Krenkelsestyranniet

Jeg har lest mange tråder på forumet hvor det klages over mangel på respons. Det dukker opp en ny tråd med jevne mellomrom, nesten uten unntak fra menn. Det er gjerne full uenighet om kvinner på sukker er noen sære, kresne, uhøflige vesener som ikke gidder å svare på den ene siden, og om det er menn som velger å kontakte feil profiler, mangler selvinnsikt og heller bør gå i seg selv i stedet for å skylde på kvinnene på den andre.

I det siste diskuteres det også om det er uhøflig å la være å svare på hyggelige komplimenter hvor avsender vet at han ikke er i målgruppen hennes, men syntes profilen / bildet var så bra at det fortjente et kompliment likevel. Er ikke det å gå litt vel langt? Skal vi forventes å svare på hyggelige komplimenter fra menn som er fullstendig skivebom for det profilene våre beskriver at vi søker, fordi det ‘ikke var ment som et forsøk på å etablere kontakt’? Og hvorfor i all verden skal vi forvente at meldinger på sukker fra en mann IKKE er et forsøk på å sjekke oss opp? Hva om vi sier høflig takk, og så er det i gang. Ny melding. Og ja, det skjer. Er det da uhøflig å ikke svare enda en gang, men bare blokkere profilen hans? Hva om vi svarer høflig men så blokkerer, er det uhøflig? Eller skal vi sitte og sende høflige meldinger fram og tilbake en stund, før vi høflig prøver å avslutte korrespondansen?

Det virket allment akseptert (bortsett fra et fåtall) at man ikke svarer på meldinger uten innhold, masseutsendelser, meldinger fra profiler som er skivebom og tydeligvis ikke respekterer hva man søker etter, sexprat, useriøse meldinger og at noen ganger er timingen ikke riktig fordi man kanskje har en date # 2 eller 3 på gang. Men nå har klagesangen endret form. Hvis meldingene er maskert som et hyggelig kompliment hvor det presiseres at man ikke prøver å oppnå kontakt for å flørte, skal man jammen ha høflig svar i retur.

Jeg svarer på alle meldinger som er seriøse, og gir en del avslag på høflig måte. Avslagene fungerer i 75% av tilfellene (en del av disse slenger et hyggelig ‘takk for svar’ tilbake), resten suger seg fast fordi de fikk et høflig svar og forventer mer kontakt, og et lite mindretall blir hoppende forbanna og sender en drittpakke før jeg rekker å blokkere.

Blir litt matt av disse forventningene noen menn har til online dating, som om de sitter på en nettbutikk med svar- og rabattgaranti. Jeg sier noen, for regner med at majoriteten egentlig forholder seg rolig og hopper videre når de ikke får respons. Skjønner at man kan bli skuffet, det blir jeg også når jeg ikke får svar. Men hvis man ikke takler taushet, avslag eller mangel på høflighet, er kanskje ikke nettdating tingen. Det er vel rett og slett ikke en høflig arena, dette? Hvorfor ikke sende en koselig melding til en venn på Facebook hvis man bare er ute etter respons på et kompliment man ikke ‘mente noe mer med’?

Jeg lurer også litt på hvorfor folk ikke bare benytter seg av svargarantilista. Jeg stod på den en stund og det kryr jo av medlemmer som har svargaranti.

Jo

Hei Jo. Synes du behandler temaet nokså bra her. Det blir vel litt som det man i islamist-debatten kaller for ”krenkelsestyranniet”. Den som rettmessig kan påberope seg å være krenket, får lov til å utvise rettferdig sinne, og i egne øyne, til tider vold. Tyranniet oppstår når krenkelsen inntreffer i hytt og gevær, og brukes som et slags utpressingsmiddel. Det er helt riktig som du sier, at når man blir sinna fordi man ikke får svar på det som bare var et lite kompliment, oppleves det som manipulativt. For avsenderen forventet tydeligvis noe mer med sin hyggelige kommentar. Personen gjemmer seg bak et uskyldig motiv. Når han ikke får det som han vil, er det lov å kreve oppreisning fordi man hadde edlere hensikter. Man blir et bedre menneske og den andre kan fordømmes. I slike tilfeller utsettes hun for et krenkelsestyranni.

Det finnes likevel et premiss i det lange hjertesukket ditt som jeg har lyst til å problematisere litt. Det handler om menn som tar kontakt som ikke er ”i målgruppen” hennes. Faktum er vel heller det at de er de samme mennene som er ”i målgruppen” til de fleste kvinner, små variasjoner til side, og de samme mennene som ikke er ”i målgrunnen” . Så er det i tillegg slik at det kan være vanskelig, generelt for menn å få noe liv ut av kvinner på nett. I et slikt perspektiv så er det ikke bare manipulative menn som prøver seg uten at hun er interessert i ham, men en representant for en ”underklasse” (hvis jeg kan få lov til å bruke et slikt begrep) som stort sett blir ignorert og avvist hele tiden. Og da gjerne avvist uten at personen føler at han blir sett som menneske i det hele tatt.

Det er vanskeligere å holde på et positivt kvinnesyn når blikket man møter fra det andre kjønn nesten utelukkende er nedvurderende. Det er heller ikke slik da at disse mennene prøver seg på ”feil damer”. Spørsmålet er vel heller om de skal få lov til å prøve seg i det hele tatt. Og når man sender et hyggelig kompliment, og kanskje håper på noe mer, er det lett av frustrasjonen og sinnet slippes løs. Man sender avvisningen i retur. Slik forsøker man å skåne det man har igjen av selvfølelsen.

Det er selvsagt ikke kvinner jobb å trøste eller gi falske forhåpninger til disse mennene, og det er mulig at noen menn fisker helt urealistisk i enkelte tilfeller. Kjønnsmarkedet kan være et er et brutalt sted. Forsøk å ta vare på hverandre, og de gode følelsene en har overfor de motsatte kjønn, enten man får napp eller ikke. Det er lett å komme inn i negative spiraler, og det hjelper en ikke til å oppnå det man vil.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

27 okt. 12 17:15

Synes det tas opp en del gode poeng her; enn viss mengde kutyme skader vel ingen?

Hva er nå en målgruppe og hvordan vet man om man er i den eller ikke... Det er jo ikke slik at man kan gå på nett og finne en manual som forklarer det; eller?

Sukkerbruker

27 okt. 12 22:37

Jeg tror også at det er viktig å tenke på at kvinner generelt mottar mange flere meldinger enn det menn gjør. Jeg mottok ca femti meldinger på tre dager. Om jeg ikke hadde barn, jobb eller andre ting å tenke på kunne jeg selvfølgelig høflig ha takket og bukket for alle de fine komplimentene, men faktum er at dette er en date side og respons blir oppfattet som interesse. Det innebærer at man må fortsette i noe tid å snakke med femti forskjellige personer, og det går ikke. Jeg sier at kvinner får mange flere meldinger klart uten noen statistikk å vise til, men regner med at det er slik det er, mannen er jo tross alt jegeren. Man må forvente tenker jeg at folk ikke kan gi deg et svar tilbake og heller håpe på at man får respons på oppriktig grunnlag, og ikke bare fordi de er høflige. Det i seg selv vil jo bety at oddsene er mye høyere for at det kan være en klaff og man sparer dermed mye tid. Forøvrig kan man gjøre som man vil:)!!

Sukkerbruker

29 okt. 12 23:38

Jeg syns at det morsomme med slike debatter er at man ofte har bestemt seg for svaret på forhånd, derfor er det helt meningsløst å argumentere før man skiller problemet vekk fra kjønnsdebatten i alle fall. Det er ikke alltid gutter som blir møtt med taushet; jenter klager også når de blir møtt med taushet. Jeg vet for min egen del at jeg har ubesvarte meldinger i innboksen min. Ikke fordi jeg gransker personen og tenker at hun ikke er i målgruppen min - heller ikke fordi jeg syns det er allment akseptert å være uhøftlig å ikke svare - for ja, jeg føler meg uhøflig når jeg ikke svarer, men det oftest fordi jeg enten er lei eller skriver med noen som er mer interessante. Samtidig er det definitivt uhyggelig å svare noen med et avslag. Jeg syns ikke det er morsomt - og å skylde på at avsender har skjulte hensikter og derfor er det legitimt å ikke svare, høres mer ut som om det er lett å bli høy på pæra. Helt ærlig handler det sjelden om at en person ikke er i målgruppa - som om jeg, eller noen annen, har sjans til å kjenne en annen gjennom en profiltekst og bilder? Neppe, og hvis vi virkelig var så gode på å lese personligheter, burde vi vel ha vært gift for lenge siden? Selv har jeg fått avslag fra jenter som beskriver sin drømmepartner som om de skulle beskrevet personligheten min direkte. Likevel har jeg fått avslag. Samtidig har jeg definitivt gitt personer komplimenter her inne, bare for å være hyggelig. Avslutningsvis over til noe annet: i flere år har jeg hørt at jenter klager på gutter og sier vi er for dårlige på å gi komplimenter. Jeg skjønner godt at gutter ikke gidder å gi komplimenter, når det finnes jenter som tolker det som sjekketriks i stedet for å si takk. Jeg tror flere - uansett kjønn - kan bli mer oppriktige med sine egne hensikter og se seg selv litt oftere i speilet, før man ser ned på andre.

Sukkerbruker

29 des. 12 15:07

POST & PRE

Jo det du sier gir ikke et realistisk bilde av hvordan sukker egentlig er.
Jeg har gjort en liten test med meg selv som test objekt. Laget en profil som egentlig ikke er spesielt attraktiv og sendte hyggelige komplimenter til 200 damer her inne hovedsaklig i 30 årene. Resultatet er dessverre som jeg fryktet 90% av damene svarer rett og slitt ikke, men de aller fleste leser meldingene og går inn på profilen min.
Har også testet litt med kvinnelige profiler som er mindre attraktive og tendensene er omtrent det samme. Problemet mitt her er litt at jeg ikke klarer å lage profilen lite nok interessant, men det er kanskje fordi jeg er mann?
Mine tanker om holdninger i forhold til post:
Nettdating er også et slags samfunn og din oppførsel her inne er et lite bidrag til hva slags nett samfunn man får. Vil man ha et kynisk og kaldt samfunn der alle egentlig bare er opptatt av sitt eget ego, eller vil man ha et mer inkluderende samfunn som har omtanke for hverandre?

En annen ting – hvor interessant er egentlig en person som bare er opptatt av sitt eget ego?
Men er det virkelig det .. er kvinner mer egoistiske enn menn? Eller er det bare det at nettdatingen som får kvinner til å virke sånn på en uheldig måte?

Det jeg i alle fall ser er at kvinner på død og liv skal være så utrolig seriøse her inne, mens menn i mye større grad kan svare på tulle post.

Jeg har vært x antall kvinner her inne og det har aldri hver noe problem for meg å svare på meldinger. Sukker har laget noen ferdig/predefinerte svar som man kan bruke. Hvis menn maser er det bare å slutte å svare eller sperre.
Sukker kunne definitivt ha laget dette noe bedre hvis de ønsket å få bukt med problemet at kvinner/menn ikke svarer for det mest naturlige her inne vil være å la være å svare. Dette gjelder jo spesielt for de som er nye her inne. Det jeg ser er at disse predefinert svarene nesten ikke blir brukt og da er det vel behov for at man kanskje bør gjøre noen endringer.

En stor gruppe kvinner får altfor mye post og noen av de blir helt ''rare'' av det.
I tillegg til at mage av dem blir dumpet på date hver gang. Kanskje ikke så kult det heller?
Noen kvinner her inne får ikke svar på post engang. Du kan trøste deg med at det gjør ikke menn heller :).

THE JOKER...