Hunndjevelen

Hei ! Preben! Tidlegare i sommar møtte eg ein dame på 25 alså 15 år yngre enn meg, på ein privat fest. Ho viste stor inntresse for meg og blei hengende sammen heile kvelden. Ho spørde kor gammel eg var, og kom fram at me var 15 år i alderforkjel. Ho svarte med det at ho ikkje brydde som den aldersforkjellen. Dagen etter kom me i kontakt via Facebook og starta med hyggeleg samtale og ho var snar om at me sko møttast. No eg også var enig i.

Eg kom med fleire forslag og ho sko sjekka om ho sko jobba eller ha fri når det blei aktuelt. Etter det blei det stilt frå ho noen dager, og etter litt purring fekk eg eit svar som “Veit ikke, få se”.. Og eg høyrte ikkje meir på fleire dager.. då det kom ny meld i frå ho. Då var humøret på topp og ville at me sko ut på byen å treffast og ha med kompisane mine. Eg lova å få det til, og kontakta henne dagen etter og sa by-turen var ordna, og spurte om ho var klar... meldingen eg fekk var berre eit nei med store bokstaver. Eg blei litt forundra og spurte kva som var gale, sidan ho var så gira på by tur.

Då kom ho med eit surt svar som: Herrregud kva eg trudde med den alderforkjellen. Eg svare berre ok, og tenkte ikkje meir på ho. Noen timar seinare kom det ei ny melding frå ho.. då inviterte ho til vors heime hjå seg sjølv og møtte ta med kompisane mine og komma.. Eg blei litt satt ut av slik humørsvinging, men var høffleg og sa det sko eg ordna odet, ho sende melding tilbake at eg er snill med ho.

Neste dag kom det igjen ein ny melding der ho gjer klar beskje at ho vill ikkje ha vors likeveld og at me få finna ein anne plass å ha det. Eg svare ikkje på meldingen og planla byturen uten henne. Kvelden kom og me kom til byen og hadde vors på eit hotell, i mens komme det inn meldinger frå ho i gjen, og spør undrandes kor me blir av, ho er klar til vors heim hjå seg sjølv og må komma. Eg blir satt ut igjen og sende tilbake og henvise til melding eg fekk tidlegare der ho trekke seg frå vors. Ho nekta på det at ho hadde sendt den meldingen og sa at ho love og lyge ikke, så me måtte berre komma. Eg forklare at det på ein høfflege måte at det var vanskeleg nå, å komma til ho sidan festen var i gang, me hadde tatt til etterretting at ho hadde trekk seg for bytur og vors i tidleare melding på dagen.

Ho blei no sur og sa me måtte komma alt var klart, visst ikkje fekk det berrre væra med alt. Eg forklarte at det var bedre ho kom til byen og velkommen var ho, noe ho blank aviste. Seinare på kvelden ny melding frå ho, kor ho inviterte oss på nachspiel. Me takka ja for å ver hyggeleg me ho og tok taxi til ho. Når me nærma oss fekk me ikkje kontakt me ho, verke på melding eller pr telefon og me var ikkje heilt sikkre på kor ho bor eller så me tok nachspiel hjå ein kompis i staden. Ut i frå opplysinger i ettertid så satt ho heima aleina den kvelden.

Det gjekk ei ukes tid ny melding, godt humør i gjen, innviterer oss på vors i gjen sidan det er dans der ho bor. Takka ja til det for atter ein gang å prøva å ver hyggeleg og møtte opp hjå ho den kvelden, ho i godt humør og er pratsom og hyggeleg. Uti vorsen når ho har fått noe alkohol innanbors byrja ho med upassande kommentarer til meg å bli avisande når eg snakka med ho. Me fer opp på dansen og der ser me ho ikkje igjen meir den kvelden. Utpå seinkvelden ringer ho og seier ho vil ha nachs hjå seg, når me kom ned va det ikkje tegn til liv og låst dør.

Det gjekk ein dag så ringte ho, var godt humør og beklaga seg no at ho blei full den kvelden, og spørde fint om me sko ut igjen til helga, på dans i nabobygda, hadde så lyst å ver med, eg sa ja til det og lova å skaffa henne billetter, noe ho også takka ja til. Fekk ellers melding av henne kvar kveld den uka det ho gav utrykk kor snille eg var og gleda seg til helga. Helga kom og eg henta hennne på døra med bil sidan me sko til vors hjå ein kompis. Når ho kom ut døra såg ho så sure og triste ut og såg rett ned i bakken når gjekk bort til bilen, sa ikkje hallo når settte seg i bilen. Billturen opp til vorchpielet sa ho meste ikkje eit ord, prøve å snakka med henne, men blei berre eit kort svar eller ingen ting. Når kom på vorsen byrja ho me spydige og upassande kommentarer til meg igjen og fekk eller ikkje føra noe samtale med ho.

Utpå kvelden for me på dansen i nabobygda og humøret hennar var ikkje godt, når med kom fram fekk ein av kompisane mine klar beskjed av heilt uten grunn å dra til helvete. Ho forsvant og såg ho ikkje igjen, me bestemte oss for at hun ikkje fekk være med til bake pga slik oppførsel heile kvelden. Då me sko heim igjen, dukka ho opp igjen, med ein fyr på knappe 18 år, altså 7 år yngre enn seg sjølv, Ho ville så klart ver med oss tilbake på nachs, noe me aviste pga oppførsel ho hadde den kvelden. Måten ho kom seg heim på var haiking og taxi. Neste dag blei eg blokka av ho facebook, men samme dagen sende ho sms til meg fortivla og vile høyra kva som var gale. Eg forklarte det høffleg og bestemt kva ho hadde sagt til kompisen min og ellers korleis homøret ho hadde den kvelden. Ho beklage seg i gjen og kunne ikkje huksa eller gjør rede for korfor ho gjorde det, og innrømte å prøva gjør noe med homøret sitt, men noe svar på blokking av facebook ville ho ikkje ha snakk om, ville ikkje inndrøyma at ho har gjort det. Han 18 åringen var ikkje intresann for ho, for etter eit par dager fekk han klar melding at ho ville ikkje han kontakt med han og blokka også han på facebook.

Samme kveld kontakta ho meg i gjen pr sms, (sidan ho har blokka facebook). Godt humør, og vil ha meg med ut til helga. Eg svara høffleg at den helga passar det ikkje, men spør ho igjen om facebook og kvifor eg er blokka. Ho overser det spørsmålet men fortsette med at ho ønske seg ein tur ut til helga. Ein månad etter er eg forsatt blokka av ho Facebook, men meldingene på sms komme kvar helg av ho om eg ska ut på noe, om eg er ute på noe eller er noe som skjer til helga. Eg har truffe forkjellige kvinnfolk gjennom tidene, men denne personen gløyme eg ikkje så lett. Eg ønsker å dela den historien og ønska evt. kommentar på kva som kan ver galt her, eg eller ho. Eller kunne eg gjort no annledes.

Heisan Anonym. Takk for langt og omstendelig epost. Jeg må vel først si at du må være en av de mest tålmodige menneskene som har skrevet til meg. Alternativt må denne jenta se helt utrolig vakker ut. Sprø og impulsive jenter har vi alle truffet. Noen kan være så uhøflige, barnslige og egoistiske at man ikke vil tro det, og det kan være flere gunner til dette.

La meg først si at denne jenta virker helt klart mentalt ustabil, og hun kan umulig ha det særlig bra. La meg anta at du kommer fra et litt mindre sted, ut fra dialekten din. Kanskje du vet hvem en av venninnene hennes er og kan forhøre deg litt om hennes omsorgssituasjon. Nå er dette ikke ditt problem, selvsagt, men hvis du går og tenker på dette, og det plager deg, kan det å komme litt mer til bunns i det kanskje hjelpe det å komme over det. Jeg regner med at dette også er grunnen til at du har skrevet eposten til meg.

Mer generelt, jenter som oppfører seg egoistisk, impulsivt, tilsynelatende ustabilt og samtidig flørter, er manipulerende. Gud ved at vi menn lar oss manipulere av vakre kvinner som vil manipulere oss. Vi vet det, og de vet det. Manipulerende kvinner er også mindre sosialiserte. I ditt tilfelle så virker det også som om jenta lider selv. Det er dette som får meg til å tenke at hun har psykologiske problemer. Svakt sosialiserte jenter som flørter og manipulerer, men ikke lider av psykologiske problemer, tenker jeg at man kan dele inn i to grupper.

Den ene, mest alvorlige gruppen, er jenter med psykopatiske personlighetstrekk. De lider ikke selv, men får andre til å lide. Jeg har tidligere skrevet om kjennetegn på kvinnelig psykopati, som kan skille seg vesentlig fra kjennetegnene på mannlig psykopati. For eksempel så tenderer kvinnelige psykopater i større grad mot baksnakking i forsøk på å straffe og sosialt utstøte offeret enn direkte vold og annen konfrontasjon. Man kan man merke seg at over 7% av anmeldte voltekter i Norge mest sannsynlig er falske. Det finnes ikke studier som måler disse kvinnene på en psykopati-sjekkliste, men man det krever ikke mye innsikt for å skjønne at man skal ha problemer med empatien for å utsette noen for dette. Det er bare å holde seg langt unna. De kan ikke kureres. Er den kvinnelige psykopaten vakker, så vil de aller fleste menn umuddelbart også skjønne hvilken skade hun kan forårsake.

Den andre gruppen av svakt sosialiserte kvinner synes jeg er interessant, fordi jeg tror faktisk ikke det finnes noen vitenskaplige undersøkelser av dem. De er ofre for sin egen skjønnhet, og menns vilje til å bøye seg bakover til de knekker for å gjøre dem til lags. Eposten din får meg til å tenke på dette fenomenet, selv om det nok ikke gjelder i ditt tilfelle. Som sagt, det virker som jenta du beskriver har har psykologiske problemer. De svakt sosialiserte jentene jeg tenker på her, er egoistiske, hensynsløse, impulsive og manipulative rett og slett fordi de ikke har møtt naturlige konsekvenser fra omgivelsene sine. På samme måte som et barn som ikke møter klare grenser, heller ikke lærer hvordan man skal oppføre seg. En mann, eller en ordinær kvinne, blir straffet og sosialt utstøtt om man ikke oppfører seg hensynsfullt. Svært vakre kvinner kan derimot oppleve noe ganske annet. Man kan kan ta seg til rette på andre bekostning, uten at det får konsekvenser. Gidder man ikke svare på meldinger, melder han likevel neste dag. Møter man ikke opp uten å si noe, blir man likevel invitert igjen og igjen. Veninnen er en andunge som står på pinne, for å varme seg i solstrålene hennes.

La meg understreke at dette selvfølgelig ikke gjelder alle, svært vakre kvinner. De aller fleste vil jeg tro og håpe er sympatiske og hensynsfulle til tross. Men har hun bare en liten medfødt tendens i motsatt retning, er jeg overbevist om at et svært vakkert utseende vil - over tid - sende henne i en løpebane hvor hun har liten kjangs til å utvikle en personlighet som ikke ville vært katastrofal for en vanlig kvinne, og de aller fleste menn. Slike kvinner trollbinder menn, uanstrengt. Hun er ikke engang klar over at han under normale omstendigheter aldri ville akseptert å bli behandlet så respektløst. Det har blitt normalt for henne. Menn står i kø og han vet det. Slik har det vært siden ungdomsskolen.

Selv har jeg bare møtt noen få slike kvinner. Livet mitt ikke er særlig glamorøst. En av dem fikk meg til å gå skikkelig på akkord med meg selv. Det skulle også vise seg at hun var elskerinnen til norges kanskje mestselgende forfatter. Men det er en annen historie.

For å oppsummere. Anonym, det eneste du gjør galt er å ikke reagere slik man skal på en slik oppførsel. På den annen side, jeg skjønner godt at det kan være vanskelig om man er skikkelig besatt. Det ser likevel ut som at du har satt ned foten og distansert deg. Det ser også ut som at jenta ikke har det særlig bra, og hvis du fremdeles går og tenker på all den rare oppførselen hennes, forhør deg litt diskré i omgangskretsen hennes. Kan hende hun trenger medisiner. Ha det fint så lenge!

 

 

 

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

14 jan. 15 07:24

Hei.
Det kan faktisk forklares. Mentalt ustabil er en ting.
Men i innledningen ble det sagt at hun "ikke hadde sendt visse meldinger".

Utifra disse ekstreme humørsvingningene får jeg en ekstrem følelse av at hun kanskje er schitzofren?.... 2 personligheter som ikke vet om hverandre?. Dette er mulig, dog skjeldent.
Ene kan like deg, andre gjør det ikke. Men likevel har begge tilgang til ting som f.eks passord til facebook.

Det kan forklare veldig mye, og spesielt denne ektreme person forvanlinga på kort tid.

Jeg vet du er betatt...men med tanke på hvor snill og tålmodig du virker så ville du nok trivdes best med ei rolig og stabil dame...som setter pris på deg.

Plenty of fish!