Kill your darlings

Hei Preben! Jeg er en ung, sjarmerende og attraktiv mann på 22 år. Jeg har, om jeg må si det selv, en tendens til å sjarmere mange jenter og er egentlig ganske fornøyd med meg selv når det gjelder kommunikasjon med jenter. Til den dag i dag, har jeg klart å sjarmere alle jentene jeg har følt har vært noe for meg. Men jeg har et, stort, problem. Jeg kommer ikke over min eks grunnet vårt nye "forhold". Vi rakk å være sammen i 6 mnd, før hun dro på utveksling i 4 mnd, og deretter reiste jeg rundt verden i 6 mnd. Det ble jo åpenbart slutt da hun dro, for da hun kom hjem igjen var det 1 mnd til jeg dro på min reise. Allikevel rakk vi og kysse, ha sex og oppføre som kjærester da vi var sammen før jeg dro. Da jeg kom hjem igjen 6 mnd senere, tenkte jeg fortsatt på henne. Vi har vært mye sammen, og oppført oss som kjærester, men nå uten seksuell omgang. Dette er utrolig frustrerende! Det virker som hun får tilfredsstilt sitt behov for å ha kjæreste ved å være venn med meg, da hun deler absolutt alt med meg, og vi har en ekstremt bra kjemi, bare smiler, flørter og koser med hverandre, men der stopper det. Dette har ført til at jeg blir villedet, og har feiltolket hennes oppførsel flere ganger. Da jeg tok opp hva jeg følte om vårt rare forhold, var hun enig, men mente det ikke ville være smart å prøve på nytt.

Da sa jeg at da må vi kutte vennskapet, for det er enten eller for meg. Ikke mange dagene senere renner det inn med meldinger, hvor hun så og si trygler om å treffes, fordi hun trenger meg, ikke klarer å være uten meg osv. Så dum og svak som jeg er ovenfor henne, tenkte jeg at det er kanskje mulig å sjarmere henne tilstrekkelig en gang til. Men nei... Jeg ble sur og ba henne slutte å oppføre seg som hun er keen på mer. Og dette har gjentatt seg flere ganger. I ettertid har jeg nå unngått henne. Noe hun ikke er veldig fornøyd med. MEN problemet her, er at denne jenta er det eneste jeg vil ha. Jeg har ligget naken ved siden av flere vakre jenter, og er ikke i nærheten av potens, alle andre jenter er uinteressante, og dersom jeg mot formodning klarer å få potens, tenker jeg kun på eksn min mens jeg har sex med andre.

Har du noen tips til hvordan jeg skal forholde meg til henne, kommer over henne eller noe annet? Det eneste jeg klarer å konkludere meg frem til er at mennesket alltid vil ha det det ikke kan få. Jeg er drittlei av det forholdet vi har, det er ”dyrt å ha i drift” følelsesmessig, jeg går kontinuerlig å tenker på hvordan jeg skal løse dette, samtidig som jeg ønsker jeg aldri hadde truffet henne. Ironisk nok var det forholdet jeg hadde med min eks perfekt! Hele min definisjon av forelskelse endret seg da jeg traff henne, og det gikk begge veier. Vi var begge enige om at vi hadde et perfekt forhold, og begge parter har aldri vært så glade som vi var da vi var sammen. Hun kalte meg den perfekte kjæresten (noe hun kaller meg fortsatt...) og kaller meg den dag i dag den beste gutten i verden. Så what the hell do i do?!

Mvh T

Hei T. Hvis du ikke skjønner hvorfor folk gjør som de gjør - og dette gjelder da også kvinner, ikke hør på hva de sier, men se på hva de faktisk foretar seg. Vi mennesker har en utrolig sterk impuls til å si det vi tror den andre vil høre. Ikke bare fordi vi er snille. Like mye kan grunnen være at vi ikke ønsker å gå i konflikter eller konfrontasjoner vi ikke får noe ut av selv. Vi liker ikke stress. Andre ganger kan det være mer egoistiske grunner. Man villeder, mer eller mindre bevisst fordi man oppnår visse fordeler med dette. Eller at man er forvirret, og inntil man ankommer en avgjørelse, later man som om ingenting er galt, eller har skjedd. Vi liker å selv ha valget, og derfor kan vi også holde på relevant informasjon til vi ikke lenger har bruk for den.

Grunnen til at det er så lett å skape forvirring, er at vi mennesker er grunnleggende optimistiske fra naturens side. Optimistiske mennesker blir selektert for i evolusjonen. Og når du ser en jente du liker, og hun sender blandede signaler, eller kanskje ikke engang det, så vekter du informasjonen du foretrekker i større grad enn den informasjonen som truer din optimisme. En slik ”bias” gjennomsyrer alle menneskers liv. Alternativbevegelsen i de ekstreme tilfellene, men til og med seriøse forskere uten en ideologisk agenda utvikler en ”teoretisk sensibilitet”, eller kan forelske seg i bestemte hypoteser. Som forfatter kan jeg forelske meg i formuleringer som egentlig ikke passer inn i helheten, men som jeg bruker alt for lang tid på å forsøke å jobbe inn.

I alle disse eksemplene så er rådet det samme som ordtaket: KILL YOUR DARLINGS. I vitenskapen så har man utviklet bestemte metoder som hjelper en til å komme utenfor sin personlige måte å se an tingene. Et objektivitetsideal. Du kan også gjøre et lignende grep i måten du ser an tingene på. Hold for ørene, og så spør deg selv. Vil en jente som er forelsket eller seriøs med en gutt foretrekke å ikke ha sex med ham? Er dette en jente som er ”enig i at dere har det beste forhold i verden?”. Eller, ”beste gutten i verden”? Jesus. Våkne opp. Hun prater til deg som om du var en liten gutt. En lillebror. Hun er ikke det minste interessert i deg som kjæreste. Derimot setter hun stor pris på deg som venn, og av den grunn holder hun deg på gress. Da kommer du løpende og logrer. Og denne logringen gjør henne bare enda mindre tiltrukket av deg.

Det er uredelig av henne å holde deg på gress på denne måten. Problemet ditt er at du er forelsket i en jente som ikke er forelsket i deg, men glad nok i deg til å ikke rykke deg ut av forelskelsen ved å gi deg en skikkelig avvisning. Sommeren er her. Fokuser heller på det som skjer i alle bikiniene, så ordner det seg. Ikke bruk en eneste torsdag, fredag eller lørdag med henne mer. Avtale?

Og til eventuelle sinnsforvirrede eller psykopater: Både tittelen og bildet er ment  i en kjønnsnøytral og overført betydning:)

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

6 juni 11 14:01

Kanskje finnes det også kvinner her i verden som tar seg en kjæreste hun synes er grei for en stund fordi hun har behov å tilfredsstille, selv om hun ikke ser for seg noe langsiktig med fyren. Litt som Preben nylig fremstilte menn, der de dater kvinner og så etter en periode bestemmer for hvorvidt de synes kvinnen er verdt å bygge et dypere forhold med eller ikke. Kan se ut til at du rett og slett ikke kvalifiserer hos denne jenta. Det er ikke noe mer uredelig av jenta å gjøre dette enn det er av dere gutter.

Må innrømme at det første jeg tenkte da jeg leste innlegget var at du som har skrevet inn virket som en skikkelig klyse med oppblåst ego. Mulig jeg tar feil, men du virker som du har voldsom selvtillit mht dine sjekkeevner. Saken er bare at det er en ting å få seg en date eller en flørt og noe helt annet å få seg noe som varer. Kanskje er greia den at det ikke er så veldig sexy i lengden å date en som er så tydelig bevisst på at han/hun er deilig?

Litt sunn selvtillit er bra, men det går en grense en plass også. Det å sjarmere noen innledningsvis er en god evne, men den holder også bare til innledningen. Etter det må du ha litt mer substans/tyngde for at daten din skal se deg som en kvalitet i livet sitt og ikke bare en som kommer med smiger og vil kose. Hva annet har du å bidra med?

Sukkerbruker

8 juni 11 13:19

Veldig bra svart både av Preben og Anonym :)

Sukkerbruker

9 juni 11 16:35

Jeg syns virkelig synd på Preben. Han burde bare glemme henne. Det fins flere jenter der ute som ser etter slike som han :)

Sukkerbruker

10 juni 11 13:06

Det ikke bare "kanskje" finnes kvinner som har kjærester/flørter/dater de synes er greie for en stund, men som de ikke akkurat planlegger å tilbringe resten av livet og stifte familie med. Det finnes, akkurat som det finnes menn som gjør det samme. Punktum.

Sukkerbruker

11 juni 11 20:45

Jeg bare lurer på en ting...Hvis dette var det perfekte forhold i utgangspunktet...så er det ikke så innlysende for meg at dere gjorde det slutt med hverandre pga 6 mnd fravær. 6 mnd er ingenting i det lange løp.. Det kan ikke hende hun innerst inne er meget skuffet over at du ville være fri og frank mens du reiste verden rundt? Selv om dere var enige om det kan det være vanskelig for henne å gi seg 100 % over til deg igjen...hva om det dukker om en annen tur? en annen grunn til at dere må være fra hverandre noen mnd...? Skulle det blitt slutt igjen da?
Du sier også at hun svarer deg med at det ikke er så lurt å gå videre med det dere har..Hvorfor spør du ikke henne hvorfor hun ikke mener det er lurt?
Vis oppriktig interesse for henne, finn ut hva hun tenker og mener..ingen her vil kunne svare deg på det..det vet kun hun.
Vær mer opptatt av henne enn av deg selv,i denne saken så finner du nok de svarene du leter etter og får klar beskjed om det nå blir sånn eller slik.
Lykke til.

Sukkerbruker

13 juni 11 09:02

Kjenner meg veldig igjen i beskrivelsene her, og må bare få kommentere litt. Det aller beste er selvfølgelig å gjøre det slutt. Det er bare du som taper på å å være tilstede for henne hele tiden. Husk at det blir bestandig tungt før det blir lettere, dvs når du avslutter forholdet så, må du virkelig motstå henne og jobbe med deg selv, men etterhvert vil det bli mye bedre. Tenk på det slik; en dør lukker seg, og en ny åpner seg. Det finnes noen for alle, ta heller lærdommen med videre, men ikke la den ødelegge det neste forholdet. Vi alle fortjener å starte med blanke ark. Lykke til!!

Sukkerbruker

6 aug. 11 03:16

hmmm bare lurer på hvorfor du e her?Du kan no ikke være ærlig med dine følelser ovenfor de du dater....og hvis du har følelser for et annet menneske og går ut med andre e no ikke det så fint mot deg selv heller.
E no opplagt ka hun gjør på men du ser jo det ikke..
Gjør det slutt,bli ferdig med sorgen å finn deg en jente når du er klar.av respekt for deg selv og de du treffer!

Sukkerbruker

6 okt. 11 15:30

Alt er ikke så svart hvitt bestandig som det virker som mange av dere vil ha det til! Noen ganger kan det være forsvarsmekanismer og tillærte mønstre som er grunnene til at vi gjør det vi gjør. Det er vel ikke uvanlig at enkelte skyver folk som kommer en for nært litt unna, ikke fordi man ikke vil være sammen med dem, men fordi man vil - og man er redd for å bli såret.