200 for menn. 50 for jenter.

Følgende scenario virker å være nokså vanlig. Du surfer rundt på nettdating-siden og finner og finner omsider noen du liker. Endelig. Du setter deg godt til rette og begynner å skrive meldingen til personen i andre enden. Velformulert. Du er faktisk nokså vittig og har både ett og to gode poenger. Det går unna. Mer alvor nå. Du åpner deg litt, så enda litt, skriver om noe som er viktig for deg. Så formidler du litt av det positive syn på livet, helt på slutten. En skikkelig snert av optimisme. Så send. Tiden går. Ikke noe svar.

Det er selvsagt mange ting som er avgjørende for om man får svar på meldingen man sender. Kanskje viktigst av alt er bildene du har på profilen din, men også et hav av andre ting spiller inn. Skrivefeil og formuleringer, alder, barn, om den andre personen er opptatt med et annet lovende dating prosjekt, eller så populær at han eller hun sjelden sjekker innboksen. Og så videre. Fortvilende er det uansett at man ikke får svar. Og så er det vel også slik at det ofte er personene vil helst vil at skal svare, som har vanskeligst for å gjøre akkurat det.

En annen ting man kan lure på er hvor lang en første melding bør være. Noen synes et enkelt ”hei” er nok, for å se om den andre er interessert. Slik slipper man å kaste bort for mye av sin tid. På den andre siden så er vel sjansen større for at man får svar hvis man skriver litt mer omstendelig. Kanskje ”den rette” er verdt det? Og noen får jo faktisk flere svar enn andre.

En undersøkelse som tok for seg folks meldinger på nettdating sidene, fant flere interessante ting. For det første var det fleste meldinger alt for lange. Nesten 16% av førstemeldingene var på mer enn 2000 ordtegn. Det er halvparten av en liten kronikk i Aftenposten. Gjenomsnittet var på hele 745 ordtegn.

Meldinger fra gutter til jenter har omtrent halvparten så stor sannsynlighet for å bli besvart. Likevel så kan denne forskjellen være for stor hvis man kontrollerer for meldingers seriøsitet. Flere menn sendte tulle meldinger, eller meldinger som rett og slett var ufine. Kvinner ser dermed ut til å utvise mer folkeskikk på nett.

Lengden på meldingen spilte også en rolle. Spesielt for guttene. Lange meldinger fikk oftere svar. Men når man regner inn tiden det tar å skrive meldingene så er faktisk korte meldinger det beste. Å spre en time med skriving over tyve meldinger er mer effektivt en to meldinger. Det som var nokså interessant var at når man innberegnet tiden det tok å komponere en personlig melding, tiden det tok å finne frem til en person man ville kontakte, og sannsynligheten for å få svar, var den ideelle førstemeldingen på 200 tegn, eller cirka ett minutt med skriving for et vanlig menneske.

For jenter/kvinner var enda kortere meldinger optimalt. Faktisk var sannsynligheten for svar større jo kortere den var. Jo lengre, jo mindre var sannsynligheten. Etter 1800 ordtegn så virket det som at menn ble skremt bort, og responsraten stupte. Den optimale lengden for kvinners meldinger til menn var ikke på mer enn 50 ordtegn. Det virker som at det har lite hensikt å gjør annet enn å få fyren til å sjekke ut bildene på profilen. Damer som er mindre selvsikre, prøver kanskje å ”kompensere”. Er så tilfelle så virker det ikke som at det har særlig effekt. Dette kan jo virke deprimerende overfladisk. Men på den andre siden så mottar hele 40% av kvinners førstemelding et svar. Mye mer enn for mennenes del. Dette betyr også at selv om ”teppebombing” fungerer for menn, så er det mye mer fornuftig for kvinner å faktisk være selektive og proaktive og lete frem til menn de liker. Oddsen er nokså stor for at hun får svar.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

22 juni 13 12:55

Jo mer desperat desto lengre åpningsmelding. Desperat er ikke attraktivt. Når du møter en person for første gang ellers i samfunnet så holder du ikke en tale. Du hilser. Du sier noe som passer til situasjonen der og da. Noe catchy. En monolog ville vært creepy. Tror man skal late som man er edru på pub. Lett og flørtete. Glad og vittig. Lett tilbakelent med underforstått invitasjon til uforpliktende svar. No pressure, all casual. Fungerer for meg selv hun ikke er way out my league. Man får i hvertfall en dialog, og kan ta det videre derfra.

Akkurat som i markedsføringens A.I.D.A: (Attention, Interest, Desire, Action)

ATTENTION: Skriv: "Fint bilde fra (et eller annet sted du har googlet for å finne ut hvor er). Fikk du med deg (et eller annet artig på det stedet). " Dette kan være nok til å få oppmerksomheten deres fordi du setter i gang hjernecellene hennes i et annet spor enn de 90% av den mannlige befolkningen som ikke kan skrive noe mer avansert enn enstavelses hilsener og henvisninger til kjønnslig drift og som tror de er på bordell.

Du har antagelig fått hennes oppmerksomhet nå.

Hun svarer et eller annet typisk defensivt kvinnelig, med et ørlite hint om at hun ikke øyeblikkelig anser deg som voldtektsmann og stalker. f.eks. "ja, det var fint der. (Er de fine gidder de ikke spørre om noe tilbake, de er opptatt med å filtrere innboksen.) Dette er faktisk ofte så langt en ikke uinteressert pen dame orker å svare før hun blir oppringt av en som har kommet litt lengre med saken enn deg.

INTEREST: En normalt pen dame kan du faktisk ha en hyggelig likeverdig dialog med rimelig kjapt. Disse er vanlige mennesker som ikke bruker hverdagen til å unngå innpåslitne menn. Disse klarer du å gå videre med ved å foreslå en aktivitet etter å ha tråklet deg gjennom utveksling om unger, jobb og annen bakgrunnsjekk. De vil gjerne snakke om slikt. Dette fikser du.

Nå har du fått oppmerksomhet og kanskje interesse fra det motsatte kjønn. Hva du ønsker å oppnå videre kan være så mangt at det blir vanskelig å si noe generelt om de neste punktene i A.I.D.A. Etterhvert må du bare vise deg fra din beste side så får du se hvor det bærer.

Sukkerbruker

26 juni 13 21:13

Sier seg selv at på nettdating sider har bildene 90% å si. Så for å omformulere det, så har hvor bra du ser ut 90% å si.

Så stell deg pent, og ta gode bilder ;)!

Sukkerbruker

17 okt. 13 11:26

test

Sukkerbruker

17 okt. 13 11:26

test