Ut og inn av markedet

Dame, 38 år, men ser betydelig yngre ut. Problemet er at jeg tiltrekker meg menn som er for unge. De er hyggelige, snille, søte, men jeg føler ikke jeg har så mye til felles med dem. Jeg er nylig ute av et 16 år langt forhold og det virker som om verden har blitt litt "gal"... Jeg er sjarmerende, sosial, kommer lett i kontakt med alle typer mennesker, men er nok litt for sensuell. Skremmer det virkelig vannet av de kjekke, hyggelige, levende 40+ mennene, eller har de alle gått under jorden? Og hvordan forteller man, på en pen og hyggelig måte, at "Du er en flott fyr, men ikke den rette for meg?" Og nei, jeg har ikke prøvd nettdating enda, de mennene jeg treffer er slike som faktisk våger å komme bort til meg for å si hei. Jeg setter stor pris på det. Er det et "generasjonsskifte" mellom hva en mann på 35 og en mann på 40+ våger?

Mvh Nysgjerrig og Interessert.

Hei N&I. Så hyggelig at du blir sjekka opp av yngre menn da! Jeg får faktisk litt sånn ”cougars & cubs”- assosiasjoner til situasjonsbeskrivelsen din. Altså, litt eldre dammer sammen med litt yngre gutter. Selv om det ikke passer helt på din beskrivelse. Du sier at du blir kontaktet av yngre menn, men ikke helt ned i tyveårene, mens eldre menn ikke gjør det. Hvorfor? Og så nevner du generasjonsendringer her, og det er det nok noe i, på den måten at du forlot kjønnsmarkedet som en kvinne i begynnelsen av tyveårene, og returnerte i slutten av tredjeårene. Du befinner deg i samme generasjon, men har flyttet posisjon.

”Cougar”-begrepet henspiller egentlig på kvinner som er litt eldre enn deg, og som bevisst går etter yngre menn, så du passer jo ikke helt inn der heller. Men la oss likevel dvele litt ved fenomenet. Det sies at den viktigste komponenten i slike relasjoner er det seksuelle aspektet. Kvinner som blir eldre opplever en reduksjon i østrogenet, som gjør at deres testosteronnivå blir høyere, relativt sett. Dette gjør dem mer selvsikre, pågående, gjerne i kombinasjon med en styrket libido. For menn synker både testosteronnivå og libido, og så er det midtlivskrisen da. Dette kan gjøre dem mindre attraktive for noen kvinner. Kan hende at mange av disse 40+ mennene du etterlyser, sliter litt, og mest av alt ønsker seg en yngre kvinne som kan få dem til å føle seg unge igjen? Men altså, her finnes det garantert mange unntak.

En annen måte å se dette på er at det skjer en økning i tilgjengelighet på voksne kvinners seksualitet, som da kommer den mest tilgjengelige seksualiteten på kjønnsmarkedet i møte, vice versa. Nemlig den til yngre menn. Den blir aldri tilfredsstilt av den mest eksklusive seksualiteten på kjønnsmarkedet: Den til unge kvinner. I dette møtet finnes det både lykke og fortvilelse. Det positive aspektet er at ressurssterke kvinner som er opptatt av å vise at de fremdeles er attraktive, kan gjøre det i følge med unge, virile og kjekke menn. Og er man ferdig med reproduksjonen så handler det om å kose seg og ha det gøy.

Fortvilelsen kommer gjerne inn ved at disse forholdene ofte er overfladiske, og har begrenset holdbarhet. Menn som entrer tredjeårene går inn i den reproduktive fasen av livet, og velger da gjerne kvinner som er i sitt reproduktive ess som livsledsagere. Kvinner som deg, da du først forlot kjønnsmarkedet i begynnelsen av tyveårene. For kvinner som er i ferd med å forlate den reproduktive fasen av livet, oppstår det selvsagt et problem.

Du lurer på om menn i førtiårene er ”reddere” for å ta kontakt enn menn i tretti årene. Vel, jo, i takt med testosteronet som forsvinner, forsvinner også noe av selvsikkerheten og pågåenheten. Men jeg tror ikke nødvendigvis det stopper en mann som ser en kvinne han liker. Så er det kanskje også slik at noen av disse mennene, som gjerne også er ferdige med reproduksjonen, også kan se etter noen litt yngre kvinner. Det er kanskje ikke like lett for en kvinne i slutten av trettiårene å få det hun vil ha, som det er for en kvinne i begynnelsen av tyveårene. På den annen side så er voksne kvinner også bedre rustet til å være mer aktive, som kan kompensere en del. Det virker også som at du både er realistisk og målrettet, så dette går sikkert greit. Men, som sagt. Vær aktiv.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

26 jan. 13 19:00

Kom opp av jorden nå.. profilnavnet til denne flotte damen takk!
:-)

Sukkerbruker

27 jan. 13 15:22

hei

Sukkerbruker

28 jan. 13 10:07

Denne Damen kunne iallefall JEG tenkt meg å kontakte :D

Sukkerbruker

2 feb. 13 15:49

Jeg lurer nå på om ikke godeste Preben bommer kraftig her.

Hvis hun ser mye yngre ut enn sine 38 år og er super-hot så vil nok mange menn i 40+ tenke at det er "barnerov", og/eller at de ikke har en sjanse på noen som er i 20-årene. De fleste i 20 årene vil ha barn etter hvert, de færreste over 40 vil ha det. Iflg Prebens argumenter skulle jo 40åringene ha flokket seg rundt henne :-)

Sukkerbruker

5 feb. 13 23:32

Hei
Kontakt torarne6570 så skal jeg gid deg all den trugghet, ærlight en kvinne trenger. (helt seriøs)

TA

Sukkerbruker

9 mars 13 20:03

Hei du kvinne, jeg er i ganske lik situasjon som deg. Har fått mange mail fra betydelig yngre menn, noen med regelrett direkte spørsmål som ikke kan misforstås, og jeg er virkelig ikke keen på hverken cougar stempel eller har preferanser dit hen. Men jeg tror menn 35 til 40 + søker enda yngre kvinner for de som er aktuelle gjerne er på annen runde, akkurat slik Preben viser til. Om det er ren biologi og seksualitet kombinert med ungdom som trekker kan godt være, men jeg har også en teori om at det "runde 2" gjør at menn har sine små punkter fra forrige runde de unngår, og en jevnaldrende kvinne (hvor ung hun enn ser ut) kan virke litt for nærme det de (gjerne) er blitt forlatt av... Men kun min hypotese. Jeg har også dated sukkermenn i samme alder som ikke har vært innom runde 1 skikkelig, og da har jeg møtt en manglende dimensjon som man oppnår gjennom å ha hatt langvarig forhold bak seg. Jeg tror det er mange årsaksforklaringer og grunner som det personer, og jeg gir ikke opp. Men vi har samme preferansegrunnlag; etter å ha vært innom runde 1 eller 2 slik vi har vært, så er det å møte umodne men freshe 25 åringer kun underholdende, men gir de egentlig oss den mentale motstand vi søker? Lykke til :-)