Passiv kurtise

Hei. Jeg er 22 år og en ganske fersk bruker på Sukker. Både på sukker, og generelt sliter jeg med startfasen når det kommer til å bli kjent med gutter. Jeg er vanligvis en skravlende sosial jente, men når det kommer til gutter jeg er interessert i går alt i stå. Jeg vet ikke hva jeg skal si, kroppsspråk osv. Sjekke opp noen klarer jeg ikke, det føles falskt og faller virkelig ikke naturlig. Samtidig som jeg får høre at jeg er flørtet med kamerater, noe jeg tror skyldes at jeg er en fysisk person som gjerne tar folk på armen, og lignende, under en samtale. Dette ble litt rotete, men det jeg egentlig lurer på om du har noen tips til hvordan en skal kontakte gutter en er interessert i og komme i gang med en samtale osv. For jeg er helt lost.

Hilsen en som trenger en liten pil i riktig retning.

Hei. Hvis jeg forstår deg rett er det to ting her. Det ene er at du er nervøs, har problemer med å ta initiativ, og å forholde deg rolig i situasjonen. Det andre er at du føler at du har problemer med å lese og tolke signalene til menn. Det første er kanskje ikke så veldig viktig, da jeg tror at dette er nokså normalt når vi utsetter oss selv for en vurdering av en person man er interessert i. Mye står på spill. Men du kan trøste deg med at du kan hvile på en tradisjonell kjønnsrolleforventing hvor du ikke trenger å gjøre så veldig mye. Det er gjerne han som forventes å være den aktive part. Så selv om det kanskje ikke er så naturlig for deg å forholde deg passiv, så kan du faktisk gjøre det i dette tilfellet, for å gjøre det lettere for deg selv. La meg poengtere: Når jeg sier passiv, så mener jeg ikke at du ikke skal gjøre noe som helst, men benytte deg av en passiv strategi, som i den forstand også blir ”aktiv”.

Når det kommer til hva du skal gjøre, rent konkret, så handler det passive handlingsrepertoaret om å gjøre seg tilgjengelig, uten å initiere. Ofte så sitter jenter  i grupper. Ja, de går til og med på do sammen. For menn er dette fortvilende, for det gjør det vanskelig å komme til på en naturlig måte. Og man ønsker gjerne at det skal være naturlig, slik at man kan trekke seg tilbake med et snev av verdighet om det blir nederlag. Det skjer ikke når man er nødt til å kræsje en gruppe jenter som sitter for seg selv, eller står i kringvern i et hjørne og prater sammen. Jenter gjør gjerne dette både fordi de da føler seg tryggere, og i noe tilfeller, hvis de er veldig vakre, for å få fred fra alle beilerne. Det at du inntar en passiv rolle, flytter ballen. Det vil si, hvis det er du som tar initiativ, er det du som får spørsmålet: Hva vil du? Og da bør du også ha noe å prate om, ikke sant? Hvis det derimot er han som tar initiativ, er ballen i hans hjørne. Dette fjerner forventningspress, for da er det han som må finne interessante ting å prate om. Det fine trikset med en passiv strategi, er at det egentlig er du som initierer, han vet det bare ikke. Så du får derfor både velge hvem du vil ”sjekke”, samtidig som du slipper å ta ansvar for situasjonen.

Dette går også inn på det andre problemet, som er at du har problemer med å tolke signalene. Hvis du er aktiv, og initierer, kan du aldri være helt sikker på om personen er interessert. Og jo dårligere man er til å lese andre, jo lenger til tar det. Dette bidrar sannsynligvis til usikkerheten din, for ikke er du bare nødt til å ta ansvar for situasjonen, du har hele tiden frykten for at han egentlig står og kjeder seg i bakhodet. Hvis det derimot er hans som initierer, vet du at han i utgangspunktet er litt interessert, og blir mindre avhengig av å lese og tyde små tegn, mens skravla går.

 I praksis innebærer det å gjøre seg tilgjengelig at du gir menn muligheten til å kontakte deg på en mest mulig naturlig måte. Gjør du det, vil du sannsynligvis også kunne utkonkurrere attraktive jenter. Liker du en fyr i et lokale, beveg deg sakte mot ham med ryggen til. Den ene venninnen du prater med, ”drar” du etter deg med ørsmå skritt nå og da. Du tar et lite skritt bakover mens du ”reposisjoner” kroppen, og hun vil ønske å tette det lille økte mellomrommet. Når du står en meter fra ham, med ryggen til, er du i sonen. Da kan du sende henne på toalettet alene, eller for å kjøpe en ny drink til dere begge. Å være ”bestevenninner”, og følge hverandre ”hånd i hånd” hele tiden, slik jenter gjerne gjør, er ødeleggende. Hvis derimot en jente står alene, med ryggen til, snur seg for liksom å se litt tilfeldig rundt seg, og treffer blikket til en fyr rett bak, og smiler litt, før hun snur seg tilbake og venter på venninnen sin, tar han kontakt hvis han er interessert.

Det er heller ikke dumt å gå i baren alene og stå der litt mens du venter på drinken din/deres. Menn venter gjerne på at ”hun” skal gå i baren. Da kan nemlig han også kjøpe en ny drink, og slik på ”lovlig” vis komme inntil henne uten å risikere egoet. Her kan du selvsagt være ås kreativ du bare vil. Prinsippet er det samme, enten du er ute på byen eller på arbeidsplassen. Klarer du å plassere deg i nærheten av ham, og gir ham et lite anerkjennende signal, holder det. Ikke tenk på hva som gjør deg mest komfortabel, som sannsynligvis er å stå godt beskyttet av masse venner, mens han du vil skal ta kontakt, spaserer tvers over lokalet, trenger seg gjennom muren av venner, og så erklærer sin kjærlighet til deg. Det skjer ikke. Tenk på hva som gjør ham komfortabel. Og hvis du liker ham. Ta ham på albuen mens du ler av noe han sier, etter noen minutter. Da gir du ham selvtillit, og han slapper av og tar ansvar også for resten av samtalen. Når du begynner å spørre ham om hva han gjør, så er dette et signal om at du er interessert. Men det gjør det også lettere for ham å prate. Den som styrer spørsmålene, styrer både samtalen, og slipper unna med minst innhold. Kjør påJ

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

11 juli 12 17:33

hallo
Mitt navn er Miss Mary, jeg har mye på
diskutere med du vennligst kontakt meg med i e-posten min Utedass
[mary_real@ymail.com] jeg vil sende deg mitt bilde for mer informasjon

hello
My Name is Miss Mary, I have a lot to
discuss with you please contact me with in my privet mail
[mary_real@ymail.com] i will send you my picture for more information.