Petter Pan

Hei Preben. Jeg har vært på sukker en stund med varierende hell. Jeg har også blitt kontaktet, men da av litt feil type kvinner. Gjerne er det snakk om mødre. Flotte og alt det der, i nærheten av førti tenker jeg, som meg. Flere av dem fikk barn i midten eller slutten av tyveårene. Altså er de tenåringsmødre. Problemet mitt er at selv om vi er jevnaldrene, så har jeg ikke barn, og tanken om å ha et forhold med en kvinne med tenåringsbarn virker helt fjernt. Jeg føler meg nøyaktig slik jeg gjorde i slutten av tyveårne, og at det er unaturlig å være med kvinner på min egen alder. Frustrert 40.

Hei Frustrert 40. ”Problemet” er vel ikke helt nytt. Evig ungkar er i ferd med å bli gammel, men den eneste måten han merker det på er at hans jevnaldrene. Menn er forskjellige. Noen ønsker familie, finner seg egnet kvinne og får det til. Andre menn ønsker familie men finner ingen egnet kvinne. Så finnes det menn som tror de vil ha familie, og aldri finner den rette. Ser man på alle de små valgene de har gjort, og fortsatt tar, ser man at familieliv systematisk blir valgt bort. Det kan være flere gunner til det, selvsagt, og alle er like gode. For det å velge familie innebærer å velge bort en hel rekke andre ting, med mindre man er veldig rik da, og kan forme omgivelsene slik det passer en.

 

“The moment you doubt whether you can fly, you cease for ever to be able to do it.”
―  Peter Pan

 

Jeg vil tro at det er et mindretall av menn som har reflektert og bevisst valgt bort familie og barn når de fremdeles er forholdvis unge. Eller som sier det til deg hvis du spør dem. Heller venter de på ”den rette” fortsatt, mens årene går og går. Skulle man være mann nok til å akseptere frykten for å dø alene, og bevisst velge bort barn, så blir det fremdeles ansett som å være et tegn på nederlag. Et tap i livet. Alle vil vel ha barn? Hvem skal bry seg om deg når du blir gammel? Enda en grunn til å tro at man fortsatt venter på den rette til å stifte familie med.

Nå kan jo du være en av disse som bevisst har valgt bort familie og barn, eller som fremdeles venter på ”den rette” å starte familie med. Hun skal da ikke være for langt langt uti de fruktbare årene. Er det tanken på å være med en kvinne som har barn som er problemet, eller er det at hun er på feil side av familieprosjektet ditt? Eller har jamngamle kvinner rett og slett blitt for gamle for din smak? Det er et følelsesladd område du beveger deg inn på. Kanskje også for deg? Vil en slik kvinne få deg til å føle deg gammel?

 

 

“There is a saying in the Neverland that,every time you breathe, a grown-up dies.”
― Peter Pan

 

Hvis disse kvinnene var i tyveårene da de fikk barn, var kanskje mennene de fikk disse barna med etablerte nok til at de kunne sørge godt for dem. Altså er eksene deres en god del eldre enn deg. Når disse kvinnene nå har bltt skilt, og jakter på en ny mann, vil de ha noen yngre. De leter ikke etter en forsørger lenger. Det vil ha noen som kan få dem til å føle seg unge. Her kommer du inn. Det du sier er vel at du vil ha en av disse kvinnene slik de var før de fikk familie med sine eldre menn. Du vil nå være den etablerte mannen for en tyve et-eller-annet-jente. Og det er vel ikke unaturlig.

Konkurransen om en kvinne i midten av tyveårene er hardere enn en flerbarnsmor på 40, så du må gjerne være frustrert. Har du draget? Eller er du suspekt? Er du kommet i en alder hvor du ideelt sett burde være godt i gang med familieprosjektet ditt allerede? Enten vil du ikke, eller så fikk du det ikke til.

 

“All children, except one, grow up.”
― Peter Pan

 

Du burde ikke klage over at du blir kontaktet av kvinner, samme hvem de er, eller hvor mange barn de har. Er det du som har angst for din egen alder og situasjon, eller er det angst for deres alder og situasjon. Hvis du ikke vil ha familie så finnes det fordeler med å ha være med en kvinne som har fått sin. Hvis du deirmot er en av dem som bare vil ha seg med unge kvinner, så er det bare å fortsette så lenge det går. Men ikke klag over at det har blitt vanskeligere. Sånn er faktisk livet. Sett pris på det.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

21 mars 14 11:44

Dette kan også gjelde kvinner som møter menn som har barn fra før.

Det kan være mange grunner til at man ikke har barn, når man er mellom 30 og 40 år. Jeg tror ikke nødvendigvis det er pga at man bevisst velger dette bort. For min del handler det om å finne en person som jeg kan leve sammen med og som også egner seg til å bli far for barna mine.

I dag er det vanlig og gjennomsnittsalderen for å få barn i enkelte fylker er nå blitt 33 år.

I tillegg er det blitt mer vanlig å ha mine, dine og våres barn enn det var før i tiden.

Sukkerbruker

26 mars 14 22:13

Hvordan klarer man å bli 40 år mens man enda er 25 mentalt?

Sukkerbruker

1 april 14 22:34

Hmm forstår ikke helt problemet med å være sammen noen med tenåringsbarn jeg.. Har selv en på 14 år og er selv 39 år. Tenåring- no problem. Selvstendig og samtidig morsom å være sammen med. Ja selvfølgelig med litt ungdoms nykker, - ingenting alvorlig. Om du foretrekker jenter i starten av 20 åra. så er det god sjanse for at noen av de ennå ikke har lagt av seg alle sine ungdoms nykker ennå. Glem ikke det.Håper du uansett finner hva du søker :)
Og du.. jeg føler meg også fortsatt som i slutten av tyveårene. Så DEN er du nok ikke alene om. Nope :).

Sukkerbruker

1 april 14 22:34

Hmm forstår ikke helt problemet med å være sammen noen med tenåringsbarn jeg.. Har selv en på 14 år og er selv 39 år. Tenåring- no problem. Selvstendig og samtidig morsom å være sammen med. Ja selvfølgelig med litt ungdoms nykker, - ingenting alvorlig. Om du foretrekker jenter i starten av 20 åra. så er det god sjanse for at noen av de ennå ikke har lagt av seg alle sine ungdoms nykker ennå. Glem ikke det.Håper du uansett finner hva du søker :)
Og du.. jeg føler meg også fortsatt som i slutten av tyveårene. Så DEN er du nok ikke alene om. Nope :).