Mistillit på nett

Hei Preben. Det er noe som jeg egentlig ikke bryr meg så mye om, men som jeg merker likevel bryter ned selvtilliten min. Alle gutta som har kontaktet meg (og da mener jeg så å si alle) prøver med en gang å få meg på MSN eller Skype for sexprat. Hvorfor? Kanskje litt dumt å spørre, men allikevel. Grunnen til at det knekker litt på selvtilliten er at det virker som om det er kun sex de vil ha, og ikke noe mer enn det. Hvordan unngår jeg sexpraten som begynner med engang de får MSN eller Skype'n min?? Jeg legger ikke opp til sexprat i det hele tatt, så det blir slitsomt å finne en potensiell kjæreste når alle maser om å få se brystene mine eller se meg onanere. Nå har jeg begynt å si at jeg ikke har cam, men da vil de ha bilder. Mister egentlig lysten på å finne en kjæreste, jeg er kun 23år og har en sønn på 3år. Jeg er mer interessert i å vite ting om en person annet enn sexlivet. Mvh Swima.

 

Hei Swima. Dette var ikke noe særlig. Jeg regner med at dette er men du møter på sukker? Jeg tenker vel at det er to måter folk bruker nett-dating tjenestene på. Den ene grupper bruker dem som et mer eller mindre nyttig redskap for å lettere å komme i kontakt med mennesker, og slik effektivisere datingen sin. Altså er det middel for å oppnå et mål: som er en kjæreste, en flørt, et cerera. Det er disse du vil komme i kontakt med.

Den andre gruppen bruker nett-dating tjenestene som et mål i seg selv. Altså, hensikten er ikke først og fremst å effektivisere datingen, men å oppnå ulike former for stimuli. La meg nå, med din nyttige informasjon forsøke å dele denne siste gruppen inn i to. Vi kan kalle dem ”egotripperne” og ”grisene”, så har vi et navn på dem. Og det er selvsagt grisene du har fått etter deg.

Det kan virke som at grisene, slik du beskriver dem, ikke er ute etter å gjøre en langsiktig investering i et bekjentskap som kan føre til et forhold på sikt. Derimot virker de svært opptatt av kortsiktige gevinster. Spenning på nett, der og da, og så tilpasser de taktikken sin deretter. Den er høyrisiko, for de er vel klar over at de fleste kvinner bare vil avskrive dem øyeblikkelig. Men siden de ikke er interessert i langsiktige gevinster, bryr de seg heller ikke, og ofrer gjerne ti stykker før de treffer på den ene som gir dem det de vil ha. At det å bli utsatt for dette sliter på selvfølelsen er forståelig, for de bare kjører på, og presser så langt det går an, helt til hyssingen ryker. I andre enden sitter en person som føler seg fullstendig overkjørt og i noen tilfeller sikkert også brukt. Det er et møte mellom to personer som ikke har sammenfallende interesser, og dermed så blir det konflikt. Men ikke bli nedfor. Det finnes flust å seriøse menn der ute, også på sukker, som er seriøse, og som er ute etter den langsiktige gevinsten, som jo er deg. Tempoet styrer du selv. Unngå chat og cam for en stund. De som ikke får de som de vil, vil sannsynligvis gå videre, da de ikke er villige til å bruke særlig tid på å bli kjent. Det blir vel en variant av det å sjalte ut menn som bare er ute etter sex. Vent med sexen. Det som er seriøse, stikker ikke med en gang de ikke får det som de vil.

I likhet med grisene så er det ikke å finne en partner som er første prioritet for egotripperne, selv om dette gjerne kommer på en klar andreplass for dem. Det viktigste er å få bekreftelse, der og da, som er svært lett på nett. Kanskje for lett. Man lager ikke en profil som er en god og realistisk beskrivelse av en selv, men et skjønnhetsbilde. Man fikser derfor på bilder og tekst der det går an. Å møte noen i virkeligheten blir selvsagt vanskelig, da alle som møter opp nødvendigvis blir skuffet, og føler seg misbrukt på sin måte. Det disse profilene derimot duger til, er å genere drøssevis av oppmerksomhet og komplimenter, som brukeren kan logge inn og forsyne seg av når egoet har bruk for det, eller har lyst på det. På samme måte som med ”grisene”, misbruker egotripperne den tilliten som trengs for at dating-sidene skal fungere. I stedet skaper man mistillit og skepsis. Kanskje egotripperne er en lit tristere gruppe en grisene, da bedraget sikker også i noen tilfeller innebærer et visst selvbedrag. Man er kanskje ensom, og ønsker å finne noen, men man har blitt avhengig av bekreftelsen, som sakte med sikkert kommer i første rekke, som igjen medfører at personen aldri finner noen, og skaper ytterligere behov for bekreftelse. Slik blir det en nedadgående spiral, som kanskje også kan være avhengigskapende.

Du er ung, Swima, og sikkert også vakker med tanke på oppmerksomheten du får. Hvis du befinner deg i en live dialog men en av disse mennene, og han hele tiden forsøker å vri samtalen over på sex. Gi ham en kalddusj. Si at han skal gå og ta seg en runk, så kan dere heller prate etterpå. Eller bare logg av og ikke tenkt på det. Det er tross alt ikke bare deg han ikke er interessert i å fine ut av. Han er ikke interessert i noen. Og jeg er ganske sikker på at du finner noen til slutt som oppfører seg mer som en gentleman. Tiden er på din side. Lykke til.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

15 juli 12 22:59

Jeg er en dame på over 40 og jeg kjenner meg igjen i swimas beskrivelse. Det er mange av disse grisene Preben beskriver, og jeg kjenner også igjen beskrivelsen av egotripperne.
Noen av disse grisene har blitt ganske utspekulerte også, og det kan av og til ta tid før jeg avslører dem, tid jeg kunne brukt på noen andre som er seriøse.
En gang (når djevelen satt på skuldren min) skrev jeg litt frem og tilbake med en type som sa han var gift og ute etter et eventyr. Tilslutt fortalte jeg ham at jeg syntes typer som han var patetiske og gjorde skam på ekteskapet og kjærligheten som jeg faktisk tror på. Jeg skrev også at hans "kjærlighetshistorie" var veldig trist, at han ikke kunne holde spenningen oppe i eget forhold og må søke seg ut etter nye eventyr gjorde han til en mindre mann. Jeg sa også at jeg håpet at jeg aldri ville finne meg en type som han.
Han fikk all frustrasjonen min til alle typer som han som bare tilsynelatende er ute etter en ting. Jeg fikk et jævlig surt svar tilbake, men who cares!!! Det var deilig å få det ut til rett type person. :)

Sukkerbruker

6 sep. 12 15:56

Gutt 23 år her . lest hele artikkelen din , og må vel si meg enig i at det er ikke lett å finne seg den rette på nett , å det med at det er mange "griser" . .. men lykken er stor du vil finne en etter vært som preben sier .

Sukkerbruker

6 okt. 12 04:18

Gud hjelpe meg,og du er 23 år? Du kan slå av 50% så blir du pittekitt mere troverdig. Det du vil ha frem er hvor fælt det må være for en slik fantastisk/nydelig pike som du antar at du er aldri får fred for menn. Dette har du lest om sikkert i x antal jentemagasiner. Ja huff det må være fælt å være så"attraktiv"? som deg. Du har min store medfølelse