Ditcha på andre og tredje date

Hei! Jeg har  et spørsmål til deg, og det er hvorfor jeg ofte blir ditcha på andre eller tredje date? Tror ikke det handler om utseende men mer om personlighet. Jeg har vært samboer i over 17 år  og har to fantastiske barn og for ett år siden ble det slutt mellom meg og samboeren. Etter å ha prøvd å få litt orden på livet mitt noe som jeg egentlig synes jeg har klart ganske bra. Har fått meg ny leilighet og barna ser ut til å trives. Jeg har vært på sukker siden mai og etter noen heller dårlige dater den første tiden, begynner jeg å føle at jeg har begynt å bli klar for noe mer.

 Har nå vært på noen dater med noen som jeg synes er veldig interessante. Den første daten går som regel veldig bra. Mennene synes jeg interessant nok  til å treffes flere ganger, og det blir en date nr. 2 eller 3, og det er da det virkelig blir vanskelig. Føler at jeg har blitt litt flinkere til å gi av meg selv og vise hvem jeg er. Har nettopp truffet en fyr jeg fant veldig interessant, men ble ditcha fordi jeg ikke klarte ikke å holde meg unna sukker, selv om vi ikke hadde blitt enig om å gå ut av sukker (det er ikke første gangen).

 Det jeg egentlig lurer på er hvordan man skal bli god på second dates? Hva ønsker menn ut av det? Lurer også på om er det sånn at når man finner noen som er interessante, er spillet slik at man skal holde seg unna sukker? Tror kanskje jeg er litt dårlig på singelspillet men hvordan skal man spille det for å kapre den ”duden” man ønsker. En liten rødvinshilsen fra surrehøna.

Hei Surrehøna. Du nevner personligheten, og at du ikke holder deg unna sukker som mulige årsaker til at fyren trekker seg ut. Men han møter gjerne på andre og tredje date før det skjer. Altså kvalifiserer du på en eller annen måte, før du senere diskvalifiserer. Rekkefølgen i hvordan mennesker tiltrekkes av hverandre - spesielt menn overfor kvinner, altså utenfra og inn, antyder at du kvalifiserer rent utseendemessig, men så er det noe som du senere gjør som kanskje ødelegger. Da er det mest sannsynlig at han baserer seg på informasjon som det tar litt lenger å få tilgang på. Dette kan være noe i forhold til personligheten din, men også situasjonen din, det skal vi ikke glemme. Og så skal vi også holde døren åpen for at han foretrakk noen andre, uten at du nødvendigvis gjorde noe ”galt”. Mennesker varierer i hvilken grad de liker å gå på date, generelt. Noen synes det er stressende, og går kun hvis de ser for seg noe mer med personen. Andre er mer romslige, fordi de også liker selve settingen, og synes at det er hyggelig, selv om man ikke er så overbevist etter første runde. Jeg vet ikke hvor mange det er snakk om. Men det bør jo vøre noen får man kan anta at det her finnes et mønster.

 Når det kommer til at du fremdeles søker andre menn, mens du samtidig drar på andre og tredje date, vil jeg vel mene at er uheldig. I Norge, i motsetning til USA, for eksempel, er ikke datingen like formalisert. Altså vil situasjonen alltid være åpnere for ulike tolkninger. Hvis jeg går med på en andre date med en jente, så vil det for meg bety at jeg kommuniserer interesse. For at jeg da skal ønske å gå videre, vil jeg også ha klare indikasjoner på det fra henne. Nå er jeg ikke på sukker, og vet ikke hvor lett det er å overvåke hverandre, men jeg tror at diskresjon er en fordel. Alle spiller vi på flere hester i startfasen. Når man er singel så tar det tid å bygge seg opp et nettverk med mer eller mindre aktuelle kandidater, og man vraker ikke dette for ingenting. Som andre investorer sprer vi gjerne risikoen. Men skal man holde andre varme, så må man vel være litt taktfull. Jeg hadde ikke likt om jeg så daten min holde på med andre ved siden av. Da ”kjølner” jeg veldig fort. Andre reagerer kanskje annerledes.

 Hva angår forventninger, så tror jeg ikke at det nødvendigvis finnes en forventing om sex, men man ønsker nok likevel at kjemien skal komme til uttrykk i en eller annen form. På et eller annet tidspunkt bør man komme bortenfor det formelle kryssforhøret og den trivielle samtalen. Jeg ser for meg berøring på andre date. Ellers virker den andre personen stiv og kjedelig. Man må jo også legge til rette for det ut ifra rammen man setter for daten. Noe enkelt og trivelig første gangen. Neste gang kanskje coctails og en arena hvor det vil være naturlig å kle seg litt opp, og gjøre seg ekstra fin. Man sitter ikke og klår på en relativt fremmed person på en kaffebar klokken tolv på dagen. Jeg tror også at man skal nevne familiesituasjon, etc nokså tidlig. Gjerne på første date. Men deretter la det ligge i lang tid, og ikke ta det opp med mindre den andre parten spør. Sosialrealisme er drepen for romantikken, og bør porsjoneres ganske grundig. Motparten vil kanskje tenke: ”OK, er det plass for meg oppi alle prioriteringene”, eller ”betyr dette at en spontan og romantisk periode med reising og mange fine felles erfaringer, nå går fløyten?”. Jeg ville lagt en innsats i å formidle at dette ikke vil være noe problem. Ellers er det ikke en slags oppskrift på andre, eller tredje dates, tror jeg.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

12 okt. 11 16:44

Mitt inntrykk er at folk er generelt dårlige til å presentere seg i sine profiltekster. Det er de samme flosklene opp og ned i mente. Man ser en presentabel person i den andre enden og utveksler noen fraser før man avtaler å møtes. Man vet trolig fint lite om hverandre før den første daten. Da er det fort gjort at det blir med et par dater.

Det man finner ut av 2-3 dater, kunne trolig i mange tilfeller blitt klarlagt på forhånd. Så kan man hevde at man ikke "taper" så mye på en date. Det stemmer nok i stor grad, men de fleste blir trolig lei av å stadig vekk møte nye - og "feil" - folk.

Jeg forstår egentlig ikke hvorfor man nettdater hvis man ikke bruker konseptets fordeler - nemlig at man kan bli litt bedre kjent før man (eventuelt) møtes. Noen synes å mene at det å finne en partner "på by'n" er lite stas. Hvorfor man betaler penger for å nettdate, for deretter å møte folk som man vet fint lite om åkke som, det lurer jeg ltit på.

Den såkalte kjemien er det vrient å vite noe om før man møtes. Jeg tror allikevel man kan gjøre en del research på nettet, og derav luke ut en del upotensielle partnere.

Men dette fordrer at man klarer å skrive en noenlunde vettug presentasjon av seg selv. Hvorfor det for voksne folk med høy utdanning er vrient å sette på trykk noe annen en floskler om hvor glad og fornøyd man er, blir for meg et mysterium.

Nå vet jeg ikke noe om hvordan den rødvinshilsende surrehønas profil ser ut, men jeg tror uansett det er mange som går på en del aha-opplevelser som lett kunne vært unngått.

Sukkerbruker

15 okt. 11 23:07

God skrevet.Bra tilleggskommentar.

Sukkerbruker

22 okt. 11 18:17

Ja, veldig bra tilleggskommentar. Det er helt sant det som hevdes. Profilene her inne (alle fall mennenes, som jeg ser på) består stort sett av floskler og selvfølgeligheter, og nesten alle er like. Alle har en jobb de trives med, alle trener, alle liker skog og mark, og alle trives med å være sammen med venner. Det er klin umulig å skille alle disse mennene fra hverandre.

Sukkerbruker

31 jan. 12 10:47

J syntes ikke det er så vanskelig. Se på øynene til folk. De sier det meste. Men helt enig m hva dere skriver. J mistet litt lysten av å bli kjnt m noen her inne pga de profilene.En skal følge magefølelsen sin så går det stort sett bra.