Sorry, sorry, sorry

Hej. Jag har inte dejtet så många från sukker. Jag är rätt selektiv på de jag möter eftersom jag tycker själv jag söker ett seriöst förhållande. Upplever nylig någon man skrivit med en god stund. Då börjar man ju bli mer nyfiken på vedkommende. Så mötes vi tillslut. Och vad jag tycker så går dejten väldigt bra. God stemmning. Sen efteråt så får jag inte svar från vedkommende. Ändå hon sa på dejten detta verka bra och vi skulle pröva en dejt till. Är det många som upplever detta? Tycker det är lite omoget om jag får säga själv. För man har inversera mycket tid och öppna sig för vedkommende i en lång tid före man träffas. Förtjänar man iallafall inte en mld om att “nej tyvärr, kemin stämde inte” eller nått liknande? Eller är detta det som är tillatt nu till dags? Kanske bara jag som är gammeldags? Mvh Andreas

Hei Andreas. Triste greier, men akk så vanlig vil jeg tro. Samtidig så lurer jeg på hvorfor man har lyst til å spørre på første date om det blir en date nummer to. Blir det ikke litt vel konfronterende å presse ut en statusrapport på den måten? Personen har gått med på å møte en fremmed. Begge er nervøse. Og hvis det ikke føles særlig bra, ja så må man nesten sitte der likevel. De aller færreste har nerver nok til å bare reise seg å gå og si, sorry, du er ikke typen min. Det er jo også grunnen til at man både gleder og gruer seg til å gå på date.

En annen ting jeg lurer på er: Om daten går bra så merker man vel det? Må man spørre så er det kanskje et tegn på at det går dårlig? Eller at man har problemer med å fange opp signaler? Eller kanskje enda verre: Man er så betatt av den andre at man ikke klarer vente på bekreftelse, og derfor vil ha svar med en gang? Heller ikke særlig bra. Bare personer som allerede er veldig betatt spør den andre om daten går bra. Det trenger ikke virke desperat. Men er den andre fremdeles nølende, gjør det nok det. Spørsmålet vil også virke stressende.

Av barn og fulle folk får du høre sannheten. Resten sier det som er mest komfortabelt for dem selv, stort sett. Det er lettere å baere ikke ringe, svare på sms, eller epost om daten du var på var gørrkjedelig. Heller det en å se inn i det nedslåtte ansiktet til den avviste personen over middagsbordet, og så vente på det uungåelig oppfølgingsspørsmålet: ”Hvorfor?”

Er man på date så må man innfinne seg med at man ikke finner ut om den andre er interessert før man møtes igjen. Slik er det bare, og det trodde jeg de fleste var klar over. Nå er det også slik at nettdatingen innfører en litt uvanlig situasjon. En kunstig situasjon, må man nesten si, hvor personer sitter og ”chatter” med hverandre i en virtuell virkelighet i lang tid uten å møtes. Dermed er det lett å projisere ønsker, fantasier, håp og behov over på den andre, selv om man aldri har møtt han eller henne. Vi tror vi blir kjent, og på en måte så gjør vi kanksje det. Men tiltrekning handler om så mye mer enn bare ”innsiden” vi tror vi formidler over tastaturet.

Jeg har sagt det mange ganger her på bloggen. Møt hverandre så fort som mulig, gjerne med en klar tidsbegrenser. En lunsj før man må tilbake på jobb. Noe enkelt og greit. Det tar ikke fire timer å finne ut om man vil møtes igjen. Det tar fem minutter. Så slipper skuffelsen å bli så stor. Sitter man der og skriver, dag etter dag, og planlegger det som skal bli årets helaften date, så sier det seg selv at man legger seg laglig til for hogg. Sorry, du luktet feil. Sorry, du er for harry. Sorry, du er skallet. Sorry, du er for lav. Sorry, du er for feit. Sorry, du har hvite tennissokker. Sorry, du prater treigt. Sorry, du så annerledes ut på bildet. Sorry, jeg trodde du hadde en annen stilling. Sorry, du har slappe overarmer. Sorry, rumpa er for stor. Sorry, humoren din er ikke intelligent nok. Sorry, blikket ditt flakker på en måte som minner meg om noen jeg ikke liker. Sorry, du har ikke musikksmak. Sorry, sorry, sorry.

Faktum er at det spiller svært liten rolle hva man gjør på en date. Vi samler inn nødvendig informasjon i den direkte og øyeblikelige småpraten, og fysiske opplevelsen av hverandre. Er det første date og den varer mer enn en time, så løper man en risiko. Det handler om tidsintervaller. Man starter datingen kort, og strekker dem lenger ut i tid etter hvert som det går bra. Bekreftelse på at det gikk bra, får man når man blir spurt igjen, eller får ja til svar, på en sms eller telefonsamtale i mellomtiden. PS. Ingen ”åpner seg” over tastaturet. Ikke frivillig. Vi spiller flatterende roller inntil vi ikke lenger kan kontrollere presentasjonen. Det skjer ofte når man møtes, ansikt til ansikt.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

7 des. 13 22:40

Vel og bra alt det der, men du svarer ikke på det egentlige spørsmålet - hvorfor gjelder ikke vanlig høflighet ved nett dating? kan man ikke bare sende en kort melding med "takk for en fin date, men du er dessverre ikke den jeg søker". Jeg kjenner at jeg ikke orker å starte på nyt og bli kjent med fler "tause typer som trekker seg". At en når som helst, tross en god tone, plutselig blir forlatt i den store stillheten. Har mye mer respekt for menn som sender en slik avslutnings melding etter en date. Vi vet jo alle hvorfor vi er her, og ikke alle som passer med alle. Men det er også mye lettere å møtes på gata når en slipper å unngå hverandre fordi det ligger noe uoppgjort imellom.

Sukkerbruker

7 des. 13 22:41

Vel og bra alt det der, men du svarer ikke på det egentlige spørsmålet - hvorfor gjelder ikke vanlig høflighet ved nett dating? kan man ikke bare sende en kort melding med "takk for en fin date, men du er dessverre ikke den jeg søker". Jeg kjenner at jeg ikke orker å starte på nytt og bli kjent med fler "tause typer som trekker seg". At en når som helst, tross en god tone, plutselig blir forlatt i den store stillheten. Har mye mer respekt for menn som sender en slik avslutnings melding etter en date. Vi vet jo alle hvorfor vi er her, og ikke alle som passer med alle. Men det er også mye lettere å møtes på gata når en slipper å unngå hverandre fordi det ligger noe uoppgjort imellom.

Sukkerbruker

29 juni 14 20:07

Denne artikkelen burde komme lenger opp i arkivet! Jeg er veldig, veldig enig med Preben. Jeg har gjort et par forsøk på å finne "den rette", og har vært relativt heldig med oppmerksomhet - og kanskje vært "for raus" med å si ja til å gå på date. Men jeg vil jo ikke bli sammen med alle jeg tenker "tja" til - jeg vil finne "Ham". Og der og da, med en mulig "kjekt å ha date" så er det ikke like greit å si beklager, dette vil jeg ikke gå videre med - selv om jeg har fått direkte spørsmål. Det føles veldig konfronterende å bli stilt spørsmålet "liker du meg? Har jeg sjarmert deg nå? Jeg vil se deg igjen, vil du se meg igjen??" Vær litt mer søkende hvis du er usikker på hvordan daten gikk, så får du mest sannsynlig også et avslappet - mulig avslag- tilbake istedet for ingenting.