Evig teksting

Hei Preben. Jeg er en jente som har vært på sukker i cirka 5 måneder. Jeg har datet fire stykker i denne perioden, og nummer fire – den siste typen av de jeg har møtt – liker jeg veldig godt. Først så sendte vi meldinger frem og tilbake på sukker, deretter den vanlige løypa, hvor vi migrerer over på mobiltelefon og Facebook. Det jeg ikke skjønner meg på er at han har sendt meldinger i over to uker, men han spør aldri om å møtes. Han skriver at det vil være hyggelig å møtes en gang, men han kommer aldri dit hen at han faktisk ber om en date. Hva skal man gjøre med slikt? Er han interessert eller ikke? Forstår ikke i det hele tatt. Hilsen Synne.

Hei Synne. Det er et interessant fenomen du tar opp. Jeg har observert det selv, blant karer jeg kjenner. Langt fra alle, men det finnes et par, spesielt en som holder på og tekster med damer dag etter dag, uten å møte dem. Jeg har vel egentlig aldri brydd meg nok til å analysere hvorfor, kanskje fordi jeg ikke har skjønt hvor snålt det egentlig er før jeg har fått et innblikk i hvordan det er å stå i andre enden. Altså, jeg vet ikke, men jeg tror han passer atferdsbeskrivelsen du kommer med.

For personen jeg snakker om, virker det nærmest som at han liker oppmerksomheten, at han kan få seg et lite feminint kick fra tid til annen, ved å sende meldinger og få svar fra en jente som liker ham. En slags bekreftelse, kanskje. Oppmerksomhet som mater egoet. Jeg tror ikke det er onskapsfullt eller manipulerende ment. Men det er klart, hvis man ikke har som hensikt å møte den andre personen, legger man beslag på den andres tid. Det er ikke riktig.

Jeg tror også det kan handle om en slags frykt. Frykt for å ikke finne noen, og ende opp alene. Har man en jente (eller gutt for den saks skyld) innen rekkevidde som er interessert, er det paradoksalt nok også lettere å være singel. Angsten holdes på avstand. Man orker å stå i jakten på den perfekte partneren enda en stund. For perfekte nok er åpenbart ikke de som bare får nøye seg med meldinger fra tid til annen, da singeltiværelsen til avsenderen er ekstra kjip. En søndags morgen etter en skuffende helg. Eller mens man sitter og spiser sushi alene, ute, eller hjemme.

Det kan være at man ender opp med å tekste uten å aldri møtes, men også at man møtes på en date. Igjen så er de vel en fyr eller dame som ikke er interessert nok. Kanskje fordi han eller hun holder på med en annen som virker mer lovende, og man ikke vil avansere for langt, slik at det legger hindringer for den andre muligheten, enten praktisk eller moralsk. Men det kan også være fordi man nøler og ikke er interessert nok. Nok til å bruke den andre til å føle seg bra fra tid til annen. Eller kanksje man oppriktig ikke helt klarer å bestemme seg. Vi har vel alle vært der.

I ditt tilfelle så gjelder det selvsagt å tenke på seg selv. Det er også en situasjon hvor det er ekstra greit for damer å spørre om man skal på date. Jeg mener at hvis en fyr (eller dame) tekster frem og tilbake i to uker, er det helt greit å spørre om man skal ta en telefonsamtale - i det minste - for å se om det er noe kjemi der. Alternativt spørre om man skal møtes. Du kan selvsagt også slutte å svare på meldingene og gå videre. Folk som er oppriktig interesserte, og hvertfall karer, nøler vanligvis ikke med å spørre om man skal møtes, om de er interesserte. For oss handler det vel snarere om å ikke virke for ivrige. Du skal heller ikke bli overrasket om en liten tilbaketrekning fra din side dytter han over kanten, slik at han omsider gjør noe. Lykke til Synne.

 

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

20 okt. 14 20:55

Tja, Ta tyren med hornene selv og spør ham ut selv? Jeg tenker selv at innen nettdating så gir jeg jentene litt ansvar for å ta det initiativet.

Jeg antar at jentene har mange flere intressenter å forholde seg til enn hva jeg har, og deretter må tenke mer over avgjørelsen om hvem de vil møte eller ikke.