Kjøttet og viljen

For noen få uker siden møttes min 100 % match og jeg. Vi hadde skrevet med hverandre her på sukker en kort periode og ble fort enige om å treffes da vi ikke bor så langt fra hverandre. Første date hadde vi lagt til et turområde midtveis mellom våre bosteder. Etter en halvtime med god prat og mange smil og gode blikk, tok vi hverandre i hendene og før vi nådde målet for turen, begynte vi å kysse hverandre. Opplevde at vi begge tente veldig fysisk på hverandre, samtidig som vi erfarte at det stemte på alle måter. Han ble med meg hjem og vi var sammen åtte timer den dagen. Han sendte melding dagen etterpå, og ville at vi skulle møtes så fort som mulig. Jeg måtte være noe reservert da jeg ikke visste om jeg kunne uka etter, fordi jeg hadde besøk av min datter og mitt lille barnebarn. Etter et par dager ble det klart at jeg fikk anledning til å møte han igjen.

 Vår neste date ble avtalt en uke etter den første, vi møttes igjen for å gå tur. Da jeg så han igjen ble jeg lettet over at jeg følte meg like tiltrukket av ham. Selv sier han at han hadde abstinens, og ville kysse meg med den gang. Vi gikk hånd i hånd hele turen og stoppet og kysset hverandre mange ganger.

Vi satt og pratet i bilen en god stund før jeg brøt opp og ville reise hjem. Han sa at vi måtte lage en ny avtale snart igjen. Jeg spurte om han virkelig ville det? Han sa ja, vil ikke du? Jeg sa at jeg gjerne ville det.

 Vel hjemme igjen sendte jeg en melding til han om at jeg syns det var godt å se han igjen og at jeg håpet vi kunne møtes igjen snart. Han svarte ikke på meldingen, og det gikk to dager så lå det melding til meg her på sukker fra han.

Han skriver kort og godt at han hadde tenkt på oss i flere dager, og var kommet fram til at alt stemte for oss på alle områder, men  at han ikke hadde nok følelser til å gå videre, og dermed ønsket å trekke seg ut av det hele. Basta bom... ferdig. Jeg svarte som sant var at det var synd for meg, for jeg kunne nok blitt forelsket i han. Jeg ønsket han lykke til videre.

 Nå går jeg rundt og undrer over hva som skjedde, og hva kunne jeg gjort annerledes? Skjønner ikke helt at når han følte at kjemien og kommunikasjonen stemte, ikke hadde følelser? Hva er da følelser? Må nevne at han var elleve år eldre enn meg. Handler dette om kjønnsforskjeller? Hvordan tenker menn om følelser? Hvorfor handler han som han gjør? Ganske uforståelig fra mitt ståsted.

Jeg er midlertid innforstått med at vi som er med på leiken må tåle å bli avvist. Det er allikevel vanskelig å forstå en handlemåte som hans. Hadde vi ikke hatt den fysiske tiltrekkingen kunne jeg forstått dette på en helt annen måte. Jeg undrer i det hele tatt på hva som skjedde i dette tilfellet? Kanskje har du noen refleksjoner som kan sortere dette for meg? Jeg har ikke kontaktet han og kommer ikke til å plage han på noen måte. Jeg skal komme meg videre etter dette, men trenger litt hjelp.

Vennlig hilsen "litt forelsket".

 Hei. Enig i at dette hørtes litt surt ut. Jeg skal prøve å gi deg et svar, selv om det er vanskelig å lese så mye ut av situasjonen, da han har gitt så lite informasjon. Som selvfølgelig er selve problemet. Likevel så er ikke dette noe nytt, egentlig. Ofte så sitter den avviste parten igjen med mange spørsmål, selv om det da gjerne finnes noen tegn der, men som overses som følge av ønsketenkning og sterke forhåpninger. I dette tilfellet så virker det ikke som at du har oversett noe, nødvendigvis, men kanskje svaret likevel kan ligge i ønsketenkning og sterke forhåpninger fra begge sider.

Jeg tror det kan være noen farer med å møtes over nettet når man venter nokså lenge med å møtes. Du har helt sikkert truffet en mann som i likhet med deg selv er seriøs og ute etter å finne kjærligheten. Vanligvis så etableres disse følelsene etter en naturlig og øyeblikkelig kontakt med et annet menneske, hvor man både kan danne seg et umiddelbart inntrykk av personen, og å la ens mer ubevisste vesen respondere. Det jeg prøver å si er at det finnes både en bevisst, intellektuell form for tiltrekning, og så finnes det en annen form for tiltrekning som kanskje har mindre å gjøre med subjektive kriterier, men mer med en mørkere, objektiv, tilsynelatende mer irrasjonell form for tiltrekning man har mindre kontroll over, og som i stedet for å være koblet til et erfarende subjekt, kanskje kan kobles mer til en responderende organisme man har langt mindre kontroll over.

Har du noen gang hørt noen si: ”Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke blir forelsket i ham?” Vi mennesker er både subjekter i en umiddelbar verden, og objektive organismer som er mer eller mindre likegyldige til subjektene som lever på innsiden. Dette gjelder for både kvinner og menn, og handler dypest sett om spørsmålet om hvorvidt vi mennesker besitter en fri vilje. La oss omformulere et nokså kjent ordtak. Fra: ”Ånden er villig men kjøttet er svakt”, til ”Ånden er villig men kjøttet nekter”. Vi mennesker både dras mot, og dras bort fra handlinger som er bra for oss, helt på egenhånd. Det er rimelig å stille spørsmålet: Hvorfor?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det som sikkert lett skjer på nettet, er at ”kjøttet”, ”objektet”, eller ”den ufornuftige” delen av deg ikke får være med i forhandlingene fra starten av, men gjør seg gjeldende raskt nok når man først kommer i kontakt med hverandre. Og når jeg sier ufornuftig, så mener jeg i forhold til å ta hensyn til subjektet. Som regel så følger også Den ufornuftige en plan, eller et program, men som bare tar hensyn til den objektive organismen, eller ”kjøttet”. La oss si at det som har skjedd er at Den fornuftige i ham ble tiltrukket på nettet, og gjorde ham svært klar til å bli forelsket i deg, ja kanskje til og med litt forelsket, men så begynte Den ufornuftige å stritte imot når dere møttes. Selv har jeg også erfart at man får en veldig bra start og ting går kjempebra. Man kliner og står på, men så plutselig begynner man å reagere på noe man ikke helt skjønner hva er. Andre ganger  gir man bare gass i starten fordi man har så lyst at det skal bli bra, men så skjer det ikke noe, uten at man helt forstår hvorfor. Er man da en person som lengter, er ensom, og har bygget seg opp store forventninger, er det kanskje lett å gå frem for fort. Man glemmer ”kjøttet”, eller lytter ikke skikkelig, og så merker man bare først etter en stund at dette ikke går likevel. Og man kan sikkert også blir forbannet på denne siden av seg selv, for ingenting er galt. Problemet er bare at det ikke er riktig heller. Men man skjønner ikke hvorfor.

Et vesentlig problem for menn, er at kjøttet deres vanskeligere kan overkjøres. Den ufornuftige har faktisk full kontroll over menns seksuelle funksjon, i motsetning til kvinner. Å ikke lenger tenne på partneren, selv om man elsker personen, skjer sikkert ofte. Og kjøttets makt viser seg i all sin grusomhet. Andre ganger kan et ønske og behov for nærhet, også saboteres helt i starten av. Og nettopp fordi dette langt på vei er et slags kontrolltap, og gjerne defineres som ”svikt”, er det nok også ganske angstprovoserende, som i noen tilfeller sikkert kan resultere i ”snål” atferd, sett utenfra. Du sier at det var seksuell spenning mellom dere, men kyssing er ikke nok. Som mann kan man lett gå inn i en rolle som en lidenskapelig erobrer. Det er jo det man skal som mann. Og ofte gjøres nok dette nærmest på autopilot. Man skal vise handlekraft og besluttsomhet. Jeg tror kanskje at dette kan forklare den brå overgangen fra det ene, skråsikre og pågående, til en total tilbaketrekning. Det som skulle skje, skjedde ikke. Og det er like uforståelig og trist for ham som for deg.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

3 nov. 11 13:11

det er ikke første gang dette skjer og han var i hvert fall høflig nok til å si ifra..de jeg har vært ute for, bare trekker seg stille og rolig tilbake og ikke gir lyd fra seg. så blir jeg irritert, prøver å ville få et svar og da svarer de i hvert fall ikke. dette blir en ond sirkel! ..og hvem sitter såret igjen hver eneste gang?? Jo meg!
etter hvert så har jeg lært meg å holde en armlengdes avstand, for en ting har jeg lært: vil mannen ha deg,så er han villig til å flytte jell for å få deg! Hvis ikke...sorry,men da er han ikke verdt å bruke mer energi på. snu ryggen til, finn deg en annen og så kommer han om det er ment å være dere

Sukkerbruker

12 nov. 11 20:20

Jeg syns du har vært veldig fornuftig i omgangen med denne mannen, og tatt det forsiktig. Siden hn begynte å kysse deg med engang, tror jeg han egentlig bare er interessert i en ting. han treffer sikkert mange på nettet, som han later som han har masse til felles med og følelser for. Så syns han du var for vanskelig å få til køys sikkert, så har han mange andre han kan ligge med. Det er mulig dere har felles interesser og følelsene hans er der for deg som han sier.. men hvorfor i h vil han ikke noe nmer da+ tror dette bare er bullshit fra hans side. Mange menn sier de flotteste ting for å komme i buksa til det annet kjønn, dessverre, patetisk som det er. Så du var flink, han kom ingen vei, Du har i allefall sjansen til å finne den rette når du ikke lar deg lure så lett, lykke til!

Sukkerbruker

12 nov. 11 20:24

hmm ! Jeg syns forresten at du var veldig ufornuftig som tok med deg MANNEN HJEM! Hva i all verden driver du med? Tenk om.. ja ja, alle vet jo det når de er voksne at de ikke kan stole på en de har møtt på nettet etter så kort tid. Eller? Ja vi er ikke alltid så fornuftige nei. Gudskje lov at det gikk bra;)

Sukkerbruker

23 nov. 11 23:02

jeg er mann og vet at Preben har rett... En vill så gjerne at man innbiller seg følelser som allikevel ikke er der... Så sitter man plutselig bare igjen men en tom og håpløs følelse.

Sukkerbruker

14 des. 11 15:14

skjønner deg Preben, liker det du skriver....

Sukkerbruker

29 jan. 12 15:26

derfor det er best og treffe folk på byen.. komme i sammtale med folk.. det er ikke så vanskelig som det virker.. det er bare og komme med en kommentar om noe i omgivelsene eller i nyhetene... problemet er jo at man ikke skal snakke med fremmede her i norge.. kan være farlig.. løs dere inne kan snakke på nettet :P en ting er vanskelig på nett for somregel går samtalene som en monolog rettere sakt enveis. og du får ingen direkte reaksjon.

dette skaper kinkie situasjoner og misforstålser. beste er å ta sjangsen på å søke kontakt. værste som skjer er at du blir avist.. men husk det er mange fisk i havet. og jeg vil si at det er vær sin tur. jeg har opplevd jenter på samme måte. men man får bare komme over det. livet går videre...