Rase og dating?

Rase og dating? Tør vi ta i dette temaet? Ja det gjør vi. La oss først tråkke skikkelig i salaten og tegne opp et kart slik at vi vet hvilke menneskeraser vi skal forholde oss til i denne omgang: Det finnes afrikanere, latinos, hvite, og asiatere. Så er spørmålet: Hvilke raser forretrekker vi å date? Hvilke er mest sexy?Intuitivt vil man sikkert tenke at vi foretrekker å date innen egen rase, og så kan man være mer eller mindre rigid. Selvsagt, det finnes alltid dem som har ”jungle fever” eller ”yellow fever”, men disse menneskene har vel en eller annen slags fetisj?

Finnes det et interessant mønster utover dette? Trekker alle raser mer eller mindre mot en rase? Trekker alle menn og alle kvinner mot samme rase, eller ulike raser? Hvilken rase har det mest attraktive mennene? Har den samme rasen de mest attraktive kvinnene?

Alle som har vokst opp i Norge vet hva det riktige svaret er: Det skal ikke spille noen rolle. Men det går ikke an å peke på at man er lik på innsiden, for dette er et overfladisk spørsmål som i stor grad handler om utsiden. Vi ser med det blotte øyet disse fire rasegruppeforskjellene tydelig. Løsningen er vanligvis at man da ikke stiller slike spørsmål. Så kan man være litt mer avslappet, og se på hva slags funn som har blitt gjort, for moro skyld. Stemmer det overens med egne fordommer, eller ikke?

På diagrammene under ser du et sett av data som er hentet fra en Facebook-applikasjon som heter Are You Interested (AYI). I kort så blir man vist en rekke bilder, så sorterer man enten ja eller nei. Når man så selv har lagt inn informasjon om seg selv så finner man fort et mønster, bare det er nok brukere. Og det er det på Facebook.

Diagrammene viser prosenten av folk som svarte ”ja” sortert etter kjønn og rase. Forutsigelig nok så var det mange ”ja” som ikke fikk et ”ja” tilbake. Men så oppsto da disse artige mønstrene. For eksempel så svarte 7,8% av asiatiske kvinner ja tilbake, til hvite menn som hadde ”jaet” dem. Dette er mer enn for noen annen rase, inkludert deres egen. På den annen side, hvite svarte afrikanske kvinner 8,5% av gangene – mindre enn for hvite, latino og asiatiske kvinner.

Generelt så svarte menn kvinner tre gangere oftere enn hva kvinner svarte menn. Alle menn, bortsett fra asiatiske menn foretrakk asiatiske kvinner, mens alle kvinner, bortsett fra afrikanske kvinner foretrakk hvite menn. Både afrikanske kvinner og menn fikk de laveste responsratene, sortert på kjønn. Det som kanskje er mest overaskende er at at blant menn, så foretrakk alle å date en annen rase enn deres egen.

Mønstrene er et resultat av 2,4 millionere heteroseksuelle interaksjoner. To tredjedeler av brukerne var eldre enn 35 år.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

2 mars 14 12:25

Hvem bruker begrepet "rase" i 2014? Helt utdatert og et begrep jeg ikke trodde noen brukte om mennesker lenger. Hva sier en sånn undersøkelse? Svært lite. Den viser bare hvilke fordommer nettbrukere har til bilder av personer med ulikt utseende. Tull og tøys og langt fra seriøst. Spar meg. Skal man henvise til forskning, henvis til forskning som er etterprøvbar, så vennligst henvis til hvor dette er publisert. Neppe et internasjonalt anerkjent tidsskrift.

Sukkerbruker

4 mars 14 20:31

Lurer veldig på i hvilket land brukerne av appen som tallene er hentet fra, er fra?

Sukkerbruker

4 april 14 22:12

Mista meg med en gang på begrepet "rase". Lurer virkelig på hvor du fikk graden "kjønnsSOSIOLOG". Mennesket er EN rase jmfr. moderne vitenskap. Upgrade please!

Sukkerbruker

5 april 14 17:02

Hehe, tydeligvis ble denne kronikken for politisk ukorrekt for noen.

Definisjonen av rase har endret seg over tid og i følge gjeldende definisjon eksisterer det ikke menneskeraser, siden alle stammer fra homo-sapiens. Av samme definisjon følger det at det heller ikke finnes hunderaser. For den jevne mann i gata blir dette å sparke mannen og ikke ballen. De fleste ser forskjell på en chihuahua og en schæfer, selv om disse har mer genetisk felles, enn en asiat og en afrikaner.

Nyeste forskning utfordrer også argumentet med at vi alle stammer fra homo-sapiens. Det stemmer for afrikanere, men alle andre befolkningsgrupper har noe DNA fra neandertalerne.

Sukkerbruker

4 juli 18 20:43

Nei og nei! Raser skal ikke blandes! Det finnes grunn til at vi har forskjellige farger, vi skal forholde oss til VÅRE egne. Like barn leker best.