Hva lyver vi om på nett?

Jeg tror folk flest er ærlige. Samtidig er det alltid svært fristende å pynte litt på virkeligheten når vi har muligheten til det. Og det er få plasser hvor det er enklere å gjøre dette enn på virtuelle profiler. Så er det selvsagt også vanskelig for besøkende å finne ut hva som er fakta og hva som er fiksjon. En undersøkelse som ble gjennomført i USA ville derfor finne ut hva vi løy mest om på dating-profilene våre, og hvor mye. Ta et forbehold om at kjønnsmarkedet i USA kan være litt annerledes.

 

 

 

”Jeg er 1,85.”

Virkeligheten var at vi vanligvis var rundt 7 centimeter kortere. (Jeg har lagt på litt i inch/centimeter-omregningen siden gjennomsnittet er høyere i Norge)

Når det kom til mennene så la nesten alle mennene på noen centimeter, og jo nærmere de lå 1,85, jo større ble fristelsen til å ”dra på” litt. Kanskje fordi de dalettere ville kunne komme innenfor de attraktive ”1,85”, og bli en ”høy mann”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noe overraskende fant man også ut at også damer løy om høyden sin, selv om det ikke ga dem noe mer oppmerksomhet, i motsetning til mennene. Tvert imot fikk de lavere damene mest oppmerksomhet. Hvorfor man lyver om noe som er så lett å avsløre når man møtes kan man jo lure på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Jeg tjener over 500.000 kr i året.”

Virkeligheten er at vi tjener 20% mindre enn vi gir uttrykk for på nett. For gutta var det 4 ganger så mange som ”tjente godt” enn hva de representative tallene i befolkningen for øvrig var. Og jo eldre man er, jo mer penger lyver man på seg.

Man forsøkte også å finne ut om det hadde noen hensikt å lyve på seg penger. Og overaskende nok fant man ut at det spilte en stor rolle. Spesielt for menn. Sammenhengen var både sterk og tydelig. Menn som hadde høy inntekt var mer attraktive. Selv skrev de som gjennomførte undersøkelsen at:

"Budskapet i tallene er tydelige: Hvis du er under 23 og ikke tjener noe særlig, OK. Er du eldre og ikke tjener noe særlig, hopp i flammene. Det er ikke vanskelig å se hvorfor menn ser seg tjent med å lyve om hvor mye de tjener."

”Her er et nylig bilde av meg”

Virkeligheten er at jo penere bildet er, og mer sannsynlig er det at det er utdatert. Det var ikke fullt av utdaterte bilder. Det vanligste var at bildet var 92 dager gammelt. Men over en tredjedel av de ”hotteste” var ett år gammelt eller eldre. 12% av de pene bildene var over tre år gamle, i motsetning til bare 5 % av de ”vanlige” bildene. Og forutsigelig nok var bildene eldre jo eldre den avbildede personen var.

“Jeg er biseksuell”

Virkeligheten er at 80% av de ”biseksuelle” bare var interessert i det motsatte kjønn. Hvert fall ut ifra det som fremgikk av aktiviteten deres på nettdating-siden. Kanskje er det overraskende at noen ønsker å lye om dette. Muligens er det fordi vi har lyst å virke mer seksuelt utagerende enn vi faktisk er. Undersøkelsen kontrollerer dessverre ikke for kjønn, men det kan jo tenkes at en overvekt av disse var kvinner som forsøker å pirre menns trekant-fantasier. I så fall er det bare å forberede seg på skuffelser og endeløse, ”men hun tenner meg ikke”-beskjeder.

Ha en paranoid helg.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

21 feb. 13 11:39

Jeg skrev et foruminnlegg om noe lignende for en tid tilbake. Var overrasket over mye løgn og fanteri som eksisterer ...

http://sukker.no/dating-forum/389016-Hvor+mye+lyver+folk+i+profilene+sine%3F.html

Å lyve på alderen er noe av det mest effektive man kan gjøre. Fordi man blir automatisk satt i bås med andre i samme alder, og det er ikke nødvendigvis noen heldig bås å være i.

Men samtidig fordømmes man kanskje hardest når det blir oppdaget .... så jeg anbefaler at man lar være.