Dreiebok for nettdating

Hei, jeg lurer på om du kunne gi meg noen tips om hvordan jeg skal gå fram når jeg vil prøve og kontakte en jente. Og noen tips om hvordan jeg kan holde samtalen i gang og smelte hjerter:) Takk for svar, hilsen K:)

 

Hei K. Jeg skrev en sak her på sukkerbloggen min for en stund siden, om hva forskning sier om hvordan første melding bør se ut, og hvordan den ikke bør se ut. Sjekk http://sukker.no/datingmagasin/2013/06/200-for-menn-50-for-jenter. Jeg har derimot ingen tips om hvordan samtalen bør holdes i gang for å smelte hjerter, annet enn meningsløse oppfordringer som: Vær interessant, imponér henne uten å skryte, vær morsom og positiv, se bra ut på oppdaterte bilder, et cetera.

Det direkte spørsmålet ditt var likevel så frimodig og enkelt at jeg fikk lyst å se om jeg kunne finne en enkel oppskrift på hvordan oppnår suksess med nettdating, ut ifra det utgangpunktet man stiller med, selvsagt. Det finnes dreiebøker for nettdating, og jeg ble litt overrasket over at jeg ikke før har formidlet dette. Så her kommer det omsider: Oppskriften på hvordan man lykkes med nettdating!

Selv om nettdating har blitt mainstream de senere år, så gjøres det nok av tullefeil fremdeles, og det er jo ingen vits i å skyte seg selv i foten.

For det første, vær ærlig både overfor deg selv om andre. Det er lett å ty til alternative virkeligheter når nettprofiler så enkelt lar oss manipulere både det ene og det andre. Finn ut av hva du ser etter, og fokuser på det. Finnes ingen passende profiler for øyeblikket så kommer det nye hver dag.

For det andre så skal du reklamere for deg selv. Gidd å ta noen ferske bilder av deg selv, både innendørs og utendørs, med nærbilder av ansiktet og helfigursbilder. Vær ærlig. Ingen bryr seg om hvordan du vil se ut. Man vil finne ut hvordan du virkelig ser ut. Er du ikke fornøyd med bildene, tren, eller tren hardere og oftere. Sørg også for å posére naturlig på nok bilder før de morsomme bildene lastes opp.

For det tredje, ikke legg alle eggene i en kurv. Datingkrigen skal føres på flere fronter. Hvis internettdating er din eneste strategi fremstår du som desperat, med ene foten i permanent ensomhet allerede. Det er lett å bli lat og inaktiv. Du formidler livet ditt på nett. Du gjør det ikke til livet ditt. Dette gjelder også når det kommer til jakten på kjærlighet. Hvem gidder å være med en kjedelig innegris?

For det fjerde, hold deg oppdatert på nye profiler. Spesielt damer som får mange meldinger har lett å bli passive og late.

For det femte, så skal du ikke være innpåsliten. Ikke plag samme person flere ganger. Send en melding eller to, og la dem være i fred hvis de ikke svare. Sannsynligivs er de ikke interessert.

For det sjette, selv om du begynner å bli bitter og dritlei, hold en postiv tone. Også når du skriver om deg selv på profilen din, og hva du leter etter. Du skal også være så presis som mulig. Generelt vissvass sier ingenting. Hvis du ikke vil date en som røyker eller har barn, så skal du være ærlig på det.

For det syvende så skal du gjøre hjemmeleksa. Matchsystemer kan gi intrykk av å vite hvem den andre personen er, all den tid de ”matcher” folk. Men det gjør de altså ikke. Gjør en enkel bakgrunnsjekk av person du tenker å møte. Du kommer langt i dag med et søk på google og facebook. Hvis personen ikke vil legges til på Facebook før møtet, hadde jeg nok ikke giddet. Men det er meg da.

For det åttende, det er greit å ta en telefonsamtale før dere møtes. Selv liker jeg å sende meldinger. Det er enklere, man kan svare i fred og ro, og bruke tid på et svar. Alt dette er med på å redusere stresset som kommer med å møte en fremmed. Men en telefonsamtale i forkant er bra, nettopp fordi det er vanskjeligere å manipulere inntrykket man gir av seg selv.

For det niende, vær forsiktig med hva slags informasjon du deler med noen du ikke kjenner. Ikke gi fra deg detaljer om hvor du bor eller jobber.

For det tiende, så skal du lytte til magefølelsen din. Når man sitter og chatter med en person helt isolert fra andre som kan korrigere inntrykk og påstander, er det lettere å bli lurt. Den andre personen har lettere for å systematisk fjerne kritiske spørsmål og tvil du måtte ha. For du får ingen støtte fra omgivelsene dine. Det er slik folk blir lurt med på de mest utrolige ting.

For det ellevte, så tar du første møte på et offentlig sted. Legg gjerne inn en tidsbegrenser i forkant av møtet – at du skal til frisøren ikke lenge etterpå, eller møte en venn, etc. Slik har du en enkel utvei om det skulle bli kjedelig eller ubehagelig.

For det tolvte, så kan du få en venn til å ringe deg til avtalt tid hvis og når du skal møte daten din for første gang på et privat sted.

For det trettende, møt folk med et åpent sinn. Nei, det er ikke alltid like lett hvis man er vant med å bli skuffet. Men hvis du blir negativ så har du tapt på forhånd. Hold datene korte, sørg for å få se nok av skikkelige blider i forkant, så sparer du deg for mange av skuffelsene og irritasjonen over tapt tid. God sommer!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

28 aug. 14 21:57

Ikke gi ut for mye privat informasjon, men slipp dem inn som FB-venner?
Punkt 7 og punkt 9 er fullstendig motstridende.

Sukkerbruker

19 sep. 14 17:37

jeg har vært medlem her lenge å jeg får ingen melinger hva skal jeg gjøre for at folk blir interessert i å skrive til meg?

Sukkerbruker

15 okt. 14 10:04

hei eg leiter etter ein gentelmann som setter meg foran og aksepterer
at eg har ein sykdom og og at han elker meg som eg er eg bur i karvik
og er singel og trenger ein erlig mann eg blir 25år og er singel

Sukkerbruker

15 okt. 14 10:04

hei eg leiter etter ein gentelmann som setter meg foran og aksepterer
at eg har ein sykdom og og at han elker meg som eg er eg bur i karvik
og er singel og trenger ein erlig mann eg blir 25år og er singel

Sukkerbruker

15 okt. 14 10:05

hei eg leiter etter ein gentelmann som setter meg foran og aksepterer
at eg har ein sykdom og og at han emarielker meg som eg er eg bur i karvik
og er singel og trenger ein erlig mann eg blir 25år og er singel mvh hege

Sukkerbruker

15 okt. 14 10:05

hei eg leiter etter ein gentelmann som setter meg foran og aksepterer
at eg har ein sykdom og og at han emarielker meg som eg er eg bur i karvik
og er singel og trenger ein erlig mann eg blir 25år og er singel mvh hege

Sukkerbruker

15 okt. 14 10:06

hei eg leiter etter ein gentelmann som setter meg foran og aksepterer
at eg har ein sykdom og og at han er erlig med og elsker meg som eg er eg bur i karvik
og er singel og trenger ein erlig mann eg blir 25år og er singel mvh hege

Sukkerbruker

3 nov. 14 10:24

hei eg er ein jente som lurer på om du kunne gi meg oe tips til ein mann