Herr hvem som helst

Jeg skrev slik på epost til mange damer på sukker: 

"Hei! Vi har bra match og du virker som ei koselig dame som det kunne vært fint å bli bedre kjent med! Du har mye av det jeg ser etter hos det motsatte kjønn. :-) Det hadde vært fint å få med en turpartner på gåturer, skiturer, joggeturer og sykleturer i byen eller i skog og mark, men jeg er jo ikke kjempesprek. Jeg sitter like gjerne ned og tar en prat også, går på restaurant og spiser f.eks. kinamat, går på kino, i svømmehallen eller annet sosialt. Jeg er åpen for alt som er godt! Humor og nærhet er viktig i et forhold, mener jeg. Jeg tar gjerne en fest, men fester ikke mye. Det er spennende å reise og se ulike kulturer i verden. Musikk og dansing er også digg! Jeg er altetende innen musikk og mat! Tidligere har jeg jobbet innen psykiatriren, HVPU, som selger og som prest i Den norske kirke. Jeg Jobbet i fjor som renovasjonsarbeider på renovasjonsbil og nå for tida jobber jeg på ByggMax. Jeg er en stille og rolig mann som liker aktivitet, men samtidig å sitte hjemme og ta det med ro, gjerne med en god film og litt godt å spise og drikke. Jeg har 3 sønner på 13, 10 og 5 år som bor hos sin mor 3 km unna meg. Jeg har regelmessig samvær med dem i helgene og litt i ukedagene. Siden 2009 var jeg separert og i fjor høst (2012) tok jeg ut skilsmisse. Oppvokst på Ringerike i nærheten av Hønefoss. På fritiden synger jeg i 2 kor, trener litt, og leser. Det kunne vært trivelig å gjøre alt dette sammen med en person, for alt blir koseligere når man er 2! :-)"

Av de som svarte ble tilbakemeldingen avvisende. Er det noe galt med det jeg har skrevet eller med noe annet på min profil som gjør meg frastøtende?

Hei BT. Tror det er første gang jeg går inn på en konkret melding som noen har sendt til andre. La meg likevel prøve nå. Det du spør om er om du har skrevet noe galt, eller om det er noe annet på din profil som gjør deg frastøtende. Dette ”andre” har jeg strengt tatt ikke tilgang på, men kanskje din ”profil” ligger litt i teksten du har skrevet også. Jeg vet heller ikke hvor gammel du er, men regner med at du ikke er en ungfole da du har tre sønner. Så er det selvsagt det viktigste av alt på nettdatingen: Bilder. Jeg har ikke tilgang på dem heller. Det er ikke sikkert det er noe galt med teksten din i det hele tatt. Det kan være bildene dine som ikke duger.

Det er to måter å stille spørsmål til teksten din. Den ene gjør du selv: ”Har du skrevet noe feil?” Det andre spørsmålet er: ”Har du skrevet noe riktig?”. For å ta det første så virker det greit formulert. Ikke veldig mye skrivefeil, selv om formuleringen selvsagt kunne vært bedre. Og så er det setninger som nesten ikke gil mening, og som virker selvmotsigende, som:

”Det hadde vært fint å få med en turpartner på gåturer, skiturer, joggeturer og sykleturer i byen eller i skog og mark, men jeg er jo ikke kjempesprek.”

og:

”Jeg er en stille og rolig mann som liker aktivitet, men samtidig å sitte hjemme og ta det med ro..”

Så er det noen som er litt morsomme, som:

”Jeg er altetende innen musikk og mat!”

Men alt i alt så virker meldingen åpen, direkte og inviterende. Har du så skrevet noe riktig?

Det som slår meg er at det er vanskelig å få tak på hva slags person du egentlig er. Du tar en gjerne en fest men fester ikke mye. Du har jobbet på renovasjonsbil (?) og vært prest (?). Du liker aktivitet og å sitte hjemme. Er du spesielt glad i kinamat? At du er altetende når det kommer til mat og musikk, betyr det at du er ukritisk i forhold til hva du hører på og spiser? Eller er du en person som har en lidenskap for musikk og mat? At det ikke er noen sammenheng i ”karrieren” din, betyr det at du er forvirret og flyr hit og dit, uten helt å lykkes noe sted, eller er du et multitalent som både kan snekre og fikse, lede forsamlinger og behov for å uttrykke deg kunstnerisk gjennom sang. I to kor, intet mindre. Eller betyr det rett og slett at du har ofret deg 100% for barna, og jobbet der du kunne for å gi dem alt de det ville ha? Du leser bøker. Dostojevskij eller Tom Clancy? Du skriver mer eller mindre at du gjør alt og ingenting, og så for å toppe det hele, starter nest siste setning med: ”På fritiden liker jeg...” Det er ingen struktur på hvordan meldingen din er satt opp, og etter man har lest den, umulig å gjøre seg opp en klar mening om hvem du er. Har ikke du jobbet som selger?

Er du et åndelig og følsomt menneske som setter pris på kunst, mat og fellesskap, som har gitt liv og trygghet til tre fantastiske gutter som du elsker, som er utadvendt og sosial, og som dine nærmeste stoler på, som har klare formeninger om rett og galt og hva som er de riktige verdiene i livet, skriv litt om ditt indre liv heller, i stedet for en smørbrødliste av ytre atferd som egentlig sier lite om hvem du er. Og ikke prøv å si alt på en gang. Det virker nesten som en jobbsøknad, eller CV du har skrevet. Nei, det er ingenting galt med deg. Fortell heller hva som er riktig.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

28 jan. 13 22:07

Synes jeg kjenner igjen meldingen, du er ikke den eneste som sender et essay om deg selv. Som Preben sier, ikke noe galt med deg. Men den legger ikke opp til en samtale, det er en (alt for lang) presentasjon av deg selv som helt tydelig ble sendt til mange damer, og vi liker vel heller å føle oss spesielle. Derfor svarer vi sjelden på masseutsendelser. I en melding bør du kanskje si noe om hvorfor du skriver til akkurat meg, hva var det interessante med min profil som fikk deg til å ta kontakt? å lese om deg kan jeg gjøre på profilen din, jeg trenger ikke en avhandling i postkassa. Lykke til :)

Sukkerbruker

1 feb. 13 01:04

Du sier humor er viktig. Vel, vis at du er morsom, fleip, flørt, vær småfrekk.
Den meldinga der sovner damene av å lese.

Dag

Sukkerbruker

2 feb. 13 22:17

Jeg holder med de som har kommentert tidligere. Dette er en profiltekst, ikke en melding. Jeg svarer aldri på slike masseutsendelser. Forsøk å starte en samtale i stedet. Si hva du likte ved akkurat min profil, og still meg et relevant spørsmål, det er en mye bedre taktikk.

Sukkerbruker

4 feb. 13 00:12

Er enig med kommentarene over. En melding skal handle om den du skriver til -ikke om deg selv.

Om jeg tenker at dette er profilteksten din, er den kjedelig. Og som Preben sier: Litt av alt og ingenting. DU er antakelig ikke så kjedelig. Du har jo erfaringer fra både det ene og det andre. Men du skriver en ting jeg reagerer negativt på: Nemlig at du har vært separert i 3 år! Det sier meg noe om om vaghet og muligens veikhet... Får mer info om ditt tidligere forhold enn jeg har bedt om også. Når du henvender deg til et nytt menneske bør det handle om deg og meg. Ikke bare deg og enda mindre deg og din eks.

Sukkerbruker

24 mars 13 01:12

Trur noko av grunnen at det har blitt null svar eller avisande svar er at du forteller veldig mykje på kort tid. Trur kansje du kunne tatt og fortellt litt etter litt. droppa allt du har jobbet med og alt av interesser. Men fortalt hovudintereser og og kva du jobbar med no. OG det viktigaste SPØR SPØR SPØR spørsmål om vedkommande du skriver til Om ting du lurer på
angåande profilteksten og gjerne ting som ikkje står der.

T.d ; Ser du har vært i sydligare strøk, kvar var du ?
Eg var nettopp på tur til usa og kjørte Rout 66 og det var spennande...helsing mann 81

Sukkerbruker

14 april 13 21:46

Du burde starte med å skrive "Hei!" + en kommentar om hennes profil + et spørsmål. Gjør det kort og enkelt, og se om du får svar.

Får du svar med et spørsmål tilbake er hun interessert i en dialog. Da har hun mest sannsynlig sett på bildene dine og likt det hun ser. Da kan du eksempelvis invitere henne med på en gåtur på et offentlig sted, med en kaffekopp i hånda.


Hilsen

Jente, 31 år

Sukkerbruker

15 april 13 14:18

Trodde ærlig talt at hele innlegget var fleip! Kan ikke skrive en avhandling med budskapet "Ja, takk begge deler", for så å kjøre på med en masseutsendelse!

Sukkerbruker

15 juni 14 01:47

Guy Fawkes maske på bildet? Folk har ikke peiling på symbolikk lenger..