Trist fuckbuddy

Hei, Preben. Jeg har en problemstilling som jeg har hatt med meg i en del år. Jeg er en mann som begynner å nærme seg 30 år, og jeg har vært i veldig få forhold, men hatt mange sexpartnere. De forholdene jeg har vært i har vært korte, og ikke endt særlig godt. Jeg skal prøve å beskrive meg selv og forholdene så godt jeg klarer, for så å formulere problemstillingen min. Hvis jeg skal tro det jentene og hva venner sier om meg, så er jeg pen, kjekk, god i senga og godt utstyrt. Jeg tror ikke jeg lukter ille eller fiser under dyna. Men det er noe jeg gjør som forårsaker forhold til å gå i vasken, og som gjør at jenta ikke klarer å være oppriktig om årsaken. Jeg blir rett og slett fortalt løgner. Resultatet er at jeg faller i et mørk, depressivt hull og det går hardt utover selvtilliten min. Jeg er vanligvis en mann med ekstremt høy selvtillit, men det å bli dumpa gjør at jeg blir virkelig knust. Jeg blir svært, svært fort glad i jenter og følelsene i forholdene er sjelden de samme fra begge sider.

Eksempelvis; eks nummer 1 ble bare kaldere og kaldere mot meg, og da jeg konfronterte henne med det bestemte "vi" oss for å gjøre det slutt. Jeg fikk aldri noen grunn oppgitt, bare at følelsene var borte. Hun fant seg forøvrig ny type relativt kjapt. Jeg vet ikke om det er snakk om utroskap eller ikke, men jeg blir ikke forundret. Dersom utroskap er tilfellet så er det også en kritikk på min person - hva har jeg gjort, eller ikke gjort, som får hun til å søke andre?

Eks nummer 2. Vi var veldig gode kompiser til å begynne med, og så balla det på seg. Vi var kjærester, men lå lavt under radaren (etter hennes ønske). Hun har en fortid med mye usle ekser som har gjort henne vondt, og hele forholdet var preget av at jeg fikk svare for noe noen andre hadde gjort. Hun hadde veldig, veldig mye å gjøre så vi traff hverandre sjeldent. Det endte med brudd etter to knappe måneder. Jeg gutsa og gjorde alt jeg kunne gjøre for å få det til å funke. Jeg var romantisk og sjarmerende, tilstedeværende og støttende, og hun gjorde ingen ting. Etter mye att og fram etter bruddet fortalte hun meg at grunnen til at det ble slutt var fordi hun ikke hadde tid til meg og at hun fikk dårlig samvittighet på grunn av det. Det er ca 3 måneder siden nå, og hun er allerede i gang med en ny flørt. Jeg vet ikke hvem det er eller hva de gjør, men det er definitivt noe på gang. Så hvis hun ikke har tid til meg, hvordan har hun tid til han? Det var altså en løgn, med andre ord. Så hva har jeg da gjort? Jeg kan legge til at hun er en svært manipulerende jente som er ekspert på å få meg til å føle at alt er min skyld, og selv om jeg vet bedre, så kjenner jeg på meg selv at selvtilliten er kommet svakere ut etter dette forholdet.

Derimot har jeg opptil flere "fuckbuddies" som jeg har svært god tone med og er kjempe-kompiser med. Jeg vet ikke om det er noen sammenheng i dette, eller om jeg bare har vært uheldig i mitt valg av kjærestemateriale. Jeg er egentlig veldig fortvilet og ganske nede, og jeg skriver til deg i et håp om at du har en åpenbar forklaring som jeg har oversett, eller eventuelt om det er noen personlighetstrekk jeg bør styre unna for å unngå slike blemmer i framtiden. På forhånd takk.

Hei. Dette hørtes jo litt kjipt ut. Å bli dumpa et par ganger er vel nokså normalt, men hvis det er systematisk, så må det jo være noe, som du sier. Vi kan la være med å rote rundt i gråten og forsøke å gå litt systematisk til verks. Du sier selv at du er pen og alt det der, som sannsynligvis stemmer godt siden du ikke har problemer med å kvalifisere som sexpartner. Det fysiske er på plass, men det må mangler, eller gjøres noe feil, et annet sted. Og som du kan forbedre, eler forsøke å endre. Når en jente vil være med deg ”under radaren”, ja så er jo ikke det er godt tegn.

En ting kan være hvis du har et dårlig rykte som svirrer der ute. Du møter nye jenter, og så tar det en stund før ryktet innhenter deg. Dette gjør henne skeptisk, og deg til en sosial belastning for henne. Dette er sannsynligvis viktigere enn hva mange gutter og menn tenker selv. Man kan se på det som en slags anti-kjendis-faktor. Akkurat som kjendisstatus fungerer som kryptonitt på østrogenet, vil et dårlig rykte virke like sterkt med motsatt fortegn. Vi menn har ikke nødvendigvis mer lyst på dama om hun er programleder på TV. Det gjør ingenting for oss, med mindre hun også er vakker og sjarmerende. Kjendisstatus kan kompensere for drittsekker, akkurat som et dårlig rykte kan ødelegge bra fyrer. Ja, nå generaliserer jeg.

Så kan det også være noe praktisk. Er du kjekk og sexy, men mangler utdannelse eller fremtidsutsikter, vil du i mange kvinners øyne bli betraktet som ubrukelig, annet enn som til sexleketøy. De ser rett og slett i for seg en fremtid sammen med deg. Både kvinner og menn blir mer ”pragmatiske” når de går inn i den reproduktive fasen av livet (kulturelt sett). Også de kvinnene som frem til da har sett på seg selv som idealistiske eller ikke-materialistiske. Noe skjer med oss. Man er ute etter en partner for livet og barna. Hvordan står det til med ”pakken”? Er det på tide å ta noe mer utdannelse? Er det på tide å tenke på karrieren? Hvor er du på vei? De fleste kvinner foretrekker en partner oppover i det sosioøkonomiske hierarkiet. Jo flere du har over deg, jo færre vil du som oftest kunne velge blant. Hvordan ser hun for seg et iv med deg?

Til sist kan det være noe med personligheten din. Dette er vanskelig å få has på. Det kan være de minste ting som gjør at et person virker å være på en annen ”frekvens”. Har man for eksempel en humor som de fleste andre ikke synes noe om, kan man nok lett fremstå som dum. Har du vansker med å skjønne hva andre tenker og føler? Selvsikkerhet sier du at du har/hadde, og det er jo en usual suspect. Har du noen venner du kan prate med om dette? Og som kan gi deg feedback? Ofte vil det være lettere for mennesker som ikke står deg for nær å være ærlige. Kjør på, og finn forbryterenJ

 

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

11 des. 11 21:44

Eller kanskje du bare har en usympatisk personlighet?
For min del og venninne mine er det en stor ulempe...

Sukkerbruker

11 des. 11 22:22

En annen mulighet er at du rett og slett er litt for ivrig, litt for villig til å jobbe for at disse forholdene skal bli noe. Hvis jentene blir for sikre på at de har deg, vil de ofte miste litt interessen og investere mindre selv. Og da går det bare en vei.

Det er lettere for at det blir et forhold ut av det når jenta er den som er mest forelsket.

Sukkerbruker

12 des. 11 09:13

"Det er lettere for at det blir et forhold ut av det når jenta er den som er mest forelsket." Hvorfor? En interessant påstand. Jeg er jente og tror det kan stemme... Men hvorfor er det sånn?

Sukkerbruker

12 des. 11 13:19

Jeg er jente og mener det motsatte stemmer. Jeg tror det er lettere at det blir et forhold når gutten er mest forelsket. For jenter kan ofte utvikle følelser over tid, mens menn/gutter er litt mer umiddelbare - enten liker han deg ganske raskt ellers vil han aldri virkelig se din verdi.

Sukkerbruker

12 des. 11 15:53

Det er alltid lettere å få et forhold (hvis du ønsker det) hvis den andre parten er mest forelsket. Uavhengig av om du er gutt eller jente. Punktum.

Sukkerbruker

12 des. 11 23:55

Hvis gutter hadde vært som jenter på dette området tror jeg nesten ikke det ville eksistert et eneste par. Det ville i hvert fall vært langt mellom de som fant seg en partner. For det skal veldig mye til at det er fullstendig balanse i forelskelsen fra første stund, det vil nesten alltid være en som er mest forelsket. Og det bør helst være jenta. Hvis det skal bli noe forhold ut av det.

Hvorfor er det slik? Jeg tror gutter har større overbærenhet og evne til å leve med den svakheten en person tilkjennegir når personen er helt på knærne etter deg. Jenter har problemer med å føle seg vel sammen med en gutt som er mer forelsket enn hun er, og en forklaring kan være at han "er svak for henne" og hun ikke liker svake gutter (selv om den samme gutten kan være en sterk gutt i møte med andre jenter oppfatter hun ham svak fordi hun merker at han er på knærne for henne); en annen forkaring kan være at hun ikke føler at han er verd å kjempe for siden hun er så sikker på å ha ham. Hans iver kan (feil)tolkes som at han regner henne som over seg på attraktivitetsskalaen, og tolker hun det slik vil hun nedvurdere ham og hans attraktivittet på grunn av dette.

Sukkerbruker

18 des. 11 19:15

Kanskje du har en greie med å tiltrekke deg feil damer? - Synes det virker litt spesielt at de ikke er ærlige nok til å gi deg en god forklaring. Velger du de gode og snille damene?

Sukkerbruker

2 jan. 12 23:22

Syns det høres ut som det er jentene du burde ta deg en ekstra titt på jeg da... Bare det at du lurer på hva DU kan gjøre andreledes er jo et tegn på at det ikke er deg det er noe galt med... :)

Jente 28..

Sukkerbruker

24 jan. 12 11:04

Hei!

Føler jeg sliter med det samme som deg. Kanskje du bare blir litt for ivrig. Kan sikkert ikke skade å lese "The game" for å hekte de mer på kroken og vær litt aloof.

Bra å prøve å finne ut hva som er problemet, men ikke bli for selvkritisk. Og ikke gi opp, aldri gi opp

Lykke til!

Sukkerbruker

14 mars 12 01:26

Kanskje du kan spørre en god venn? Viktig å på forhånd be ham om å være så snill og være helt ærlig med deg, så må du stålsette deg for å takle den konstruktive kritikken på en best mulig måte.

Sukkerbruker

14 mars 12 20:58

Hei

Det høres ut som du har med umodne kvinner å gjøre.

Stian

Sukkerbruker

13 april 12 17:26

Virker som eg og sliter litt med... Og svaret er å være tilbaketrukket (ikkje så ivrig) og vær tvetydig i starten. Skap litt mystikk rundt deg, hold igjen gjerne på sex og :p

Når eg skjønte det der gikk ting lettere, men nå er jo problemet at jeg blir litt sånn som jenten at jeg fort mister interessen... Jenten må nå virkelig trollbinde meg og holde igjen hun og :p

Det ordner seg til slutt :)