Når han begynner å prate om eksen.

Jeg er en jente på 27 år som har  hatt mye uflaks i valget av gutter. Opplevd utroskap å svik osv!! Etter dette har selvtilliten fått seg en knekk når det gjelder menn. Har datet den del. Guttene har i begynnelsen vært kjempeivrige. Så har det dabbet helt av..

 Nå for ikke så lenge siden kom jeg i kontakt med en gutt fra sukker. Vi skrev noen mailer, så la jeg han til på MSN. Vi skrev litt der, men ble enige om at syns det var lurt møtes ganske tidlig for å finne ut om det kunne bli noe. Dette i stede for bruke mye tid på skrive sammen, hvis det kanskje ikke har noe for seg. Jeg merket fort når vi skrev at vi hadde mye til felles, å hadde derfor lyst til å møte han!

 Forrige tirsdag var vi på cafe!! Det var et kjempefint møte!! Vi satt i 4 timer og bare snakket sammen!! Han var så lik meg på mange måter. Blid, positiv, hadde interesser, meninger, holdninger osv. Kjekk var han også!! Han sa jeg var fin når vi møttes:)Vi lo masse sammen å vi hadde d veldig koselig!! Jeg fikk klem når jeg gikk, og vi var enige om at d var veldig koselig!!

 Lørdagen skrev vi bare noen få ord på msn, da jeg måtte dra på jobb. Vi var enige om at d hadde vært veldig koselig, å at han skulle si fra når han ble frisk så kunne møtes igjen..

 I går skrev vi litt på MSN igjen. Han skrev at han hadde begynt å tvile. At han var litt usikker på om han hadde kommet over eksen!! Han trodde han hadde det, men etter at han møtte meg, begynte han tenke litt på henne igjen. Han ville jeg skulle vite det så ikke jeg skulle få forhåpninger, og at jeg burde vite det. Men han syntes det var veldig synd for jeg var ei veldig bra dame, og vi hadde veldig bra kjemi sa han. Han har vært sammen med ei jente i 3 år, men i den siste tiden hadde forholdet vært dårlig.

Jeg skrev at d var naturlig at han ville sammenligne de nye han møtte med eksen..Å at av og til kan d hjelpe møte andre, da vil han glemme eksen og kan bli gla i den nye som han møter. Dette funket for meg..Sa at d var p en måte greit prøve hoppe i d igjen, og ikke være redd for satse..At vi hadde go tid, at jeg ikke forventet meg noe svar fra han nå hva han ville videre..Men foreslo at vi kunne møtes noen ganger til for å se hvordan det ville føles da..Sa at ikke ville presse han til noe, å at d var opp til han..Han sa at han ville gjerne møte meg mer, for det var verdt å prøve , vi var enige om at vi hadde bra kjemi og hadde mye til felles..Så han hadde selv lyst til møtes igjen sa han.. Så i morgen skal vi møtes igjen!!

 Hva syns du om dette? Litt redd du vil si dropp han, men egentlig ønsker jeg ikke dette. Aldri følt noe så magisk på første date før. Har tenkt kjempemasse på ham, noe som ikke jeg har for vane å gjøre så tidlig. Han var så kjekk, vi kom så godt overens, hadde så mye til felles!! Har aldri følt det på den måten, er helt rart. Kan nesten si jeg er betatt etter første møte. Dette høres kanskje helt rart ut for deg!! men jeg syns det er verdt å prøve å se hvis d er en mulighet for at det kan bli noe. Er virkelig verdt det da!! Men vet jo ikke helt hvor mye følelser han har for eksen, og om han greier gi slipp på henne. Jeg håper virkelig det, for dette er absolutt en mann jeg kunne tenke meg, på alle måter. Da sa klikk når vi møttes, det har aldri hendt meg før!! Jeg føler meg sikker på at var en mening vi skulle møtes..

Hva syns du jeg skal gjøre? Syns du jeg er ”dum” som roter meg opp i dette? Jeg bare føler meg så sikker på at dette kunne blitt noe veldig bra, så har ikke lyst gi slipp på det. Hvordan syns du så fall jeg skal gå frem? Har jo møttes bare en gang, så vi var enig at det var litt lite for å bestemme hva vi skal gjøre videre..

Håper du har noen råd til meg!! Er så usikker hva jeg skal gjøre, hvordan skal gjøre det, hvor mye kontakt jeg skal ta, osv? Hadde satt veldig stor pris på svar fra deg, hilsen fra en forvirret jente som søker etter en soulmate:):).

 

Hei forvirret jente. Her kommer litt Møllers tran. Ut i fra hvordan du beskriver daten så virker dette som en fantastisk fyr, og han har klart å gjøre inntrykk på deg. Det var også veldig lurt at dere møttes tidlige. Det er et råd jeg har gitt tidligere, nettopp fordi man ikke skal kaste bort så mye tid forgjeves, og slik at man ikke blir så veldig skuffet hvis det ikke blir noe. Oddsene jo slik at sannsynligheten er liten, og det er forståelig at begge to skal føle at dette er en god deal. Som oftest føler den ene eller den andre at det er en dårlig deal, og da sitter den andre igjen med følelser som ikke blir gjengjeldt.

Det betyr også at det er større kjangs for at den ene personen føler ”kjemi”, eller at man ”klikker”, og at man pratet så godt sammen, enn at ingen av partene gjør det. Det er ikke slik at når to møtes så sjekker begge om det oppstår kjemi, og hvis ikke så sier begge takk og farvel, og lykke til hverandre. Mennesker er ikke bare unike i hva vi leter etter, vi er også representanter for en art som kjemper innad og på tvers av kjønnene om mye av de samme tingene. Det jeg sier nå er veldig viktig: Selv om du føler at dere passer godt sammen, og alle lystsentrene dine fyrer samtidig når du ser ham, så sier dette absolutt ingenting om hva han synes om deg. Og med mindre han er like interessert så kan det jo aldri være den rette mannen, ikke sant?

Følelsene dine sier bare en ting: at han kvalifiserer i dine øyne. Ingenting om den objektive verden der ute, utenfor deg selv, hvor du finnes, sammen med veldig mange andre jenter som han sammenligner deg med. Man må være mer forsiktig og ikke tolke for mye objektiv mening inn i sitt eget subjektive reaksjonsmønster. Det er farlig, for vi sendes ut i drømmerier som kan være svært sårende om vi ikke tar noen emosjonelle forbehold. Du må legge litt mer bånd på følelsene dine inntil du får noen klare indikatorer på at han liker deg. Og du bør hvert fall være forsiktig når du får en tydelig indikator på at han ikke er interessert i deg som kjæreste.

Ja, dessverre. Når en fyr sier at han tenker på eksen sin etter første date, eller på andre måter legger den aller minste av mulige små hindringer for dere, så kommuniserer han veldig tydelig. Du er ikke kjæreste-materiale. Kanskje sex, men ikke mer. Jeg tror faktisk historien om eksen er den mest brukte unnskyldningen menn bruker når de har lyst å redefinere relasjonen til en jente de dater, eller eventuelt avslutter relasjonen. Det finnes ikke mange andre måter man kan trekke seg ut som en good guy, og slik fremdeles virke attraktiv. Jeg tror du er den tiende jenta som forteller om den fantastiske daten med fyren som plutselig begynte å interessere seg for eksen.

Se for deg at du var ham. Han kom hjem fra en date med jente han var veldig interessert i. Siden han er veldig interessert i deg, vil det være rimelig av han å anta at også mange andre menn er interessert i deg. Altså er han smertelig klar over at han befinner seg i en konkurranse. En konkurranse menn har konkurrert i  siden vi svømte ut av den pre-historiske sølepytten. Han har ingen krav på deg, men vil veldig gjerne at dere går videre, for han tenker at du kanskje kan være drømmedama. Han har også en eks han tenker mye på, og det er et svært vanskelig valg for ham. Men under ingen omstendigheter ønsker han å gi deg noen signaler på at han er et utrygt kort. For det første vil dette redusere hans muligheter i forhold til sine konkurrenter. Siden han synes at du er attraktiv, og etterspurt, vil han ønske å fremstå som det beste og tryggeste valget. For det andre. Hvis han til slutt faktisk skulle velge å gå tilbake til eksen, vil han aldri fortelle det til deg får han ha gjort det. Noe annet ville gjort at han risikerte å miste valget.

Se for deg at du er ute med to flotte fyrer. Det mesolimbiske dopaminsystemet i hjernen din skriker av formeringslyst. ALT STEMMER. KJØR PÅ!! Så begynner den ene fyren å prate om en eks han ikke klarer å glemme. Den andre fyren har bare øyne for deg. Så kommer påsken, og begge inviterer deg på hytta si. Hvem velger du? Kjærlighet og tiltrekning er enkelt når man ikke forvirres av følelsene som i siste instans skal få oss til å handle som gale, for følelsene bryr seg ikke om deg som subjekt, bare som objekt. Du er underlagt hundretusenvis av år med psykologiske tilpassninger. Disse har bare ett mål foran seg. At du skal kopiere deg selv slik at denne tendensen fortsetter som en av underfundige tendensene i universet.  Vi har tid. Vi har masse. Denne massen har en tendens til å inngå i mer og mer komplekse sammenbindinger. På et tidspunkt, mellom stein og korall, kaller vi det liv. I andre enden finner vi deg. Eller som en fyr jeg ikke husker navnet på, sa på et foredrag:

 ”The boundaries between the vegetable and animal realm, are contestable at the level of scientific taxonomy”. 

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

6 sep. 11 14:23

Veldig bra svar! Dette skal jeg huske på fremover når jeg begynner å tvile på en manns intensjoner. Må slutte å unnskylde alt mulig rart han sier..

Sukkerbruker

15 sep. 11 18:53

"Ja, dessverre. Når en fyr sier at han tenker på eksen sin etter første date, eller på andre måter legger den aller minste av mulige små hindringer for dere, så kommuniserer han veldig tydelig. Du er ikke kjæreste-materiale. Kanskje sex, men ikke mer. Jeg tror faktisk historien om eksen er den mest brukte unnskyldningen menn bruker når de har lyst å redefinere relasjonen til en jente de dater, eller eventuelt avslutter relasjonen. Det finnes ikke mange andre måter man kan trekke seg ut som en good guy, og slik fremdeles virke attraktiv. Jeg tror du er den tiende jenta som forteller om den fantastiske daten med fyren som plutselig begynte å interessere seg for eksen"Ærlig talt Møller - sabler du ikke litt unødvendig ned denne jenta? Må det i alle tilfeller være slik at menn ikke ser jenter som kjærestemateriale dersom de snakker om eksen..? Undrer meg over hvordan du kan uttale deg med så mye skråsikkerhet om et individuelt tilfelle. Er ikke du sosiolog? Eller har du tilleggsutdanning som psykolog - og tankeleser? Kan det hende at det ikke er jenta det er noe i veien med, men at denne mannen kanskje ikke har bearbeid følelsene sine og eks sliter med litt ambivalens? Kjenner du mange som har kastet seg inn i nye forhold om de har eks lange forhold/vonde brudd bak seg? Fins det andre kriterier som legges til grunn i utvelgelsesprosessen, enn dine "kjærestemateriale eller ikke", tror du?

Verden er ikke sort-hvit....Litt nyanser, litt mindre skråsikkerhet og litt mer hensynsfullhet fra din side, hadde gjort seg.

Sukkerbruker

21 sep. 11 13:18

Leste du bare den delen du eller?

Fordi resten handlet om "hvis dette var fakta og han tenker på eksen sin, vil du da ha en mann som tenker på ei annen også? Fordi det kan ende opp med at du blir såret.."

Sukkerbruker

24 sep. 11 22:16

Nope. Leste alt. For meg blir Møllers svar, med all respekt, litt "same shit - different wrapping". Samme teori som går igjen - varje gang.... Les gjennom det han har skrevet her inne. Som sosiolog - og ikke psykolog - burde Møller være særdeles varsom med å gi råd i konkrete tilfeller. Om han har noen faglig integritet.

"Anonym 15.9.11"

Sukkerbruker

4 okt. 11 23:17

Det kan jo være at han faktisk var ærlig også da. Jeg synes svaret baserer seg litt for lett på at det er mest logisk at han spiller et spill og svarer direkte uærlig. "Om han er gira, men interessert i exen, vil han lyve om det" og "Om han ikke er gira, vil han lyve og bruke exen som unnskyldning". For all del, det stemmer sikkert for de fleste mannfolk, men likevel blir svaret provoserende generaliserende.

Ettersom selv den beste, med de beste intensjoner, kan ende opp i reboundfella selv om man TROR man er ferdig med exen, og såre en man egentlig synes er dritbra så synes jeg det ikke nødvendigvis er åpenbart at han farer med bullshit. Om man faktisk merker man ikke er 100% ferdig med exen bør man si fra fordi:
1) Å hoppe inn i noe har stor sjanse for rebound, og rebound = fail
2) Minimere risikoen for å såre den andre
3) Det er det eneste rette å gjøre!

Det betyr ikke at han ikke ser kjempepotensiale, det betyr bare at det er for risikabelt nå. Om jeg var i hans situasjon hadde jeg sagt ifra og håpet muligheten fremdeles var der når jeg kjente meg helt sikker på å være ferdig med exen. (Om jeg var ham hadde jeg ventet med Sukker før jeg var 100% sikker også, dog)

Det som er åpenbart for piken med spørsmålet, however, uansett om han er ærlig eller ei, er at man bør ta det rolig, prøve å legge lokk på entusiasmen og avvente om man får en slik melding.

Sukkerbruker

24 jan. 12 11:14

Jeg tror ikke man skal utelukke at han var ærlig. Ikke før i det siste har jeg opplevd hvor vanskelig å fatte interesse for en ny jente siden jeg ikke har kommet over eks'en.

Selv om det er en foretrukket unnskyldning kan man ikke automatisk slutte at det er en unnskyldning. Det er jo også nettop derfor det er en bra unnskyldning.

Prøv å ta med deg kompliment(ene) istedet.

Sukkerbruker

31 jan. 12 10:38

j tror på at han kan like hun selv om han ikke har kommet over exen. J syntes han var ærlig som fortalte om exen. Sa hva det var. J har beygnt i nytt forhold selv etter mange år alene. Tankene kan gå til exen selv om j gjorde det slutt. For meg tar det tid til å bli vant til en ny hånd å holde i osv. Så kanskje det er det han føler. Enig m innlegget der anonym skrev at ikke alt er svart hvitt. Lykke til :) Stol på magefølelsen sier j :)