Ingenting å tape lenger.

Jeg har lett etter kjæreste i 50 år og alle stikker av.  Det eneste jeg er bevisst på er hygienen. Ellers så går jeg etter det jeg synes er billigst å kjøpe.  Jeg vet ikke hva som gjør at kvinner ikke ønsker å ta kontakt med meg. Jeg bor i Stavanger, så hvor går jeg når jeg ønsker å få sex av kvinner uten å måtte spørre om det, fordi det er innforstått?  I min alder så savner jeg kvinnelig berøring og kontakt, og hvis jeg kan ha samtaler med henne så er det bonus for meg.  Jeg vet ikke hva galt jeg gjør, eller ikke gjør for å tiltrekke med den ønskede partneren. Kan du hjelpe?

Dette var triste greier. Du har lett etter en kjæreste i 50 år.. vel, la oss si 45 da, siden jeg regner med at du ikke jaktet i samme sekund som du ble født. Men altså, det finnes et worst case scenario, og det er mulig at det er deg. Så hva gjør man når man er 50 år, livet er på hell, og man risikerer å ha gått gjennom livet fullstendig urealisert, i ensomhet. Jeg tror hvert fall at vi kan være enige om dette: Du har ingenting å tape lenger. Hva som enn kan gjøres, gjør du nå. Det er ingenting der fremme som venter på deg. Enten bryter du ut av din nåværende livssituasjon, eller aldri.

Først: Frykten. Vi blir mer og mer engstelige med alderen. Det er som vi mennesker legger oss ned for å dø lenge før klokka slutter å tikke. Det finnes selvsagt mange grunner til at aldrende menn blir trygghetssøkende. Reduksjon i testosteronnivå er en klar faktor, og dødsfrykt er også med på å redusere eventyrlysten i noen tilfeller vil jeg tro. Det jeg ikke tror er årsaken - i hvert fall, er at man har opplevd så mye og føler seg ferdig. I de fleste tilfeller tror jeg dette er en livsløgn, som unnskylder feigheten.

For det andre: Penger. En eldre venn og filmregissør fortalte meg nylig, at når man blir eldre, etter førti, og så videre, så blir ting veldig enkelt. Alle pretensjonene forsvinner, og ganske mange av de personlige interessene også. Man vurderer både andre og seg selv ut ifra noen ganske elementære faktorer som blir nokså avgjørende. Har man kone, eller kjæreste, eller ikke. Har man barn, eller ikke. Har man en god jobb, eller ikke. Har man penger, eller ikke. Alt annet blir mindre viktig. På en måte så forsto jeg ham. Dette er ting som er nokså avgjørende for livet, eller livsstilen man har, og hvorvidt man er lykkelig. Jeg mener nå selv å også ha lagt merke til at folk blir mer materialistiske etter hvert som man de eldre. Både menn og kvinner. Kanskje det også henger sammen med frykten, og det økende trygghetsbehovet.

Nå er det slik at vi er veldig heldige i Norge, for ting er veldig dyrt her i forhold til andre steder. Hvis man ikke har barn eller kjæreste og man begynner å bli ferdig i arbeidsmarkedet, så finnes det få grunner, slik jeg ser det, til å gå rundt her. Jeg vet ikke hvordan din økonomiske situasjon er, men la oss si at du har hatt en jobb og betalt på en leilighet eller et hus de siste tyve årene. Det er vel snart nedbetalt? Du har ingen barn, så hvorfor ikke leie ut og reise et sted hvor du kan leve som en økonomisk uavhengig gentleman. Når vi nordmenn reiser, så forflytter vi oss ikke bare geografisk. Ofte så forflytter vi oss også demografisk. Det vil gjøre noe med deg, garantert. Det er ikke utenkelig at du også vil treffe noen på din vei. I tillegg til at du bryter ut av et destruktivt og håpløst mønster.

For det tredje: Venner. Har du det? Det er en nokså fin indikator på hvordan omgivelsene dine, inkludert kvinner, oppfatter deg. Og hvis du har venner, har de koner og kjærester, eller er de også gamle ungkarer? Hvis du ikke har det, så er det også et faresignal. Da bør du gå i tenkeboksen for å finne ut om du rett og slett har blitt en raring med årene, og tenke litt på hva som skiller deg fra men flest i din alder.

Du har ingenting å tape. Ta en totalvurdering av livet ditt. Finn ut av din økonomiske og sosiale situasjon. Hva tør du?  Er det slik at du helst bare vil ha det slik som det er nå, pluss en dame? Er du så feig så kan det hende at det er for sent. For å treffe noen som gjør deg glad, så må du først være en person som gjør deg glad. Når katastrofen er et faktum, så bør noe av frykten forsvinne. Innse katastrofen. Gjør noe drastisk.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

19 des. 12 20:54

Unnskyld meg, men går du inn for å gi folk dårlig selvbilde? Dette må være et av de mest håpløse svarene fra en "ekspert" jeg noen gang har lest. Du mobber jo regelett du!

Sukkerbruker

19 des. 12 20:56

Til deg som skrev spørsmålet: Håper du ikke bryr deg om dette svaret fra Preben. Det er jo ikke egnet til annet enn å drepe enhver opptimisme og glede.

Sukkerbruker

29 des. 12 20:59

Kom deg på et sjekkekurs, alle menn 30 + nå for tia har vært der du er i perioder!!

Sukkerbruker

7 jan. 13 12:20

Dette er ikkje mobbing (ta det frå ein som faktisk har opplevd det). Men ein utfordring. Verden er, dessverre, ikkje så enkel at Preben, som ekspert bare kan svare "smil og vær grei, så går alt din vei" til folk med spørsmål som dette. Kom dykk litt utav bobla dykk lever i og sjå verda i eit realistisk perspektiv. Eg tykkjer svaret til Preben var godt og gjennomtenkt, og til personen som først stilte han eit spørsmål; Ta det til etteretning, sjå ikkje på det som eit angrep på deg som person, men ein utfordring og forslag på gode tiltak for å kome utav situasjonen du er i. :)

Sukkerbruker

8 jan. 13 07:33

Uklokt svar eller ikke: Dette er 2 univers som tilsynelatende ikke begriper hverandre. Preben har ikke villet "drepe enhver optimisme og glede", som det skrives 19/12, men det er litt merkelig å legge ut i det vide og brede om hva denne personen (som han ikke aner hvem er) må forstå at han skal tørre å gjøre i sitt livs "katastrofe". Prebens hypotetisk betingede råd flyter ut...synes jeg.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kjære deg, ukjente mann... Jeg aner heller ikke hvem du er. Jeg kan også gi forskjellige fantasiråd fra min verden, men jeg skal prøve å holde meg innenfor din korte tekst. Du skriver at samtaler er et bonus. Har du tenkt over at troverdige samtaler er noe av det viktigste for de aller fleste mennesker? Mange andre ting i et forhold kan være avhengig av dette for at det skal fungere: Sex, sosial balanse, interesser generelt osv.

Ja, du må være modig, og i det ligger bla å prøve å erkjenne dine styrker og dine svakheter - overfor deg selv. Og når tiden er inne erkjenne hele deg selv overfor en kvinne...som du forhåpentligvis treffer på en "riktig" måte. Du snakker om å kjøpe. Det er umulig, min venn, å finne den gode kvinnen hvis man søker henne med penger. Og det høres nermest ut som om du fokuserer først på sex men egentlig savner ekte kjærlighet.

Kanskje du skulle oppsøke et annet sted enn Sukker (men det har du kanskje også gjort). Hva med et slags åpent fellesskap for enslige mennesker som har det til felles at de vet hva ensomhet er? Det er ingen skam å trenge hjelp. Det gjør vi alle på hver våre måter. Jeg kunne ønske jeg hadde noe å anbefale.

Nå fikk jeg en ide: Hva med å her på Sukker ta utfordringen angående åpenhet...og skrive på din profil at de skal lese denne "Ingenting å tape lenger"-siden (samt alle underskriv, selvfølgelig) for å få et så vidt bilde av deg som mulig. Profilen utfyller du så ærlig som du makter. Kanskje du finner ei som du kan snakke intimt med om livets gleder og sorger. Også kanskje det tom skjer noe videre?

Beklager hvis dette innlegget ble like "fjernt" som jeg omtalte det første som. I alle tilfelle: Lykke til.

Sukkerbruker

17 jan. 13 04:08

Er enig med sjekkekurs. Det hjelper en lang vei i hvordan du skal opptre og tiltrekke kvinner. Utover det er det viktigste å faktisk våge å gå bort for å prate med damer du ikke kjenner. Det er veldig vanskelig i starten, men hvis du går bort til ca 10 ukjente om dagen i rundt en uke bør den såkalte redselen for å prate med noen du risikerer å bli avvist av. Men, sjekkekurs først, så en ikke skremmer vekk de en nærmer seg.

Et siste tips også. Aldri si prøv å få en kvinne til å syntes synd på deg, spesielt ikke med ting som suksess i kjønnsmarkedet. Er fristende, men virker kontraproduktivt.

Masse lykke til, stå på og ikke gi opp. Det er aldri for sent.