Ansiktløs på nett

Hei. Opplever til stadig å bli kontaktet av menn uten profilbilde. Det som er litt interessant er at de ofte har en veldig god og reflektert tekst. Lot meg lede inn i en dialog med en "ansiktsløs" beiler. Jeg etterspurte bilde, men han hadde alle rare unnskyldninger. Jeg forstod rask at her var det noen ugler i mosen. Konfronterte han flere ganger med at han kanskje ikke spilte med åpne kort. Innrømmet til slutt at han var gift (dog ulykkelig gift). Avsluttet dette selvfølgelig raskt etter å ha forklart han på en pen måte hva dette gjør med folk som blir utsatt for sånt (inkludert hans kone). Har dere fra sukker.no en formening om "ansiktsløse" profiler? Er det noe vi burde styre unna hvis de ikke kan hoste opp et bilde umiddelbart?

Hei. Det kom faktisk to eposter etter hverandre som tar opp problemet med profiler uten bilder. Da fra to ulike ståsteder. Dette er den andre eposten:

Hei Preben! Jeg har et "prekært problem", fordi jeg ikke kan ha profilbilde på sukkerprofilen min. Jeg arbeider ved en høgskole, og har mange studenter. Jeg vil ikke at de skal se meg på sukker, og jeg vil derfor ikke ha et profilbilde. Jeg har skrevet om dette på profilen min, men er usikker på hvordan dette oppfattes av det motsatte kjønn. Jeg er ikke uattraktiv, tvert i mot får jeg stadig komplimenter for utseendet mitt. Hva syns du om dette?

Det finnes altså flere grunner til man ikke har bilde på profilen sin. Noen har legitime grunner, som i lærerens tilfelle. Andre ikke så legitime, som stakkaren som forsøker å innføre litt spenning i hverdagen ved å føre intetanende kurtisaner bak lyset.

Det første problemet synes jeg det er en nokså lett løsning på. Hvis en person ikke har lyst å gi et bilde av seg selv etter at man har pratet litt, og gitt sin egen identitet til kjenne, så er det åpenbart ugler i mosen. La oss si at den ansiktsløse personen har legitime grunner, slik som læreren, så vil det sannsynligvis - og som det er i denne lærerens tilfelle – bli oppgitt en grunn til at man ikke har et bilde på profilen sin. Og jeg tror også at læreren – når den andres identitet er avgjort og korrespondansen er privat – ikke har noen problemer med å sende et bilde av seg selv. Om det er er problem, hold deg unna om du ikke synes at interaksjonen er interessant i seg selv.

Når det er sagt, det vil jo være et sørgelig paradoks hvis de ansiktløse mennene samtidig skulle være de mest sjarmerende forfatterne, fordi ”de beste karene” allerede er tatt av kjønsmarkedet.

Når det kommer til lærerens problem så er det litt verre. Man kan selvsagt si at man er attraktiv i virkeligheten, men det er jo klart at man kommer dårligere ut enn hva man ville gjort med bilde. Mange, tror jeg, gidder ikke bry seg med ansiktsløse profiler. I dette konkrete tilfelle hadde det kanskje vært mulig å lage en løsning ved at man kunne gi bruke mulighet til å gjøre seg usynlig for søkere under en viss alder? På den annen side, hvor mange ulike løsninger ville det ikke krevd om alle skulle ha muligheten til å filtrere bort alle potensielle grupper de godt kunne tenkt seg å være usynlige for. Det er slett ikke umulig, men litt tungvint.

Men er du litt for engstelig? Profilbildet skal riktig nok være av en viss standard, men det går an å ta bilder hvor man ligner mindre på seg selv, og samtidig gir et inntrykk av hvor pen man ser ut. Eller hva med en naturlig parykk med en annen hårfarge i tillegg til pseudonymet? Jeg tror prisen ved å fire på kravene til profilbilder blir for høy. Det er bra at sukker er strenge. Nettdatingen har allerede et dårlig rykte nettopp fordi brukere fristes til å bruke misvisende profilbilder. En anne ting er jo at elevene dine går på høyskole, og derfor er forholdvis voksne. Skriver du en normal tekst til profilen din så burde ikke dette være et så veldig stort problem? Er det så skamfullt å være singel da? Du utleverer deg jo strengt tatt ikke før du eventuelt chatter med noen. Slapp av sier jeg.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

14 nov. 13 00:35

Er det virkelig legitim grunn å være høyskolelærer? Jeg jobber på UiO og har alltid hatt bildet når jeg har vært aktivt søkende. Det er et valg man tar. Å få en privat e-post å sende bilder til, er ikke noe man automatisk kan kreve. Jeg ga ut en privat e-post en del før, men har sluttet helt med det. Det er lite tabubelagt å være på nett for å søke partner i 2013. De som ikke kan framstå med bilde her må ha en langt bedre grunn enn at elever eller kolleger kan finne dem…

Sukkerbruker

18 nov. 13 14:07

Enig med Gørl... Det er da vel ikke hverken skamfullt eller flaut å være på utkikk etter en livsledsager/kjæreste eller hva man nå er. Jeg synes det er nesten vulgært når noen sender meg flotte kommentarer og meldinger med komplimenter, og spør om jeg vil bli kjent med de. Uten at de har bilde selv i profilen, og uten at det er noen som helst beskrivende tekst. Og ironisk nok, så verdsetter de åpenhet og ærlighet høyt. Nei, ikke bilde = ikke svar... I de fleste tilfeller, i alle fall... :)

Sukkerbruker

8 des. 13 12:19

En annen ting er jo at et profilbilde kan være falskt?
Jeg traff en her inne som ikke hadde profilbilde, snakket med han daglig i timesvis på telefonen i et par måneder. Vi avtalte å møtes flere ganger men det skjedde alltid noe så det ikke gikk. Plutselig ble han borte - ant er han gift og har søkt spenning her inne. Noen er her inne for å leke med andres følelser. Når man opererer med falsk navn, bilder osv osv så blir dette litt som pandoras eske.

Sukkerbruker

1 jan. 14 11:58

Enig med Gørl, Åpent og Naiv? og har i tillegg opplevd at når jeg, etter å ha blitt kontaktet av samme ansiktsløse person flere ganger - til slutt svarte at jeg ikke ønsker kontakt med menn uten profilbilde, fikk følgende svar: "jeg kan sende bilde på e-post. Er velutstyrt (23 cm) " Jeg lurer jammen på hva enkelte menn tror om oss kvinner.
Har etter dette blokkert alle ansiktsløse som kontakter meg, fordi jeg synes det er ubehagelig med mennesker som ikke vil "vise hvem de er" i form av profilbilde.