Catfish?

Jeg traff en skjønn mann på sukker ganske fort etter jeg ble medlem. Jeg hjertet han, han hjertet meg, så var praten i gang. Vi satt plutselig oppe hele nettene i dagevis og pratet via chatten og mailet bilder til hverandre, deretter snakket vi i timevis på telefon, åpnet oss for hverandre og delte veldig personlige livserfaringer. Vi fant veldig tonen! Vi fant ut at vi er veldig like, og er ute etter det samme i forhold og livet generelt. Interessen for hverandre bare økte, og vi snakket mye om absolutt alt egentlig. Vi syns også det var merkelig å få en crush etterhvert på noen vi ikke hadde møtt ennå. Så vi avtalte å treffes etter et par uker. Han er fra Sauda, og jeg fra Stavanger. Han skulle komme hit, vi skulle ut og spise sammen og finne på masse koselig. Men så kom han ikke, og jeg hørte ikke noe før det hadde gått mange dager, da sa han at moren døde.

Han er selvfølgelig knust, og jeg er knust på hans vegner.. Så jeg har ikke mast på han, bare latt han vite at jeg er her og tenker på han, og han har uttrykt at han er så glad for det, og vil fremdeles treffe meg når ting roer seg litt. Det kan gå mange dager mellom hver gang jeg hører noe fra han, og det er jo forståelig. Men det som jeg syns skurrer her er følgende: Han vil ikke gi meg telefonnummeret sitt. Jeg har han heller ikke på facebook (han sa han skulle legge meg til, gjorde aldri det). Jeg har så vidt et etternavn. Ingen adresse. Jeg har egentlig ingenting som kan bekrefte at han er den han sier. Og når vi har snakket på tlf er det han som har ringt fra skjult nummer, og har alltid en “grunn”.

Nå er dette relativt ferskt, men jeg har gitt han mitt nummer tidligere, og han sa han skulle sende meg sitt. Det skjedde aldri, han kontakter meg kun på sukker. Så etter dette med moren hendte, har det vært mindre prat, men han er fremdeles interessert og har invitert meg dit i juli, og ser så veldig frem til jeg kommer dit. Så jeg ba om å få nummeret og forklarte at jeg syns det er litt tungvint å kun snakke med han på sukker, så er det litt spesielt at han bare kan nå meg men ikke omvendt. Jeg understreket at jeg vet han trenger tid og rom! Jeg er så redd for å mase hvis du skjønner hva jeg mener. Da svarte han først etter mange dager (etter han leste meldingen) at da stakk han til Barcelona med en venninne og ble borte noen dager. Jeg sa jeg følte meg nesten masete når det gjaldt nummeret, så han sa han ville ikke gi meg det fordi han ville ikke såre meg hvis han ikke svarte meg på evt meldinger jeg kom til å sende….?! Og nå er det nesten en uke siden.

Jeg sendte han en melding at hvis han fremdeles ville treffes er det topp, og jeg syns det var trist at han trodde jeg kom til å ringe han ned fordi jeg ba om nummeret. Jeg gjorde det fordi jeg oppriktig bryr meg om han, og vi er enige om at vi har en helt spesiell connection. I tillegg sa jeg at jeg vet at dating ikke er første prioritet nå, og at jeg er klar over at han trenger tid. Hvis han ikke er interessert lenger er det “greit” å få avklart for jeg føler at jeg maser nå hvis jeg skriver til han. Det er litt vanskelig å vite hvor grensa går egentlig. Jeg bare liker han så utrolig godt. Men jeg har en følelse at det er noe som skurrer, siden han er så tilbakeholden med sine opplysninger, også før moren døde.

I dag har han vært pålogget på sukker. Men ikke lest meldingene fra meg. Så det spørs om han egentlig er så interessert.. Det vil nå tiden vise. Vi er enige om at vi “dater” exclusively, så jeg snakker ikke med andre på sukker for tiden pga jeg liker veldig godt han her. Likevel, jeg har vært inne på tanken om dette kan være en catfish. Og jeg hater å tenke det om noen som jeg liker så godt som sier han er i den situasjonen han er i, men det er likevel en følelse av at noe er ”off” her. Hva tenker du? Ingvill

Hei Ingvill. Hva jeg tenker? Vel, i likhet med deg så tenker jeg at noe er galt med måten han oppfører seg på. ”Catfish” kan være en ting, en annen at han er i forhold allerede. Catfish utgir seg for å være andre personer enn de faktisk er, og lever ut et ønske om nærhet på nett. Man gjør seg gjerne mer attraktiv enn i virkeligheten. Det virker som at denne fyren går lenger. Han vil ha kontroll på når dere har kontakt, og han vil være anonym i tillegg. Det er jo en grunn til at du ikke får telefonnummeret av ham. Hvis du får det, vil en navn kunne bli koblet til nummeret, og dette navnet vil ha en profil, Facebook, til eksempel.

Han kunne selvsagt fått seg en annen mobiltelefon, og kjøpt et prepaid simkort uten navn. Men det hadde vært ubeleilig hvis kona tusler rundt. Den ekstra mobiltelefonen måtte vært skrudd av i lengre perioder, og det hadde også virket rart. Og så må han brukt penger på en ekstra telefon.

Jeg kan ta feil. Kanskje moren døde, men den manglende åpenheten får meg til å tro at han kanskje lyver om også dette. Hvis så er tilfelle, så har han heller aldri tenkt å møte deg. Det kan selvsagt også hende at han hadde en internettromanse gående med deg, og så døde moren på ordentlig. I såfall er det utrolig trist. Men slik jeg ser det, så er dette helt uvesentlig. Det får ikke oppførselen hans til å virke normal, eller han sier troverdig. Tenk deg litt om. Hvis man er singel og finner noen man virkelig liker, holder man på sånn da? Skjult nummer? Seriøst, hvem har det i dag? Er ikke første instinkt å nærme seg den andre personen, og da gjerne så fort som mulig?

Du snakker om ”spesiell connection”, men det eneste jeg ser, dessverre, er en person som driver med spill. Som nekter å la seg identifisere, selv etter lang tid, som ringer fra skjult nummer, som stikker til Barcelona med en venninne, men som er for knust til å sende deg en meldinger etter morens angivelige død. Som logger av og på Sukker uten å svare på meldinger fra deg. Tror du virkelig denne personen ser for seg en fremtid med deg? Det finnes personer som driver på med nettdating uten planer om å realisere annet enn den spenningen de får.

Jeg skal ikke stikke kjepper i hjulet om jeg bommer. Jeg har tross alt bare det du skriver å forholde meg til. Men her skal du få et lite tips av meg slik at du kan sjekke om han er ærlig eller ikke. Har du hørt om google bildesøk? I starten leser jeg nemlig at dere satt og utveklset bilder i dagevis. Da antar jeg jeg du fikk bilder av det som skal være ham, ikke sant? Du kan laste opp bildene i googles søkemotor, og så vil du raskt se om han bruker en stjålet identitet eller ikke. Har han ikke det, vil du sannsynligvis finne identiteten hans, da ærlige bilder vil være koblet til han navn på en eller annen måte. Er han uærlig, vil du se hvor bildene stammer fra. Å gjøre et google bildesøk er like lett som å søke på vanlig måte.

Bare kopier lenken her: 

http://www.google.com/insidesearch/features/images/searchbyimage.html

Jeg håper at jeg tar feil her, og at du finner det du leter etter. I alle tilfeller, ikke bruk lang tid på dette om du er interessert i et forhold på også andre areaner enn internett. Når man bli betatt er det lett å lyve for seg selv. Man vil bedras. Min erfaring er at det bare blir verre i det lange løp.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

16 april 14 17:10

dette var litt nyttige tips ihvertfall for min del! men hva gjør man hvis bilder man bruker på image-google ikke finnes på nettet?

Sukkerbruker

2 mai 14 10:21

En grunn til å ikke ha brev venn men heller holde litt tilbake:)En Time-waster;P

Sukkerbruker

3 mai 14 22:14

Det er mange som har tatt kontakt med meg også som ikke vil oppgi noe personlig informasjon. Varselklokkene ringer med en gang. Når noen ønsker å møte meg og fremdeles ikke vil oppgi navn, adresse eller hvor de jobber er det et tydelig tegn på at noe er galt. Dessverre er det mange av dem her inne. Dårlig magefølelse = kutt kontakten

Sukkerbruker

3 mai 14 22:15

Det er mange som har tatt kontakt med meg også som ikke vil oppgi noe personlig informasjon. Varselklokkene ringer med en gang. Når noen ønsker å møte meg og fremdeles ikke vil oppgi navn, adresse eller hvor de jobber er det et tydelig tegn på at noe er galt. Dessverre er det mange av dem her inne. Dårlig magefølelse = kutt kontakten