En kvinne som lurer


Hei Preben. Jeg er en singel kvinne på 30 år som har vært på en god del dater i mitt liv. Jeg har vært singel et par år med unntak av et kortere forhold som varte i ca.2 mnd. Vel, saken er at jeg får masse oppmerksomhet (positiv) når det gjelder utseende fra mannfolk (gjennom Sukker), så mye at det irriterer meg at så mange menn virker å være så overfladiske. Kanskje noen kvinner ville sett på dette som et luksusproblem, men jeg føler meg innsnevret til å kun være et fint ytre uten personlighet. Det er synd for jeg er jo åpen for å treffe noen som er litt ulik meg og jeg ønsker å få innflytelse fra andre. Så meldinger som " Du var fin" Eller "fine bilder" smigrer meg ikke lenger. Det er få som kommenterer noe av det jeg skriver i profilteksten min, noe jeg hadde satt mer pris på. En tredje ting som jeg finner irriterende er menn som ikke gir feedback når du ber om det. Det syns jeg er feigt. Jeg gir alltid en tilbakemelding til folk jeg ikke ønsker å treffe igjen på en god og høflig måte. Jeg mener det burde være helt normal folkeskikk. Tar gjerne i mot svar på e-post hvis dette ikke er bra nok til å henge på sukker-veggen.

F.

Hei F. Klassisk problembeskrivelse. Du kommer definitivt ikke til å være den siste som sliter, for ”nettdating” er ikke som dating i virkeligheten. Dette at man gis en mulighet til å møte x-antall tusen single er positivt på en måte, og negativt på andre måter. Og på ulike måter for kvinner og menn. Definitivt for billedskjønne kvinner.

Et negativt aspekt er informasjonsoverdose.

For å forenkle det litt: Alle går etter de samme menneskene, eller, mindre variasjoner til side så liker vi det samme. Er man på et utested i virkeligheten så blir man utsatt for mange ulike filtreringsprosesser før man i det hele tatt får muligheten til, eller rett og slett baller nok til å si noe til henne. Eller han, for den saks skyld. Vi navigerer etter mange ulike cues for å se elelr finne tiden det passer å gjøre en tilnærmelse. Det krever en viss investering å komme i posisjon, ikke bare fordi det koster litt å komme dit hen, men også fordi man er begrenset av tid.

Hvor mange forsøk få man i løpet av kvelden? Og hvor mange aktuelle kandidater er det her inne? Og kommer man først i posison, så er det også større sannsynlighet for at man får svar (man stør jo der foran personen), det er større kjangs for at man får avkastning på tiden man har investert i tilnærmelsen, og man har sannsynligvis passert en rekke filtrerningsprosesser allerede, så man er til en viss grad pre-kvalifisert. En fyr går ikke bort til en dame som bevisst unngår å møte blikket hans, eller virker å unngå kontakt med kroppsspråk, et cetera.

Så har vi nettdatingen. På denne klubben går alle sammen. Og da mener jeg ALLE sammen. Se for deg et dansegulv på størrelse med en flyhangar. Man har et matchsystem som skal simulere, kompensere, eller perfeksjonere filtreringsprosessen, men face it: om hun pene har en matchscore på 75 og ”bollekinna” en match på 99, så sender fyren meldingen til hun med match på 75. Kanskje han sender melding til ”bollekinna” også, men han sender HVERTFALL en melding til hun fine.

Finnes det menn der ute som tenker at vel, jeg er en syver, jeg burde sende meldinger til syvere? Jeg har ikke møtt dem. Et annet problem er selvsagt at hvis man skulle laget en datingside som matchet folk på utseende, så ville man veldig snart vært ute i et moralsk og følelsesmessig minefelt. Dette til tross for at utseende er noe av det aller, aller viktigste i kontaktfasen.

Det som skjer et at alle sender meldinger til akkurat hvem de vil. Og hvem kan klandre oss for det. I enden til den attraktive kvinnen så bombarderes hun av meldinger hun knapt orker ta stilling til. Kanskje skummer hun dem. Kanskje ikke. Kanskje hun ser på bilder. Å proaktivt søke opp profiler er det lenge siden hun giddet gjøre. Hun passiviseres samtidig som at hun blir misfornøyd med kvaliteten på oppmerksomheten hun får. Og kvaliteten er ikke bra. Men er det guttas feil?

Ja og nei. I deres ende så er det hyggelig at de omsider får mulighet til å ta kontakt med den heite dama de aldri hadde turt eller fått mulighet til å stjele tiden til på utestedet. Det som derimot er kjipt er at sannsynligheten for at man lykkes med meldingen man faktisk sender og får svar, blir så UTROLIG mye mindre.

Og hva gjør man da? Jo, man sprer risikoen, for det er flere måneder siden man gikk lei av å faktisk lese profilene til de heite damene, og skrive personlige, lange og utlverende meldinger. Tid er penger, og det blir for dyrt på nettdatigen om man er en syver som sender meldigner til niere. Så man sender korte meldinger. Mange av dem, og venter på en reaksjon. Noe. Hva som helst. Et lite tegnt til liv fra profilene til de fine damene. Men det er så uhyggelig stille.

Så menna synes nettdating er kjipt de også. Spesielt blir det fort irrasjonelt å skrive meldinger over 3 tegn om man er blant de menna som faktisk får oppmerksomhet på byen. Hvorfor gidde utsette seg for all støyen fra de konkurrerende mennene med like store roperter i denne flyhangaren? Man drar heller bare på en mer ekslusiv fest og prater med disse damene, en etter en, mens Leif står og tvinner tommeltotter nervøst i andre enden av rommet.

F, her setter jeg det opp veldig polarisert for å illustrere en dynamikk som ofte fanger oss om vi ikke trår litt varsomt og er klar over hva som faktisk er dynamikken. Du skriver at du får mye komplimenter, mange meldinger, men at de ofte ikke virker som at disse mennene har investert så mye i kontakten. Nå vet du er god grunn. Anta at de aller, aller fleste av dem ønkser ikke noe mer enn en liten oppfordring fra din side. Gidder du det? Må de virkelig smigre deg i første melding? Da vil jeg si at du både har blitt fartsblind og kanksje litt blasert.

Det er mange good guys der ute. Meldingene er ikke korte fordi de antar at du er dum, det er fordi de synes du er så vakker at de regner sannsynligheten for at du i det hele tatt gidder anerkjenne deres interesse med en respons. Gi dem en mulighet til å smigre deg. Og sp skader det selvsagt ikke å være proaktiv. Hvor mange profiler har du lest i det siste, og hvor mange meldinger har du sendt som ikke har vært svar? Svært få? Tenkte det ja☺

Så veldig kort, angående ditt problem nummer to: for å unngå misforståelser, hvor han tolker din tauset som manglende interesse, noe som er svært, svært sannsynlig, si i forkant at du kan være litt sjenert og famle etter ordene. Det vi få ham over i en mer dominerende og selvsikker positur, og han vil ta mer ansvar for situasjonen. Det liker han, så det blir vinn-vinn.

Problem nummer tre. Tja, folk er forskjellige. Det kan være slitsomt å være ærlig ute nat man får noe igjen for det selv. Derfor så mange hvite løgner. Hva kan man gjøre med det? Jeg vet ikke. Håper dette var litt til hjelp, og at du nå kan tolke ”overfladiskheten” til alle mennene på en måte som motiverer deg til å være mer aktiv. Da blir du nok også mer fornøyd, tror jeg.

 

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

5 juli 14 20:42

Noe av det du beskriver her kan nok også tilskrives at mange er usikker og ukomfortabel med kontaktsituasjonen. Noen er også dårlige med ord, og bruker da dårlige fraser, men med god mening bak dem.
Jeg f.eks. er ny her, og har enda ikke helt funnet ut hvordan jeg skal gå frem, og derav ikke kontaktet noen. Men jeg har heller ikke brukt dårlige fraser og sleip framferd.
Det er to hovedtyper som i hovedsak definerer problemene du beskriver. De med manglende selvinnsikt, og idioter som mangler folkeskikk.
Jeg håper at det retter seg opp for deg og andre som sliter med de samme problemene, og jeg oppfordrer alle, både gutter og jenter å ta en liten realitetssjekk, og å behandle andre bra. Alle fortjener det.

Sukkerbruker

9 juli 14 23:13

Hei også jeg hoppe men i dag er veldy go vær i hamarøy................

Sukkerbruker

9 juli 14 23:13

Hei også jeg hoppe men i dag er veldy go vær i hamarøy................

Sukkerbruker

14 juli 14 23:03

Kan en ikke bare være ærlig og innrømme at menn flest ikke får meldinger, selv de som sier de får..får vel egentlig ikke og det fører til en håpløsthet i form av korte meldinger som må ut til flest mulige.

Det er spesielt at det ikke gjøres noe med dette for menn fra Sukker sin side, hvorfor får ikke menn gratis medlemskap de første par ukene? da de mest sannsynlig ikke vil få svar eller møte noen.

Sukkerbruker

18 aug. 14 05:42

Nettdating har aldri hatt de virkelige pene menneskene som hovedgruppe