Vær en gentleman

Hei Preben. For tre uker siden møtte jeg en jente her på Sukker. Vi begynte å chatte sammen, og det viste seg at vi begge var Game of Thrones-nerder. V hadde nok å snakke om. Jeg var også sikker på at praten ville gå lett på en date så etter et par uker spurte jeg om vi skulle møtes, noe hun sa ja til. Daten gikk ikke så veldig bra. Hun satt og pratet en god del om hvor kjip eksen var. Da vi forlot stedet ble vi likevel eneige om at vi begge hadde hatt det fint og at vi burde møtes igjen. Dagen etter så jeg at hun hadde unfriendet meg på Facebook. Jeg sendte henne da en melding på Sukker hvor jeg spurte hva som var greia, men fikk ikke svar. Etter et par dager sendte jeg henne en ny melding hvor jeg sa hva jeg mente om oppførselen hennes. Da fikk jeg et frekt svar tilbake. Hva er greia? Går det ikke an å være litt hyggelig? T.

Hei T. Synd at datinging skal oppleves på denne måten. Men jeg tror også at det ikke trenger å være så ille som det føles. Det er flere ting jeg biter meg merke i her, som vi kan spekulere litt rundt. For det første – og dette har jeg skrevet om før – når man investerer mye tid og prat i forkant av en fysisk date, så er det lett å få en emosjonell tilknytning til en person man strengt tatt ikke har møtt enda. Sånn er psykologien vår, og det er lite vi kan gjøre. En tommelfingerregel er likvel å ikke la det gå så mye tid før man møtes i virkeligheten.

Å la det gå for lang tid er en vanlig felle å gå i på nettdating-arenaen, så det er forståelig, men det som skjer er at man projiserer så mye av ens håp og lengsler på det som bare er en vag fornemmelse av hem den andre personen er. Kanskje følte du at det å bli added på facebook var en slags form for forhåndsgodkjenning, og det var kanksje litt dumt av henne, men det er likevel forståelig at hun fjerner deg hvis hun ikke er interessert. Online-dating chatten er til for å bryte isen, så møtes ASAP. Man vet ikke om verken man selv eller den andre er interessert før det. Kanskje du gikk til daten med litt høye forventinger. Kanksje hun også gjorde det.

Det andre du forteller – at hun pratet mye om eksen - er et klart signal om at hun fremdeles bearbeider følelser. Vi vet så lite om relasjonene til den andre parten på første date. Jeg har møtt damer som har vært hektet på en fyr i flere år. De drar på dates men bryr seg lite om personen de møter. I stedet sitter de og venter på et signal fra fyren de prater dritt om, men som likevel, på en forundelig måte i hodet dems, har blitt pekt ut som den perfekte fyren. Kan hende «eksen» tok opp tråden igjen, og du ble plutselig bare en forstyrrelse. Og strengt tatt, mellom gentlemen, hvis en dame ikke svarer så er det et klart nok svar på om hun er interessert eller ikke. Det hjelper lite å invadere intimsonen hennes med strenge meldinger. Det virker bare desperat og needy, og man bli bare mindre attraktiv. Ikke dermed sagt at det er greit å være uhøflig. Men du burde bare lagt det ligge og gått videre. Hadde du det, ville du kanskje blitt ansett som en bra kandidat når hun omsider kommer over eksen. Jeg har opplevd at damer kan ringe ut av det blå fordi omstendighetene deres er bedre lagt til rette. Du har brent den broen.

Dating er en ukontrollerbar situasjon. Personer har ikke kontroll over seg selv en gang. Det beste man kan gjøre er å være et individ som opptrer generøst, selvsikkert og vennlig. Selvsikre mennesker går raskt videre, uten sure miner. Selv om det kan føles som at man blir tråkket på, så er det ikke det som skjer, egentlig. For den andre personen kan umulig vite hvem du er. Hvis man lar være å bli emosjonelt tilknyttet før man møtes så vil også et avslag fremstå som mindre brutalt. Du trodde kanskje at hun visste hvem du var, fordi dere hadde chattet i flere uker i forkant. Men det gjorde hun ikke, like lite som du visste hvem hun var. Alt som har med menneskelige følelser å gjøre er sølete og ukontrollerbart. Ikke prøv å kontrollere det som ikke kan kontrolleres. Opptre selvsikkert og vær generøs. Det er mye mer tiltrekkende.

Flere tips for fremtiden: Ikke send mer enn tre fire meldinger frem og tilbake. Ta deretter en telefonsamtale om det ikke føles naturlig å møtes enda. Ikke bli værende i chatten i evigheter. Det er også greit å spørre rett ut om den andre personen er interessert etter litt frem og tilbake. Ofte unngår vi vel dette av frykt for at ting skal gå i stå. Vi velger heller å sende enda en hyggelig melding bare for å «forsikre» oss om at det skal gå veien. Og slik fortsetter det.

Ikke heng deg opp i bare en person. Ja jeg vet at vi har vokst opp med en forestilling om at man skal finne den ene «rette». Og damene er flinke til å få oss gutta til å føle at det er feil å spille på flere hester på en gang. De ønsker naturlig nok å føle seg spesielle. Slik «beviser» man at man er seriøs. Dette er tull. Saken er den av for de fleste menn så er det å spille på flere hester en nødvendighet for å komme i mål. Damer spiller også på flere hester, men de kan lene seg på en mer passiv rolle i kurtisen, og slik gi inntrykk av at de ikke gjør det. Og en dame brenner ikke de andre beilerne før hun har fast fisk. Så ikke brenn de andre du kurtiserer før du du også har det.

Til slutt: Man kan ikke forvente at mennesker er i stand til å avslå et annet menneske ansikt til ansikt. De fleste strekker seg veldig langt i å unngå ubehagelige situasjoner eller konfrontasjoner. Selv om hun eller han sier at det vil være hyggelig å møtes igjen, så vet man strengt tatt ikke hva som skjer før man tar kontakt igjen senere. Ta det rolig, som en mann, vær smart og kul. Vær en gentleman selv når hun ikke fortjener det. La damer være damer, så ordner det seg nok.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer