Småting

Hei Preben! Jeg er helt ny inne på denne siden og vet ikke helt hvordan jeg skal komme igang. Hva skal jeg skrive i den første mailen til den gutten jeg vil kontakte for og fange deres oppmerksomhet lettere. Selvfølgelig må også de like meg, men en måte som gjør at de vet du er interessert uten at du er for pågående. Jeg har aldri hvert på date før og har spurt en eneste gutt i hele mitt liv, så egentlig er jeg ganske usikker og nervøs for å sende første melding. Håper på et svar så jeg blir litt tryggere på hvordan jeg skal starte. Takk på forhånd! Mvh Hannah

Hei Hannah. Den første melding du sender til en fyr bør ikke være lenger en 250 tegn, om jeg husker riktig. Jeg skrev om dette i en tidligere innlegg. OK, nå er jeg flåsete. Men med mindre du skriver noe som er helt merkelig, eller veldig langt, som både er merkelig og sannsynlig bortkastet, så tror jeg ikke det spiller så veldig stor rolle hva man skriver. Akkurat som at man ikke kan vinne hele kampen gjennom er første melding, kan man heller ikke tape den. Det er selvsagt greit å forsøke å perfektsjonere de ulike stadiene i tilnærmingsprosessen, men kanskje du nå legger litt for mye vekt på bare en liten del av førsteinntrykket?

Å gjøre et godt førsteinntrykk er viktig. Det er som vi intuitivt vet at den andre personen vil generalisere ut fra den lille informasjonen vi gir, og selvsagt informasjonen den andre personen tar, som vi kanskje ikke vil gi. På nett er det lettere å kontrollere hvordan vi fremstår, men noe glipper. Vi kan bruke et flatterende bilde, men det skal likevel være av oss selv. Det er også grenser for hvor gammelt det kan være. Man kan skrive mer eller mindre godt norsk, eller engelsk. Dårlig språk og få eller utydelig bilder trekker veldig ned. Vi vet også at hvis vi har det, så viser vi det. Stort sett. Og jo mindre vi viser, jo mindre har vi, stort sett.

Jeg tror det første man gjør når man får en melding, definitivt hvis man er mann, godt mulig for kvinner også, er at man klikker på bildelinken før man så vidt har skummet førstemeldingen. Hvordan ser hun ut? Er bildene tydelige. Har hun unnlatt å ta med helfigur? Hvorfor er bildet uskarpt? Hvorfor så få bilder? I korte trekk, er det en anonym melding som lander i postkassen, eller fra en person som har gjort en innsats i å gi et skikkelig inntrykk av hvem han eller hun er. Å føle at man ikke har fått et skikkelig inntrykk er det samme som å få et dårlig inntrykk. Logikken er: Hvis du ikke viser det, har du det ikke. Skjuler du det, så skjems du i tillegg, som bare gjør det verre. Om kvinner som knytter en genser rundt mindjen for å skjule rumpa å treningssenteret, tenker menn det samme. Velg heller da noen slacke treningsbukser fremfor den elastiske trange varianten.

Jeg vil ikke gjøre det for overfladisk. Menn er ulike. Og å gi et skikkelig inntrykk av seg selv handler selvsagt ikke bare om utseende. Det jeg prøver å si er at man ikke skal legge for mye vekt på betydningen av første melding. Hvis man ikke får svar tilbake så er det ikke nødvendigvis fordi det var noe galt med meldingen. Å tro det, er å gjøre en tankefeil. Dessuten, å legge årsaken til første melding kan også fungere som et slags frikort som skåner selvfølelsen. En ønsketenkning som holder liv i håpet om at det finnes en enkel løsning som vil lede frem til det ønskede resultatet. Se større på tingene. Ikke gå deg vill i for små detaljer.

I utgangspunktet synes menn det er hyggelig å bli kontaktet uansett. De forventer ingen smarte åpninger fra damer. Slik sett har dere det lett. På den annen side så må dere kanskje jobbe litt ekstra på andre områder. Utfordringene kommer sikkert når du skal ut og date i virkelighten, og ta gjerne kontakt igjen da. La meg i mellomtidne gjøre det lett for deg. Skriv noe sånt som: ”Hei, jeg er litt sjenert, men jeg synes profilen din virket veldig fin og ble nysgjerrig på deg..

Verre er det ikke.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

6 des. 13 01:32

Hei - jeg lurer på hva du anbefaler når man blir kontaktet av veldig unge menn som sier at de tenner på en? Jeg vet ikke helt hva jeg skal si til slikt selv om jeg egentlig liker det og lurer på om det ikke hadde vært fint å sette tenna i litt lammekjøtt? Hvor ofte er det en hel gjeng med unge menn bak en slik henveldelse? Kjenner du noen slike historier? Her er aldersforskjellen så stor at en vanlig relasjon er utelukket - bare snakk om en fysik allianse.

Sukkerbruker

22 des. 13 00:08

Jeg synes som Møller antyder, at du ikke skal bry deg så mye om hva du skriver. Det er mange menn inkludert meg som ikke får brev så ofte, disse vil bli glad uansett. Det du må bry deg om er hvem du ønsker kontakt med og hvordan sjansene er for å oppnå dette. Tenk også litt på at matchsystemet på sukker tar lite høyde for kjemi, derfor bør du vurdere en profil nøye og ikke bare utfra matchtallet.