Alec Baldwin + Marie Simonsen = sant

Da sitter jeg på skriveloftet for ørtende kveld på rad og flikker på manus. Kjedelig som det er, svitsjer jeg over på Facebook. Scroller. Tydeligvis har jeg ikke klart å av-abonnere på statusoppdateringene til alle som synes det er viktig å dele hva de skal spise i dag, hvilken sang de hører på, eller bilder av barna sine. Det er helt og holdent min feil, så ikke misforstå. Det jeg liker med Facebook, er at når man har en bra pool av journalister, skribenter, etc, blant ”friendsene”, og som er ekstremt nyhetsintensive, får man lynkjapt overblikk over hva som finnes av mer eller mindre interessante nyheter, og hva vi mener om det. Dagbladets Marie Simonsen er en av dem, og i dag så postet hun noe jeg faktisk ikke helt skjønte vitsen med. Det var med andre ord veldig ulikt henne, men samtidig kanskje også litt personlig. Jeg liker når tøffe damer, kanskje ufrivillig viser en mykere side, selv om det i Maries tilfelle, selvsagt kom frem på den tøffe måten.

Vaskeseddelen Marie Simonsen slengte med linken hun postet, var en sur kommentar:

 ”Gladsak om tallene hadde vært omvendt? (Og ikke si Demi Moore)”

Den amerikanske skuespilleren Alec Baldwin (53) hadde fridd til kjæresten sin, en yogainstruktør på 28 år, 26 år yngre enn Balwin, og 23 år ynge enn Marie Simonsen. Baldwin skal visst nok både ha blitt gladere og roligere av dette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Marie går i tanker om å få seg en 26 år yngre kjæreste, og med dette forsøker å lodde stemningen, vites ikke. Kanskje hun heller mener å se potensialet for en slags likestillingspolitikk et sted. At det finnes noen diskriminerende holdninger i samfunnet som gjør at kvinner, hvis de gjør som Baldwin, vil møte negative reaksjoner. Enten fra folk i gata, eller i media. Det kom etter hvert frem at problemet for Marie, var at media presenterte det som ”en gladsak”. Og hvis kvinner skulle gjøre det samme, så måtte det være Madonna. For å være helt ærlig, så skjønner jeg fremdeles ikke helt hva som var problemet. Det som kanskje derimot er litt interessant, og som jeg faktisk lurer litt på, er om det er slik at høy sosioøkonomisk status ikke kan fungere som kompensator for aldrene kvinner i kjønnsmarkedet, på samme måte som for menn.

Det er tydelig at det ikke er svart/hvitt. Det finnes unektelig kvinner som holder seg med mye yngre menn. Likevel virker det som at disse kvinnene gjerne ser veldig unge og freshe ut for alderen sin. På den annen side så hører jeg også at det eldre kvinner, også her inne på sukker, får mase trøkk fra unge gutter. Det ser med andre ord til å være et slags mønster, samtidig som at det finnes veldig mye ”slark i systemet” som følge av nokså store forskjeller i hva slags preferanser man har. Noen menn vil bare ha unge kvinner, mens andre liker eldre, og atter andre drar på over hele fjøla.

Marie så urettferdighet, og i det har hun helt rett. Ingenting er rettferdig. Alt er menneskelig. Jeg tror likevel hun er på avveie når hun tror at det finnes en større kulturell aksept for menn som er med yngre kvinner, enn andre veien. Noen dro frem TV-serien Cougars, som et eksempel på eldre kvinner som er med yngre menn. La oss gjøre et lite tankeeksperiment. I stedet for å kalle serien Cougars, kaller vid ”Griser”. Flokken med førti-femti-år gamle kvinner byttes ut med en gjeng førti-femti-år gamle menn. De har blitt forlatt, eller gått lei av kona si. De går mye hjemme, og tiden brukes til å flørte og ligge med nabolagets femogtyveåringer. Tidvis diskuteres det fotball, mens TV-serien oppleves som ”frigjørende” av det mannlige publikummet. Tror at serien hadde fått en ”blandet” mottagelse, for å si det mildt. Jeg tror at Marie trygt kan finne seg en ung man uten at folk vil skule på henne av den grunn.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

13 april 12 08:37

Jeg pleide å tulle med hvordan det hadde vært om Sex og Singelliv bestod av en gruppe kåte menn i 50årene.
Serien hadde nok ikke blitt sendt på norsk tv.

Sukkerbruker

11 juli 12 17:33

hallo
Mitt navn er Miss Mary, jeg har mye på
diskutere med du vennligst kontakt meg med i e-posten min Utedass
[mary_real@ymail.com] jeg vil sende deg mitt bilde for mer informasjon

hello
My Name is Miss Mary, I have a lot to
discuss with you please contact me with in my privet mail
[mary_real@ymail.com] i will send you my picture for more information.