Kjedelig?

Hei Preben. Leser med interesse din spalte så fort den kommer ut – håper du kan gi meg et tips veldig fort! Vært singel i halvannet år etter 16 års samboerskap. Vært på Sukker i større/mindre grad i 7-8 måneder og har truffet og skrevet med mange menn. I utgangspunktet er mange av mennene veldig hyggelig og interesserte i meg. Så blir jeg interessert og da begynner problemene. De begynner å kreve at jeg skal friste dem, lokke dem til diverse ting jeg skal gjøre for dem (ofte mer og mer utagerende sex...). Da jeg var singel sist var det helt omvendt, mennene gjorde det de kunne for å friste meg..Jeg prøver det jeg kan å holde tilbake, men går på limpinnen stadig vekk og tenker at han her er annerledes og er oppriktig interessert i MEG. Jeg begynner å slappe av og da medfører nok det litt mer sms-ing og jeg føler behov for bekreftelse og trygghet og vil gjerne at han skal vite at han er trygg på meg. Jeg blir mer personlig. Det er visst ikke bra i 2012... Han gjør seg da kostbar, trekker seg tilbake og jeg må friste... Ååååååååå det er så kjipt.... Prøver da å slappe av, trekker meg tilbake og så blir bare alt kjedelig, jeg kan bli sur/snurt og så svinner relasjonen/attraksjonen. Det skal da ikke være sånn?

Det finnes en mann nå som jeg kanskje kunne se for meg en fremtid med, og jeg har vært veldig forsiktig (lærer jo litt her på Sukker), men så kom gårsdagen... I en sms sa han bla.  ”...... men ikke noe gøy/spennende hvis det er for lett”. Jeg skjønner at han vet altfor godt hvor han har meg og at ikke det er så bra. Vet også at relasjonen vår langt fra er over, men jeg MÅ spille mine kort riktig nå.. Hvordan...? Pliiiiiiiis HJELP

Mvh S.

Hei S. Jeg må lese deg veldig mellom linjene her for å skjønne hva problemet er. Aller helst skulle jeg hatt motpartens perspektiv, tror jeg, men jeg skal gjøre det kan, ut ifra mailen din. Du sier at etter hvert så slapper du av, og begynner å sende flere meldinger til ham slik at han skal bli trygg på hvor han har deg, mens det egentlig er du som har behov for bekreftelse og trygghet. Du sier også at ”problemene” starter når du blir interessert, og at han da krever at du skal ”friste” ham. Noe du ikke liker. Spesielt ikke når er snakk om å utføre ”utagerende sex”, hva nå enn det er.

Bildet som danner seg, slik jeg ser det, er en kvinne som har lyst å komme inn i et nytt gjensidig forpliktende, trygt og forutsigbart forhold, og å bli ferdig med flørtestadiet, ”utagerende sex”, etc, så fort som mulig. Han er derimot ikke så hypp på å hoppe over dette stadiet som du er, og vil gjerne strekke denne perioden så lenge som mulig, fordi det ligger en viss spenning i usikkerheten som gir næring til sexen, samtidig som at det uforpliktende med relasjonen gjør det mulig å også holde på flere potensielle partnere samtidig. Du stresser relasjonen inn i et forhold som han ikke har det travelt med å komme inn i. Han stresser sex, spenning og eksperimentering, og å holde relasjonen der han synes den er gøy.

Kanskje er kravet om at du skal ”friste” ham ikke så urimelig? Sex er selvsagt ikke like viktig for alle, men for en mann så er det helt avgjørende at en kvinne er i stand til å tenne ham for at et forhold skal fungere. Det er tross alt ingen viljeshandling å ”få den opp”, og det er naturlig at tenningen må bli mer psykologisk etter hvert som både han og hun blir eldre. Libidoen hans minsker, og kvinnekroppen mister noe av ungdommeligheten og tegnene på fruktbarhet som hans tenningsmønster er konstruert for. Du sier at før så var det mennene som forsøkte å ”friste deg”, mens nå er det plutselig du som må friste dem. Det du erfarer, er rett og slett at ting er litt annerledes nå. Det har ingen ting med 2012 å gjøre, og alt å gjøre med at utgangspunktet ditt har endret seg siden du sist var i kjønnsmarkedet, for seksten år siden. For unge jenter er det nok å møte opp, og  de har stort sett ubegrenset tilgang til sex. Men denne objektiverte formen for sexappeal avtar med årene. Det er ikke lenger nok for en jente å stå der i en krok og filtrere alle gutta som prøver seg. Spillet ”utjevner seg”.

Nettopp fordi du holder tilbake, og blir tverr når han vil at du skal gjøre ham kåt, kan det hende at han forsøker å tyne deg litt for å sjekke om du er ”kjedelig”. Du gjør ham usikker, og han frykter at dere raskt ender opp på en sofa foran TV-skjermen. Et sted han sikkert har sittet før hans forrige forhold brøt sammen. Han har kanskje allerede fått sine barn, og har ikke lenger noen interesse av en reproduktiv modus i trygge rammer og et satt hjem. Nå vil han leve, og ut på eventyr. Hans neste kjæreste skal dele dette ønsket.

Hva er det du vil ha ut av ditt neste forhold? Et du ute etter en som kan gi deg barn, eller som vil ha barn? Eller er du ferdig med dette, og har lyst å finne en som du kan nyte ”det gode liv” med? Hvis du er ute etter det siste, så tenk på hva det gode liv er for deg. For mange menn så er ikke trygghet nok.

Så vil jeg avslutte med å si at det nok finnes en del menn på sukker som først og fremst er ute etter uforpliktende sex. Det kan hende at du har truffet noen av disse, så jeg vil at du også skal ha dette i bakhodet. Hvis han konsekvent ikke er interessert i seriøse samtaler, eller å prate om fremtiden i det minste, så kan det være en idé å gå videre. Men ikke fordi du var ”kjedelig”. Hvis du har vært i et forhold i seksten år, så kan det kanskje også være en idé å bli litt bedre kjent med deg selv igjen? Lykke til:)

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

22 mars 12 19:37

å har stalker nr 34450 "seilet" seg opp med den ELENDIGE sjørestilen de visst KUN lærer på SADOFITTENAZIORGHEKSEKRÅKEHOREFAENS skolen....ÅÅÅHHH KUNN MAN IKKE ØNSKE SEG EN STALKER SOM I DET MINSTE KUNNE SJØRE BIL!!!!!!!!! nei:::.:: de ekkje stågere få morro hellå;;;; ja greit det sadoorgnaziheksekråkefitteaidsbefengterosinpølseelskendeMONGOFAENSFITTEORGFAENSUDUGELIGETRAGISKESIVILOMBUDSMANNEN NOREG NOREG NOREG WOOOOOOOOWWWWWW åh herregud en RASISTISK SADOFITTE ååhåhåh såååå flin og sååå persistent, neida fåkke no straff for 679 VOLDTEKER I SØVNE NEIDA ÅHHH FITTESATAN KOMMER UNNA MED Å ALT, FLYTT INN DER MED DEN MONGOBJØRNEN DIN ELLER NOE ANNET PØKK, ROSINSJERRINGA KANSKJE; HELT GREIT MEN MIN RESPEKT FOR DU ALDRI. JEG HAR INGEN RESPEKT FOR NAZIFITTESATANKOMMUORG dååååårlige 0,000000000000000000000000000 i stil

Sukkerbruker

25 mars 12 18:01

Jeg vil bare si noen ord om dette. Det ER mange menn i dette fora som JA ønsker å leve ut de sex fanasier de føler de ikke fikk leve ut som gifte/samboende.
Og noen av dem, uvisst hvorfor, tenker at noen kvinner på sukker er ute etter det samme. Og muligens er noen kvinner også ute etter dette.
Det handler om forventninger til hva man ønsker. Trygghet, nærhet, intimitet og kjærlighet er det mange som kanskje setter litt tilside for å oppleve eventuelle sexuelle fantasier. Og det er forsåvidt greit men min oppfordring til menn er å være ærlig på dette. Muligens vil utvalget bli noe midre ift. kvinner men de kvinner som opplever dette mange nok ganger vil naturlig trekke seg unna.
Mange menn er også allerede gifte/samboende og leter etter en elskerinne. (og noen kvinner også ).
NÅ ble kanskje dette et ensidig syn på menn og kanskje ikke udelt positiv men om jeg skal være konkret så har jeg opplevd at menn vil dominere over meg (det finnes da andre nettsider for dette om jeg ikke tar feil ), at jeg skal kle meg i miniskjørt møte opp og i et smug skal vi .... , at jeg skal ha sex med en av mine vakre venninner og "ham" da, eller dra på date for deretter ut på byen og finne en dame vi kan ha med hjem, om jeg har store pupper, og jeg er barbert, om jeg liker å suge.....,. Om dette er hovedfokus når man kommer i kontakt med en mann så ..... blir man litt desillusjonert ja. Dessverre. MEN, jeg gir ikke opp håpet om at der finnes en mann som også ønsker å bli kjent med meg ... og den jeg er i tillegg til min sexualitet :)

Sukkerbruker

26 mars 12 14:28

Hm ! Interessant.

Når jeg leser Preben sitt svar her må jeg si at jeg aldri mer kommer til å interessere meg for menn.

Sukkerbruker

25 april 12 17:28

Tror jeg bytter fil jeg, også.
ER menn virkelig så ensidige? Så visuelle? Så sexfikserte? så....overflatiske?

Sukkerbruker

15 mai 12 00:14

Er menn virkelig så ensidige?
Nei
Så visuelle?
Ja, men hva man tenner på varierer. Har man sett stripene til en tiger, så trenger det ikke å være avskrekkende. Alt har med hva man er åpen for. Men ja, selvfølgelig er vi visuelle. Like mye som damer er det. Noen liker skallete menn med mye hår på kroppen, og en mage. Andre liker glattbarberte strandløver. Smaken er som baken.
Så sexfikserte?
Ja, Nei, Vet ikke. Noen av oss er det, andre er det ikke. Akkurat som med damer. Man får finne noen som matcher ens egen smak. Akkurat som med utseendet. Men det er lettere for en kvinne å være sexfiksert og ta imot det hun får, enn det er for en mann som må ha hvilepauser mellom aktene.
Så...overflatiske?
Det kommer vel an på mannen det. Det ser ut til at damen med spørsmålet kanskje kan virke for ivrig. Særlig om hun til stadighet ser seg nødt til å involvere seg i utagerende sex tidlig i datingen. Men jeg skjønner at det er vanskeligere for menn å date her inne dersom størsteparten av de som søker kontakt er slik som beskrevet over. Men vi alle har vel ting vi liker/ikke liker i senga. Man trenger ikke å gjøre annet å være ærlig. Jeg for min del ville ikke vært interessert i venninnen din. Hadde jeg vært det ville det vært hun jeg datet, ikke deg. Men om jeg hadde truffet en dame som ikke ville likt munnsex (gi/ta) så ville det ha vært en showstopper for meg. Og sex i et smug; ikke som en andre date, men kanskje noe dersom begge ikke kan vente til vi kommer hjem etter en tur på byen eller er i en annen by?
Hva som er kinky og hva som er utagerende er nok forskjellig fra person til person. Jeg har fått forslag fra damer som jeg aldri i verden ville gjort, selv om jeg anser meg som frimodig. Men ikke vulgær.
;)