En alvorlig mann

Hei Preben! Jeg har nå vært medlem av Sukker.no en liten periode, hvorpå jeg har kontaktet endel damer som jeg har hatt høy match med. Dette har imidlertid gitt få resultater, så jeg lurer på hva det er jeg gjør feil. Meldingene jeg sender er som regel spørsmål basert på noe jeg finner i profilteksten deres, som en grei åpning for en samtale. Det jeg imidlertid lurer på er om jeg fremstår som for "tullete" og merkelig i profilteksten?

Jeg har forsøkt meg på en humoristisk profiltekst som er litt annerledes enn den vanlige "liker en tur på byen, men også å slappe av hjemme" -oppskriften for å vekke interesse. Fungerer dette i stedet imot sin hensikt? Her er profilteksten min:

”Pent brukt 85 modell mann med godt lynne og komplett tanngard søker kvinne med godt smil og stort hjerte. Jeg tror menneskers særegenheter er best beskrivende for hvem de er, så jeg velger å la deg bli kjent med denne siden av meg først. Deretter vil jeg gi deg et lite innblikk i mine negative sider. På den måten slipper du eventuelt å oppdage at jeg egentlig syntes rosa er en ganske ok farge, eller at jeg syntes at det å se på «Bonanza» en lørdagsmorgen er helt knall, "further down the line.." ;p

Så hvor skal jeg begynne? Hm.. Jeg kan ihvertfall huske å allerede i tidlig alder ha irritert meg grenseløst over Bjarne betjent i «Sesam stasjon» da jeg mente han brukte alt for lang tid på tellingen. Jeg har den dag i dag vondt for å tro at han bidro positivt for driften der.. Videre greier jeg ikke ta i bomull, jeg er kjemperedd hester, og jeg syntes det er koselig når det regner. Da sitter jeg gjerne inne med en kopp kaffe og leser en bok mens jeg avogtil kikker ut av vinduet, og med bittelitt skadefryd, betrakter mennesker som haster forbi der ute i det dårlige været. Det tar imidlertid ikke lang tid før jeg får litt dårlig samvittighet slik at jeg må ta meg en varmende slurk av kaffen for så å komme på bedre tanker igjen. Bortsett fra dette er jeg nok en relativt ålreit fyr, og jeg er blant annet glad i trening, se film å lage mat hjemme, ta en fest eller samle gode minner med venner og kjente ved blant annet å reise til nye steder og oppleve nye ting. Hva er så dine særeste trekk og dårlige sider, og hva liker du å fylle tiden med? :)"

Ha en flott helg videre, og eventuelle tips tas imot med stor takk! Mvh Torstein

Hei Torstein. Ja, hva skal man si? Det er sikkert riktig tenkt å prøve å skille seg ut litt. Det spørs likevel om man bør forstå dette som at man skal være ”en original” og ikke heller som et bra eksemplar. Vi ankommer en stødig gjenganger når det kommer til ulike måter å forstå kjønnsmarkedet på. Den ene er idealistisk, og forutsetter at det finnes ”en rette”. Den andre er realistisk, og forutsetter at det finnes ”en beste”. Kjærligheten er full av romantikk. Og da mener jeg romantikk i ordets strengeste forstand. Den som kom med Rousseaus idealistiske menneskeforståelse og romantiske verdensanskuelse. Epoken, romantikken, hvor menneskenaturen var god, naturen rettferdig og følelser betød mer en fornuft. Når vi ikke finner kjæresten vi vil ha, er det ikke fordi vi i tråd med en realistisk menneskeforståelse er prisgitt en natur som er likegyldig til oss som individer og bare bryr seg om å blindt kopiere bærere av et arvemateriale som fører den ubegripelige, tilsynelatende kaotiske og irrasjonelle, men like fullt manifeste kraften i universet vi kaller liv, videre. Nei, det er fordi den ene spesielle personen som den gode kraften i universet har reservert kun til meg, som ser meg for den jeg er, og som vil ha akkurat det, til tross for alle mine middelmådigheter vil ha akkurat det. For alt har mening. Livet, kjærligheten, følelsene, den lille stemmen i hodet som sier at jeg fortjener det, ad nauseam.

Vi trøster oss alle sammen med at vi ikke har funnet den rette enda. For vi er alle unike snøfnugg som fortjener å bli elsket. Vi er alle originale, og verdt like mye i alles øyne. Men det føles ikke alltid slik. Noen ganger føles det som at alle egentlig ha det samme. Det beste eksemplaret man kan få i bytte for det man selv kan tilby. At vi konkurrerer på et marked. I et kjønnsmarked. I kjøkkenet til evolusjonen ligger vi og steker i vårt eget fett. Det er bare å bite tenna sammen. Bli mer konkurransedyktig. Penger, intelligens, empati, status, pupper, rumpe, makt, muskler, fettprosent. Det er jo nettopp fordi vi alle vil ha det samme at konkurranse er mulig. At evolusjon er mulig. Alle vi ha Justin Bieber og Tone Damli Aaberge. Ingen vil ha elefantgutten eller den overvektige jenta som ble mobbet på ungdomsskolen. Alle vil ha høy, mørk, kjekk, selvsikker, sympatisk, humoristisk, stabil, ressurssterk. Ingen vil ha lav, feit, fattig, arbeidsledig med dårlig selvbilde.

Så er spørsmålet mitt til deg. I ditt forsøk på å skille deg ut. Prøver du å være et originalt lite snøfnugg, eller prøver du å være et bra eksemplar? Det er i orden å være leken og tøysete, men du må likevel score nokså greit på noen universaler. Ting som alle vil ha. Vi vet alle om hvert fall noen av disse tingene. Humor er en universelt attraktiv egenskap, og der kan det virke som at du har rikelig. Jeg tror likevel en klar utfordring med teksten din kan være at du virker lite selvsikker. En annen ting er at du kan fremstå som tiltaksløs (arbeidsledig?) når du sitter og drikker kaffen din mens andre ”haster forbi”. Har du ambisjoner?

Kvinner, og menn for den saks skyld, har punkter de sjekker, som er viktige. Vi kan benekte dette, men slik er det likevel. Kanskje har du rikelig av alt, men hvis du kan vise dette, samtidig som at du bruker humoren og den lite selvhøytidelige tonen, uten at du virker barnslig og klovnete, så blir det bra vil jeg tror. I enhver mann må det finnes et alvor et sted. For rollen naturen ser ut til å ha gitt oss, krever det av oss. Ellers er du et barn, og lets face it: Barn drar ikke heite damer. La dem skimte dette alvoret. Du kan starte med å rydde opp i skrivefeilene dine. Lykke til.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

4 mars 13 02:51

Men det må da finnes de kvinner som blir tiltrukket av litt lubne mannfolk med dårlig selvbilde uten jobb eller særlige ambisjoner også?

Sukkerbruker

31 mars 13 23:41

De blir vel strengt tatt "tiltrukket" ettersom de ikke har sjanse på noe annet. Man senker kravene etterhvert som realitetene kicker inn vil jeg tro. Er heldigvis ikke der ennå :D

Sukkerbruker

2 april 13 01:34

Kjære Torstein ...

1 Kvinner liker ikke masseutsendelser
2 Kvinner liker avsnitt ... Dvs oppdeling av tekst i logisk sammenhengende bolker.
3 En første melding - og helst andre og tredje og bør handle om at du har lyst til å vite noe om den du kommuniserer med.

Sukkerbruker

7 juni 13 21:12

Jeg syntes dette var sinnsykt kult skrevet jeg, men jeg er mann.. Jeg valgte en annen vri uten så mye humor, men skulle gjerne ha kunnet skrive som deg! Kanonbra!