En overfladisk verden?

I tide og utide dukker det opp ulike varianter av nettdating- eller networking-sider som forsøker å finne lukrative nisjer. Et underliggende premiss for mange, virker å være at tjenestene som allerede eksisterer, ikke klarer å tiltrekke seg menneskene som er vakre og suksessrike. Det et selvsagt poeng at man har det lettere, både sosialt og i kjønnsmarkedet om man er rik og vakker, og derfor representerer en slags egen gruppe, og noen av disse nisje-sidene ser hvert fall ut til å fungere i den forstand at de har nok av brukere. Det jeg lurer på, er om de faktisk klarer å tiltrekke seg de rike og vellykkede, eller om de bare tiltrekker seg folk som tror at de er det, eller som har et ekstra stort behov for å fremstå slik.

En av de mest kjente siden er A Small World (ASW). Og man må bli invitert for å få være med. Selv fikk jeg en invitasjon for flere år siden, og jeg tror jeg har vært innom ti ganger siden den gang. Inntrykket mitt er at det er en masse folk som er opptatt av å vise at de reiser mye, men alltid til de kjedelig stedene, og gjøre kjedelig ting. The handler om å ”attend” ulike parties, som alltid koster penger de ikke er verdt. Se for deg at du er på et utested. Det finnes en VIP avdeling, og alle i den står og ser utover alle de andre som har det gøy, stive i maska. Dette er den aspirerende globale middelklassen som streber for å holde seg der, komme seg der, eller kommer seg videre opp. At den er global, betyr at alle ser ut til å like å gjøre de samme tingene. Eller å ”ta del i” de samme tingene. Ikke sjelden innebærer dette å spise på ”fusion”-restauranter, enten man er i Marokko eller Malmø, og så skrive om hvor ”amazing” maten var. Igjen og igjen. Man skal for alt i verden ha vært steder, uten å ha gjort så mye.

Den aspirerende globale (lavere?) middelklassen er helt flat. Flatere enn de som står der trygt, eller lenger oppe. Og det må den vel også være, da man er nødt til å enes om en standard før man kan forsøke å være bedre enn andre. Det ser så kjedelig ut at jeg holder på å dø. I mitt hode døpte jeg siden fort om til A Shallow World, og det eneste forholdet jeg har hatt til den, er at jeg får irriterende e-poster jeg forgjeves forsøker å stoppe, da det er umulig å finne ”av-knappen” for dette.

Så finnes det disse dating-tjenestene som forsøker å tiltrekke seg de vakre menneskene. En av dem heter heter beautifulpeople.com. Felles for dem begge er at de forsøker å skape et kjønnsmarked hvor de ”stygge” holdes utenfor. Jeg begynte så å lure på om de virkelig klarte å få dette til. Eller om de egentlig bare klarte å tiltrekke seg folk som var ”stygge” på innsiden. Jeg lagde en profil. Det som åpenbarte seg var ikke spektakulært. I stedet virket det som at det hadde klart å finne frem til en målgruppe som så gjerne ville, men som ikke fikk det helt til. Litt sånn som A Small World har blitt, om det ikke alltid har vært slik. The beautiful people var hvert fall ikke der. Det var derimot mange vanlige mennesker som så ut til å ha lagt veldig mye i poseringen på bildene. Etter mitt skjønn ser konstruerte elite-sider ut til å være siktet inn mot mennesker som enten er veldig innbilske, eller kanskje motsatte: Veldig usikre. Klok av skade ga jeg bare fra meg en søppel-e-postadresse denne gangen.

Alle vil vi være rike og vakre, for da kan vi få tak i de rike og vakre. For menn er hennes utseende litt viktigere enn rikdom, vice versa. Når man går ut på et utested kan det være deprimerende om det ikke finnes damer der man synes er vakre. Ikke at man trenger å være ”på”, men når til og med den kosmiske muligheten for å flørte med noen er borte, forsvinner mye av moroa, singel eller ei. Går man ut i Oslo legger man også merke til at det finnes ”vakrere” mennesker på visse utesteder på vestkanten. Skjønnhet følger kvadratmeterprisen på boliger. Likevel har jeg alltid vegret meg for å gå ut på disse stedene, og alltid forsøkt å finne den vakre jenta som ikke har behov for å omgås andre vakre mennesker hele tiden. Det er noe med at når hun svinser innom et av de stedene jeg går ut på, en sjelden gang, så pleier hun å være nokså kul i tillegg. Hun blir verdt det dobbelte i mine øyne. Folk som seriøst melder seg inn i beautifulpeople.com, blir verdt det halve.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

29 nov. 12 22:56

Jeg kjenner er jeg blir litt sur på dette skjønnhetsopplegget, altså. Ikke fordi jeg går rundt og ser ut som jeg aldri vasker meg eller noe sånt. Jeg er veldig glad i å pynte meg, men allikevel: Kan det ikke være bra å være litt stygg? Jeg har opplevd en del ganger at menn hører at det klikker asfalten (og det er meg i høye hæler, men med masse pes å tenke på og sikkert ikke så pen, og ikke noe sex i blikket og bustete på håret), og så snur de seg og ser fordi de tenker at det kommer en hot babe - og så får de se meg og snur seg bort. Haha! Jeg får alltid så lyst til å si: "Ble du skuffet nå, eller?" Men nå liker jeg ikke rike menn heller, så jeg stiller sikkert i en helt annen kategori,.

Uansett: jeg tror vi bare må ha litt humor på dette her med pen og rik og tynn og vellykket og lykkelig og kul. Det betyr strengt tatt ingeting når det kommer til stykket.

Sukkerbruker

6 des. 12 12:30

For hver 10er det er så er det en mann som er lei av å knulle henne... bak hver rike mann så er det en drittlei house wife, som sikkert ligger med postmannen. Penger gir makt, det samme gjør utseende, men til syvende og sist er det han/henne med mest sexuell kapital som har makten...

"Too big?, too small?, size does matter, after all"

-Rammstein-

Sukkerbruker

18 des. 12 19:06

jeg har vært medlem på beautifulpeople.com. deaktiverte fordi det var veldg få norske der. Skal innrømme at de norske ikke var ekstraordonært pene på BP. Utlendingene derimot....utrolig mye vakre menn! Langt høyere standard enn andre nettdatingssteder. For noen teller både indre og ytre kvaliteter.

Sukkerbruker

18 des. 12 19:07

sorry - ekstraordinært :)

Sukkerbruker

2 feb. 13 15:55

Ha, ha, han som har skrevet er tydeligvis ekstremt opptatt av utseende selv - jenta er ikke interessant om hun ikke er vakker.