Kjapt avvist

Hei Preben. Nå har jeg vært her inne på sukker ganske så lenge, og vært på x antall sukker dater som ikke blir noe av. Det siste året har det vært slik at jeg ikke har blitt invitert på date nr 2 engang, noe som er skikkelig deprimerende! Føler da at jeg ikke får gi meg selv en sjanse eller at han gir meg en sjanse. Jeg sitter ikke å fniser og fjåser som en fjortis på date, oppfører meg helt normalt. Jeg er lett å snakke med, og har aldri hatt et problem om å ha noe å snakke om. Flere av date har vært utrolig hyggelige og vart hele natten. Men likevel hører jeg ikke noe fra de etterpå. Jeg har alltid møtt de med åpent sinn, men de siste sukker datene har jeg  gitt opp før jeg har møtt gutten, og tenkt i  mitt stille sinn - hva er poenget? Jeg møter ham jo bare en gang likevel.. Hva skal jeg gjøre for å bryte den onde sirkelen? Jeg har forsøkt å tenke positivt, men det hjelper ikke. Tips tas imot med stor takk! Hilsen fortvilt jente.

Hei fortvilt jente. Å ikke bli invitert på andre date må være veldig kjipt. Det forstår jeg. Det blir en nokså brutal avvisning. Det virker også som du hvert fall en stund har klart å holde humøret oppe, slik at ikke det har vært noe som har ødelagt, før i senere tid. Å ”tenke positivt” har sine begrensninger, spesielt hvis det blir sett på som en slags universalløsning i form av den positive psykologien man finner så mange selvhjelpsbøker. La oss heller si oss ferdig med lette løsninger, og anta at problemet er mer fundamentalt, og at det må et slags endringsarbeid til.

Nå er problemet slik at brevet ditt gir svært, svært få indikatorer på hvor problemet kan ligge. Noe du trekker frem som positivt, eller hver fall ikke som et problemområde, er dine sosiale ferdigheter. Du er lett å snakke med, og du har nok å snakke om. Så la oss anta at det stemmer, og at du er i stand til å gi en presis beskrivelse av deg selv her. Hvis "psykologien" er i orden, gjenstår vel det sosioøkonomiske og fysiologiske, hvis man kan bruke slike kategorier for å fange et menneskets totalitet.

Med det sosioøkonomiske tenker jeg på alt fra barn, utdannelse, økonomi, bosted, fritidsaktiveter og så videre. Fysiologi favner alt fra helse og alder til erotisk kapital. Hvordan står det til her? Dette er faktorer som du ikke sier noe som helst om, men også er viktige. Psykologien din, temperamentet, empatien, intelligensen, tilknytningsevnen, og så videre, tag det et godt stykke på vei. Men noen ganger kan det hende vi har blindflekker som saboterer for oss. I slike tilfeller vil det være destruktivt å bare gå på smell etter smell i stedet for å ta et skippertak og gjøre en presis evaluering og eventuelle endringer som – med dine egne ord – bryter den onde sirkelen. Blir man avvist gang på gang, så setter det seg til slutt i hodet. Det går på selvtilliten og selvfølelsen løs. Slik kan man ikke holde på.

Se om du kan få en vurdering av noen venner eller kjente. Fortell dem at du virkelig trenger å få et objektivt blikk på deg selv. Kanskje du kan spørre noen som ikke kjenner deg så alt for godt, slik at de er bedre i stand til å se deg litt utenfra, slik en som er på date nødvendigvis ser deg litt objektivt. Nære venner kan dessuten være for redde for å såre deg. Ærlige tilbakemeldinger er psykisk belastende for alle parter, så vær klar på hva du ber om.

Dette er ikke første gangen jeg har blitt spurt om tips av mennesker på sukker som ikke blir bedt ut etter første date. Eller for å si det på en annen måte: Mennesker som blir avvist nesten med en gang. Altså, det kan vel skje så å si alle, en og annen gang. Men hvis det skjer nokså systematisk så er det nok et tegn på at man har en utfordring foran seg. Det verste man kan gjøre, tror jeg, er ingenting, og bare fortsette i samme mønster. Vi mennesker har en tendens til å finne komfortable handlingsmønstre, og så stivne i disse, mens vi sakte men sikkert begynner å filtrere ut alle alternativer og muligheter som faktisk finnes. Slik forenkler vi hverdagen i forsøk på å gjøre den lettere. Alle sier at de like å gjøre noe nytt, men saken er vel den at de færreste lever opp til påstanden. Og det blir verre jo eldre man blir. Er man singel og avvist, er dette noe av det verste som kan skje. Fatt mot, og ta saken i egne hender. Ikke bare sitt og håp foran en fremmed.

PS! Skriv gjerne et nytt brev og gi meg flere detaljer.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

22 aug. 12 20:21

Har snakket med flere menn jeg kjenner, ang nettdating, og deres erfaringer..
Det kommer fram at de ofte blir skuffet når de treffer daten i virkeligheten...
Mange legger ut flotte, proffe, eller retursjerte bilder av seg selv........Ofte også bilder fra de var 15 kg lettere......Tenk på om det er samsvar mellom bildene og den du ser i speilet! Lykke til!