg. Vi er ganske så perfekte sammen. Er han redd for å gå inn i et forhold, eller er jeg ikke forholds-"materiale" ?

Jeg spurte han her om dagen om han hadde tenkt noe nytt om oss, og da mente han vi kunne snakke om det en annen dag? (Vi hadde drukket noen øl) Problemet er at jeg føler meg litt dum som tar det opp, når vi allerede har blitt enige om hva vi skulle være fra starten, og jeg tror at med å bringe det opp vil jeg kanskje bare skremme han? Burde jeg være fornøyd med sånn situasjonen er nå, eller? Hvorfor tror du mennesker forplikter seg til hverandre og går inn i forhold hvor de er eksklusive for hverandre? Trygghet? Eller enda mer usikkerhet?

Beklager, ble en del spørsmål, men som du skjønner er jeg litt forvirret akkurat nå. Men jeg trives veldig godt med han, bare litt nysgjerrig på hva som kan være årsakene til at han ikke vil ha det eksklusivt?

Vennlig hilsen

Amy

Hei Amy. Ja, det var mange spørsmål. Noen av dem er lette å svare på, så la oss få dem unna først. Så, om du burde være fornøyd? Det er vel strengt tatt ikke et moralsk spørsmål, men en følelse. Altså vet du svaret allerede. Du er ikke fornøyd, siden du skriver til meg. Så, hvorfor folk går inn i eksklusive forhold: Fordi begge får en opplevelse av at eksklusivitet er en bra deal i forhold til ens vurdering av egen bytteverdi, som igjen setter i gang visse neurokjemiske prosesser i hjernen som produserer tilknytning og forelskelse, og jo trygghetsbehov hjelper en til å ville binde seg, og henger også sammen med grad av selvsikkerhet og selvbilde. Ens selvbilde, realistisk eller urealistisk, avgjør hva man anser som en god deal.

Så til ditt problem.

Det er en vanlig forestilling at kvinner er mer romantiske og mer følsomme enn menn. Langt på vei er henne som ivaretar romantikken og skjønnheten i et forhold. Henne som foreslår å gjøre alle de romantiske tingene, mens gutten motvillig henger med ned til videosjappa for å låne den siste romantiske kjærlighetskomedien med Jennifer Aniston. Eller?

La meg komme med en annen påstand.

Siden en kvinnes romantiske relasjoner historisk sett har vært svært avgjørende for hennes og barnets overlevelse, og reproduktive muligheter videre i livet, har det vært mye farligere for henne å handle på sine instinkter og følelser stilt overfor en potensiell beiler. Det å hengi seg til romantiske dagdrømmerier handler derfor ikke om å gi seg hen i en febersk tåke av følelser og begjær. Det handler mer om et spill som hun elsker å analysere, tyde tegn, predikere, osv. Et relasjonsdrevet drama for henne, er som å kose seg med et parti sjakk. Det er så mye ”som skjer” sier kjæresten min når vi ser på de barnslige filmene med Jennifer Aniston. Vi menn er mindre interessert i relasjonsdrevne dramaer, for det skjer liksom ingenting. For oss er det irrelevant. Det har aldri vært avgjørende for vår overlevelse å forstå hvordan Jennifer Aniston resonnerer rundt Brads, Dougs, Johns, etc. tilnærminger.

Å følge våre impulser og vårt begjær har langt på vei vært et mannlig privilegium, historisk sett. Vi tar lutten og spiller i full åpenhet under vinduet til Julie, mens hun er reservert, og må tenke på sin ære, og familiens forbindelser. Det er egentlig menn som er romantiske, og når vi føler begjær, gjør vi sinnsyke ting. Når kvinner er romantiske, vil jeg heller påstå at de manøvrerer. Romantikk for dem oppstår når de mottar tegn på at han er villig til å inngå en langvarig forpliktelse. Når hun har ham, gjerne kombinert med en viss overføring av ressurser, fra ham til henne.

Forestillingen om at menn ikke er romantiske, skaper sikkert litt forvirring for deg akkurat nå. Men vær ikke i tvil. Hadde han hatt følelser så hadde han handlet på dem. Det gjør menn. Og spesielt gutter på 20 år. Du har nå kommunisert svært tydelig til ham at du er tilgjengelig. Dere har også hatt sex jevnlig. Hvis han ikke har lyst til å inngå i et forhold med deg så foreslår jeg at du sier at det nå er slutt på sexen fordi det blir så forvirrende for deg, og at dere bare skal være venner. Det kan da også hende at du slutter å synes at han er så fantastisk. Når du har sex med en person så produseres det oxytocin i hjernen, som er et emosjonelt bindemiddel. Det er ikke sikkert han er så fantastisk etter en stund med avhold. Hvis dere slutter å ha sex, kan det jo vær at han etter hvert begynner å se på deg på en litt annen måte. Ikke bare som en venn som tilbyr sex. Dere er unge, så det å tenke litt langsiktig tror jeg er lurt.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

7 april 11 17:19

Godt svart Preben. Jeg er dønn enig. Spesielt unge menn pleier å gjøre det Svært tydelig om de er interessert i et seriøst forhold.

Og Amy, få deg en god venn i stedet. Forelskelsen vil mest sannsynlig gå over om du slutter å lure kroppen din. Uansett blir han tvunget til å ta et standpunkt dersom han vil fortsette å ha deg. Ihvertfall, iom at du har følelser (oxytocin), ikke la han fortsette å støtte seg til deg pga tilgjengelighet. Og for all del ikke la han snakke deg rundt til å fortsette på samme viset til tross for at du vil mer. ..du går for siste ja? Tenkte meg det ;p

Hilsen Mann på 30.

Sukkerbruker

10 april 11 19:31

Jeg har hatt samme innstilling som han du beskriver, en god stund nå. Men inkludert i den holdningen har jeg også tenkt at dersom jeg treffer en helt faktastisk jente så vil vil jeg selvfølgelig prøve noe mer...

Dersom sitasjonen er som du beskriver er han sannaynligvis redd for å miste deg også. La han få kjenne litt på den følelsen. Ikke la han vite akkurat hvor han har deg, da kan han lettere miste interessen.

Ikke kom til han hver gang han ønsker deg på besøk. Gi han inntrykk av at du har andre muligheter, selv om du ikke benytter deg av de...

Jeg liker ikke utrykket "hard to get" men det er vel på en måte det jeg vil frem til.. :p

- mann 24

Sukkerbruker

10 april 11 22:45

Jeg må få lov til å si, -og det står jeg for; jeg har lovet at jeg ikke lover noen ting

Sukkerbruker

17 april 11 13:44

Jakten på kjærlighet - et spydig og kynisk spill , uten regler !

Kjære Amy , du er så ung og har så masse å lære. Men ta det som en empatisk kompliment fra en også ung kvinne som fortsatt har masse å lære i livet, særlig om følelser og relasjonen til det andre kjønn.

Jeg forstår deg godt , da jeg nylig har vært i en lignende situasjon selv. Jeg skal ikke gå inn på det , men jeg vil kommentere noe av det du har skrevet. Jeg bruker klipp og lim for å spare litt tid på å omdefinere det du skriver.

"Derfor blir det vanskelig å gå inn i et forhold med ham, for da når det blir slutt, så blir det slutt"

- Du tar sorgen på forskudd når du tenker slik. Det finnes ingen garanti når det kommer til kjærligheten, om den vil vare en stund eller for alltid, men den som intet våger intet vinner heller.

"Jeg får bare veldig mange indikasjoner på at han er veldig glad i meg, og ikke vil miste meg"

-- Har du tenkt over at han kanskje bare er redd for miste den gode sexen dere har ? Han er kanskje glad i deg , men det betyr ikke at han er forelsket i deg og vil innlede et forhold med deg.

"Problemet er at jeg føler meg litt dum som tar det opp, når vi allerede har blitt enige om hva vi skulle være fra starten, og jeg tror at med å bringe det opp vil jeg kanskje bare skremme han?

- Grunnen til at han ville utsette det kan også være det at han er unnvikende fordi han skjønner hvor «hen du vil» og at han muligens ikke vil være med deg der. Dere må (for din og hans skyld ) snakke om dette og kortene bør komme frem på bordet , det er ikke noe vits i å utsette seg for unødvendig forvirring !


Jeg vil også avslutte med dette sitatet som jeg tror er gjeldende for alle menn:
Den ting vi begjærer, er det større fryd å jage enn å eie.

Den er ikke mindre skrevet av historiens største dramatikker ;)

Lykke til !

Lana83.

Sukkerbruker

17 april 11 13:57

...... Og den dramatikeren er tilfeldigvis også en "han".

Sukkerbruker

25 april 11 13:16

Det høres ikke ut som faglig begrunnet det denne Preben skriver, må jeg si. Det høres ut som noen klisjépregede selverfarte kjønnsfordommer som til dels passer hos en del menn. Det finnes menn som ikke har evne til å ta initiativ. Det finnes menn som ikke har noen som helst kontakt med følelsene sine. Å snakke om menn som en så homogen gruppe - og fremstå som fagperson ... virker veldig useriøst.
Hilsen en fagperson

Sukkerbruker

30 april 11 14:08

mye tullete råd her. Skal hun slutte å ha sex med ham fordi hun liker han for godt?

Må være det fjerneste og mest idiotiske rådet jeg har hørt på lenge.

Det vil være en meget effektiv måte å ødelegge hele forholdet dere har bygget opp. Makan til svada råd å høre fra en sosiolog.

Mitt råd er: nyt livet og vær takknemmelig for det du har nå med denne gutten. Dere har noe mye finere enn mange andre får oppleve. Hva som skjer i fremtiden er det ingen som vet. Du er 20 år og du trenger ikke å planlegge alt mulig.

Sukkerbruker

2 mai 11 14:12

Det lukter hjerte og smerte lang vei her...

Han har deg med hud og hår. Han vil ikke skjønne om han har følelser for deg før han får anledning til å savne deg. Og da må du slutte å ha lett tilgjengelig sex med ham. Jeg vet det er vanskelig... veldig vanskelig.

Men tror ikke det er noen vei utenom. SI du er nødt til å ha en tenkepause. Og se hva som skjer... la det være opp til ham å tilby mer.

Lykke til.

Hilsen en som slet med dette i 9 måneder og aldri vil opp i dette igjen

Sukkerbruker

15 mai 11 16:02

First, Don't get pregnant, you are so young.

Second, he was never "yours" and what you have now, the memories, will last a lifetime... if you enjoy it for the healthy growing experience it is and should be.

Third, it is OK to be a little less available or sometimes a little playfully hard to get...but in a way of keeping it fresh and exiting for the two of you and NOT trying to "get" him as yours.

He wants the "drug"...great sex, passion, relaxation and the easy going Love that you share. The world is as it should be Sweetie...enjoy ;-)

This can all be a valuable learning lesson for you. Stay open and free and do not get bitter by a broken or more clearly put "frustrated" heart.

Sukkerbruker

7 juli 11 13:41

Synd å si det, men den gutten din minner med litt om meg for lenge siden ( derfor ønsker jeg å være anonym).
Sex uten forpliktelser er en ung gutts drøm, og blir det for seriøst byttet jeg ut jente.

var jeg deg ville jeg prøvd å få ham sjalu. Risikabelt kanskje, men en gang må du bare satse ( se om han faktisk føler noe som helst for deg, eller om det bare er en flørt).

Sukkerbruker

29 juli 11 20:34

Jeg syns det er vanskelig med sjekking på nett, Hvordan kan jeg gå frem?. Veldig få som svarer...