Hvordan gjøre det slutt?

Jeg har to venner som begge er nokså attraktive for damene.  Den ene er en hyggelig fyr, den andre litt mer enn "drittsekk". Tilfeldigvis skulle begge gjøre det slutt med jentene sine i sommer. Kanskje det allerede er blitt gjort. Siden de er så forskjellige, og nå skulle gjennom det samme, ble jeg nysgjerrig på den hyggelige fyren og drittsekken hadde ulike metoder.

Drittsekken er en litt yngre, entrepenør-aktig fyr med tatoveringer og kule klær. At han ikke har en sjef gjør at han kan ta seg større friheter når det kommer til utseende, og sannsynligvis oppførsel. Han liker å feste, for å si det mildt, og lager alltid liv. På den annen side kan den ekstravagante personligheten hans like gjerne føre ham ut i arbeidsløshet en gang i fremtiden, hvis businessen hans ryker.

Den hyggelige karrierefyren har solid utdannelse og etter hvert en lang CV med stø kurs oppover. Alle referansene kan skrive under på at dette er en kjernekar man kan stole på, og som er kompetent. Han har nylige ankommet direktørnivået i arbeidslivet. Han kler seg smart, i dresser som ikke er for store eller feilsydde over skuldrene, og har tilegnet seg den sedvanlige mobile middelklasseinteressen for god mat, vin, reise, sport, et cetera.

Begge er empatiske personer. Drittsekken kan ikke bare avskrives som kald ved sammenligning. Den hyggelige er derimot mer sømmelig i måten han oppførere seg på. Han driver med ”people manangement” på en måte som ivaretars folks ego. Rett og slett et finslipt organisasjonsmenneske. Drittsekken ønsker selv å være synlig, gjerne på andres bekostning. Et bra selvbilde har de begge to.

Så hvordan dumper dissa guttene damene sine? Den mest forutsigelige er den hyggelige fyren. De har vært sammen i et og et halvt år og hun kommer nok til å ta det tungt. Han ser for seg en prat hjemme, og setter av hele helgen til krisehåndtering. Han har også avtalt med en kompis om overnatting. Det kommer til å bli saklig, og en samtale som åpner med noe sånt som: ”Vi må snakke om noe alvorlig. Dette forholdet fungerer dessverre ikke for min del”. De kommer nok til å gråte begge to, ser han for seg, selv om det blir mest henne. Han kommer også til å være på ”stand by” i den vanskelige perioden. De har selvsagt også felles venner som skal ivaretas.

Drittsekken ser for seg en helt annen løsning. I det vi begynner å prate  om hvordan han skal gjøre det, så snakker han allerede om en veldig bra ”metode”. Dette får meg til å innse at dette er nokså rutinepreget for drittsekken. Kanskje man kan kalle metoden hans for: Å gjøre det slutt med dama med minst mulig emosjonell slitasje.

Minst mulige emosjonell slitasje for ham. Ikke henne.

Opplegget hans er som følger: Når du vet at du vil ut av forholdet, ikke si det med en gang. Oppfør deg som at alt er i skjønneste orden inntil den riktige anledningen byr seg. Dette er neste gang man krangler. Det drittsekken vil unngå, er nettopp den slitsomme praten som den hyggelige fyren lider seg igjennom. Helst vi han ut med en gang og ikke styre så mye i etterkant. Klarer man å piske opp stemningen og så skrike ut ”DET ER SLUTT”, så kan man dra derfra, ferdig med det. ”Ideelt” sett så har det vært et par anledninger tidligere, hvor man har kunnet si at forholdet ikke fungerer, før man kjører i gang med avslutningskrangelen.

Denne metoden var visst mest anvendelig i forhold der man ikke bodde sammen, og dermed bare kunne gå. Jeg vet ikke om noen av dere jenter har opplevd drittsekkmetoden. Kanskje dere kan gi oss et innblikk? Personlig så synes jeg det er helt forjævlig å gjøre det slutt. Nesten verre enn å bli dumpa. Det har fristet å være en drittsekk noen ganger, uten egentlig å være det.

 

 

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

8 juni 13 07:44

Jeg har opplevd noe lignende. Det rare var at det var akkurat som om han ønsket å skape krangling mellom oss, og forsøke å finne ting å krangle om. Han tok alt på sms, og nektet å ta telefonen eller prate ansikt til ansikt. Det hele ble veldig uforståelig, og fint å komme seg ut av. I ettertid har jeg forstått via andre at han har gjort dette mange ganger, også da via sms i tillegg til telefonnekt.

Sukkerbruker

13 nov. 13 23:18

Har opplevd drittsekkmetoden,ja, men vi hadde et greit forhold,verken bedre el verre enn andres,og når vi så var på ferie,etter ei uke,så slapp han bomben...uten noe form for varsel,el regn i forveien. Men han hadde tenkt på dette lenge,og gjort seg ' ferdig' m meg på alle måter,skjønt han skjulte det utrulig godt for både meg og alle andre. Men når han først hadde bestemt seg,gikk alt i rekordfart,flytting,oppgjør av penger etc....han nektet også da å forklare situasjonen,svarte aldri på tlf,kun enkelte sure mld...ville liksom bare slette alle spor,på rekordtid. Og jeg satt igjen etter snart 10 år,uten en eneste forklaring el noe....bare masse gjeld og amsse tanker.....var ingen3 person i bildet heller! Og etter 3 mnd vil han fortsatt ikke ha kontakt,hva er det som gjør det?? Har jeg ikke fortjent litt hjelp el restekt? Var dette takken for å ha skjemt bort og latt han bu der nermest gratis alle desse år?? Men tiden leger alle sår,som det heter.