For mange single?

Hei Kvinner. Hvis en mann ønsker å starte et nytt langsiktig forhold med de edleste og mest livskraftige motiver, så er det for å få barn. Hvis han da ønsker flere barn, så ekskluderer det (dessverre) i praksis å starte et forhold med en kvinne som er eldre enn i slutten av 30-årene. Ja, mange menn over 40 år har levd et så dekadent liv med mye fyll, røyk, dårlig kosthold, lite trening, manglende utdannelse, høyt personlig forbruk i forhold til egen inntekt slik at de er "belånte", at de selv i praksis har ekskludert seg selv som attraktive partnere for "produktive og attraktive kvinner".

Hvilke "produktive/attraktive" jenter / kvinner 25-35 år vil ikke ha disse mennene til ektemenn og far til sine barn?: Brad Pitt 48 år, Tom Cruise 50, Johnny Depp 49, Robert Downey Jr. 47, Daniel Craig 44, George Clooney 51, Will Smith 43. Disse mennene har tatt vare på seg selv, jobbet hardt og har "attraktive gener/arveanlegg". Kvinner har dårligere tid når det gjelder å lage sin egen familie, dessverre for mange kvinner 30 til 35 år så har også mange av disse levd et så dekadent liv, med mye røyking, endel for mye alkohol, dårlig kosthold, manglende trening og mye soling, som gjør at de ikke ser attraktive, produktive, friske, livskraftige. De ser rett og slett ikke sexy ut. Ofte ser de skrukkete og slitne ut og har ikke kjangs til å bli koner til attraktive menn som er 10 år eldre.

Ja, mange "produktive" kvinner ekskluderer menn som er endel eldre enn seg selv kun basert på alderstallet, selv om det i endel tilfeller er attraktive menn men som kanskje "må starte på nytt". I tillegg så vil mange kvinner etter å ha fått seg jobb, etter en lengre utdannelse, bruke mange år av sine liv på å reise og "nyte livet" der det å få barn utsettes svært lenge, ofte så lenge at de dessverre mister sitt "sexy og attraktive" utseende (og sine produktive evner). Dette er forståelig, og i tillegg er det forståelig at de ønsker ektemenn som er på deres egen alder. Men mange menn på deres egen alder har også bedrevet reise/nyte/feste/drikke/ha det moro-konseptet, og i tillegg vil mange menn rote & "fuck'e rundt" så lenge de synes det er moro og så lenge de kan. Resultatet er at det forblir mange single og at fødselstallene forblir lave. Hvis single opptrådte mere rasjonelt så ville det bli flere lykkelige par og livskraftige (store/barnerike) familier. Hva vil dere med livene deres? Hva er formålet deres med sukker? Vær rasjonell... Fra "mann"

Kommentar eller ”svar” fra Preben:

Hei ”Mann”. . Dette var vel kanskje mer et hjertesukk og en oppfordring enn et spørsmål til meg. La meg derfor heller kommentere litt.

Du peker vel på det som er en slags urettferdighet, eller ulike biologiske rammer for menn og kvinner. Menn kan teoretisk sett få barn hver dag inn til det er temmelig gamle. Kvinner kan få barn en gang i året, og da med store fysiske belastninger, så lenge de menstruerer. Mange vil også si at denne biologiske ulikestillingen overfor naturen er årsaken til de fleste psykologiske og sosiale kjønnsforskjellene mellom kvinner og menn. Hva skjer da i et land som Norge som dyrker et likhetsideal mellom kjønnene, og som har investert i et statlig sosialiseringsapparat som skal få menn og kvinner til å se bort fra disse forskjellene? Jo, noe går selvsagt greit, men så er det ting som vi ikke klarer å gjøre noe med. De forblir vår naturs begrensning.

Vi har selvsagt forsøkt å kompensere, ved hjelp av barnehageplasser, pappaperm, dagpenger, foreldreretten, arbeidsretten, og så videre. Men så finnes det en liten anarkistisk del av livet, hvor naturtilstanden fremdeles er rådende: Nemlig kjønnsmarkedet. I motsetning til mer tradisjonelle samfunn, som til en viss grad regulerte, og mange steder fremdeles regulerer kjønnsmarkdet, gjennom kulturelle/religiøse normer og regler, kan man kanskje si at land som Norge langt på vei har fjernet disse reguleringene, og både funksjonstappet og splintret familien. I tillegg til en generell moderniseringsprosess, hvor individene blir absorbert av ulike institusjoner, enten det gjelder omsorg, arbeid, utdanning, et cetera, har vi en kulturradikal arv med oss som har sett på familien med dens ulike tildeling av roller, og da også de biologiske roller, som et undertrykkende system man har villet til livs, eller radikalt endre. Kanskje dette både har vært på godt og vondt.

Jeg er ingen kulturkonservativ person, men når jeg tenker litt etter, på alle disse tradisjonene som vi har fjernet, fordi de har vært kvinneundertrykkende, så er det faktisk mulig å se for seg at de langt på vei har ivaretatt begge kjønnenes interesser, og deres ulikestilling overfor naturen. For eksempel, monogami idealet, slik det ble overlevert fra kirken, eller andre religiøse eller kulturelle institusjoner, eller ekteskapet med dets krav om inntil døden skiller dere ad, så kan man si at dette i større grad har vært en regulator for menns promiskuøse potensiale, enn det har vært for å regulere kvinners seksualitet og reproduktive interesser. Det har redusert hans evne til å få barn hver dag, og - mer eller mindre vellykket - tvunget ham til å ta vare på både moren og barnet.

Det samme mønsteret finner man i kurtisen. Familien overvåker, og han skal både være økonomisk i stand til å forsørge familien, og seriøs, før han for lov til å ta henne som sin egen. Og med henne skal han bli værende. Pluss, ikke noe sex før ekteskapet. Man skal være temmelig nærsynt om man ikke ser at dette også har fremkommet fordi samfunnet har ønsket å ivareta kvinnens reproduktive og sosiale interesser, selv om man kan si at kjønnsmakten har vært skjevfordelt. Kvinner har også vært menns døtre, så selv om dette har vært patriarkalske samfunn, så betyr ikke dette at kvinnene utelukkende har gått til hundene. I samfunn hvor mannen så å si alene har forsørgeransvaret, vil det å unngå en skjevfordelt kjønnsmakt kanskje også være umulig. Ja, det finnes tradisjonelle, eller primitive kulturer hvor dette ikke passer, hvor kvinner både føder og jobber, og så videre. Men la meg være så enkel her og nå, mens jeg tenker høyt på tastaturet. Poenget mitt er vel at moderniseringsprosessen, og kvinnefrigjøringen, slik den har kommet til uttrykk i Norge, også kan ha hatt noen bivirkninger for kviner, selv om når regnskapet gjøres opp, vil det selvsagt være en veldig positiv ting. Ikke misforstå.

Temaet du tar opp vil jeg tro er veldig sårt for mange kvinner, og jeg forstår dem godt. De skal gjøre karriere, ta lange utdanninger, realisere seg selv, dyrke sin frigjorte seksualitet, og samtidig finne drømmemannen og få seg et par barn. Det sier seg selv når mannens tenningsmønster fremdeles er giret etter kvinners reproduktive evner, ikke produktive evner, som i større grad menn blir vurdert ut ifra, sier det seg selv at mange finner seg i en situasjon hvor toget er i ferd med å gå fra dem. Ikke rart da at mange blir bitre på ”gamle griser” som bare vil ha unge kvinner. Du sier at vi skal være ”rasjonelle”. Jeg vet vel ikke helt hva du mener med det, annet enn kanskje at vi i større grad skal gjøre oss bevisst på de rammene som naturen fremdeles setter for oss. Og at hudkremer som skal få oss til å se yngre ut, faktisk ikke virker. Kanskje kvinner kan trøste seg med at mennene som starter to familier, og bytter til yngre kone. Nesten en fjerdedel av mennene får ikke barn, mens lang flere kvinner får barn, som da resirkulerer de mest vellykkede mennene. Spesielt i kombinasjon med p-piller og valgfrihet, får kvinner en viss biologisk kontroll over sin skjebne som menn ikke har. Det er da noe.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

24 sep. 12 13:28

Du har veldig mange bra svar her preben, men du synses å glemme at moderne bioteknologi faktisk gir kvinner mulighet til å shoppe seg barn. Også lesbiske kan det i utlandet. Kvinner kan vha assistert befruktning få barn i høy alder. Har selv fått barn som 42 og 44 åring. Det er ikke selvsagt i dag at en barnløs mann på 45 ikke bør velge seg en barnløs kvinne på 45, hvis å få barn er eneste mål for begge (i tillegg til kjærlighet). Assistert befruktning, surrogati og adopsjon er muligheter det også! I tillegg vil ikke alle ha barn når de er så "gamle". Jeg ser mange fortvilede menn over 40 som er barnløse og som ikke skjønner hvorfor jenter på 25 ikke vil ha dem. Vel, unge kvinner i dag klarer seg sjøl, og velger menn etter hjerte, og ikke lommebok (i stor grad).

Sukkerbruker

25 sep. 12 11:11

Anonym: det er fordi feminismen har fått for mye spillerom, den har løpt løpsk. Målet for feminismen har alltid vært "kvinnefrigjøring". Hva er det kvinnen skal frigjøres fra? Mannen så klart. Når kvinner får barn uten menn så har feminismen gått for langt. I dag får kvinner barn uten menn.

Sukkerbruker

25 sep. 12 15:07

Dessverre er det sånn at noen av de som kan få barn, aldri burde fått barn og visa versa. Å lage et barn er fort gjort, men det å oppdra de til gode, trygge og selvstendige mennesker/samfunnsborgere er en jobb som går 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, 365 dager i året i minst 18 år. Gjerne noen år ekstra. Mange menn er flinke til å følge opp barna sine, men jeg tror likevel at mye av denne jobben fremdeles ligger på kvinnen. Det er kanskje derfor at kvinner som har fått sine barn opp og frem ikke ønsker menn med små barn eller å få flere barn.

Sukkerbruker

26 sep. 12 18:23

Mannen som stilte spørsmålet til Preben høres bitter ut.
Singellivet kan våre utfordrende, det beste er å ha en profil både her på nettet og i tillegg så bør man prøve å møte single i "den virkelige verden", dvs på gata, på dagligvarebutikken (hjelp en dame med å hente noe fra en høy hylle, for eksempel, eller høflig spørre om råd ang. hvilken type vaskemiddel er best, osv.- bare start en vennlig samtale- øvelse gjør mester).
Alternativet kan være å be venner eller arbeidskollegaen om å presentere deg for noen eller å prøve å bli kjent med nye mennesker på andre måter. Kanskje en venn av en venn av en dame du møter på biblioteket kan være "den rette"! Stå på og lykke til! :-)

Sukkerbruker

7 okt. 12 23:10

Tenker på...... menn over 40 år har levd et så dekadent liv og har blitt "blakke"..??? hhmmmm... jeg er selv litt "blakk", men ikke på grunn av et dekadent liv, men på grunn av to meget kostbare skilsmisser. Noe å tenke på.....så dette blir min tredje gang jeg vil pøve å bygge opp et liv og økonomi.

Sukkerbruker

13 okt. 12 10:07

Så enig med microsys,som overhode mulig,dekadent liv!!!
Kyss meg der sola sjelden skinner! Nå har jeg blitt flådd,rundlurt,rævkjørt så inni hælvets mange ganger av ymse kvinnfolk (Skilt 2 ganger) at jeg satt bedre i det økonomisk som student
enn nå,som en relativt høyt lønnet oljearbeider!
Vive la EKTEPAKT!
Er nå kommet i etableringsfasen for,nte gang og jeg er snart femti,nei helvete heller ,nå satser jeg utenlandsk!!!

Sukkerbruker

9 nov. 12 08:09

Hei

Hvis jeg hadde lest dette her for noen måneder siden, hadde jeg unngått å gå inn i et forhold med en mann som er over 45 og som ikke hadde barn. Det er mange menn som venter så lenge for å få et barn og som plutselig blir helt desperat for å få det. Det er helt forferdelig å gå inn i et forhold med en mann som er desperat for å få et barn, fordi han vil at alt skje veldig fort og den andre parteneren får ikke tid til å puste selv. Jeg som trodde at problemet var med meg, fordi jeg ønsket å bli skikkelig kjent med en, før jeg gikk inn i et hvilket som helst forhold. Men etter at jeg leste dette her, så jeg at det var han som hadde dårlig tid. He hehe Så mye stress kunne jeg hadde spart med før. He he he he Crazy Guys and crazy situations!

Sukkerbruker

11 des. 12 23:06

Kjære 'mann',

Du henvender deg til 'Kvinner', men jeg forstår desverre ikke spørsmålet ditt, ei heller rationalet som ligger bak den frustrasjonen du skisserer.

'Hva vil dere med livene deres?' - Enhver kvinne gjør de valgene som er riktig for henne i det gitte tidsrommet, i den gitte situasjonen. Mange kvinner tar noen av de valgene du skisserer over, og noen menn passer inn i ditt utvalg av beskrivelser. Du skriver at 'Hvis single opptrådte mere rasjonelt så ville det bli flere lykkelige par og livskraftige (store/barnerike) familier'. Hva er da din mening av hva som er rasjonelt eller ikke?

Sukkerbruker

17 des. 12 09:41

He he he...typisk å si at " alle som ikke liker meg er ikke rasjonelle".

Eller " feminismen har skylda"...

Nei kom deg på trening og spis sunn mat, ta noen kurs å " oppgrader program varen din", reis litt, jobb med dine sosiale ferdigheter...

Greia er den at når kvinner fikk egen økonomi og utdannelse + p-pillen kom så vokste deres makt så mye, at en stor del av den mannlige befolkningen rett og slett mistet sin verdi på markedet totalt. I dag sitter mange av disse å klager å syter over at kvinner lever " sex og singel livet". Det de egentlig ikke klarer å innse er at de er blitt " naturlig selektert bort". Se sannheten i øynene, jobb med deg selv eller forbli en bitter taper. 10-15% av mennene i dag ligger med nesten alle kvinnene ( ja inkludert de kvinnene som er i forhold husk at 60% er utro)

Sukkerbruker

29 jan. 13 23:30

Er mange måter å se dette på...

Jeg for min del, som kvinne, ser flere "fordeler" for mannen, enn for kvinnene. Mannen som skreiv opprinnelig, valgte i mine øyne et negativt bilde å se sin sitvasjon i følte jeg. Så er han kansje eldre, og føler de yngre kvinnene ikke tok seg sammen, og gav ham det livet han nå føler han trenger.. ? om ikke jeg tolket det feil...

La meg forklare min sitvasjon, jeg- er i begynelsen av 30 årene, kvinne. Og har nå den tiden, han har brukt til nå. dvs useriøst liv, uten tanke på framtiden. Så her er min sjangse? til å ha alt av trygghet, sikker økonomi, og starte famlie med den beste mannen, og satse stort....

Når menn er over 40, har de gådd lei ut på byen livet, herjet seg ferdige, og innsett at de vil noe mer. Kvinner i rette alder til å få barn, er ikke så intresserte i akkurat det.

Er flere grunner:
kvinner har en begrenset periode hvor de kan få barn, hvorfor skal de ha kommet så mye lenger enn menn i 30 årene i livet sitt? Når de endelig begynner å føle seg mer trygge på seg selv, seksualiteten, samfunnet, og begynner å bli i stand til å realisere seg selv, så skal de stoppe opp og bli hjemmeværende husmødre?

er det ikke så at kvinner burde få samme tiden til å erfare livet?

Nå er jeg over 30, og ser med skrekk at "livet" går til en endestasjon for meg pga alder snart? at mine valg skal begrenses fordi min tid renner ut... Og det fortere enn hos en mann på 40 som ennå er i stand til å skaffe seg den familien han ønsker seg selv ved høyere alder enn det.

At en mann på over 40 skal klage over at yngre kvinner ikke tar til vett...

Hvem bryr seg om at disse yngre kvinnene skal ta til vett så tidlig i livet kontra menn?

Og det måtte i såfall også innebære at disse kvinnene måtte føle at de var i en trygg økonomisk sitvasjon da alt og at alt lå til rette slik at det å få barn faktisk lå til rette.

Jeg har større tro på det motsatte. Tiden renner ut for kvinnene altfor fort, og de skal på samme tid forventes å være supermennesker som tar til vett tidlig i livet, og har stablet sammen en livsforståelse og økonomi i en farlig verden som lever på million lån pr innbygger i norge?

Mannen er heldig, som har et langt liv å forme det han ønsker! Familie, økonomi, livs erfaring.. Og sist men ikke minst, han har fått rase fra seg lenge om han har villet, fordi han ikke begrenses av alder i like stor grad som kvinnen.
Om det største problemet da er, om de yngre vil ha ham?
Det finnes de som liker eldre menn, og ja kvinner blir rynkete og mindre stram med årene. Men det gjør menn og, og med dem er dette bare tegn på livet? Men hos kvinner, er det da hennes sjangse som også renner ut?

Sukkerbruker

29 jan. 13 23:54

Så ble svaret mitt litt langt.... og vinglete.. :( Ble litt oppgidd.

Grunnen er: jeg er ny singel.. I begynnelsen av min 30 år, og nå renner min tid ut. Jeg har... 2-4 år på å finne den "rette", få stablet sammen økonomien igjen, og produsere barn? Tiden er kort før jeg er rynkete, og siger i alle retninger, og menn som denne mannen ikke vil ha.

Synes det høres urettferdig ut, på alle måter..
Føler at mitt liv burde vare lenger, og verdien i mitt liv og. Føler jeg burde ha en sjangse til å leve, utføre utenlands oppdrag for mitt land, eller i det hele ha levd nok til å vite at mannen jeg treffer, er den som burde få være far.

Å være rasjonell.... hvordan kan så unge mennesker som de på 25 ha så mye av alt så tidlig i livet? at de er i stand til å sette seg ned å komme til det nivået en mann på 40+ mener er fornuftig?

Livet er urettferdig!

Sukkerbruker

2 mars 13 01:46

Ærlig talt...

Kvinner starter sin Kariere i det sosiale spillet langt tidligere enn menn. jenter er ofte fullt utvikklet når de er 16 år og kan allerede da få unger, mens gutter ikke blir menn før de er godt inne i 20 årene. Det er ikke tilfeldig at jenter får seg kjærster som er langt eldre allerde i ung alder ( dette er pga at de er følelsesmessig langt langt eldre enn sine jevnaldrende gutter).

Når jeg var liten så var jeg bare opptatt av å spille data og var strengt tatt et barn til den dagen jeg flyttet ut når jeg var 18. Men selv da tok det mange år før jeg følte meg som en " Mann"... kanskje ikke før jeg var 25. Nå er vell dette subjektivt, men jeg kan ikke si at jeg synes noe synd på kvinner fordi at klokka deres tikker fortere fordi gjør den egentlig det???. Joda menn er fruktbare langt lenger enn kvinner, men dere starter da altså også stort sett flere år før oss. Husker godt hvor frustrert jeg var når jeg var yngre når jentene ble sammen med gutter på 18 mens vi var 15 år. Fremdeles så er det slik at kvinner stort sett foretrekker menn som er gjerne 4-6 år eldre ( jeg er 29). så klart er jeg i den aldren nå at jeg forsyner meg av de yngre jentene som er i starten av 20 årene. disse er jo også totalt uintrisert i å få barn og tenker bare på fest å morro og er ikke i stand til å tenke spesielt langt frem. kvinnene på min alder er stort sett desperate og verpesyke, mens jeg selv kan ta det rolig i mange år fremmover. Men det finnes realiteter for oss også hvor mange jenter på 28 har lyst til å være sammen med en mann på 40 år? om han er blitt verpesyk?? . . I såfall så er det kvinner som har størst sjangse til å klare å få barn. tallene viser også ganske tydelig dette ( 26% av menn over 40 er barnløse). Kvinners problem er heller at de ikke finner " den rette mannen", men dette blir heller et luxus problem slik jeg ser det. En kvinne kan også i teorien gå ut på byen å finne seg en One night stand å få barn med han. dette er umulig for en mann. allt i allt så kan jeg ikke se at det ene kjønnet har noen store fordeler over det andre