Menn er griser

Hei Preben. Jeg bare lurer på en teori jeg har - kan det være at menn i 50-60 åra kan være utsatt for hormonforstyrrelser (naturen sier i fra at dette er siste sjanse) eller noe annet som får dem til å bli perverse mannsgriser? Har kjennskap til et par saker der trauste familiefedre 50+ blir tatt for å ha ”groomet”, og det som verre er unge jenter - noe som uvegerlig fører til skilsmisse. Har de egentlig alltid vært sånn tror du? Eller kan det ha noe med at menn etter en tid i et forhold typisk ser seg om etter mer spenning og gnist? Har lest en plass at menn har en psyke som higer etter beundring og lidenskap, gjerne samtidig som de aldri gidder å huske på bursdager osv., noe som naturlig gjør at kvinner blir mindre lidenskapelige dessverre. Hilsen pessimistisk hobbypsykolog 40+

Hei, hobbyspykolog. Jeg aner at du har gjort deg noen litt kjipe erfaringer, og jeg kan gjerne gå med på at menn er griser, stort sett. Men for det første. Skulle det være noe som "skjer" med eldre menn fra naturens side, slik at de plutselig går på yngre damer når de blir eldre fordi dette er ”siste sjanse”, så vil ikke dette være en ”forstyrrelse”, men mer sannsynlig en ”adapsjon”. I såfall må menn som har hatt en tendens til å gå på yngre jenter når de blir eldre, kontra de som forblir med sine partnere rundt egen alder, ha høstet en evolusjonær fordel av det, slik at ”grisene” på sikt har fått flere barn enn andre menn. Over tid vil DNAet til grisene utkonkurrere DNAet til de andre mennene slik at menneskearten med tiden utvikler et ”grisegen”. Det vil si en genetisk predisposisjon hos menn til å gå på unge jenter når de når en viss alder. Så er spørsmålet: Hvorfor skulle griseatferden være en adapsjon?

Her kommer en mulig forklaring:

Som vi vet så er det en forskjell i fruktbarhet mellom unge og eldre kvinner. Er en kvinne 40+ så er sjansen liten for at hun får barn, og om hun får barn, så er sjansen større for at det er noe galt med barnet, som igjen reduserer sannsynligheten for at barnet overlever. Menn som har valgt å ikke være griser vil med andre ord ikke ha tilgang på fruktbare kvinner like lenge som grisene, og følgelig dramatisk forkorte sin fruktbare periode. En mann kan teoretisk sett få ett barn hver dag, nesten helt frem til han dør. Kvinner kan få barn en gang i året, i ca tyve - femogtyve år. Dermed kan man spekulere i om det fra naturens  side er mer naturlig for menn å være griser enn menn, og at det er unaturlig å være med kvinner som ikke kan få barn, gitt at man har en rimelig seksualdrift igjen når man blir så gammel. Man skal huske på at vi skal ikke mange år tilbake før vi levde en god del kortere enn i dag.

Det kan sikkert også være slik som du sier, at han søker spenning. At menn er dårligere på bursdager og lignende enn kvinner kan kanskje forklares med at menn i gjennomsnitt har litt mindre empati, er mer aggressive og voldelige enn kvinner. I tillegg til å være griser, er vi også krigere. Og vi blir straffet for det ved at vi dør i gjennomsnitt seks år før dere. Både griseatferd og krigeratferd har med andre ord en pris. Men hvorfor skulle  yngre kvinner være interessert i en eldre mann? Hvorfor er det i det hele tatt mulig for en mann å bli til en gris?

Den evolusjonære ekvivalenten til menns ”griseatferd”, er for kvinner ”gullgraveratferd”. Og nettopp disse to begrepene går ofte igjen blant menn og kvinner som utvikler fiendtlige holdninger til det motsatte kjønn, gjerne i sammenheng med at man velges bort, som igjen forårsaker en rekke negative følelser fordi dette innebærer et tap av ressurser, og i siste instans, en redusert evolusjonær ”fitness” (evne til reproduksjon). Kvinner som velges bort kaller gjerne menn for ”griser”, mens menn som velges bort, gjerne kaller kvinner ”gullgravere", eller i mer ekstreme tilfeller: "horer". Grovt skissert: "Gullgravere" og "griser" forplanter seg, side om side, mens menn som ikke har ressurser, og kvinner som ikke er fruktbare, sitter igjen med skjellsordene.

Eldre menn har ofte mer tilgang på ressurser enn yngre menn, og ressurser er viktig for en kvinne som skal føde. Når hun bare kan få et barn i året, halve livet, i tillegg til at hun blir fysisk belastet av både svangerskapet og fødselen, og at barnet fødes hjelpeløst, som derfor krever mye oppmerksomhet, er det svært viktig for henne at partneren klarer å skape en beskyttende boble rundt henne og barnet. Et trygt sted hvor naturen ikke klarer å trenge inn med sine konsekvenser. Her er det en direkte sammenheng mellom det å kunne betale regninger i posten, og å drepe truende motstandere. Alt det ekstra overtidsarbeidet menn gjør, og alt karrierejaget deres, er langt på vei en krigeratferd. Og arbeidslivet er gjennomsyret av krigermetaforer.

At menn går etter fruktbare kvinner, og at kvinner går etter menn med sosioøkonomisk status, er et fenomen som har blitt funnet i alle kulturer man har undersøkt. Men det finnes likevel variasjon. For eksempel så vil en kvinne i et likestilt land, som kan tjene sine egne penger, i langt større grad kunne sortere menn på andre genetiske markører enn penger. Også menn er mer eller mindre vakre i kvinners øyne, uavhengig av penger. Den største aldersforskjellen mellom menn og kvinner som er sammen, finner man i de landene hvor kvinner er helt avhengige av mannens ressurser. Altså finnes det et likestillingsperspektiv her. Likevel så er mønsteret tydelig også i Norge. Eller i USA, for eksempel, så er det selvsagt at mannen skal betale for hele kurtisen, fra første til siste date. Det er en selvfølgelighet. Den samme likestillingspolitikken virker dessverre ikke inn på fruktbarhet, men vårt rike overflodssamfunn har likevel gjort det mulig for kvinner å beholde markørene på fruktbarhet mye lenger enn før, ved hjelp av en sunn livsstil og mye trening. Det siste gjelder også for menn, siden kvinner i Norge nå kan tjene sine enge penger, og i større grad enn før, også går etter fysikk.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

21 juni 11 17:00

Et godt svar som jeg kan slutte meg til.

At gjennomsnittskvinnen her i Norge er så fet at vi menn instingtivt tror hun er gravid, underbygger griseadferden vår ytterligere.

Nøff, nøff..

Sukkerbruker

22 juni 11 13:03

"...men vårt rike overflodssamfunn har likevel gjort det mulig for kvinner å beholde markørene på fruktbarhet mye lenger enn før, ved hjelp av en sunn livsstil og mye trening..."

Ikke glem PLASTISK KIRURGI og andre ting som BOTOX! ;-)

Sukkerbruker

25 juni 11 09:05

de fleste jenter liker vel å bli griset litt tenker jeg

Sukkerbruker

25 juni 11 21:31

Tror vel både menn og kvinner idag styres av både hode,hjerte og kropp. Blir for lettvint å 'forklare ' at noen menn er utro med yngre kvinner pga forplantningsbehov.. ref at de samme menn oftest ønsker både i pose og sekk, trygghet/familie/komfort i sitt etablerte forhold, og samtidig bekreftelse/sex/spenning i utroskapsforholdet erfaringen viser at det definitivt ikke er ønske om flere barn som er drivkraften...

Sukkerbruker

4 juli 11 09:01

Når jeg var 20 pulte jeg i dusjen! når jeg var 50 pulte jeg også i dusjen forskjellen er kun at HUN er 25 begge ganger, er jeg da en gris, fordi jeg liker stram hud, og ikke tenner på digre siliconpupper og henge mage, er det jeg som er gris da! Hun er i dag 27 og jeg 56, funker utmerkent, men hun er av Latino opprinnelse da, og ikke slik Snerpe som så mange skandinaviske er, Hun elsker at jeg berømmer henne, og det er jo så lett, Ta amo hver dag koster mye mindre en all status til Norske fullriggre, med pannebånd på danske tur etc.

Hva er en kvinne da om hun har en mye yngre mann/gutt. Griserinne, Nei sleng det utrykket til havs. Lev og vær lykkelig, og ingen kan komme å si at dette med et ekteskap i 90 år samme er det som er fullkomment, vi er oppdratt i noe, men ikke sikkert det er det som er rett. LEV SELV ikke for andre.

Sukkerbruker

4 juli 11 18:28

@MNNilsen, er det virkelig mulig at du er 56 år?!?
Du tenner på stram hud, unge damer uten silicon og hengemage...du vil heller ikke ha en snerpe, noe du påstår mange skandinaviske kvinner er?

La meg gjette; jeg tipper du aldri har hatt noe lengre forhold til en skandinavisk kvinne? Jeg tipper skandinaviske kvinner ikke finner deg spesielt attraktiv?
Jeg tipper du ikke er av de mest veltrente 56 åringene? Jeg tipper at du heller ikke er noe spesielt å se på? Mulig du heller ikke har noen velfyllt lommebok? Det spiller forsåvidt liten rolle fordi purunge jenter fra fattigere land enn norge gjør hva som helst for å oppnå et bedre liv enn hva de er født inn i...desverre...
Bare slik at du vet hva vi skandinaviske jenter tenker om deg når vi ser deg på gata med din snertne, stramme, lille latinobabe;)

Sukkerbruker

4 juli 11 22:19

Til Anonym over:

Noe som slår meg hver gang jeg er ute i Oslos gater.

Mens norske jenter i stort antall observeres hånd i hånd og kyssende med afrikanere, pakistanere, tyrkere, bulgarere, meksikanere, grekere, kubanere osv osv ser jeg langt sjeldnere norske gutter hånd i hånd med jenter fra andre etnisiteter.

Det er mange grunner til dette. Men hva skjer dersom en gutt finner seg en fra en annen etnisitet? Jo, da får han stort sett reaksjonen du kommer med i innlegget over. Den "fattige" jenta holder ut med ham til tross for at han er en taper, fordi hun er på desperat flukt fra et fattig land. Er hun afrikansk? Øst-europeisk? Asiatisk? Latin-amerikansk? Kjøpt og betalt av norsk lønn. Av den patetiske nordmannen.

Guttene har liksom bare norske jenter å velge blant uten å bli stigmatisert så det holder, mens jentene kan velge blant langt flere partnere uten å bli uglesett for dette. Det er jentene som har lagt opp til at det skal være slik, og jeg gir kudos til gutter som kan endre på dette ved å tørre å bli sammen med utenlandske jenter. Også min erfaring er at de ofte er mye enklere å være sammen med. Jeg har opplevd at det ofte er noe mer feminint over dem, samtidig som jeg tror norske gutter i snitt er for lite frempå og maskuline for mange norske jenters smak.

Jeg syns vi skal være positive overfor hverandre og respektere andres valg.

Sukkerbruker

9 juli 11 13:14

Her er det mye sammenblanding. Det er vel neppe slik at alle menn som er sammen med en ikke-vestlig kvinne ikke "klarer" å holde på en vestlig eller omvendt. Jeg syns ikke jeg ser mange vestlige kvinner hånd i hånd med noe annet enn sin "egen" rase, og jeg bor i Oslo, så så veldig mye av det er det neppe.
Og ikke er det vel ille at en mann på 56 vil ha en jente med stram bakende? Mange kvinner på 56 sagger både her og der. Det samme er som sagt over, menn. Imidlertid tror jeg det er jevnt fordelt hos menn og kvinner hvor stram eller saggete man er, alt bunner i god trening, helse og sundt levesett.
Finn deg det som er attraktivt for deg og glem andre. Ikke bli bitter om du føler at du ikke blir lagt merke til av disse mennene eller kvinnene Hvis det er stram rumpe som tenner, javel, gå ut og få deg en på naturlig vis, da finner du fort en likesinnet.
Hilsen en rimelig saggete 57-årig kvinne som liker seg selv med kjekke beundrere både under førti og over 70.

Sukkerbruker

21 juli 11 22:59

ja hva skal jeg si, jeg føler at det er greit å være anonym, og jeg skal være nøytral..

Norge regnes for å være ett av de bedre landene å bo i. Faktisk et av de bedre landene i hele verden. Tenk litt på det før jeg går videre..

-Alikavel går over 300.000 nordmenn på antideppressive medikamenter..
- og aldri har så mange mennesker i Norge vært single, altså det bor vanvittig mange enslig personer i Norges rike idag..

Så hva er greia? egentlig burde andelen som bor alene være veldig lav, og andelen som går på medikamenter også være veldig lav, hvorfor er det ikke slik?

Vel for det første har utviklingen i den vestlige verden gått på helsa løs til de tapre samfunnsborgere som tilhører arbeiderklassen. det er ikke bare å finne seg en jobb.. vi går mot et samfunn der man MÅ ha MASTER for å klare å karre seg til en jobb i et ok selskap hvis du er heldig, eller på rema hvis du er uheldig.. mens resten havner hos NAV.. Det er ingen hemmelighet at roboter og teknologi i større og større grad tar over arbeidsplasser som egentlig er ment for sammfunnsborgere slik at konkurransen om de jobbene som er igjen blir steinhard..

i tilegg blir personer fra de er små barn bombadert med reklame og media som "forteller" og "viser" hva som er rett og galt.. man blir hjernevasket til å tro at bare det beste er godt nok, man kan bare være lykkelig og godtatt av resten hvis partneren har ALT, utseende, personlighet og penger..

er det rart folk sliter med stress, høyt blodtrykk og depresjoner?

norske damer er veldig kresne, men er det med god grunn eller er det bare en hjerneskade de har pådratt seg som unge.. jeg synes synd på alle menn i det norske samfunn som må holde ut med disse damene vi har rundt oss.. at folk stikker til thailand og henter frisk blod er vel bare en konsekvens av norske kvinners holdninger og væremåte..

Sukkerbruker

14 aug. 11 21:45

Kanskje norske damer er kresne fordi de ikke trenger en til å forsørge seg, men vil ha en omtenksom mann med sosial intelligens? Ikke vet jeg- jeg synes det er mange kjekke norske menn. Men når vi kvinner drar på årene, så jobber naturen mot oss. Hvis mannen da er mest interessert i stramme rumper og smalt liv- da har vi ikke en sjanse. Men jeg håper at det finnes noen menn her, som ikke bare er opptatt av utseende.

Sukkerbruker

12 nov. 11 20:42

er menn bare opptatt av utseende? Nesten så jeg begynner å lure. Syns det er så mange rare menn, føler ikke de er trofaste, men det er kanskje ikke her DE SKIKKELIGE KARA ER? Begynner å miste trua, ikke på meg men på dem. ;)

Sukkerbruker

13 nov. 11 18:54

Om en mann søker kontakt med en jente fra 16 - 40 år som LIKER og ØNSKER erotikk,
kan jeg IKKE skjønne at de på død og liv MÅ kalles griser....

For Om det var en eller to eller flere som ønsket det samme fra en som var mye eldre enn seg, hva i herrens navn kunne være galt med det?
Lyst er noe alle har, og valget er deres. det finnes ikke noe grisete i det om begge er enige og alt går sømmelig for seg.
De fleste svarer at (tror nok vi ikke passer sammen) men det skal vi jo IKKE på sikt, de har misforstått totalt, det er jo bare skriving, prating og litt erfaring / opplevelses søkende. Hva kan være galt i det når en på forhånd gjør det klart hva en ønsker???

Lekendrømmer

Sukkerbruker

4 juni 12 11:04

Til alle dere som syns det er så fint når en mann i 40-50 årene er sammen med en ung jente 16- 25 år så har jeg et spørsmål. Hva sier dere den dagen deres datter på 20 år kommer hjem med en mann på 45 år ?? Blir dere glade da ? Er det det beste som kan skje deres døtre ??

Mvh
Line