Sølvrever

Hei Preben. Først vil jeg si at jeg har lest dine innlegg med stor iver, og funnet de både interessante og lærerike. Jeg er dame, 48 år, og nylig singel etter et forhold til en mann på 44, som har vart i over 20 år. Så til saken: Det er nemlig noe som gjør meg litt nedstemt. I flere av dine artikler er du inne på dette med at eldre damer må "fire på kravene" og se seg om etter en mann som er en god del eldre enn seg selv, dersom de skal finne noen som er interessert. (Hvis jeg har forstått deg rett. Eventuelt gjøre seg mer attraktive. (Hvor sprek / rik skal i så fall en dame på 48 gjøre seg syns du ?? Haha...). Nå er jeg altså ny i denne dating verdenen, og levde, i min naive villfarelse, i den tro at man i min alder faktisk kunne finne noen, og bli stormende gjensidig forelsket. For at det skal kunne skje så tror jeg at mannen, for meg, bør være på min alder. Å bli stormende gjensidig forelsket i en mann som er mye eldre enn meg, er helt uaktuelt for min del.

 Så mitt spørsmål til deg; Burde jeg rett og slett droppe hele greia og se meg om etter noe annet å bruke tid og energi på? Etter å ha lest dine artikler oppfatter jeg deg dithen at sannsynligheten for å møte min drømmemann er nærmest mikroskopisk. Er det virkelig det du sier? Min situasjon er slik at jeg MÅ ikke ha en mann for å klare meg i hverdagen, men jeg skulle gjerne ønske at jeg fant en kjæreste. Mvh. Line

Hei Line. Takk for kompliment. Og nei, jeg vil ikke at du skal lese meg slik at det bare er å kaste inn håndkleet. Jeg tror kanskje du da misforstår meg litt, eller at jeg ikke har vært klar nok. Derfor er det fint at du tar opp dette. La meg bruke et ypperlig eksempel: Min mor. Hun er en selvstendig kvinne, og ut fra jeg kunne huske var hun i sine beste år også attraktiv for mennene rundt henne. Likevel var har hun aldri særlig heldig med mennene hun har møtt, eller de hun gikk for. Det har rett og slett vært mye sorg og fortvilelse. Drømmemannen møtte hun etter at jeg og min søster hadde vokst opp. En enkemann og brannmann på hennes egen alder. En slank sølvrev som er sporty, intelligent, empatisk og kjekk. Med motorsykkel, til og med. I disse dager maler de de nye huset de nettopp har bygget, nyter livet i fulle drag og er forelsket. De møtte hverandre da de var eldre enn deg. Kanskje er det urettferdig at hun ikke skulle drømmemannen før i de senere årene, men det skjedde. Han er den beste mannen hun har møtt, og selv om det er vanskelig for meg å si det, så er han på mange måter en bedre mann enn min far.

Det med at aldersgapet øker når en singel kvinne passerer tretti, og kanskje også har barn, tror jeg faktisk også minsker når man kommer opp i en viss alder. Jeg tror mye av årsaken til aldersgapet øker, henger sammen med en reproduktiv modus. Menn kan få barn lenger enn kvinner, og ”dveler” kanskje derfor ved kvinner som er i sine reproduktive år. Dette forsterkes nok også av at færre menn enn kvinner får, og har barn når de er tretti-førti år, og skal de finne noen som ikke har barn, vil disse kvinnene også være yngre enn dem selv. Men jeg tror også at en del menn omsider forlater denne reproduktive modusen, selv om de strengt tatt fremdeles er fruktbare. Spesielt hvis de har fått barn selv, og er ferdige med sitt reproduktive prosjekt, og det ”biologiske rotteracet”. De ønsker seg en venn de kan tilbringe resten av livet med, i ro og mak. I min mors tilfelle, så hadde denne sølvreven satt fire døtre til verden som nå var voksne. Hans kone døde. Syv år senere møtte han min mor som hadde vært singel i over ti år.

Det er nok vanskeligere vil jeg tro, men belønningen er like stor som før. Kanskje er du helt i sluttfasen av ”de kjipe” årene for en singel, voksen kvinne, hvor de jevnaldrende mennene rundt deg også er i ferd med å roe seg litt. Men noe jeg ikke helt skjønner, er hvorfor det å finne seg en førtiåring er det samme som å ”fire på kravene” for en tretti år gammel kvinne. I mine øyne så finnes det flust av sporty, energiske førtiåringer som ser veldig bra ut. Fysiologisk sett ser de også gjerne bedre enn mange kvinner som er tretti og har fått barn, hvis mennene har levd en sunn livsstil og trent regelmessig. Intellektuelt sett så er de i sin beste alder. Det er ikke meningen å rakke ned på noen, og jo, de slappe mennene begynner nok i førtiårene å få straffen for livsstilen sin, men det  gjelder da langt fra alle. Kan denne frykten kanskje henge mer sammen med at kvinner selv frykter å bli ”gamle”, og dermed begynner å klamre seg til de yngre årene, selv om det ikke er ens egne?

Det er innlysende at en forskyvning på kjønnsmarkedet inntreffer for en kvinne når hun får barn. Dette er sannsynligvis også noe av grunnen til at det er så viktig for henne å satse på ”riktig kort”. Ikke bare fordi man skal trygge avkommet i evolusjonær forstand, men fordi man da også mister noe av sin attraktivitet i andre menns øyne. Ikke nødvendigvis, og ikke uten unntak,  men sannsynligvis i det store og hele. Det er også innlysende at en forskyvning inntreffer når en kvinner nærmer seg, eller går inn i den post-pubertale fasen av livet. Også da mister en kvinne noe, eller hele sitt reproduktive potensiale. Men som jeg har prøvd å forklare for deg, så hviler hele denne forskyvningen på et premiss der menn fremdeles navigerer etter en kvinnes potensiale som mor for egne barn, bevisst eller ubevisst. Det vil være naturlig at også menn vil ønske en partner som er mer som dem selv, intellektuelt og emosjonelt sett når de er ferdige med dette. Enten fordi de har fått barn, eller fordi de rett og slett mister noe av denne driften. Nærhet blir viktigere, på alle måter, også alder. Det er vel også derfor mor og sølvreven har det så fint sammen.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

29 mai 12 06:38

Som 51-åring på Sukker har det vært en stor overraskelse å se hvor mange det er som Line her inne. Damer som ikke kan tenke seg menn som er eldre enn seg selv, uten at de nødvendigvis fremstår som spesielt ungdommelige eller attraktive selv.

Blir litt satt ut av det, må jeg innrømme. Min forrige dame var 12 år yngre enn meg, og så er jeg plutselig for gammel for dere som er fire, fem år eldre? Jeg skjønner ikke denne generaliseringen rundt alder, i en tid da veldig mange femtiåringer er både veltrente og unge til sinns. Rart at dere ikke kan være litt mer åpne for de individuelle forskjellene.

Kan det være at dere får et litt galt bilde av deres attraktivitet her inne, hvor meldingene fra kåte mannfolk strømmer på til alle som ser nogenlunde ut? Ser dere konkurransesituasjonen som den egentlig er? Når jeg var 40 var ikke jeg veldig klar for en dame på 45. Kunne nok harva over et fint eksemplar, men ellers var det vel de rundt 35 som var mest attraktive.

Sukkerbruker

29 mai 12 08:54

Først vil jeg takke Preben for oppklaring rundt dette.

Så til Anonym.

Preben har i sine artikler antydet at en dame som har passert 30 bør sikte seg inn på en mann 10 år eldre. Det vil for min del si, en mann på +- 58 år. Når aldersforskjellen blir så stor så tror jeg at jeg, i de fleste tilfellene, vil oppfatte mannen som eldre enn meg, annerledes enn meg. For meg så har dette aldri vært tiltrekkende tidligere. Jeg snakker ikke om menn som jeg oppfatter som jevnaldrene med meg.

Jeg har som sagt vært i et langt forhold med en mann på 44, og jeg har aldri følt meg tiltrukket av menn som er en del eldre enn meg. Derfor tror jeg at sannsynligheten for at jeg skal forelske meg i en mann på 58 er liten.
Dette handler ikke om at jeg tror jeg er spesielt attraktiv eller tiltrekkende (for det er jeg ikke), og at alle eldre menn er stygge og gamle.

Jeg er ikke ute etter en mann på min alder for at han skal være som en blodtrent unghingst med mageruter. Eller fordi jeg er redd eldre menn ikke kan prestere sexuelt. Det er ikke det dette handler om. Mange menn tror det er disse tingene som er viktig når en dame snakker om yngre menn.

Dette handler om meg personlig og hva jeg tror passer best for meg, og da handler det aller mest om å det å være mentalt på samme bølgelengde. Oppleve at man har sammenfallende energi og nysgjerrighet kansje ?? Hva vet jeg. Jeg vet bare at det er med jevnaldrene og yngre at jeg finner mine venner og samtalepartnere.

Mange av mine venninner liker eldre menn og ønsker en mann som kan være litt som en farsfigur for de. Flere tiltrekkes av 10 år eldre menn. Det er bare det at, enn så lenge har det ikke vært sånn for meg.

PS: 51- årinnger har jeg vanligvis ingen problemer med å oppfatte som jevnaldrene :-))

Mvh Line

Sukkerbruker

29 mai 12 17:44

Jeg har aldri vært av de jentene som la seg etter eldre gutter. Ikke når jeg var 14 og ikke senere heller. Jeg var aldri opptatt av "kule "gutter med bil eetc. Jeg tilhørte et trygt og rolig oppvekstmiljø hvor de fleste familiene i nærmiljøet var innflyttere til en kommune nær hovedstaden, og hvor skole og utdannelse var det som hadde fått våre foreldre til å flytte fra små steder i et etterkrigsnorge. Det var hardt arbeid og utdannelse som også ble forventet av oss barna, gutter som jenter, vi ble fortalt hvor heldige vi var som hadde disse mulighetene, og som kom til dekket bord (våre foreldre var seg bevisst at de hadde måttet slite atskillig for å oppnå det de hadde. Jeg og venninene mine var ikke spesielt opptatt av "bad boys" men så på de i som ble busset til ungdomsskolen fra fra nabobygden som de som var mest spennende,eller gutter fra parallellklassen og som var toppen ett eller et to åt eldre som de som var mest spennende. Vi beveget oss aldri til de eldre guttene som tilhørte en annen verden. Og var noen fem år eldre var de for gamle for oss, vår ungpikeromantikk kretset om "ynglinger", ikke menn.
Med årene har jeg fortsatt å holde meg til gutter som har noenlunde de samme målene som meg,vi kan ha forskjellige interesser (de kan like fotball og jeg kan like håndarbeide) men når det kommer til de store linjene er det å få en familie, med barn og stabile forhold, ved siden av en jobb man har fått ved å vise til at man har høyere utdannelse,det som er basisen i livet. Og hvor fant jeg og venninnene disse mennene, jo gjerne på studiestedet eller i vennegjengen fra gymnaset. Skal vi nå, i en alder av 30-45 plutselig begynne å måtte "like" de som er 10-15 år eldre? Som vi aldri har følt noe fellesskap med?

Sukkerbruker

29 mai 12 17:53

..forts: -Og jeg har aldri forelsket meg i noen som er mer enn 5-8 år eldre, ikke fordi det har vært utenfor normen eller at "regler" i samfunnet dikterer en viss oppførsel, men følelsenehar aldri ført meg dit.

Så hvis Preben Møller har rett ser det stygt ut for mine romantiske og seksuelle opplevelser i fremtiden.

Hilsen 45

Sukkerbruker

30 mai 12 22:16

Preben, du er helt på blåbærtur :) jeg ser stadig flere kvinner over 40 som holder seg mentalt og fysisk langt yngre enn "feite gamle jevnaldrende gubber" som har abdisert livet sitt til sofaen og fjernkontrollen. Når man i 40 (+) års alder gjerne er på kjønnsmarkedet etter et samlivsbrudd skulle det bare mangle at man ikke kan få se opp- eller ned i alder uavhengig av om man er kvinne eller mann. Det er ingen selvfølge at menn som ikke har fått fingern ut og reprodusert til de er 40-45 skal ha barn! Og er det slik at de likevel MÅ ha det finnes det både assistert befruktning, adoptivmuligheter, surrogti med mer for den som er moderne og ikke fastlås i gamle rollemønstre. Jeg orker ikke ta i en eldre mann med pondus og grått hår og stinkende munn 8ikke før jeg MÅ)! Hilsen ung og vakker kvinne 40+

Sukkerbruker

31 mai 12 20:36

Preben, skjerp deg! Nå får du jammen snappe deg selv ut av de vrangforestillingene du driver å planter i hodet på folk her inne.
Hvor i all verden har du det fra at menn på 40 er velholdte og attraktive og at damer på 30 som er har født barn bør "ta til takke" ja, med en som er 10 år eldre. Kjenner jeg begynner å bli temmelig lei deg og rådene du slenger rundt deg.
Det finnes mange flotte damer 40+ og menn også, men det finnes mange som tror de er guds gave til kvinnene og har heller lite å fare med.
Tror du får begynne å nyansere svarene dine en smule for at man skal kunne ta deg seriøst.

Sukkerbruker

1 juni 12 19:47

Har lest innleggene hittil,og må dessverre innrømme at P reben faktisk har rett i "praksis". Jeg er en flott dame på 40 år,med 3 barn,har vært singel i flere år fordi jeg rett og slett "faller" utenfor de som ønsker barn med meg og er for ung for de veletablerte rundt 50. Har prøvd lykken innom denne nettsiden,men ser at veletablerte menn etter 45,stort sett er ute etter en elskerinne eller ennattsstand. Jeg velger allikevel å ikke gi opp,det finnes nok en flott mann der ute for meg,men tror ikke jeg finner han på dette nettstedet. Jeg liker å tro at kvinner faktisk har mye makt og jeg tror man enten må kikke på 10 år yngre menn for å kun ha sex og dersom man ønsker å etablere seg uten nye barn fokusere på en ungdommelig,sprek mann som er eldre,men opptatt av kvaliteter her i livet og med vett nok til å skjønne hvordan man tar vare på en voksen kvinne :) lykke til!!!

Sukkerbruker

2 juni 12 12:25

Jeg er 40 og ser vanlig godt ut. Kunne aldri falle meg inn å søke etter menn i 50+ kategorien, det er et HAV i den aldersforskjellen når man blir 40 sammenliknet med kvinner på 30 og menn på 40. Her begynner alderssykdommer, livstilssykdommer, impotens og andre ting å virkelig gjøre seg gjeldende. Og enda verre blir det når man er en sprek 50 åring med en 60+ mann. Har ikke noe problemer med å møte flotte menn på min egen alder som har fått nok barn og vil ha langvarige forhold. Preben's 'råd' har jeg innsett er ensporet og sett fra en manns synsvinkel for lenge siden, og bære ofte preg av ønsketenkning for hvordan de egentlig vil at kvinner skal oppføre seg.

Sukkerbruker

2 juni 12 12:31

Preben, hvis du leser på forumet på Sukker, finner du hundretalls tråder startet av menn som klager på at de aldri får svar eller respons fra jentene de prøver seg på. Slik klaging er det sjelden (eller aldri? har ikke sett noen) du ser fra kvinner på forumet. Burde du ikke heller gi noen råd til menn i 40 og 50 årene som aldri får draget om at de kanskje bør slutte å lete etter for unge kvinner og heller kikke på de på sin egen alder, med samme utdanningsnivå osv, istedetfor å hele tiden dunke hodet i veggen mot profiler som er uoppnåelige for dem og sutre over hvor kresne damene er når de ikke får svar?

Sukkerbruker

2 juni 12 20:08

Der fikk du et godt råd til neste tema, Preben. For der traff hun spikeren på hodet gitt:)

Sukkerbruker

4 juni 12 07:35

Hei. Klarer saktens ikke huske om jeg har fått et spørsmål i den kategorien før. Det er godt mulig. Skulle det dukke opp skriver jeg gjerne et svar. Tror kanskje kvinner er litt modigere enn menn når det kommer til å lufte sin fortvilelse. Jo, faktisk, nå husker jeg at jeg har skrevet et svar til en mann angående dette. Så vidt jeg husker så var det en del voksne kvinner som "heiet" på svaret. Jeg tok blant annet utgangpunkt i et profilbilde hvor han holdt en ølboks i hånden.

Sukkerbruker

4 juni 12 22:22

Ja Preben,,hvis en mann ønsker flere svar fra kvinner, hva skal han gjøre? Hvis en man på 57 ønsker kontakt med kvinner, hvilken alder på kvinner skal han da søke for å faktisk få svar?

Sukkerbruker

5 juni 12 19:00

" Kunne aldri falle meg inn å søke etter menn i 50+ kategorien, det er et HAV i den aldersforskjellen når man blir 40 sammenliknet med kvinner på 30 og menn på 40. Her begynner alderssykdommer, livstilssykdommer, impotens og andre ting å virkelig gjøre seg gjeldende"

Akkurat ja. Og sånn er alle menn over 50? Jeg er 51. Jeg har INGEN livstilssykdommer. Jeg har ALDRI opplevd impotens, kan gjerne ha sex tre ganger om dagen. Jeg løper fra de aller fleste 40-åringer. Jeg har full hårmanke. Det er ikke grått engang. Men jeg kjenner folk av begge kjønn på 40 som sliter med sånt. (Kanskje ikke impotensen.) Poenget? Se på individet, ikke tallet!

Sukkerbruker

6 juni 12 10:52

Men der har du problemet i et nøtteskall. Her inne er det tallet som gjelder uansett hvor frisk og viril du føler deg. Jeg er selv dame 43 år som ser en god del yngre ut enn alderen tilsier, og her inne blir jeg kontaktet av mange som er 15-20 år eldre enn meg, mens ute på byen blir jeg sjekket opp av gutta i 30 åra( og yngre) fordi de tror jeg er på deres alder.
I 50 åra begynner det så tydelig å vises hvem som har tatt vare på seg selv...og er du blant de så skjønner jeg at det oppleves urettferdig å plasseres i 50+båsen med alt det innebærer.
Men tallene våre overskygger dessverre alt annet her inne, sånn er det bare.

Sukkerbruker

7 juni 12 19:28

Høres ut som at vi "bare" trenger å finne hverandre da? ;-) Men du har vel utelukket meg...

Sukkerbruker

9 juni 12 17:53

Jeg har selv en mor som fant seg en sprek 50-åring da hun var i 30-årene (15 år mellom dem). Jeg har jo hatt det litt i bakhodet når jeg datet etter bruddet med eksen som var yngre enn meg. Jeg hadde fram til da kun falt for de som var +/- 2 år fra meg i alder. Vi var sammen i 15 år.

Jeg forelsket meg i en som var 12 år eldre enn meg for noen år siden. Noe av utfordringen var den konstante påminnelsen om at jeg ikke hadde opplevd 60-tallet, og ikke visste om musikken på 70-tallet. Mine opplevelser var ikke like mye verd. Det gnager etterhvert i stykker det lime som dannet starten av forholdet!
Jeg tror jo ikke alle menn som er 50+ er slik, men er definitivt skeptisk i forhold til for stor aldersforskjell, og vil definitivt forvisse meg om at jeg er like mye verd, selv om jeg ikke har levd like lenge om det blir aktuelt igjen! Han jeg datet burde definitivt ha funnet seg en på sin egen alder som kunne ha nikket gjenkjennende til det han sa!

...og som jeg innledet, så er jeg klar over at dette ikke gjelder alle. I dag er min stefar over 80, og ser ikke ut som en dag eldre enn min mor. Hun ser ikke gammel ut selv, så det er mulig! Oppskriften: Regelmessig trening og et fornuftig kosthold. Det har vært deres mantra hele veien.

Sukkerbruker

24 juni 12 13:17

Dette merker jeg til fulle! Jeg er en kvinne på 58 som har vært på nettet i flere år nå. Menn på min alder avskriver meg og ser etter ungjenter som de fortsatt kan få barn med. Jeg er sprek nok, trener mer enn de fleste kvinner på min alder og tas jevnt over for å være 10 år yngre enn fødselsattesten viser. Menn som er pensjonister gir "rødt hjerte", unge menn kommer med uanstendige forslag og begge deler er like uaktuelt. Da vil jeg heller nyte tilværelsen som singel. Den har også sine fordeler... Ha en fortsatt fin dag.

Sukkerbruker

8 juli 12 18:25

Min mor er 46 og er nå sammen med en mann på 37 og var tidligere sammen med min far som er 59. så alder burde ikke ha noe å si.

På nettet er det derimot en helt annen sak, for da blir man pirkete og jævelig. Møter du en person på byen kan du ha det fantastisk med vedkommende uavhengig av alder.

Nettet er vanskelig sånn sett :)

Sukkerbruker

11 juli 12 17:27

hallo
Mitt navn er Miss Mary, jeg har mye på
diskutere med du vennligst kontakt meg med i e-posten min Utedass
[mary_real@ymail.com] jeg vil sende deg mitt bilde for mer informasjon

hello
My Name is Miss Mary, I have a lot to
discuss with you please contact me with in my privet mail
[mary_real@ymail.com] i will send you my picture for more information.

Sukkerbruker

26 aug. 12 11:17

Preben...håper du leser kommentarene..!
Stakkars deg du er helt lost............
Jeg er en hot dame på 47, ble forsøkt sjekket opp av en vakker mann på 28
igår. Han trodde jeg var 31.....
Jeg kunne aldri tenkt meg en mann 10 år eldre enn meg...dersom han ikke heter Richard Gere da.....men sånne menn er det få av. Og hvor mange av menn i 50 årene har ikke mager så store at de ikke kan se føttene sine???
Helt uaktuelt!

Sukkerbruker

26 aug. 12 11:20

Ikke alle menn vil ha yngre damer..kjenner flere meget attraktive menn i 40 årene, som leter etter en dame på sin egen alder, eller eldre!!
Mange yngre gutter i 20 og 30 årene…ønsker seg damer over 40! Og ikke bare for sex.
Jeg ble singel som 41 åring, etter et langt forhold med en som var 10 år yngre enn meg, og tenkte at nå er det slutt på alt…. Hva skjedde?? Jeg fikk så mange beilere som jeg aldri har hatt!
Det er noen år siden. og jeg kan fortsatt velge velutdannede, veltrente og vakre menn som er 10-15 år yngre enn meg!
Det er mange vakre damer i 40 årene, mens menn i samme alder ofte er noen halvfeite satte gubber, dessverre!

Sukkerbruker

12 sep. 12 19:21

Mange menn i min alder (48) ønsker seg damer som er MINST 5-10 år yngre enn seg. Dem om det. Skulle bare ønske Sukker filtrerte disse neka ut av matchlistene mine!