Bomskudd

Hei Preben

Jeg er en jente på snart 25 år, og søker etter en kjæreste. Har vært singel i 1 og et halvt år nå, og noen vil kanskje si at det ikke er så kjempe lenge, men jeg er ganske sosial av meg, trives godt i selskap med andre og eventuelt en fremtidig kjæreste. Men nesten alle de jeg har fått kontakt med her inne(på sukker), er bare ute etter sex, og de gangene jeg har sendt meldinger med dem, har de plutselig bare sluttet å sende meldinger. Den ene gangen vet jeg at jeg var litt for frampå, så har lært av den feilen. Men det ser så håpløst ut..Jeg er ikke helt desperat, hehe.. men det er utrolig vanskelig å finne en som ønsker det samme som meg. Hva gjør jeg galt? Burde jeg forandre noe på profilen min?

Mvh

Kristine M.

Hei Kristine. Godt nyttår!:) Dette har jeg skrevet om før, og det er bare å senke skuldrene og puste rolig ut. Du gjør ingenting galt, tror jeg da, ut fra det bittelille du skriver. Problemet ditt er normalt, og kommer sannsynligvis av en liten kjønnsforskjell i hvordan menn og kvinner opererer på kjønnsmarkedet, og som ofte får kvinner til å se på gutter og menn som at de bare er ute etter sex. Det stemmer selvsagt ikke. Menn ønsker også å finne den rette, og som kan rive dem med seg inn i monogamiet, i varierende grad da. Kjønnsforskjellen, og forvirringen som gjerne oppstår, er at menn har en tendens til å oppføre seg litt annerledes en kvinner frem til det punktet hvor de finner ”den rette”. Et konsept jeg egentlig ikke tror helt på, men mer om det en annen gang.

Forskjellen som skaper forvirring er at det for menn ofte finnes et større spenn mellom hvem de er villige til å hoppe til sengs med, og å være kjæreste med. Det vil si, det er lettere å kvalifisere som seksualpartner for en mann, men like vanskelig å kvalifisere som kjæreste. Dette gjør at det er finnes mer overlapp mellom sex-markedet og kjæreste-markedet for menn, mens for kvinner så er de to markedene langt mer separerte. Menns seksualitet er billig, over alt, og på tilbud, rett og slett fordi menn er ”billigere” enn kvinner når det kommer til sex. Dette betyr at en kvinne kan gå ut og finne noen for kvelden nokså lett, selv om det er like vanskelig for henne å finne en kjæreste.

For menn er det vanskeligere å finne noen for kvelden, men sannsynligheten er likevel større for at når han først gjør det, er hun interessert i noe mer. Kvinner har en høyere terskel for å hoppe til sengs med noen, og når de først gjør det, er det en større del av personen i den andre enden som kvalifiserer. En litt uheldig konsekvens av menns tøsete oppførsel er at kvinner kan ligge med mer attraktive menn enn de kan få som kjæreste, mens menn gjerne ”høvler over” flere kvinner enn de er genuint interessert i, og som gjerne står igjen som spørsmålstegn fordi de vil noe mer da fyren plutselig forsvinner.

Forvirringen hos kvinner forårsakes av at menn har vært nødt til å tilpasse seg kvinners mer monogame og mindre promiskuøse tilnærming til sjekkemarkedet ved å late som at de er genuint interessert, selv om de ikke er det. Sagt på en annen måte: Veien til en kvinnes seng, for de fleste menn, går en og samme vei, med klare antydningen om at man er genuint interessert og villig til å invdestere emosjonelt. De to ulike stilene innebærer et visst bedrag fra menns side, siden de er nødt til å tilpasse seg kvinners kriterier for å være villig til å gå til sengs med noen Han vil oppføre seg helt likt, fra han møter deg, så lenge han vil noe med deg, enten det bare gjelder sex eller vil være kjæreste med deg, til han forlater deg. I hvilken grad du kvalifiserer som noe mer vil du bare finne ut i etterkant.

En måte å sortere disse mennene på, for å slippe den emosjonelle slitasjen, er den samme måten kvinner opp gjennom historien har gjort det på. Ved å holde tilbake underlivet sitt en stund, slik at de mennene som bare vil ha sex, til slutt ikke anser kost/nytte-regnskapet for å holde kurtisen i gang som hensiktsmessig. Baksiden av den svært så liberale og angivelig ”likestilte” seksualkulturen i Skandinavia ser ut til å være et stort antall jenter som kvernes i stykker av en promiskuøs livsstil de egentlig ikke liker så godt, og som gjør dem fortvilet. Noe annet er svært unge jenter som krysser grenser for hva de egentlig har lyst til å være med på, enten dette er gruppesex, eller ulike typer av sex, og gjerne i svært ung alder. Forventingen om at man skal være seksuelt utagerende er større i dag, og jeg tror faktisk ikke at alle jenter er tjent med det. Nok om det.

I ditt tilfelle så kan du prøve å være litt mer prippen. Ingenting galt i det. Det andre du kan gjøre er å forsøke å gå etter litt andre menn. De som kanskje ikke er de første som ganger oppmerksomheten din. Det tredje du kan gjøre er å forsøke å ta noen grep som gjør det lettere for deg å kvalifisere hos de mennene som ikke er villige til å forplikte seg. Her er det mye som kan gjøres. Å fikse på profilen tror jeg ikke er det mest prekære, da dette er noe som inntreffer også etter at du har møtt mennene. Siden de aller fleste er ute etter det samme, så finnes det noen universaler du kan jobbe med, slik at du scorer høyere. Vi liker stort sett selvsikre, vakre, trente jenter som kommer lett i senga, er sosiale, og som har ambisjoner i livet. Et balansert og generøst følelsesliv er også viktig for gode kjæreste-emner. Har man felles interesser og verdier kvesser også dette amors piler. La dette være ditt nyttårsforsett, og ikke stress. Gjennomsnittsalderen for å få barn i Oslo er for kvinner for tiden 33 år. Det gir deg åtte år på å finne og forføre prinsen din.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

1 jan. 12 19:46

"Vi liker stort sett selvsikre, vakre, trente jenter som kommer lett i senga".
Og så kommer det: Ikke stress.

Godt at det ikke er alle som tenker slik. Det ville vært deprimerende.

Sukkerbruker

2 jan. 12 22:36

han svarte jo ikke på hvorfor mannfolk plutselig bare slutter å sende meldinger..

Sukkerbruker

4 jan. 12 20:13

Veldig bra svar fra Preben dette.

De som velger stategien med å holde tilbake underlivet må være oppmerksom på at de mest attraktive mennene gjerne er de som er villig til å investere minst for å få tilgang under trusekanten. Man risikerer å støte fra seg attraktive kandidater som man kanskje - dersom man hadde sluppet de tids nok til - kunne klart å utvikle en kjæresterelasjon til.

Selv screener jeg kjæresteemner ut fra de jentene som til enhver tid er aktive deltakere i mitt harem. De som ikke spriker på første date gidder jeg ikke å date mer. Ved "å knipe" avskjærer de seg dermed effektiv fra og dermed avskjærer de seg også effektivt fra å bli vurdert som kjæresteemne.

Hilsen mann

Sukkerbruker

6 jan. 12 12:57

Oi, håper jeg ikke møter på deg over her, "mann" :p

J21

Sukkerbruker

8 jan. 12 22:59

Synes Preben svare veldig bra på dette med kjønnsforskjeller. Og vi mennesker er jo ganske gammeldagse på dette området dessverre. Har akkurat lest spillet / (ALFA) og jeg forstår at mange menn blir slik. Selv er jeg på ingen måte er noen tilhenger av disse. Selv sjekker jeg ikke damer, vel jeg gjør det her inne i liten grad og jeg tenker meg nøye om før jeg sender noe, går jo dritt uansett. :)
Men et lite tanke eksperiment.

Hva om bare alle menn sluttet å ta første kontakt med alle kvinner hva ville skjedd med verden da??
Muligens en kvotering jeg egentlig ikke er noe for men et kult eksperiment ville det vært.
Hmm vel får slutte med det surre mitt og komme til saken.
Kristine vet ikke om jeg har forstått deg riktig men det virker på meg som om menn tar første kontakt med deg. Hva om du selv prøver lete frem en fyr som kanskje kan passe bedre for deg. Muligens en litt mer sjenert type som ikke er så flik på å ta kontakt selv. Hvis du lykkes med det tror jeg du vil oppleve menn på en annen måte

Mr?
(Medlem av jomfruelige menn over 35)

Sukkerbruker

10 jan. 12 18:54

Kristine,

Det er sant som Preben skriver at det kan være vanskelig for jenter å filtrere ut om du er sexmål eller potensiell langvarig kjæreste for mannen.

2 eksempel:

Jeg hadde en date med en jente på sukker og vi hadde natten sammen. Jeg hadde ingen planer om å treffe henne igjen, og var ærlig nok til å gjøre det klart før hun ble med hjem. Hun ble med likevel. Det ble etter hvert tydelig for meg at hun likevel hadde håp om at det skulle bli noe mer varig, men det ble det jo ikke noe av.

Så møtte jeg en jente som var så kjærestemateriale at jeg hadde vært villig til å vente lenge med å hoppe i senga med henne. (Selv om hun ikke ventet særlig lenge.) Så hvis du (i motsetning til kommentaren til «mann» over) synes du trenger å være truseløs med en gang, så kan det være en stor tabbe. Hvis en mann ikke gidder å vente litt kan det være et dårlig tegn. Enig med Preben at hvis du virkelig ser etter et langvarig forhold kan det være lurt å holde litt igjen. Forlater han deg FØR sex er det stor sjanse for at han kan forlate deg ETTER sex også. (like etter) Denne gang var det jenta som forlot meg, men det er en annen historie.

Vi menn kan være litt enkle og primitive. Men fint at vi i dette forumet bare kan være dønn ærlig, så dere jenter forstår hvordan vi tenker. (Menn tenker forskjellig også, men det er noen områder som passer mange)

Om det om meldinger, hvis noen bare slutter å skrive meldinger kan det være at de har møtt noen de fokuserer på, eller at meldingene dine rett og slett er for kjedelige. Ikke vet jeg.

Et tips: Ikke vent på at gutter skal kontakte deg. Send en melding, og legg litt i det. Ikke bare hei, lissom. Kommenter ett eller annet på profilen hans, som dere har til felles. Still noen morsomme/uvanlige spørsmål. Få i gang en samtale. Jeg har møtt jenter som jeg aldri ville kontaktet ut i fra bildet, men som skrev så uimotståelige meldinger at jeg bare måtte møte dem.

Lykke til!

Gutt på 30