Feedback

Jeg har fått mange eposter hvor man beskriver et hendelsesforløp i håp om at man skal få svar på hvorfor datingen bråstoppet, hvorfor hun ikke svarer, eller hvorfor det ikke ble date nummer tre, eller fire. Gjerne slenger man på hypotesene man har. Vi mennesker hater vilkårlighet. Det skaper utrygghet. Vi leter etter mønstre, og foretrekker åpenbart spektakulære forklaringer fremfor ingen.

Feedback er viktig for å lykkes. Slik kan man tilpasse seg slik man får resultatene man ønsker. Vilkårlighet er kaos. På kjønnsmakredet og andre steder. Som for eksempel i arbeidslivet. Det har blitt vanlig å gjennomføre såkalte ”exit”-intervjuer av ansatte som slutter, nettopp fordi bedriften vil ha informasjon som den ansatte tidligere holdt for seg selv. Når han eller hun slutter, er det lettere å være ærlig.

Det er vanskelig å få et ærlig svar av en person man blir vraket av. Det blir for personlig, selv ved "exit". Den andre skåner oss.

Interessant nok så finnes en person som har gjort exit intervjuer av 1000 menn og kvinner som nettopp har dumpet en annen. Nærmere bestemt Rachel Greenwald, og i boken Why He Didn't Call You Back: 1,000 Guys Reveal What They Really Thought About You After Your Date redegjør hun for svarene de ga. Det som var overraskede var at 90% ikke hadde peiling på hvorfor den andre personen mistet interessen. Tilsynelatende er vi fanget i handlingsmønstre vi ikke er klar over, fordi ingen gir oss – nettop - feedback.

Men andre ganger er det tilfeldigheter. Når hun intervjuet de som dumpet, var de aller fleste veldig åpenhjertige og fortalte. Men det ga ikke mye mening før man hadde kommet forbi de vanlige flosklene, som at ”kjemien ikke stemte”, og så videre. Noen ganger lekker vi ut viktig informasjon uten å være klar over det. I ett eksempel, hvor han hadde dumpet henne, fortalte han Greenwald i etterkant at han synes både daten og dama var flott, men så hadde hun sagt, på en tilfelig måte, at hun elsket byen hun bodde i, og at hun aldri ville flytte, også fordi foreldrene hennes bodde der. Det var ikke så rigid ment fra hennes side, men for ham så var dette nokså kritisk. Han ville nemlig flytte om et par år. Siden han hadde lyst å slå seg til ro, datet han bare damer med langtidspotensiale. Hun ble oppfattet som lite fleksibel, og at det derfor innebar for mye risiko for å fortsette.

Det var også noen temaer som gikk igjen. Bekymringer man hadde, og som man gjerne vill finne ut av, og som lett kunne føre til at man diskvalifiserte. En viktig faktor var i hvilken grad man delte moralsk univers. Realister og idealister gnager på hverandre. Men det handlet også om hvorvidt personen hadde et godt hjerte, eller om personen var egoistisk. Det er ikke alltid så lurt alltid å si hvor mye man lurte unna på skatten.

En annen faktor var om man hadde de samme forventningene til et potensielt forhold. Kvinner ville gjerne vite om livsstilen hans kom til å endre seg om de forpliktet seg til hverande. Trodde han at han bare kunne fortsette som før? Mangel på samkjørte forventninger var en vanlig grunn til at datingen røk.

Folk som synes penger var veldig viktig gikk godt sammen, det samme gjaldt dem som synes penger ikke var så viktig. Hadde man ulike syn på dette så gikk det ikke så bra. Kan hende dette også er utrykk for et større aspekt av livsanskulelsen og prioriteringene i livet. Det er i hvertfall et punkt man legger merke til veldig fort om man er veldig forskjellig.

Er personen avhengig? Basically, man forsøker å finne ut om personen er ryddig og selvstendig, og ikke er en kolasnortende helgenarkoman, internettpornoavhengig, eller spillegal. Det kan vikrle innlysende, men folk er faktisk i forhold med slike personer. Aner man ugler i mosen bryter man gjerne datingen tvert.

Man lurer selvsagt også på hvordan sexlivet til den andre personen er, og hvordan sexlivet eventuelt vil bli. Det er viktig for begge parter å bli akseptert og tilfredstilt. Glir temaet inn på sex, og hun klarer kunstykket å si at hun ikke ”suger”, er hun kanskje ikke klar over at hun faktisk setter opp et scenario i hodet hans hvor han enten må avstå fra oralsex resten av livet – hvis han vil være trofast kjæreste og med henne, eller finne en annen. Eller kanskje det er han som oppfattes som tørr og kjedelig?

Det er mye som skal stemme, og det er ikke nødvendigvis noe ”galt” med deg om datingen bråstopper. Nå kan man også være litt mer bevisst på noen av de viktige egenskapene og karakteristikkene dine den andre personen gjerne vil se seg selv igjen i.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

12 april 14 00:29

Sånn går det når en stiller feil spørsmål. Hun lurte på hva jeg syntes om byen hennes, jeg likte den ikke. Hun spurte aldri om jeg ville bo der hun bor...

Sukkerbruker

12 april 14 00:29

Sånn går det når en stiller feil spørsmål. Hun lurte på hva jeg syntes om byen hennes, jeg likte den ikke. Hun spurte aldri om jeg ville bo der hun bor...

Sukkerbruker

29 mai 14 14:26

"Feedback er viktig for å lykkes. Slik kan man tilpasse seg slik man får resultatene man ønsker. ". Jeg syns ikke man skal tilpasse seg enhver situasjon når det gjelder dating. En skal være seg selv og være ærlig. En må også tørre å spørre hvis man er usikker istedet for å anta noe som kanskje ikke helt stemmer. Å ha en åpen kommunikasjon er helt avgjørende for å få en "vellykket date" selv om det innebærer at det kun forblir med den ene daten.

Jeg syns dermed det er bra med feedback for ens egen forståelse og selvrefleksjon. Kanskje har det oppstått noe misforståelser eller miskommunikasjon mellom to mennesker som kan oppklares i etterkant. Bildet blir kanskje litt mer nyansert når man lærer noe nytt om seg selv gjennom andre.

For det er sårt og frustrerende å sitte igjen uten å helt forstå hva som gikk gale når du i etterkant ikke hører eller får svar fra den andre.