SK 12

OK, da nærmer sommeren seg, og man skal vise seg frem på ulike måter og steder med minimalt med klær. Ofte så er dette  nok til å fremkalle pustebesvær blant enkelte, og vanligvis slår det verre ut hos jenter, da de ikke bare blir oftere målt på utseende, men også fordi gutter og menn har lettere for å bry seg mindre om hva andre tenker om dem. Nei, ikke helt rettferdig. Men, hvor mye betyr ”kropp” for jenter/kvinner? Selv er jeg en av disse mennene som ikke er så veldig sensitiv for andres oppfatning av meg, på godt og vond. Jeg liker mat, og forfatterskapet krever en del stillesitting. Jeg trener likevel regelmessig, men i perioder kan jeg ”ese” litt ut. Da er det greit å få en liten påpekning fra venner, slik at jeg henter meg inn igjen. Så hvorfor begynner jeg å tenke på dette?

Jo, jeg var på treningssenteret i går, og traff en venn jeg ikke har hatt kontakt med på en god stund. For tiden var han sammen med en jente han hadde møtt på sukker, og som var ”sprø” på den gode måten. Jeg gjennomførte mine 35 minutter på tredemølla, så litt styrke, før avslutning på ro-maskinen. Så møttes vi igjen i garderoben. Så sa han: ”Det der sukker greiene virker, altså”. ”Javel, hvordan det?”, svarte jeg. Han fortalte at han hadde laget en profil, og på en nokså skamløs måte. Han hadde kopiert teksten i profilen til en jente, siden han antok at jenter ikke kunne lese profilen til andre jenter, og justert litt, slik at den likevel fikk et litt personlig preg. Bildene han hadde lagt ved, var normale og sømmelige. Så fortalte han at han skulle dra på litt. Tingen er at ha har trent hele sitt liv, og er nokså stor. Han er høy, som selvsagt er en veldig bra for menn å være i utgangspunktet, men han er skikkelig svær over brystkassen. Han ser ikke ut som en boler, men han er heller ikke atletisk/definert som Brad Pitt i Fight Club. Noe midt i mellom, som en gresk bryter, eller noe slikt. Litt" bolete"

Det han gjorde, var å legge ut noe bilder av seg selv med bar overkropp. Han sørget også for at situasjonen som var avbildet, gjorde nakenheten naturlig, slik at det ikke ble ”feil ” på den måten. Ingen liker tross alt forfengelige mennesker. Responsen var enorm. Flere hundre kvinner tok kontakt med ham. Men det som var det morsomste av alt, var at det var teksten han hadde kopiert disse kvinnene ga komplimenter på. Den han bare hadde kopiert og justert litt på. Slik kan man altså eksperimentere seg frem. Jeg ble rett og slett litt overrasket.

Det som er morsomt, er at kvinnene på sukker langt på vei ser ut til å oppføre seg som menn, hvis jeg kan få lov til å stereotype litt her. Første kontakt gjøres stort sett på bakgrunn av utseende, men man vil på død og liv fremstå som at det er andre faktorer som er avgjørende. Man vil ikke virke ”overfladisk”, og man ønsker heller ikke å være forutsigelig, eller å gjøre det for tydelig at man ikke har peiling på hvem personen inni denne kroppen er.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det stemmer også godt overens med forskningen. Når det kommer til langvarige forhold, bytter gjerne menn litt utseende i mer empati, mens kvinner bytter litt utseende i mer sosioøkonomisk status. På spørsmål om hva som er viktigst, sier både menn og kvinner ”varme”, men når det kun er snakk om en one-night-stand, sier både kvinner og menn at utseende er viktigst. Hva sier dette oss? Jo, at kvinner og menn oppfører seg nokså likt når det er snakk om uforpliktende, forhold. Det sier oss også at det kan være en god strategi for menn som også er interessert i noe mer. Veien er tross alt kortere fra det å være en god elsker til en kjæreste, enn fra å være en totalt fremmed.

Altså. Det er bare å sette i gang med å pumpe jern. Kompisen min er ikke Fabio, men han er muskuløs og svær. Flere hundre interessenter og ”hjerter”, eller hva det nå er man trykker på, er vel en fin måte å starte sommeren på? Et lite tips jeg fikk fra en venn av meg. Dropp pilsen. Gå heller for Whisky Soda. Smaker godt, og man blir ikke feit av det. Kanskje litt mer sofistikert også. Ellers er det vel proteinpulver og kyllingfilét som er greia?

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

2 mai 12 23:42

Damer tenner på store sterke menn, det er jo ikke noe nytt.

Men Preben - det jeg lurer på, og som jeg regner med at du enkelt kan sjekke - eksakt hvor viktig er høydeparameteret på Sukker, isolert sett, med tanke på antall som tar kontakt og svarprosent menn får?

Et eksperiment ble gjort på et internasjonalt online datingsted. Tre mannlige testprofiler ble laget. Mennene var 183, 175 og 170 høye.

Etter en uke ble antall meldinger og "vink" telt opp. Resultatet var:
Han på 183 (kjekk): 68 meldinger, 245 vink
Han på 175 (normalt pen): 2 meldinger, 11 vink
Han på 170 (normalt pen): 0 meldinger, 2 vink

http://edatereview.com/0004802permalink.aspx

Virkelig store forskjeller altså. Kan høyden ha så ekstremt mye å si innen online dating?

Sukkerbruker

4 mai 12 17:31

Du skriver jo at han på 183 er (kjekk), var nok heller det som gjorde det store utslaget vil jeg tro.

Hadde han på 170 vært kjekk, og de to andre vært "normalt pene" ville det nok blitt annerledes og lillemann på 170 hadde vunnet vil jeg tro.

Sukkerbruker

8 mai 12 16:08

Utseendet på mennene ble stemt fram til å være

Han kjekke på 183 - 8,43
Han normalt pene på 175 - 6,13
Han normalt pene på 170 - 5,65

Så ja, kjekkheten spiller også inn, det er ikke bare høyden som avgjør. Kjekkhetsforskjellen er imidlertid temmelig ubetydelig på de på 175 og 170, så for dem ser det ut som størsteparten av forskjellen i respons skyldes høyden.

Datagrunnlaget er selvfølgelig alt for lite - det hadde derfor vært interessant å ha tilgang på en stor database der man kunne plukke ut disse dataene rimelig enkelt. Jeg forstår imidlertid at et datingsted ikke er interessert i å gjøre dette.

Sukkerbruker

11 juli 12 17:28

hallo
Mitt navn er Miss Mary, jeg har mye på
diskutere med du vennligst kontakt meg med i e-posten min Utedass
[mary_real@ymail.com] jeg vil sende deg mitt bilde for mer informasjon

hello
My Name is Miss Mary, I have a lot to
discuss with you please contact me with in my privet mail
[mary_real@ymail.com] i will send you my picture for more information.