Dame på fisketur

Nå har jeg vært en to måneder på sukker, og alt jeg har mottatt er avslag og beskjeder om leste poster, men ingen tilbakemeldinger. Jeg har dårlig selvtillit, og for hver dag som går, så føler jeg meg bare verre og verre for den tomme innboksen. Hva gjør jeg? Hvordan ”selger” jeg meg selv, slik at jeg kanskje finner en potensiell mann? Jeg høres sikkert ut som en fjortis, men det er jeg ikke. Er bare så sinnsykt lei av å være ensom. Mvh L.

Hei L. To måneder med avslag. Høres ikke særlig gøy ut. La meg først bare si at spørsmålet ditt overfor inneholdt så mange skrivefeil og så dårlig språk at jeg måtte redigere det nokså kraftig. Ikke for å være norsklærer, eller å kritisere en allerede nedstemt kvinne, men slike ting er nokså viktig når førsteinntrykket dannes på bakgrunn av en tekst du skriver. Er denne dårlig formulert, usammenhengende og stappet med skrivefeil, kommuniserer dette at man er uintelligent og/eller lavt utdannet, og/eller lat, eller kanskje har dysleksi? Jeg regner med at det var latskap eller dysleksi fra din side. At du tenkte at det ikke var så viktig siden du bare meg du sendte et brev til. Men skriver du slik til mennene du tar kontakt med, så kan du være sikker på at dette er turn-off også for dem. Ikke bare for kvinner. Det må du eventuelt rydde opp i.

Hvordan være attraktiv? Vel, det høres ut som du er litt deppa, og hvis du har dårlig selvtillit er det lett å bli sittende fast i en spiral. Du klarer ikke vekke positive responser fra omgivelsene dine fordi du er nedstemt og/eller passiv, som bekrefter nedstemtheten og passiviteten din. Det er fint at du bruker begrepet ”selge” seg selv, for det er akkurat det det handler om. Vi tiltrekkes av mennesker som er selvsikre, energiske, lykkelige og spennende. Det er selvsagt lett å si, for ikke alle er det, og heller ikke alltid lett å fake. Men det er langt på vei det man gjør når man selger seg selv. Innforstått med at man ikke klarer å formidle sin totalitet på den korte tid man har til rådighet for å vinne frem hos den andre part, blir man nødt til å benytte seg av en sjablong. Det er nettopp det er godt førsteinntrykk er. Et bra utvalg av noen egenskaper du besitter. Får man så en fot innenfor døren, begynner den lange prosessen med å bli kjent med hverandre.

Jeg har hørt at det å ta masse bilder av et barn, gjør at barnet blir mer selvsikkert. Hvis dette stemmer, så tror jeg at dette gjelder spesielt for jentebarn. Kanskje det også funker for noen voksne ”fjortiser”? Jeg tror at du både kunne hatt godt av å se på noen fine bilder av deg selv, og oppmerksomheten fine bilder gir på steder som sukker. Det blir egentlig vinn vinn, og, ja, vinn. Fine bilder viser deg fra din beste side og gir deg kanskje en velfortjent pause fra det negative selvbildet. Fine bilder vil gi deg mer oppmerksomhet fra andre menn, som bygger opp egoet ditt, og fine bilder og menn som tar kontakt, kan lede til at du når frem med brevene dine. Prøv det, og gjør deg flid med skrivingen. Er du helt håpløs så skriv i Microsoft Word og bruk stavekontroll. Det er fort gjort.

Å fikse fine bilder og å skrive bedre er selvsagt overfladiske grep. Det dypereliggende problemet kan være at du rett og slett ikke er særlig fornøyd med livet ditt, og at du godt kunne trengt noen mer fundamentale endringer. Dette kan handle om venner, jobb og/eller trening, selvsagt i tillegg til å jobbe med eventuelle tankemønstre du har låst deg fast i. Trening er også en slik vinn vinn vinn-greie. Man øker produksjoner av endorfiner i hjernen som gjør at man blir lykkeligere, man får mer energi til å gjøre andre endringer i livet sitt, og man ser bedre ut. Det viser også at man har en aktiv og sunn livsstil, som er attraktivt i seg selv.

Et lite tips. Er man ulykkelig, så kommer man aldri til å bli reddet fra denne ulykkeligheten av en kjæreste. En kjæresten er derfor ikke løsningen på problemet ditt. Han er belønningen, og kommer når du har ordnet opp ellers i livet. Prøv å ikke fokusere for mye på at du ikke får napp. Tenkt heller på hva som skal til for at du får det livet du ønsker, uavhengig av en kjæresten. Når du kommer dit at du har blitt en person som kan dra andre opp av negativiteten, kommer han løpende. For ofte blir vi passive, kanskje rett og slett fordi vi liker å ha det bekvemt. Et menneske kan forbedre seg selv på utrolig mange måter, uten at det nødvendigvis er noe galt med en selv. Og helt til sist. Det finnes også menn som ikke flommer over av selvsikkerhet. Du finner sikkert en som er riktig kalibrert for deg.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

28 mai 12 21:45

Et lite apropos. Jeg blir helt matt av MENN som ikke kan skrive. Det er virkelig turn-off. De skriver slang eller dialekt, og formulerer seg helt håpløst. Jeg har inntrykk av at mange, elller de fleste, tenker at det er ikke så nøye. De hadde sikkert formulert seg bedre om det var en jobbsøknad, men her skal de jo også presentere seg! Og jeg vil tro at å finne kvinnen i sitt liv er viktigere enn å få napp på en jobb. Jeg får ihvertfall et veldig dårlig førsteinntrykk. Det skal mye til å fange min oppmerksomhet om dette er dårlig språk er det første som møter meg. Det er jo mulig at mennene her inne møter det samme problemet (eller møter seg selv i døra...)?!

Sukkerbruker

28 mai 12 21:50

Jaja, nå hadde jeg noen feil her også;) Men poenget er, sms- og chattespråk er ikke bra i en presentasjon av seg selv.

Sukkerbruker

30 mai 12 12:36

Kjære Preben Z. Møller

Jeg har lest dine svar på leserbrev i noen år og har kommet til at alt du skriver er tvers igjennom nonsens fra ende til annen. Selv i emner du synes å ha en viss erfaring med presterer du å gå deg bort i detaljer. Du ser ikke det store bildet. Det vil være en formidabel oppgave å demonstrere hvor systematisk du er i din udugelighet når du rådgir dine lesere .Jeg ønsker ikke å benytte særlig meget tid på å overbevise deg. Dette tog har uansett, antagelig forlatt holdeplassen for siste gang for lenge siden. Det er vanskelig å gjøre innrømmelser som tilsier at ens virke over mange år blir for intet å være. Jeg skal nøye meg med å ta fatt i ditt svar til frøken L, pelle det i småbiter og demonstrere at alt du skriver i beste fall er sprøyt.

Først går du til frontalangrep på hennes skriveferdigheter. Du har naturligvis rett i at hennes elendige språkføring bare kan forklares med latskap eller mer presist dårlig vilje. Det finnes intet menneske som ikke kan produsere ti linjer tekst som er noenlunde lettlest. Det er kun et spørsmål om tid. Jeg har sittet i posisjon hvor jeg skal vurdere søknad på stilling. Jeg vet at språket er i full oppløsning. Sms og internettalderen har sørget for dette. Selv innvilgede søknader til toppstillinger inneholder store mengder skrivefeil. Dette er noe en tvinges til å slå seg til ro med og akseptere. Vi kan ikke ha det slik at søknader sendes i retur med krav om retting. For det første er arbeidslivet ikke en skole dessuten har ingen selskaper råd til å forkaste de beste kandidater med begrunnelse i manglende vilje til å underlegge seg språklige regler som til alt undermål har kommet i stand etter innfallsmetoden.

Språk har kun en fornuftig mening. Det er å gjøre seg forstått. Det er åpenbart at du har forstått hennes brev. Hvordan kunne du ellers ha rettet det for feil? Hvordan kunne du ellers ha gitt et svar hvor du i det minste forsøker å tilpasse dette til spørsmålet? Det er umulig! Således er det bevist, med god hjelp fra deg at hun har oppfylt den eneste fornuftige mening med språk. Hun har gjort seg selv forstått! Bare fordi du underkjenner med hvilken språklig skjønnhet hun har gjort seg selv forstått er ikke noe mer enn et uttrykk for at du er en forfengelig tullebukk.

Det er rimelig åpenbart at frøken L har blitt for gammel til å tilegne seg vilje til å bli et korrekturielt geni. Hun har bestemt hvem hun vil være og vil fortsette med dette resten av livet. Det er innlysende at hun er best tjent med å finne en mann som ikke er en forfengelig språkfantast. Hvis hun fra første stund annonserer dette fra første stund kan dette ikke være uklokt. Ei jente som er litt frynsete i kantene og føler seg ikke tiltrukket av det formelt korrekte så sier det seg selv at hun ikke vil kunne bli lykkelig med en mann som er så stolt av at han har klart å underkaste seg den norske sosialdemokratiske skole. Det er opplagt at hun vil bare kunne finne kjærligheten med en mer tilgivende mann som ikke hefter seg ved bagateller.

Konklusjon.

Du har gitt en klar og tydelig anbefaling om å utgi seg for noe annet enn hva en er eller har rimelige utsikter for å bli. Dette vil tiltrekke seg menn som ikke passer henne. Noen vil kanskje mene det er bedre enn ingen oppmerksomhet fra menn over hodet, men bør ikke disse tenke seg om!? Roter hun ser bort i en mann som ikke står godt til henne og hun føler seg fristet til å takke ja til mann grunnet beskjedent tilbud vil dette sannsynligvis ikke medvirke til annet enn å røve flere år fra hennes levealder før hun finner den mann som passer godt til henne. Din anbefaling virker imot sin åpenbare hensikt.

Hva du istedet burde ha gjort, men som jeg har en viss forståelse for at kan virke som en umulighet, det var å forklare jenta at sukker.no er et ubrukelig sted for å finne seg en make om en ikke er ekspert. Sukker.no's match-system er på sitt beste et tvers igjennom bedrageri. Det har absolutt ingen meritter. Ingen autoritet av en viss størrelse har stilt seg bak match-spørsmålene eller hvordan svarene bedømmes. Med fornuft er det enkelt å plukke det fra hverandre og demonstrere sysemet å være like dårlig som å slå mynt. Dette har jeg ikke tid til å gjøre i denne omgang, men kanskje får jeg anledning til dette ved et senere tilfelle. Kanskje. Den passe oppmerksomme leser vil se at jeg kun har tatt for meg kun en av Prebens anbefalinger. Den oppvakte leser har for lengst oppfattet at kritikkens beskaffenhet er grunnleggende og kan overføres på samtlige av Prebens anbefalinger. I prinsippet har han ikke gjort noe annet enn å friste frøken L med å fremstille seg selv annerledes enn hun faktisk er eller har rimelige utsikter til å bli. Konklusjonen blir derfor, Preben er et ubrukelig menneske i sine anbefalinger til mennesker som søker make. Det er hvis presumpsjonen holder, som sier at dette er nivået på hva han kan prestere. Jeg mener det, men har ikke tid til å ta for meg samtlige av hans svar til leserne.

mh

Chris /steadyguy/ Joyce