Classy kurtise

Hei Preben! Trenger litt hjelp, fort :-) Leser spalten din med stor iver. Kjenner meg igjen i mye, og har møtt meg selv noen ganger med et uff.. Nå har jeg møtt en flott mann, her på sukker, og vi har hatt et kort møte. Jeg bor i en liten by, og det er ikke lett å finne noen, i alle fall ikke når man har klart å få tre barn (med samme mann vel å merke), og de fortsatt er ganske små. Han bor i samme by som meg, har også tre barn, men eldre.

Vi har småpratet litt på sukker, og så fant vi ut at vi bor i samme by, og spontant fant ut at vi kunne møtes for en liten høsttur en søndag. Han har barn når jeg er barnefri, og omvendt. Jeg må si jeg ble sjarmert ved første møte. Jeg lar meg selv lett sjarmere, men det er lenge mellom hver gang. Når jeg først blir sjarmert, da faller jeg pladask. Praten gikk løst og fint, vi luktet litt på seriøse samtaleemner, men tiden og forholdene lå ikke til rette for dypere samtaler. Følte jeg hadde kjemi med han. Etter turen fikk jeg melding om at det var hyggelig å hilse på meg, noe jeg selvfølgelig svarte på. Dette var i går.

I dag har jeg ikke hørt noe. Hva gjør jeg videre? Synes han absolutt er verdt å bli bedre kjent med, men jeg har det med å bli litt for ivrig. Er m.a.o ikke spesielt flink til dette spillet. Er også usikker på om han er en storflørter. Hva er tegnene på det? Jeg ønsker en utadvendt og selvsikker mann, men jeg ønsker ikke å være redd for at flørten med andre skal gå for langt. Jeg må kunne stole på en kjæreste.

Håper på svar! Mvh Randi

 Hei Randi. Takk for hyggelige komplimenter. Det settes pris på. Det du beskriver er et helt streit førstemøte som ikke betyr eller forplikter noe som helst. At du har, som du sier, en tendens til å ”ta av” er ikke vanskelig å få med seg ut fra mailen din. Det virker nesten som at du begynner å bli sjalu allerede. Om han er en storflørter bør vel ikke akkurat være din bekymring akkurat nå. All den tid han ikke ser ut til være veldig frempå. Dette kan selvsagt ha endret seg siden du sendte denne mailen til meg. Etter et første møte slik du beskriver det, er det ingenting du kan gjøre enn å vente, eventuelt etter å sendt en hyggelig liten bekreftelse på ham. Begge må gi signaler om at man ønsker å ta det videre, og det må gå ut over normal høflighet. Å analysere samtaler, tema, dybde, og så videre er heller ikke så veldig viktig å bruke tiden på. Det er ”kvinnegreier”. Hvis en man er interessert, heiser han et flagg det er umulig å unngå. Som tommelfingerregel, benytt deg av denne: Et tegn på om han liker deg kan aldri mistolkes. Hvis du ikke er hundre prosent sikker, har han ikke enda gitt uttrykk for at han vil noe mer. Og siden den kulturelle forventingen fremdeles ligger hos ham om å ta initiativ, blir du pent nødt til å sitte og vente til han ber deg, metaforisk ”opp til dans”.

 En annen tommelfingerregel du kan benytter deg av for å spotte en ”storflørter”, som du kaller det – og da antar jeg at du mener en som bare vil ha sex, er å se om han er villig til å bruke tid på deg i helgene. Og da mener jeg torsdag, fredag og lørdagskvelder. Ikke søndager. En ”storflørter” som ikke er helt idiot, bruker denne tiden på å skaffe seg flere opplegg, og resten av tiden på å følge dem opp (sorry, gutter). Hvis han har lyst å gjøre romantiske ting den tiden av døgnet og uken hvor man lettest kommer i kontakt med andre, vil det ikke gå lang tid før alt annet enn deg, tørker ut. Dette vil stort sett innebære at han er genuint interessert i deg.

Dette betyr likevel IKKE at han ikke er interessert hvis han ikke selv foreslår å bruke hele helgen på deg. Menn skal stort sett oppføre seg som om de bare har øyne for deg, selv om det ikke er forventet at du som kvinne fra første sekund skal være like ridderlig i din respons på hans ”romantiske” tilnærminger. Dette er spillet: Han er stort sett nødt til å spille på flere hester inntil han får en slags forpliktelse fra den andre part, men han blir likevel oppfattet som ”falsk”, eller som en ”storflørter” hvis dette blir ”oppdaget”, selv om man selv aldri har gitt ham en tydelig indikator på at hans interesser blir ivaretatt. Dette betyr at det ikke bare er ”storflørteren” som gir deg alle helgene som er en idiot. Også den seriøse som ikke enda har fått en indikator på interesse fra den andre part, som gjør det, er det.

Når det kommer til selvsikkerheten du etterlyser, så er dette noe alle har lyst på. Alle kvinner vil ha det i sin mann, alle menn vil ha det i sin kvinne. Det er selvsagt ikke alltid lett å finne, og forventningen er selvsagt størst til at menn skal besitte dette, som en sentral del av det ”mannlige”. Selvsikre menn gir en følelse av trygghet, og selvsikkerhet er sexy, på begge sider av kjønnsorganet. Menn har et refleksivt forhold til dette, og de som ikke er det, vil forsøke å fremstå som at de er det. Selvsikkerhet trenger ikke, men kan henge sammen med prestasjoner. Det kan være et resultat av et manglende behov for å kvalifisere i andres øyne, og lavere empati. Denne empatiløse formen for selvsikkerhet er grunnen til at ”drittsekker” er så tiltrekkende på mange kvinner, selv om de kanskje ikke har prestert en dritt i livet, eller evner kan sette fysisk makt bak den store kjeften sin. Det ser rett og slett ut til å være en av de mange tilkortkommenhetene i den mer eller mindre velutviklede apehjernen vår. Selvsikkerhet med empati er selvsagt den mest potente trylleformelen, når den også er forankret i prestasjoner som gir sosioøkonomisk status.

Heldigvis for deg så går signal-regelen begge veier. Så lenge han ikke har gitt deg en tydelig indikator på at han liker deg, kan du bare kjøre på og spille på flere hester. Sunn fornuft foreskriver likevel enn tilnærming hvor du er taktfull, og ikke vifter dette oppi ansiktet hans så lenge han oppfører seg som en gentleman. At du har andre beilere, er inneforstått så lenge du ikke har fått, eller gitt tydelige indikatorer på at du gir og krever eksklusivitet. Å likvel gjøre ham oppmerksom på det, på en indirekte og diskre måte, trenger heller ikke være dumt. Er du classy, tillater du ham det samme så lenge han heller ikke har lovet eller krevd noe annet tilbake. Alternativt avviser du ham bare høflig.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

30 mai 12 11:33

.