Ikke mer oppmerksomhet

Hei Preben. Mulig du har hørt denne problemstillingen før, men for tiden så kjeder jeg meg altså på Sukker. Tror jeg opplever ettårsskrisen hva angår nettdating. Jeg har vært her inne ca et år nå, og føler jeg har sett alle og at alle har sett meg. I starten var det fryktelig spennende, jeg husker at jeg tenkte: ”hvem er alle disse fantastiske mennene?!” Fins det virkelig så mange kjekke menn der ute?!

 Profilen min ble besøkt stadig vekk, jeg mottok og sendte flørter og brev. Det var nesten for mye av det gode. Nå står tiden omtrent stille der inne, jeg ser ingen nye og får svært få aktuelle henvendelser. Mitt lille triks, med å skifte bilder og tekst, har positiv effekt en liten stund. Men så er det tilbake til det samme gamle igjen. Har jeg brukt opp markedet?! Noen har jeg datet, uten at det har ført til noe mer. Andre har jeg snakket med, uten at noe mer har skjedd. Atter andre overser mine flørter, og jeg overser andres. Summa summarum: jeg har sett, er blitt sett - og dett var dett.

 Jeg tenker at det er underlig at det ikke er større utskiftning der inne, jeg ser jo i stor grad de samme mennene i dag som for et år siden. Blir ikke folk kjærester stadig vekk? Blir ikke andre igjen single? Det skal sies at jeg kun fokuserer på den del av landet som jeg selv bor i. Jeg er jo klar over at det finnes uendelig mange flotte menn ellers i landet også, men for meg blir det mindre aktuelt. Men da snakker vi igjen færre menn.

 Hvordan holde motet oppe, se nye - når der ikke er nye? Må jeg bare være tålmodig?

 Vennlig hilsen Carina.

Hei Carina. Ut fra virkelighetsbeskrivelsen din vet jeg nesten ikke helt hva jeg skal si. Men så trenger jeg da heller ikke gå helt med på virkelighetsbeskrivelsen din, heldigvis. Jeg skal likevel ta den på alvor. Du sier at du i begynnelsen ble oversvømt av potensielle beilere. Over tid så forsvant dette, og du sitter nå igjen med lite oppmerksomhet rundt profilen din. Da må jeg nesten spørre: Var ingen av disse mennene som dugde som kjæreste? La meg ta deg på ordet. Nei, ingen av dem dugde. Hvorfor?

En forklaring kan være at du var veldig uheldig, og at ingen bra menn var på sukker den aktuelle tiden. En annen forklaring kan være at det var bra menn, men bare ikke for deg. Altså at sukker har matchet deg opp med en gjeng med karer som ikke passer deg. Kanskje du i så fall burde ta en runde med deg selv, og se hva du har fylt ut i ”personlighetstesten”? Har gutta i sukker oversvømt deg med menn, så har de vel strengt tatt gjort jobben, eller? En annen forklaring kan være at du er kresen, i den forstand at du ikke vil være med de mennene som vil være med deg. Det er selvsagt mulig, og da må man sette i gang med et utviklingsarbeid så gjør deg i stand til å konkurrere om mennene du vil ha. Enda en forklaring kan være at du egentlig bruker sukker til å flørte, og som et sted hvor du egentlig bare søker spenning. At du egentlig ikke er så interessert i å ta det videre, og mer glad i all oppmerksomheten.

Det kan sikkert finnes dem som i mangel evnen til å tiltrekke seg beilere de er motiverte nok til å være sammen med, heller ønsker å forbli i en verden av muligheter. At muligheten er åpen for at noe spennende venter rundt neste sving, blir alltid vurdert som mer attraktivt enn det som sitter på fanget, selv om sannsynligheten skulle være liten. Det er vel derfor vi betaler for lottokuponger. Ikke fordi vi tror vi skal vinne, men for at livet ikke skal virke så deprimerende determinert. Vi betaler for den teoretiske muligheten for at man ikke skal leve resten av sine dager som lønnsslave, eller noe slikt. Man vinner ikke, men angsten holdes på en armlengdes avstand, og humøret oppe. Eller som markedsavdelingen i Levis sier. Man betaler ikke for en bukse, men for en følelse. Man er ikke på sukker for å finne en kjæreste, men for å oppleve en følelse. Spenningen, håpet om å treffe drømmeprinsen, er mer verdt.

Det finnes selvsagt ikke uendelig med menn rundt neste sving, og jo mer man flørter og står på, uten å ta en pause fra singellivet, i et forhold, jo fortere pløyer man gjennom det som finnes. Problemet, og fordelen med nett-datingen, antar jeg er en formidabel rasjonalisering av kjønnsmarkedet, samtidig som det selvsagt inntar en egen logikk som følge av den kunstige settingen. Hvis man bruker helgene for å finne noen, har man femti muligheter hvis man drar ut på byen en gang hver helg. Og det er selvsagt ikke sikkert at man finner noen interessante som vil flørte med deg hver gang du går ut. La oss være optimistiske, og si at tallet er tretti. Eller realistiske, og si femten.

Man påvirker selvsagt dette selv, ut fra hvor proaktiv man er. Men nett-datingen gjør det veldig lett å gå videre, veldig fort. Neste sving er et tastetrykk unna, og dette bygger opp under rastløshet, og ødeleggende kompromissløshet. Det er som å gå i parfymeavdelingen i TAX FREEen. Alt er billig, og innen rekkevidde. Ikke rart det er vanskelig å bestemme seg.

 Du skriver følgende:

 Profilen min ble besøkt stadig vekk, jeg mottok og sendte flørter og brev. Det var nesten for mye av det gode. Nå står tiden omtrent stille der inne, jeg ser ingen nye og får svært få aktuelle henvendelser. Mitt lille triks, med å skifte bilder og tekst, har positiv effekt en liten stund. Men så er det tilbake til det samme gamle igjen. Har jeg brukt opp markedet?

Brukt opp markedet? Vel, hvis du har herjet der inne et år, og i tider fått mye respons, tror jeg faktisk at du bør vurdere rehab, og ta en liten pause. . Det går faktisk an å bli hekta på nett-dating. Spenningen fungerer som en stimulant. Vurder hva du egentlig er ute etter, og vil med nett-datingen. Suppler også med andre arenaer. Nett-dating avler latskap og kresenhet. Men du skal få et lite skittent tips. Single mennesker har ofte single venner. Det har sikkert du også, og de mennene som har flørtet med deg. Derfor er det ikke dumt å sosialisere med single menn, selv om du ikke er interessert i akkurat ham. Sørg for å bli invitert på fester, fremfor middag. Å sitte på sukker er et middel, ikke et mål i seg selv.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

9 april 12 23:31

En annen forklaring kan være at man ikke har oppdaget søkefunksjonen eller har brukt denne ordentlig. Det har i det siste kommet over 300 nye brukere hver dag, og det skal ikke være mulig å bruke opp disse.
Ellers er nok en re boot av måten man tenker på nettdating tingen.

Sukkerbruker

11 juli 12 17:30

hallo
Mitt navn er Miss Mary, jeg har mye på
diskutere med du vennligst kontakt meg med i e-posten min Utedass
[mary_real@ymail.com] jeg vil sende deg mitt bilde for mer informasjon

hello
My Name is Miss Mary, I have a lot to
discuss with you please contact me with in my privet mail
[mary_real@ymail.com] i will send you my picture for more information.