Menn kjeder meg

Hei. Jeg leste innlegget om en fortvilet kvinne som følte at dating var en selvutslettende prosess ("Et svakt subjekt", min merk). Du svarte henne veldig interessant: at hun ble tiltrukket store planeter, og at hun kanskje heller burde gå for de mindre planetene i solsystemet, da ikke sårbarheten og følelsen av å bli liten og slukt ville være like stor. Mitt problem er at jeg føler meg som en stor planet selv (!) men jeg er også sårbar, og får det aldri til å gå med dem som jeg virkelig vil ha. Noen ganger har jeg tenkt at det beste for selvbilde mitt er å gå ut med noen som ikke er en like stor utfordring; menn som er ganske åpne om at de liker meg veldig godt. Men da er det jeg som sluker dem. Da er det de som blir små og litt uinteressante. Jeg føler jeg har et forkvaklet menneskesyn. Hvordan kan jeg få balanse i dette. Jeg er 35 og går i kloster snart. Jeg befinner meg på min egen Melkevei og holder på å miste all tro på at jeg evner å tiltrekke meg og holde på en som jeg blir tiltrukket av. Hilsen fortvilet.

Hei fortvilet. Jeg tror jeg skjønner problemet ditt. Som en grenseoverskridende person tar du mye plass, og du kjeder deg veldig lett. Det er ikke vanskelig å se hvordan alle de som ender opp i lange forhold, ofte er litt annerledes. De er mer hensynsfulle, frihetsbehovet er ikke like stort, og de kjeder seg ikke like lett. Ting må ikke ”skje” hele tiden, og det å kunne se hvordan ting sannsynligvis kommer til å være om fem-ti år er ikke slitsomt, men fint for dem. Du, på din side, blir fort lei av en partner, og spesielt en person som er nokså bra skrudd sammen for å være i lange forhold. Som du sier, så blir de gjerne litt ”små og uinteressante”. Det du egentlig sier, er at du ikke er en person som er spesielt god anlagt for et stabilt og langvarig forhold. I tillegg til dette så foretrekker du mennene som heller ikke er det. Også han skal være grenseoverskridende, spenningssøkende, rastløs, selvsikker og sannsynligvis nokså selvsentrert. Mannen skal med andre ord være som deg. Og siden du er kvinne, så foretrekker du sannsynligvis en person som er det i enda sterkere grad enn deg selv. Da sier det seg selv at det ikke blir så lett.

For det første så er gjerne disse mennene ikke like avhengige av å ha folk rundt seg for å føle seg bra. De har heller ikke et like stort omsorgsbehov, og velger gjerne frihet fremfor trygghet. Når man mister spenningen i et forhold, og man må begynne å ”jobbe” med det, finnes det lite som motiverer dem for å gjøre akkurat det. Singellivet er kanskje kjipt, men ikke kjipt nok. Mulighetene som finnes rundt neste hjørne blir alltid mer spennende enn det man har, og når man går lei, stikker man. I motsatt tilfelle er det du som stikker. Du kjeder deg sammen med menn som har lyst til å gjøre en langvarig investering, som gjør seg avhengige av deg, som du da kan kontrollere. Følelsen av overskridelse forsvinner. De er rett og slett ikke ”sterke” nok.

For det andre så henger også seksualiteten sammen med personligheten. Noen har en mer monogam seksualitet enn andre, og mennesker som er rastløse og kjeder seg lett, mister sannsynligvis også den seksuelle lysten på partneren fortere. I dette tilfellet er det ikke så mye man kan gjøre, selv om man er villig til å gjøre arbeidet som trengs, og man er innstilt på å ofre spenningen for noe mer langvarig, og kanskje også mer meningsfylt. Sannsynligheten for at dette kjennetegner seksualiteten til mennene du foretrekker, versus dem som kjeder deg, er antageligvis nokså stor. Spenningssøkende, overskridende, uavhengige menn, er ikke like omsorgsfulle, og seksualiteten deres er sannsynligvis mer rastløs. Dermed risikerer du å ende opp alene, selv om du finner en av disse mennene som i utgangspunktet er klar til å forplikte seg. Utro eller ei, til slutt er det mulig at han slutter å respondere på deg seksuelt, helt ufrivillig.

På et litt mer generelt grunnlag, så er det ikke uvanlig at kvinner føler at de ikke får det til ”å fungere” med mennene de virkelig vil ha. Jeg har skrevet litt om dette før, men det begynner å bli lenge siden, så la meg ta med et par avsnitt om dette også, siden det virker relevant for problemstillingen din. Sexmarkedet for kvinner er ikke like overlappende med kjærestemarkedet som det er for menn. Sagt på en annen måte: Hvis en kvinne går til sengs med en mann, er sannsynligheten større for at hun også vil være kjæreste med ham, enn det er hvis en mann går til sengs med en kvinne. Dette er et resultat av at menn har en lavere terskel for hvem de går til sengs med, enn hvem de vil være sammen med. Menn er like kresne når det kommer til kjærester som kvinner, med de er mye mindre kresne når det kommer til rent seksuelle forhold.

Dette betyr i praksis at en kvinne kan ligge med menn som er mer attraktive enn de hun kan få som kjæreste. Og siden menn er nokså strategiske i forhold til disse vurderingene, og ikke er åpne på at dette bare kommer til å bli et rent seksuelt forhold, blir noen kvinner fortvilte, fordi de føler at de aldri får forholdene til å fungere. Det hun ikke skjønner, er at den flotte fyren egentlig ikke er interessert i noe mer enn sex, og dermed så fantes heller aldri grunnlaget for et forhold som kunne ”fungert”.  En annen bivirkning av dette, er at kvinner som er single, gjerne over tid blir vant til menn av en annen kvalitet enn hvem det faktisk har kjangs på å få på sitt nåværende ståsted. Ikke bare blir det vanskelig å kompromittere og gå for det som er mindre attraktivt når man er godt vant, man utvikler lett noen negative mannsholdninger fordi erfaringen tilsier at ”menn er bare ute etter sex”. Denne antipatien gjør det da enda vanskeligere å finne noen. I slike tilfeller er man mer tjent med å gå i gang med et endringsarbeid som øker egen status på kjønnsmarkedet enn å bare filtrere en uendelig strøm av menn som ikke vil noe mer enn sex. Det høres brutalt ut, men slik er det nok for mange, og det er bedre å gjøre noe med det, enn å bare fortsette i denne fortvilte situasjonen.

Du ga meg ikke så mye informasjon, men jeg håper likevel at du finner en og annen nøkkel i svaret mitt. Lykke til.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

1 mai 12 07:51

Unnskyld meg, men dette er da vitterlig ikke bare noe menn holder på med! Pulbar og kjæresteemne skilles det også mellom hos jenter, tro meg!!!!! Noen karer er greie å ha seg med når helgen kommer og man er selskapssyk, men det er totalt uaktuelt å presentere dem for vennegjengen, for ikke å snakke om familien!!!!!

Blir litt oppgitt av dette snakket om at jenter må nedjustere kravene sine for ellers forblir de alene fordi de er for godt vant. Det handler ikke om krav, det handler om følelser.

Sukkerbruker

26 april 12 09:05

venter jeg alltså FORGJEVES PÅ AT DAT-ING MAGASINET SKAL LEGGES NED?????????????????????????????????????????????? er deet INGEN der ute som ønsker at stå og ønske ved min side;; preben z møller MÅ få sparken og datingmagaasinet MÅ legges ned; jeg hater journalister..........

Sukkerbruker

26 april 12 09:28

ja jeg syns alle mennekser burde gå med en MERKELAPP i pannen med skalaen 1 til 10 inntatovert; så slipper man å ta feil; de som er 7 8 men psykopater kan tatovere inn en ku i nakken så vi vet hvem vi skal holde oss unna; håper dette blir en realitet snart; så mye enklere det blir å navigere da; jeg skal gå for en 1-2 +(+ står for personlighet) og alle kunakker skal jeg isolere på en gård

Sukkerbruker

26 april 12 09:29

det jeg nettop skrev er dem ultimate konsekevnes av det her nazistyret deres med utseende ditt og datt vampyrer etc,;, om en uke kanskje datingmagasinet legges ned.....isåfall skal jeg FEIRE

Sukkerbruker

26 april 12 09:31

preben x møller du JUKSER på bildet du er 15 år yngre har nok sett deg live;;;;;;;;;;;har du hytte i berlin

Sukkerbruker

26 april 12 09:34

....................

Sukkerbruker

26 april 12 09:37

jeg vil dit på feri

Sukkerbruker

26 april 12 09:39

på de som folk er uenige om på skalaen får de tatovert hele ansiktet om og om igjen slik at MMENSSKERS kranglinger får tydelige SPOR, jeg vet allerede hva jeg skal tatovere inn; 1.3;;; gleder meg til dette samf begynner altså;;;; så koselig å se rundt meg masse tall når jeg ser de gode glade mennekseransiktene rundt meg;;;;hohohohohohohoho som jeg elsker mennesket

Sukkerbruker

27 april 12 19:52

Takk for svar, Preben! Kloke ord.. Så for å summere, jeg er kanskje en "godt vant" 3 er som har hatt draget på noen 6 ere?

Jeg sitter mye alene i helgene. Prøver være så proaktiv i mitt liv som mulig, slik at ikke det bare skal være nettet som avgjør hvor jeg kan treffe noen. Men da helgene kommer er det som om alle tror jeg er opptatt.

Sukkerbruker

29 april 12 18:36

Jeg er 100 % enig med Preben.

Det som er så underlig er at mange, og særlig jenter, ikke synes å være bevisste på de fenomener Preben her beskriver.

Særlig er det merkelig et de synes å ha vondt for å innse at vi menn skiller mellom "pulbar" og kjæreteemne". Forskjellen er betydelig og henleder både til kvalitative og kvantitative kvaliteter. Ulike egenskaper har ulike vektall på pulbarhetsskalaen og kjæresteskalaen.

Sukkerbruker

4 mai 12 10:09

Aha..endelig skjønte jeg det. Hvorfor så mange kjeder meg og hvorfor kjekkasen jeg vil ha er av og på hele tida. Han er en stor planet, og selv om jeg er stor er han større,han trenger meg ikke.
Skal man da ta grep og bli en enda større planet selv? Sjansen er vel stor for at jeg da seiler gjennom universet solo for resten av mitt liv(sukk!)

Sukkerbruker

4 mai 12 11:49

ja, dette handler også om følelser og ikke bare krav (komm.1/5) derfor pleier jeg å si til mine venner at alle mennesker trenger en åndelig veileder(selv humanister). en psykolog og en couch i sine liv ;D eller begynn i det minste på et selvutviklingskurs. det er mange som ikke er ærlige med sine egne følelser og ikke vet hva de vil.
lykke til alle sammen!

Sukkerbruker

10 mai 12 22:15

I all verden. Prøver du å si at hun ikke er en så stor planet som hun tror selv? At hun bør enten "fire litt på krava" eller bli mer attraktiv? Uansett er jeg overrasket over å høre så kategoriske uttalelser fra en kjønnsforsker, særlig på så tynt grunnlag. Dette var gammeldags og grunn psykologi.

Sukkerbruker

11 juli 12 17:34

hallo
Mitt navn er Miss Mary, jeg har mye på
diskutere med du vennligst kontakt meg med i e-posten min Utedass
[mary_real@ymail.com] jeg vil sende deg mitt bilde for mer informasjon

hello
My Name is Miss Mary, I have a lot to
discuss with you please contact me with in my privet mail
[mary_real@ymail.com] i will send you my picture for more information.

Sukkerbruker

22 juli 12 15:20

Kan noen bare forklare hva som er forskjellen på 3'ere og 6'ere og 2'ere og 10'ere ute i sjekkeverdenen? Er det sånn at høy og mørk og slank og blond er 10'ere uansett og alt annet er et sted mellom 2 og 5, lissom? Er det sånn at hvis jeg står ved siden av en Barbie i et lyskryss, så vil jeg tape uansett, selv om jeg føler meg som en kjempestor planet? Antageligvis. Det morsomme er at jeg bare kommer til å fortsette å se på meg selv som en stor planet fordi jeg synes planeter mer morsommere enn barbiedokker!

Jeg tror egentlig de fleste av oss ser på oss som ganske store planeter og at vi alle synes vi fortjener noen som vi synes er bra nok for oss og som får oss til å føle oss bra. Jeg for min del gidder ikke å fire på kravene. Jeg synes det er mer forunderlig at folk orker å ha seg med noen de egentlik ikke synes er bra nok for dem på den ene eller den andre måten. Det blir som å spise på MacDonalds: Det er billig, det fyller magen, men det er ikke MAT. Ikke er det spesielt koselig der heller.