Vinglepetter

Hei. For en tre ukers tid siden fikk jeg kontakt med en flott fyr her inne. Vi matcher godt på flere områder- samtidig som at vi er forskjellige på andre ting. Vi har møttes 3 ganger nå, og ja- vi har hatt sex. Han sier han vil ha et seriøst forhold og det er det jeg òg vil. Han har allerede introdusert meg for venner og deler av familien. Forrige helg var jeg hos han og overnattet, og vi fikk en veldig god kontakt, da det ble litt mer komfortabelt for oss begge. Da han skulle kjøre meg hjem igjen, så syns jeg han virket veldig ”fjern”, han tok avstand på en måte, han hadde rett og slett forandret seg. Jeg spurte han ut om dette, men fikk beskjed om at ingenting var forandret og at han fremdeles likte meg. Nå, hvis jeg prøver å spørre om hva han kan se for seg videre i fremtiden så unnviker han å svare. Og hvis jeg da tar litt følelsesmessig avstand så er han helt 'på” igjen. Det er ganske slitsomt, men på en annen side så liker jeg han. Hva skal jeg gjøre for at han skal ha oppmerksomheten hele tiden, og ikke bare når jeg ikke vil? Det blir så mye tull av å holde på slik. Vi har begge barn, så han er klar over at jeg ikke vil gå fra gutt til gutt for å finne den rette. Setter stor pris på tilbakemelding.

Hei. Vanskelig å si noe her. Men la meg prøve. Ikke så mye å gå på. Men det virker jo bare som at fyren fremdeles overveier forholdet. Det trenger ikke bare være negativt at han er litt av og på en periode. La oss si at det finnes to måter mennesker håndterer denne fasen på. Premisset er at fyren er genuin og alvorlig, og faktisk ønsker å forplikte seg til et langvarig og seriøst forhold, og ikke kaste bort tid. Det er dette som gjør det til en alvorlig situasjon som må bearbeides og vurderes skikkelig.

Den ene fyren går på autopilot, og av to grunner. Det ene handler om at han følger det maskuline scriptet. Han skal være jegeren som jager. Kurtisen for mannens del, krever at han er sikker i sin sak og erklærer sin kjærlighet overfor henne slik Romeo synger under Julies balkong. Det er romantisk. Men faktisk er det litt rart at mannen er nødt til å gi inntrykk av at han er bombesikker i sin sak før han blir oppfattet som ”seriøs” i hennes øyne. Hun kan vurdere frem og tilbake underveis… men han peprer henne med forsikringer og gester. Har noen hørt en fyr si til en dame at ”Hei, jeg er tiltrukket av deg. Er det greit om vi tilbringer litt tid sammen for å se om jeg faller for deg. Litt kos og sex inkludert?”. Selvsagt ikke. Men det er jo innlysende at enhver mann går igjennom en slik vurderingsprosess, akkurat som kvinner. Forskjellen er at hvis han ikke later som at han er bombesikker og ”vil ha noe mer enn sex”, så er han ikke ”seriøs”. Kurtisen krever dette skuespillet av mannen.

En annen grunn til at han går på autopilot er fordi han så inderlig ønsker å komme i et forhold. Han lengter etter forelskelsen så voldsomt at ham løper foran den. I likhet med den romantiske løgneren, oppfører selvbedrageren seg sikker i sin sak. Det er komplimenter til frokost, og roser til middag. Forskjellen er at han tror på det selv også. For en kvinne som virkelig liker denne fyren, er han en drøm, og det samme gjelder vel den romantiske løgneren, så lenge han er troverdig.

Så finnes det en ganske annen måte å håndtere dette på. Og det er å verken lyve for henne eller for seg selv, og faktisk være klar over at det er vanskelig å vite om det er riktig. Og når man har barn og en komplisert hverdag, enda vanskeligere vil jeg tro. Kanskje han bare forholder seg naturlig til situasjonen… Eller han er dårlig til å spille den romantiske løgneren, slik at du klarer å lese ham. Også du foretrekker kanskje en fyr som klarer å gi inntrykk av umiddelbar, betingelsesløs kjærlighet. Det gjør vi alle. Men det får vi bare fra familie og hunder.

Jeg mener definitivt at du ikke bør gå inn i noe push & pull spill med ham for å få ham på.. deler, eller hele tiden dere er sammen. La ham heller få lov til å gå gjennom prosessen mens du er naturlig og avslappet. Ikke tenk så mye på hva du skal eller ikke skal gjøre. Hvis du er sikker på at du vil, ja så er han også nødt til å gjøre en skikkelig vurdering, uten for mye psykodrama før han lander et sted.  Ta det som et tegn på at fyren er seriøs, og forholder seg til situasjonen deretter. Jg skjønner at det er stressende. Så får kortene lande der de vil.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

17 okt. 12 15:56

Jeg kjenner igjen lignende situasjoner fra tidligere forhold. Tre uker er ikke lenge! Dere kjenner hverandre knapt! Du gir ham valget mellom å si noe som kan støte deg fra ham, noe han åpenbart ikke ønsker, og å si noe uærlig, noe han heller ikke vil. Han nekter å gå inn i disse ytterpunktene, men måten du stiller spørsmålet på gir ham kanskje ikke noen naturlig måte å svare på. Han må i såfall da si seg uenig i måten du setter opp spørsmålet, og det er vanskelig å få sagt på en måte som ikke blir misforstått. Det er enormt frustrerende å få den slags spørsmål før man er klar for det, for det er vanskelig å se noen positiv og ærlig måte å svare på.

Sukkerbruker

10 nov. 12 20:02

enkelt, han trekker seg etter å ha fått sitt lille eventyr

Sukkerbruker

14 april 13 22:19

Tre dater er ikke mange møter. Det er ALTFOR tidlig å snakke om hvor man har hverandre og hva man føler! Ikke ta opp temaet før dere har møttes et par måneder, ellers presser du han fra deg. Gi han og deg tid til å bli kjent, og til å være sammen. Jeg vet det ikke er lett når du er så gira og vet eksakt hva du føler for han! Uansett: Prøv!

Jeg anbefaler deg å lese bloggen www.usminket.no, spesielt artikkelen om ulike typer tiltrekning (fysisk, psykisk og emosjonell). De gutta som har skrevet den bloggen har peiling.

Til dere gutta: Les bloggen www.0330.no, skrevet av gutter for gutter. Hvis dere gjør som de sier, får dere meg på kroken! Les artikkelen om flørting...

Hilsen

Jente, 31 år