Frem og tilbake

Hei Preben. For noen måneder siden traff jeg en kjekk fyr gjennom sukker. Første daten var etter min mening ikke vellykket. Følte at kjemien manglet, men fyren var virkelig kjekk og sexy. Den gangen var jeg ivrig på dating fronten og datet flere samtidig. Mitt første inntrykk av ham var at han ikke var noe kjæreste emne for meg, men en fyr som jeg kunne hatt sex med. Det ble til at vi møtes 3 ganger for sex, men så ble det stille fra ham i 3 mnd. Det var jeg som sa i klartekst at jeg fremdeles dater da jeg traff ham, det var jeg som kom hjem til ham. Han har spurt et par ganger om å komme hjem til meg, men det har ikke blitt til det. Siste melding jeg sendte til ham om at jeg hadde helgen for meg selv og hadde lyst til at han skal komme fikk jeg aldri svar tilbake. Jeg skjønte at han hadde da mistet interessen for meg og sluttet å kontakte ham.

Det som er mitt problem er at jeg ikke får ham ut av hodet mitt. Har  i det siste vært på date i 3mnd og vi treffes jevnlig og tom vært på ferie sammen. Etter ferien fant vi ut at vi ikke passet sammen. Savnet etter han andre ble så stor. Det var ikke pga sexen vi hadde, men ble vel etterhvert betatt av ham.

For 1 uke siden sendte jeg en sms til ham og lurte hvordan det står til med ham og datingen. Han svarte med at datingen er det lite av og lurer det samme om meg. Jeg svarte som sant var at jeg er blitt lei av alle datingen.  Han lurte da om vi kunne treffes en gang etter han kommer tilbake fra ferie. Mitt spørsmål er da om han er interessert i meg eller at han bare vil ha meg som midlertidig stoppested til han finne noen bedre?? Jeg har begynt å få følelse for ham og er nok litt redd for å bli såret.

Hei. Interessant opplegg. Og fint at du tar med så mange detaljer. La oss kaste oss ut i det. For det første, siden du sa til ham helt i starten at dette ikke var seriøst fra din side, bare sex, så gjøre du nok klokt i å lure hva han egentlig tenker i dag. De fleste gutter og menn, og sikkert mange kvinner og jenter, vil godta sexen hvis det er det eneste som tilbys, selv om man gjerne skulle ønske mer. Har man litt selvkontroll, så investerer man ikke mer følelser, eller viser ikke at man har investert mer følelser overfor den andre, i frykt å jage bort ”knullekompisen” i panikk. Man spiller kul og likegyldig, selv om det gjør vondt på innsiden. Og man lever i håpet.

Det finnes mange varianter av dette spillet. Noe av det mest komiske man hører er når vakre jenter legger ut om ”kompisene” sine, og i full oppriktighet ønsker å forsikre deg om at de faktisk bare er venner når du trekker på smilebåndet. Joda, de er venner, som står klar når muligheten åpner seg. Som erklærer sine følelser når hun blir singel, eller som selvsagt stikker når det blir klart at det ikke blir noe. Ofte til hennes fortvilelse. For hun satt selvsagt oppriktig pris på all den positive oppmerksomheten fra  de gode vennene sine. Poenget er, så lenge man ikke har noe å tape, så er det bedre å være venn med den heite dama enn ingenting, å være knullekompis enn bare en kompis, selv om det man egentlig vil ha er hele pakken.

Så er det slik at han kan føle seg usikker, hvis du allerede har avfeid ham som en potensiell kjæreste, og det handler selvsagt også om selvrespekt. Kanskje det var gjensidig, men det var du som definerte rammene forrige gang, så da blir det vel du som har ansvar for å redefinere dem. Ellers risikerer du å forvirre ham. Når du fortalte ham at du var lei av all datingen, så virker det jo som at du sender ham et signal om dette. Og nå han deretter sier det samme, så virker det som at han følger deg, hakk i hel. Du har ingen muligheter for å forsikre deg om han ikke nå bruker deg som en pausefisk inntil noe ”bedre” kommer. Det var vel det du gjorden man ham, på sett og vis? Men om man har litt sex uten at det blir forlovelsesring så går vel ikke verden under av den grunn. Se hva som skjer. Og hvis han er kjølig, husk at det kan være du som gjorde det slik, og at du har et ansvar for å gi ham andre rammer.

En siste ting. Hva vars det med han som gjorde deg så sikker på at han ikke var noe for deg? Har dette nå plutselig endret seg? Det som er farlig med knullekompiser, er at sex produserer et tilknytningshormon som heter oxytocin. Og hvis sexen er god så går det fortere. Det vil si at det faktisk kan være sexen som gjør at du plutselig ikke ”får ham ut av hodet”, selv om han fremdeles er akkurat den samme personen som du avviste med et kjølig sinn. Ta en runde med deg selv og vurder dette litt. Alternativt, tenkt at livet er kort, og hopp i det. Ingenting kan gå riktig galt i dette scenarioet.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

9 sep. 12 22:13

a) Jeg tipper karen var opptatt med en annen dame den helga du sendte melding til ham og inviterte han over. Det at han gjorde seg utilgjengelig, ja til og med ikke svarte, gjorde nok at du fikk enda mer lyst på ham.

b) Klart man lettere blir forelsket i dem man har hatt sex med. Spesielt dersom vedkommende er laidback og attraktiv. Hadde dere aldri hatt sex, ja, eller om sex'en var elendig, ja da hadde du nok lettere kommet over ham.

/Beta

Sukkerbruker

13 sep. 12 12:19

Nå kan jeg bare snakke for meg selv, og det finnes sikkert en del menn som tenker annerledes, men hvis en jente først har sagt at hun bare vil ha meg som kompis eller elsker mens hun dater andre – som du tydeligvis gjorde det klart for denne fyren første gangen – så ville ikke jeg vært interessert i å gå inn i et forhold med henne senere. Sex ja, kjærester nei. For hvem vil vel være "nødløsningen" som hun tyr til når hun ikke får det til å fungere med de andre gutta hun heller hadde lyst på å satse på, enn deg? Ikke jeg i hvertfall. Men kompiser eller knullevenner kunne vi fortsatt å være, det er helt ok. Tiltrekning er ikke et valg og jeg vil ikke bære nag for at hun ikke valgte meg, men jeg vil heller ikke føle meg som andrevalget, tredjevalget, tiendevalget eller hva det nå måtte være heller. Det hadde ikke fungert for min del, uansett om hun måtte hevde at hun NÅ plutselig ville ha meg likevel. Mistanken om at jeg bare var en reserveløsning fordi hun ikke fikk de andre hun heller ville ha hadde uansett vært der, og den følelsen er ikke noe hyggelig.

Hilsen mann på 35

Sukkerbruker

11 feb. 13 01:28

Man høster det man sår!